Skocz do zawartości
s0lid

AMD Venice 3000+ Umarł Król, Niech Żyje Król?

Rekomendowane odpowiedzi

AMD ATHLON 64 3000 OEM S. 939 VENICE ! // zakup bez wentylatora

520 // 530

AMD ATHLON 64 3000 S. 939 VENICE / BOX z płytą główną // bez

560 // 570 !!!

AMD ATHLON 64 3200 S. 939 VENICE BOX z płytą główną // bez

620 // 630 !!!

ceny brutto

wynika z tego że to jest Venice ;) jjest to oferta tego gościa poza allegro... mimo to czekam na odpowiedz drogą elektroniczną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja juz chętnie bym mu wpacil na to konto ale nie dostalem odp. czy to Venice jest... ostatnio zauwazylem ze procki strasznie staniały... 3200 Boxa mozna dorwac za 599 a niekiedy 579 wiec...

Dzwoniłem na nr.telefonu podany w aukcji,bo na e-maila to bym pewnie czekał do usr.... śmierci.I na moje pytanie "na jakim jądrze jest ten wystawiony procek" gość powiedział,że........ NIE WIE :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe... zaraz z ciekawości zadzwonie :D zobaczymy co powie... jeżeli powie to samo to go wyśmieje... :P a jest to gdzieś na pudle napisane czy coś...? żeby chociaż chłopina odczytał to...

ale powinna być to na 99% Venice bo:

Zintegrowany dwukanałowy kontroler pamięci 128-bit (poprawiony względem poprzednich wersji tego procesora) - czyli Winch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AMD ATHLON 64 3000 OEM S. 939 VENICE ! // zakup bez wentylatora

520 // 530

AMD ATHLON 64 3000 S. 939 VENICE / BOX z płytą główną // bez

560 // 570 !!!

AMD ATHLON 64 3200 S. 939 VENICE BOX z płytą główną // bez

620 // 630 !!!

ceny brutto

wynika z tego że to jest Venice ;) jjest to oferta tego gościa poza allegro... mimo to czekam na odpowiedz drogą elektroniczną.

???

venice z plyta glowna za +/- 600zl ?

gdzie takie cos mozna kupic - poprosze 5 szt

ps. przez okienko w BOX'ie widac oznaczenie procka - niech poda i wszystko bedzie jasne

Edytowane przez chase1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.bigcomputer.hg.pl/cennik.htm... tak jest na stronie.. nie wiem jak jest ma prawde :/ może kolo daje proca s939 a mobo pod socketA heh

czytać ze zrozumieniem - jak kupisz jeszcze płyte głowną jest TANIEJ

Edytowane przez ma1y

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no coś w tym stylu.. w każdym bądz razie już wiem co i jak. za Venice wołają 610zł a to jest jednak Winchester... w tym wypadku zrezygnowałem z tego. znajdę coś w rozsądniejszej cenie chyba, że wziąć 3200+ od venice? co wy na to?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

musze sie pochwalić że mój venice na zmniejszonym napięciu program clockgen dla nForce 4 do 1.300v wyciągnął 2574mhz :P tutaj link

próbowałem go dać na 2700 ale nawet 10 s nie utrzymał w Prime :D zobacze później czy wyciągnie równe 2600 i troche więcej :)

nie śmiejcie sie z timingów i z taktowania pamięci bo puściłem je na najgorzej żeby zobaczyć ile mój proc może bo powiem szczerze pamięci są kompletnie do [gluteus maximus]....jakieś elixiry które fabrycznie chodzą na 3-3-3-8 :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

musze sie pochwalić że mój venice na zmniejszonym napięciu program clockgen dla nForce 4 do 1.300v wyciągnął 2574mhz :P tutaj link

próbowałem go dać na 2700 ale nawet 10 s nie utrzymał w Prime :D zobacze później czy wyciągnie równe 2600 i troche więcej :)

nie śmiejcie sie z timingów i z taktowania pamięci bo puściłem je na najgorzej żeby zobaczyć ile mój proc może bo powiem szczerze pamięci są kompletnie do [gluteus maximus]....jakieś elixiry które fabrycznie chodzą na 3-3-3-8 :lol2:

Heh fajny Ci się egzemplarz trafił... Ile wyciąga na defaulcie? A i ta temperatura 47 stopni to procesora? Bo jak tak to przecież jeszcze na zaniżonym napięciu to powinna być sporo mniejsza...

Co do pamięci to też mam eliksiry i chodza na CL 2.5 (fabrycznie jest 3.0) przy 430mhz, więcej tymczasowo nie sprawdzałem :) Więc czasami moga się dobre trafić (nie podwyższałem im napięcia).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh fajny Ci się egzemplarz trafił... Ile wyciąga na defaulcie? A i ta temperatura 47 stopni to procesora? Bo jak tak to przecież jeszcze na zaniżonym napięciu to powinna być sporo mniejsza...

Co do pamięci to też mam eliksiry i chodza na CL 2.5 (fabrycznie jest 3.0) przy 430mhz, więcej tymczasowo nie sprawdzałem :) Więc czasami moga się dobre trafić (nie podwyższałem im napięcia).

powiem tak: gorąco w pokoju.....szczerze :P obudowa zamnknięta nie mająca żadnego obiegu powietrza wymuszonego wentylami z przodu i z tyłu :D do tego na procu wentyl BOXowy :P

mi te elixiry w A64 tweakerze poszły cl1,5-3-2-5 przy 1T :D :D ale na 400mhz ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od 10 miesiecy po dzien dzisiejszy po mojemu nie ma lepszego proca niz Venice 3000.Pierwszy proc,ktory az tak bardzo sie kreci,a myslalem,ze nic nie przebije AMD1700+ a potem bartonika mobilnego 2500+ jednak sie mylilem.Venice kroluje z nich najdluzej i chwala mu za to :) Zaden Winchester,jak to niektoryz wychwalaja.Na nim nie idzie wycisnac nawet na 2.5Ghz a o 2.7 nie wspolne.Rekordy to chyba 2.4 a to w oznaczeniu Winchster to 3700+.Dla mnie to troszq za malo

chyba nie wiesz co piszesz radze poczytać i się dokształcić http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=107555

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od 10 miesiecy po dzien dzisiejszy po mojemu nie ma lepszego proca niz Venice 3000.Pierwszy proc,ktory az tak bardzo sie kreci,a myslalem,ze nic nie przebije AMD1700+ a potem bartonika mobilnego 2500+ jednak sie mylilem.Venice kroluje z nich najdluzej i chwala mu za to :) Zaden Winchester,jak to niektoryz wychwalaja.Na nim nie idzie wycisnac nawet na 2.5Ghz a o 2.7 nie wspolne.Rekordy to chyba 2.4 a to w oznaczeniu Winchster to 3700+.Dla mnie to troszq za malo

Hym...

SPI16M Wini 2844MHz

A na co dzień na 2,7GHz no problem śmigał…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Namod:

Wini już jest stary, i kręcił się zazwyczaj gorzej od PIERWSZYCH Venice i każdy wtedy polecał brać Venice teraz to już nie takie proste… bo jak chyba każdy wie E6 to padaka no przynajmniej większość. Jak już ktoś chce koniecznie brać Winiego to bym polecał tylko i wyłącznie „przetestowany” pod kontem O/C model, za niewygórowane pieniądze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz to raczej w kierunku Opterona, lub SanDiego bym spoglądał, gdybym miał kupić CPU. Ewentualnie Venice, Manchester - ale tylko selekty.

Mardok, gdzieś Ty się podziewał chłopie? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja juz chętnie bym mu wpacil na to konto ale nie dostalem odp. czy to Venice jest... ostatnio zauwazylem ze procki strasznie staniały... 3200 Boxa mozna dorwac za 599 a niekiedy 579 wiec...

Ale to "zwyklaki" jedynie. Za selekta co robi powiedzmy 2,8 GHz na 1,4-1,425V nikt mniej niz 700 nie zawoła. I to OEM...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak już było napisane jak ktoś chce brać teraz Venice to tylko selekt bo nie ma co marzyć ze na chybił trafił trafi się teraz perełkę… Swoją drogą że selekt kosztuje dużo ale jak chce się mieć coś „naj” to trzeba płacić niestety.

@dem:

Tu i tam ogólnie czasu brak ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i to jest dopiero selekt, a nie jakies 2,7 na 1,55V.... i dalej juz nie daje rady

mój venice robi na 1.400v 2800mhz :P chce ktoś kupić ??;) kurcze...pobawiłbym sie w te superPI bardziej ale pamięci mnie mocno ograniczają :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...