-=Maq=- Opublikowano 20 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2003 Weź pod uwage to, że granie w angielską wersje to jest wyzwanie dla tego co się uczył angielskiego troche lat. Ja lubie angielskie i polskie, bo czasem uda im się coś zrobić fajnego czasem nie. Granie w angielskie wersje sprawdzasz samego siebie, a majac poslką wersje mozesz porównywać teksty danych postaci i w ten sposób łątwo się uczysz. Co do niemców - u mnie ostatnio niemiecki stałsię modny i wszyscy staraja mówić po niemiecku jak potrafią :) Wracając do topicu: Początki gry zniechęciły mnie do gry, ale gdy gram corazz dłuzej to mi różnicy nierobi, czy mieszajapolski z ruskim itp. gra sama w sobie wciaga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 20 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2003 Ja ostatnio sobie pachowalem polska wersje i poprawili wiekszosc bledow z tekstami. Spoko. Wersje angielska myknolem w 4 dni, a potem jeszcze raz :) Teraz robie potchody do polskiej wersji zeby ja dokladnie przejsc quest po quesie ale jakos glos Aribeth mi nie pasuje. A mojej postaci to juz wogole. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pl00b00 Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 makanor w 100% sie z toba zgadzam. tez nie lubie filmow i gier z dubbingiem. (napisy rox :D) poprostu nasi ludzie sie do tego nie przykladaja. wyjteak shrek i moze obelix. ale takich perelek jest malo imho prawie wogole nie ma. :( sam nie wiem co bym zrobi jakby wladca pierscieni albo gwiezdne wojny byly z dubbingie 8O. przeciez to by byla profanacja jakby frodo zaczal przemaiwac jakims dziwnym damskim glosem i to pewnie z ruskim akcentem. podobnie w BG1 i glos imoen- BOZE z kad oni ta ruske do tego wzieli?? z piewrszego lepszego domu publicznego ??? :evil: poprostu spieprzylo mi to jakies 20% klimatu w tej grze. ogolnie zec biorac jestm za orginalnymi wersjami jezykowymi filmow i gier z napisami. nie lepiej w takiej grze czy filmie zostawic orginalne glosy a tylko napisy wrzucic :?: ci co to robia bede mieli mniej roboty i bede szczesliwi i my grajacy i ogladajac tez bedziemy happy. czy to tak trudno tym wazniakom w krawatach :P troche pomyslec. PANOWIE PRODUCENCI MYSLENIE NIE BLOLI !!! tak wiec moje haslo brzmi: " my nie chemy batonow, chcemy filmow i gier w orginalnych werjach z napisami!!!" czytal lucjan szolajski :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esor Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 gralem se w ta gierke, wylonczylem i po godzinie znow wlonczylem i zonk, gra chodzila jakby chciala a nie mogla i pojawial sie komunikat o bledzie w pliku nwn.exe i wychodzilo do windy. po ciezkich bojach wymyslolem :wink: ze zainstaluje ja jeszcze raz i znowu zonk. pisze error i koniec. to se wzoilem recznie usunolem i z rejestru tez i teara zainstalowac nie moge bo znowu jest error. zara mnie szlag trafi :evil: pomozcie!! co moze byc przyczyna!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParyS Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 Gram ostatnio ze znajomym w NWN po sieci i wpadlem przypadkiem na nastepujacy trik: 1-podpisz jakis emote, np beg pod quick slota 2-podpisz obok ikone zaklecia, np fireball obserwuj ikonki w lewym gornym rogu rzuc tegoz fireballa i w momencie gdy wylatuje i gdy ikonka rzuania zaklecia nie zniknela jeszcze z lewego gornego rogu nacisnij emote, podpisane do quickslota. postac powinna w tym momencie wykonac emote i zaraz po nim rzucic nastepnego fireballa... mozna to powtarzac bez konca! czasami nawet nie zapomina sie tego traktowanego tym trickiem zaklecia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 trik2 1lvl kaplana + 19lvl'i fightera + odpowiednia bron = 10 atakow na runde ;] praktycznie nie ma przerw miedzy atakami... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ragnor Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 Czy wi ktoś skąd zdobyć program/mod umożliwiający zmiane ekwipunku, wyposażenia najemniką. Słyszałem, że coś takiego jest ale nigdzie nie mogę tego znaleść. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 Jest modzik dzieki ktoremu mozesz zdobyc maksymalny lewel i wiekszosc ekwipunku. A to wszystko w ciagu kilku minut. Jak znajde to zarzuce tytul. Ale po co sobie psoc zabawe???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ragnor Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Ale mi nie chodzi o to. Poprostu w jednej z gazet widziałem że dzięki jakiemuś programowi/modułowi można było zmieniać, wyposażać we własne przedmiety (które wcześniej zdobyłem) najemnika. Program daje możliwość wgladu i modyfikacji broni, ekwipunku najemnika. I właśnie tego programu poszukuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cradle Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 Ludzie - HELP !!! Już za granicą jest rozszerzenie do Neverwinter Nights a u nas wiocha. Poszukuję oczywiście wersji angielskiej. Gdzie można to kupić ( napewno nie w sklepie ale jakieś www gdzie można zmówić )... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 Jak zmienić ekwipunek towarzysza w NeverWinter Nights. Jakiś linki , wiem, że był jakiś dodatek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 oto link: http://cgi.nwvault.ign.com/dtracker.cgi?fi...aus0%2E89%2Eexe lub http://nwvault.ign.com/Files/hakpacks/data...8721482987.shtm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elh Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Witam, nareszcie korzystajac z lata moge sobie pograc w Neverwinter Nights, jednak mam problem: wydaje mi sie ze zanioslem juz 4 skladniki do Lady Aribeth, podobno jeszcze jednego brakuje - tak ona mowi, na pewno jej zanioslem kosmyk wlosow driady, serce luan-ti, piórko cockatrice (cockatrice feather) i prawie na pewno mozg intellect devourera. Wrocilem na dol do wiezienia ale nic nie znalazlem, przesukalem tez na wszelki wypadek pozostale lokacje, gdyz nie jestem pewnien ktorego komponentu brakuje. Nie wiem co teraz zrobic, gralem przez kilka dni i na pewno nie bede gral od nowa, moze jest jakis kod zeby spawnac tez mozg devourera, a mzoe mozna wyedytowac save'a? Pozdrawiam, elh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 A czy próbowałeś zajrzeć do skrzynki? Tej przy tleporcie w zamku... tam właśnie storują sie wszystkie quest-itemy, bez których ani rusz w grze... jeśli np: zgubiłeś, albo wywaliłeś gdzies, to one tam sie respawnuja... jak zgubiłeś jeden ze składników, to powinien tam byc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Tak jak gada makonar ale chyba w studni w swiatyni sa te kluczowe itemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Studnia, skrzynka... grunt, że przy teleporcie... czyli w światyni :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elh Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Niestety tam nic takiego nie ma... sprawdzilem w tej studni i lipa. Wrozke wypuscilem na drzewo serce tez oddalem, a tamte questy robilem na poczatku i nie pamietam, ale wrocilem do tej skrzynki w podziemnym przejsciu w dokach i jest pusta, zreszta piotrkow tez chyba oddawalem. Nie wiem za bardzo co teraz poczac... zlazilem cale wiezienie dokladnie i bez sladu. Nie ma jakichs takich utensyliow jak do diablo 2 sa? qrcze troszke lipa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 To zacznij od poczatku.. to dopiero 1 akt.. ja go w 2 godz. przechodze ... najpierw idz po mozg i bedzie gitara... a ten mozg poprostu zostaje na ziemi jak zabijesz to gowniane cos .. jakis devoluer czy siakos tak :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elh Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 genralnie to poszedlem tam po raz 15sty i znalazlem a w ogole go nie bylo widac tego mozgu no i jest fajnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 hi mam problem z newerwinter nights. mianowicie gdy rozpoczynam gre i chce z kims pogadac to gdy podchodze do jakiegos goscia to wyrzuca mnie do win'a. co moze byc przyczyna? gierka jest oryginalna. pzdr ps. jakby kogos korcilo zeby napisac jakze popularne ostatnio slowo 'SZUKAJ' , to dla jego wiadomosci szukalem , ale nie znalazlem podobnego problemu. zazwyczaj byly to problemy z crackami, a to jest ORYGINALNA gra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 14 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2003 Powodów moze byc kilka , zwalona gra lub system za mocno podkecona grafa albo CD z gra uszodzony ew. bład wydawcy/instalatora Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 14 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2003 to z tego co piszes moze byuc to ostatnie bo grafa jest no-oc , system niedawno przeinstalowywany a cdki swieze , chociaz kumpla to nigdy nic nie wiadomo ;) tak czy siak , thx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinX Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 Taki mały problem. Po kilku miesiącach wróciłem do Neverwinter Nights. Pierwszy zonk ,bez SP1 nie odpaliła (na starym P3 800 i GF 2 pro chodzio). Instaluje packa,odpalam,gra często skacze. No nic ,zmniejszam detale,tekstury 16 bit,800x600 bez AA i co ? Dalej skacze 8O To płynniej chodziło na starym kompie. Inne gry ,3dmarki itp. perfekcja,tylko ten NVN szwankuje. Trzy detonatory,nowy system najnowsze patche do gry. Co najciekawsze,przed instalacją SP1 ,konfigurator wypisywał komunikat że system nie spełnia minimalnych wymagań :D Jakieś sugestie ? Może to DX9b ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 Napewno nie DX9b sam na nim gralem ale na problematycznym radeonie :wink: Rozumiem ze ma Windows XP. Jakich dokladnie sterow uzywasz???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AJDAHO Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 http://nwn.bioware.com/support/known.html#18 może to przez punkt 1.18 lub przez punkt 1.28 a więc http://www.avault.com/news/displaynews.asp...ry=9232002-8549 poczytaj o tym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinX Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 Jechałem forcewarami od 52.16 do najnowszych 56.64. wszędzie to samo. System ofkoz Xp. Obojętnie czy puszczę 1600x1200 aa i anizo x4 full detale czy 800x600 detale minimalne,skacze. Wskazówki z Bioware nie pomo0gły. Bardzo kurde dziwne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spicum Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 To wszystko przez XP :P Sam mam radka i przy 2k sp4 nie zauwazylem zadnych skokow (1024 4xAA) A z tego co pamietam XP sie zbyt doswiadczyl i fiksuje. XP na zlom :Plóm: :plum: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 Mi na XP działa git. Wcześniej na epox 8rda+, 1700+@2600+ i GF3 Ti200@500 na 1024x768 lux. Teraz na NF7S :( , 2500+@3200+ i radku 9500PRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinX Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 Adasi. Na jakich sterach ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 GF - 41.09 (moje ulubione i najlepsze dla mojego GF były) Radek - Najnowsze omegi 2.5.14 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...