Boxster Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 (edytowane) No to lecimy: http://ftp.ubi.com/emea/ghostrecon3/demo/GRAW_PC_demo.zip Idzie bardzo ładnie 200kB/s, oby tak do końca... Edit: ------ Pierwsze testy: Jak widać FPS całkiem zgrabny - oczywiście w opcjach wszystko max. Tekstury medium z uwagi na fakt całkowitego braku opcji high - zapewne pojawi się w full-u. Wygląda całkiem zgrabnie, ale szału nie robi jak dla mnie ciut więcej niż przeciętniak. Klimat bardzo zbliżony do serii Rainbow Six - taktyka, planowanie, ekwipunek itd. Co do jakiejś specjalnej fizyki to raczej jej tu nie zastaniemy (chyba, że pojawi się po zakupie dodatkowej karty). Jedyne co można zniszczyć to wszelkiego rodzaju stojące w okolicy pojazdy, znaki, słupy itp. Zapomnieć możemy o demolce budynków i innych bardziej wyszukanych obiektów. Nawet te elementy które można zniszczyć i zdeformować to też moim zdaniem w bardzo naciągany sposób: w pojazdach wypadają drzwi, szyby, łapią "gume"... ale nic więcej nie deformuje się blacha... chyba spodziewałem się czegoś więcej... chyba liczyłem na ciut za dużo... Edytowane 26 Kwietnia 2006 przez Boxster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 tutaj kilka kolejnych serwerów z demem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Jakby się gdzieś pojawił (jeszcze nie widziałem) torrent z tym demem to proszę o link, przy mojej stabilności łącza przez HTTP mógłbym nie pobrać tego demka, dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurek Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 (edytowane) Boxster nie zalamuj mnie mialo byc tak pieknie a mamy taktycznego battlefielda2 ? uhhh powiedz mi przynajmniej ze hit boxy sa dobrze zrobione Edytowane 26 Kwietnia 2006 przez kurek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 (edytowane) No i mamy torrenta http://www.ghostaholic.com/torrents/Ghosta...emo.zip.torrent http://www.ghostaholic.com/plug-e-bttracker.html 2 seedów i 8 leechów :) ~24KB/s Edytowane 26 Kwietnia 2006 przez Xanagaz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yooguruto Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 (edytowane) Olać fize :) ... jak sama rozgrywka? Jak w koncu z tym celowaniem - spotkalem sie ze sformułowaniem ze na Xa bedzie to arcade, a na PC arcade-costam? Chyba nie powiecie mi, że na blaszaku da sie też dokłądnie wycelować ze strzałek o.0 :] Edytowane 26 Kwietnia 2006 przez alcen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 no i nie ma sensu dema ściągać :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 (edytowane) no i nie ma sensu dema ściągać :Dok juz wiem :] ... bo mozna juz grac w full wersje na PC Edytowane 26 Kwietnia 2006 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 (edytowane) Tekstury medium z uwagi na fakt całkowitego braku opcji high - zapewne pojawi się w full-u.jest opcja high i da sie ja wlaczyc - moze kwestia 512MB na karcie? crysis - cos mi mowi, ze dlugo na tym forum nie zabawisz...znowu... Edytowane 26 Kwietnia 2006 przez Sulaco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 (edytowane) crysis ale ty głupi jesteś ... przeciez Boxster ma w podpisie linki do 3Dmarków ... - własne, z odpowiednim podpisem. chociaz tam jest Gigabyte 6800 zamiast 7900 to jednak posiada zdecydowanie silny sprzet, a wpis xxx przy karcie 7900 swiadczy o tym ze dopiero co ja kupił / dostał ... mimo to nie widze w tym nic dziwnego wystarczy popatrzec na reszte sprzetu z testów 3dmark ze pieniedzy mu nie brakuje ;) Edytowane 26 Kwietnia 2006 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurek Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 (edytowane) pogralem w demo i jestem cholernie zaiwiedziony. Mydlane tekstury (medium) zniszczen zadnych grafika jest gorsza niz w Battlefield2 przeciez full spectrum warrior wyglada porownywalnie jak by mu takiego oczojebnego blooma dodac to mamy pogromce Ghost Recona3. Bardzo sie zawiodlem na tej grze OCZYWISCIE NIE MOWIE O GAMEPLAY`U TYLKO GRAFICE, bo jaki gameplay to trzeba dluzej pograc, ale coz odkrywczego mozna tam uzyskac, codow nie ma. Ide sprawdzic dokladnie ile fps mi robi. mam low endowa grafe wiec wszystko na low i 22fps trzyma sie stale. ZERO hit boxow w swojego zonierza trzeba trafis kilka razy w glowe zeby upadl przy czym jedyne co sie dzieje to jego "ała" bo nic nie widac zadnej reakcji, kula w momencie kontaktu z jego makowka sie dekaterializuje i mam wrazenie ze strzelam w nicosc (jee efekty sprzed..hm...2-3 lat?) W badziewnie zrobionych autach w kloszach swiatel odbijaja sie palmy podczas gdy naprzeciwko stoi dom (wczesne fazy efektow refleksow jak jeszcze sie programisci uczyli tego efektu). To maly babol ale mnie jakos zirytowal. Caly czas sie zastanawiam gdzie poszla cala moc proca i grafiki cholera o co chodzi? Z tego co widze po screnach Boxster`a to zawodnik w helikopterze na screnach wyglada tak samo zalosnie jak u mnie na medium czy low. Farcry mial lepiej wszystko opracowane, w fear dalo sie plynnie pograc nawet na max detali z 2gb ramu. Tutaj mamy grafike ponizej sredniej ktora sie wyswietla z 17 klatkami w medium detalach wygladajc przy tym oblesnie. Dla mnie kosz, szkoda czasu na pelna wersje. Edytowane 26 Kwietnia 2006 przez kurek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 (edytowane) Możliwe, że tryb high da się uzyskać poprzez edycję któregoś z plików. Swoją drogą szkoda, że nie dali tej opcji do wyboru, w końcu każdy jest w stanie samemu ocanić czy gra chodzi mu z danym ustawieniem w sposób grywalny, czy też nie. @Sulaco jak możesz to wrzuć screen zaraz po zrzucie - początek misji z dema - z opcja na high i na medium. Ciekawy jestem różnicy. @crysis Nie masz nic do powiedzenia to nie zabieraj głosu, bo Twoje posty nic nie wnoszą do tematu. Wpowadzasz jedyne chaos dziwnymi uwagami. P.S. Zdjęć się nie cytuje - regulamin Edytowane 26 Kwietnia 2006 przez Boxster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 (edytowane) Też nie mogę ustawić tekstur na High, a w ogóle to rewelacyjnie nie wygląda, a wymagania ma spore: u mnie ustawiło domyślnie 800x600 Med/High AFx4 i w takich ustawieniach działa przyzwoicie ok. 40fps bez jakichś spadków. Co do samej gry, to muszę sie oswoić, aby coś powiedzieć. Edytowane 27 Kwietnia 2006 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 pograłem z 10 min szybko żeby zobaczyć jak wygląda i działa i... wrażenia pozytywne. ustawiłęm 10x7 max detale jakie można bez aa/af i wygląda to dobrze- dobry parallax mapping, textury rzeczywiście przydały by sięlepsze ale te co sąteraz są przyzwoite. Nie wiem czy mamy tutaj HDR'a czy Blooma w każdym razie wygląda to dobrze słoneczko wali niekiedy po oczach można wczuć sie w klimat. Gorzej jest troche z fps'em :D ale wiadomo looknijcie jaki mam sprzęt więc nie ma co sie spodziewać 100 klatek/sek; mam 15-35 w zależności co się dzieje na ekranie, co prawda wogóle nie restartowałem kompa od 5 godzin ale zawsze daje to jakiś pogląd na sprawę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 (edytowane) WYMUSZANIE TRYBU "HIGH": ---------------------------------------- Ustawienia HIGH można wymusić poprzez modyfikację pliku: x:\x\Ghost Recon\Data\settings renderer_settings.xml We wszystkich miejscach gdzie widzimy MEDIUM ładujemy HIGH - różnice są niewielkie, ale są. Średnio z 50FPS mam teraz ~40FPS. Dodatkowo możemy zmienić wszystkie wpisy z FALSE na TRUE, ale tutaj zmian nie widzę. @LPKorn3324 Wydaję mi się, że użyli HDR-a, bo jeśli był by to tylko BLOOM to do opcji by dorzucili AA. Edytowane 27 Kwietnia 2006 przez Boxster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 @Sulaco jak możesz to wrzuć screen zaraz po zrzucie - początek misji z dema - z opcja na high i na medium. Ciekawy jestem różnicy.roznice sa znikome, tekstury chyba sa bez kompresji wrzucane i to wszystko high med hint - tekstura "ziemi" najblizsza dolnej krawedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurek Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 (edytowane) troche gameplaya Podkomendni jak dam follow i stane za weglem z zamiarem wychylenia to mnie wypychaja! CO TO K*&^@ ma byc? stoje schowany a te glupki ida wzduz sciany i mnie wypychaja zza rogu gdzie dostaje w pale. Daje zaby sie schowali miedzy budynkami to nie wiadomo dlaczego jeden staje sobie na chodniku wzduz budynku i h*&^, wez mu cos powiedz. Albo zaczyna sam biegac po mapie bo sie podjara ze jedneg kolesia puknol i nie reaguje na rozkazy tylko mi smiga ten trapezik za budynkami bog wie gdzie. Jak juz go dogonilem i dalem cover to stanol na malum dziedzincu gdzie zaczynalismy, ja polazlem za drugi budynek a ten burak sie kreci w kolko. To co sie dzieje z tymi botami to jest istny burdel. Pamietam jak sie w Swata 4 gralo. Tam bylo to ekstra opracowane. Fallow to fallow a nie mijaja mnie i sie pchaja h** wie gdzie i po co. Nigdy nie mialem powodow do narzekania na to ze robia cos nie tak jak trzeba. w G3 kazdy rozkaz jest skopany. Edytowane 26 Kwietnia 2006 przez kurek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 To co sie dzieje z tymi botami to jest istny burdel. Pamietam jak sie w Swata 4 gralo. Tam bylo to ekstra opracowane. Fallow to fallow a nie mijaja mnie i sie pchaja h** wie gdzie i po co. Nigdy nie mialem powodow do narzekania na to ze robia cos nie tak jak trzeba. w G3 kazdy rozkaz jest skopany.moze za AI tej jest odpowiedzialny PhysX ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 @kurek Ja stwierdziłem, że "skrzydłowi" są mi zbędni i praktycznie przelazłem DEMO sam bez "elitarnej" pomocy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 moze za AI tej jest odpowiedzialny PhysX ;)A jesli nie masz, to są głupsi niz CS'owe boty bez waypointów... :F To sie robi wredne już ze strony UBI. Czyzby ponownie to co pisalem w topicu o NFS:MW i Oblivionie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomal2005 Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 moze za AI tej jest odpowiedzialny PhysX ;) o co chodzi z tym PhysX :blink: - sorka nie jestem w temacie B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurek Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 (edytowane) .:Solid_Snake:. tzn? "Ja stwierdziłem, że "skrzydłowi" są mi zbędni i praktycznie przelazłem DEMO sam bez "elitarnej" pomocy." jeszcze gorzej Edytowane 26 Kwietnia 2006 przez kurek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 o co chodzi z tym PhysX :blink: - sorka nie jestem w temacie B)www.google.pl ageia badź physix i sie dowiesz. Tak pozatym do takiego gniota to ta karta jest zbedna , natomiast takiego cell factorka to bym tam pograsował troszeczke bo fiza i graficzka tam jest konkretna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 (edytowane) o co chodzi z tym PhysX :blink: - sorka nie jestem w temacie B) Internetu nie masz ? ;] » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « AGEIA PsyhX PPU jest na tyle wydajne i przyszłościowe, że bez problemu może sprawić, że gry komputerowe wykonają kolejny, ogromny skok do przodu. Jeśli producent gry umiejętnie skorzysta z możliwości produktu AEGIA, zwykły CPU nie będzie w stanie wziąć na siebie tych i tylu obliczeń, w przypadku nie posiadania przez nas karty z PPU. Nie ma takiej możliwości, bowiem nawet najnowsze Athlony 64 są po prostu za słabe i co oczywiste, nie były projektowane w takim celu, jak PPU właśnie. Firma pokazała kilka dem przedstawiających działanie karty. Jak można było się spodziewać, robią one dość duże wrażenie. Wiele mówi się o tysiącach sztywnych ciał, prawdziwej płynnej wodzie, symulacji włosów, lawinach skalnych, realistycznych symulacjach zderzeń czy uszkodzeń obiektów i wiele więcej. Jak twórcy gier wykorzystają możliwości PPU to tylko i wyłącznie ich sprawa. Jest nawet bardzo imponujący pomysł uniwersalnego systemu detekcji kolizji, który pozwala oddziałać wzajemnie każdemu obiektowi na każdy w świecie gry. Wszystko to obliczone w prawdziwym czasie na naszych oczach, nie w formie zaskryptowanych działań. Edytowane 26 Kwietnia 2006 przez ath Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelDK Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 jutro zobacze pelna wersje to zrobie male porownanie w stosunku do wersji z xbox 360. ale jak piszecie o tych wymaganiach to chyba przy max detalach na plynna gre nie mam co liczyc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 (edytowane) Koledzy z XtremeSystems już mają jeden egzemplarz Ageia PhysX i jak do tej pory nie było na czym jej konkretnie przetestować. Warto śledzić temat, bo lada chwila pojawią się zapewne pierwsze screeny i opinie z testów Ghost Recon 3 - http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=96775 @PawelDK Jak Ci ktoś ma odp. skoro nie napisałeś jak Twój sprzęt wygląda? Edytowane 26 Kwietnia 2006 przez Boxster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masin Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 w/g mnie grafika nie jest zla* (mogla by byc lepsza) animacje wygladaja dosc fajnie co do samego gameplay-u jest o niebo lepszy niz w Lockdown wiec juz jest dobrze, trzeba mocnego sprzetu zeby gra wygladala sensownie , zaczynam zastanawiac sie nad kupnem gierki do grywania po necie. * - w/g mojej skromnej osoby ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurek Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 (edytowane) qqrydza ta smiech na sali. Jak mialem Full Spectrum Warior to tam bylo logo "the way ment to by played" i gralem w ta gre na gf4mx 16mb ram (laptop) i gra wygladala wysmienicie i bardzo plynnie. A tu? Logo ATI a gra kaleczy. masin "nie jest zla" ups no faktycznie ona jest tragiczna. Na 8 potokowcu 128b na karcie 2gb ramu i gra wyglada parszywie. Moze i na 7900GTX Ultra eXtreme pojawi sie opcja high ale tak sie gier nie robi :/ zreszta na high tez oblesnie to wyglada. Jak sie patrzy przez lunete to grafika wyglada jak z 2001 roku. Edytowane 27 Kwietnia 2006 przez kurek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelDK Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 wyglada to "bosko" textury medium (czytalem, ze miedzy medium a high za duzej roznicy to nie ma), reszta na maxa, rozdzialka 1024x768 anizo x4 nawet nie ma co porownania robic z wersja na xbox 360. wersja na pc wyglada strasznie slabo juz nie wspomne,ze na moim sprzecie to nawet w tych ustawieniach za plynnie nie chodzi. cos czuje, ze zaraz zostane zlinczowany :P czekam :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...