Skocz do zawartości
Gość =H2o=Destroyer[PL]

Oszustwa na aukcjach internetowych

Rekomendowane odpowiedzi

To daje do myslenia, ale mogl np spoznic sie z zaplata prowizji allegro :-|

W takim wypadku nie zawieszaja konta tylko blokuja mozliwosc wystawienia aukcji .

Moze byc tak , ze sprawdzili jego dane i okazalo sie , ze jest niepelnoletni . Nie mial negatywow wiec cos innego musialo przykuc ich uwage niz podejrzane przedmioty...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam od ponad roku ponad -10 zl na minusie :]]

Myslalem ze jakies przypomniena wysylaja zanim zawiesza czy cos.

Teraz najlepsze:

2 dni temu mi sie snielo ze przeszedl mi list polecany z allegro ze wlacznie z odsetkami mam u nich 9 000 000 długu.

Nie wiecie jakie to uczycie wisiec komuc 9 duzych baniek :]]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja chciałbym ostrzec przed 2 userami Allegro.

Naciąłem się, żeby było śmiesznie, 2 x pod rząd na kanciarzy, kupując RAMy :(

Pierwszy to: adrsliwa

Po 5 tygodniach od wpłacenia kasy, otrzymałem zwrot kasy w końcu :(

Drugi to katmat1. Jeszcze nie odzyskałem kasy. :(

Edytowane przez reed

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja chciałbym ostrzec przed 2 userami Allegro.

Naciąłem się, żeby było śmiesznie, 2 x pod rząd na kanciarzy, kupując RAMy :(

Pierwszy to: adrsliwa

Po 5 tygodniach od wpłacenia kasy, otrzymałem zwrot kasy w końcu :(

Drugi to katmat1. Jeszcze nie odzyskałem kasy. :(

ja juz tez czekam ponad miesiac na ramy, podobno pierwsza paczka zaginela na poczcie (zdarza sie :angry: ) i sprzedajacy poczul sie "winny" i wyslal drugie pamieci...... ani pamieci ani kasy nie mam :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam mam nadzieje ze pisze w dobrym miejscu:D mam problem mianowice wystawilem uszkodzona grafe u mnie windows sie wlaczal ale byl straszny smietnik na ekranie widac bylo tylko zarys kursora myszki. Opisalem to jako duze artefakty (moj blad:/) koles kupil grafe. Zaczo lsie sapac ze go oszukalem wiec postanowilem odeslac kase za grafe i zeby mi przyslal grafe. NAgle gos wyskakuje z propozycja "że zwrócisz mi najwyżej tylko za przesyłke 10 zł a ja ja sprubuje sprzedać bo jak sobie tak to wszystko policze to chyba to będzie najlepesze wyjście może sie uda bo chce juz to mieć z głowy po rpostu jak wyślesz mi te 10 zł to ci wystawie nagetywa a ty mi i ja ja sprubuje komu innemu opylić niech strace najwyżej chyba że wolisz ten pierwszy układ z 38" to napisalem ze nie chce negatywa:D to ona napisal "to zrobimy tak że wpłacisz mi 20 zł i będziemy kwita a ja karte se zostawie bo i tak jest uszkodzona i do niczego ci sie nie przyda" Wiec z tego wynika ze musze zaplaci 20zl zeby nie dostac negatywa a on zachowa grafe. Ico mam zrobic z tym gosciem poradzcei co mam zrobic. A i napiszalem to do allegro ze gosc takie cos proponuje. Bo gosc sie pyta jak moja decyzja i kiedy dostanie kase. HELP!!

Edytowane przez Gucio89

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trafiles na gnoja... a ten wyczul ze moze cie zmanipulowac. Sprawa jest prosta ja bym go olal chciales wymienic jezeli nie chce to niech sie wali i tak dostaniesz negatywa ale potem mozesz go opisac napiszesz ze gosciu to naciagacz i trudno...

Jezeli chcesz to dalej ciagnac to postaw gosciowi twarde warunki.Ma ci odeslac karte ty mu kase i wystawcie neutralne komentarze. NIe baw sie z nim w zadne tematy ze on ja sobie sprzeda czy cos tam...jak chce sprzedac to niech zaakceptuje warunki na jakich kupil i niech sobie robi co chce. Zbieraj korespondencje i jego debilne pomysly. Jak bedzie cwaniakowac to zagroz ze powiadomisz allegro co i tak powiniennes zrobic-powinien dostac ostrzezenie-i odechce mu sie kombinowac.

Edytowane przez Yearman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam mam nadzieje ze pisze w dobrym miejscu:D mam problem mianowice wystawilem uszkodzona grafe u mnie windows sie wlaczal ale byl straszny smietnik na ekranie widac bylo tylko zarys kursora myszki. Opisalem to jako duze artefakty (moj blad:/) koles kupil grafe. Zaczo lsie sapac ze go oszukalem wiec postanowilem odeslac kase za grafe i zeby mi przyslal grafe. NAgle gos wyskakuje z propozycja "że zwrócisz mi najwyżej tylko za przesyłke 10 zł a ja ja sprubuje sprzedać bo jak sobie tak to wszystko policze to chyba to będzie najlepesze wyjście może sie uda bo chce juz to mieć z głowy po rpostu jak wyślesz mi te 10 zł to ci wystawie nagetywa a ty mi i ja ja sprubuje komu innemu opylić niech strace najwyżej chyba że wolisz ten pierwszy układ z 38" to napisalem ze nie chce negatywa:D to ona napisal "to zrobimy tak że wpłacisz mi 20 zł i będziemy kwita a ja karte se zostawie bo i tak jest uszkodzona i do niczego ci sie nie przyda" Wiec z tego wynika ze musze zaplaci 20zl zeby nie dostac negatywa a on zachowa grafe. Ico mam zrobic z tym gosciem poradzcei co mam zrobic. A i napiszalem to do allegro ze gosc takie cos proponuje. Bo gosc sie pyta jak moja decyzja i kiedy dostanie kase. HELP!!

Chce od Ciebie kase i jeszcze wystawic negatywa tak ? :lol: Co za lolex.

Napisz mu, ze zglosiles sprawe do Allegro i jak sprawa siew nie wyklaruje na Twoja korzysc, to mu zablokuja konto. Trzeba troche posciemniac. A jesli Allegro i on to zleja to nie odpowiadaj na jego maila, jak wystawi negatywa (co chyba bedzie nieuchronne) to Ty tez mu wystawisz soczystego. Niestety takie cwaniaczki sie trafiaja i mysla jak tu przysmarowac kilka dodatkowych pln.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzedawał jako karte z duzymi artefaktami, a nie jako uszkodzoną, prawda? Widzieliście te 'artefakty'? Specjalnie zanizył wagę uszkodzenia, aby zebrac lepsze pieniadze. Nie badzmy smieszni....

Poprosimy link do aukcji i zdjecie artefaktów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz pisalem na ten temat ale sprawa sie "rozciagnela" tu link do dawnego tematu ktory zostal zamkniety http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=164908&st=30 wiem ze moj blad chcialem odeslac kase ale on wymyslil takie cos co wyzej napisalem. A i bylo napisale ze uszkodzona zreszta zobaczcie popredni temat.

Edytowane przez Gucio89

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Niestety jest uszkodzona po wsadzeniu jej do portu AGP widoczne sa duze artefakty"

Nie ma sie do czego przyczepic, wyraznie zaznaczone ze jest uszkodzona

a cene i tak niska osiagnela

Mozna to przeczytac tak:

"Niestety jest uszkodzona po wsadzeniu jej do portu AGP widoczne sa duze artefakty"

Tam nie ma artefaktow, tam NIC NIE WIDAC! Zgadzam sie z fipa, ale kupujacy rowniez leci w walka. Albo oddanie kasy i odeslanie karty, albo nic. No jeszcze moze byc powiedzmy, 10pln i jestesmy kwita (pozytyw z odpowiednim komentarzem) A nie, daj mi 10pln, a ja ci jeszcze wystawie negatywa. LOL

OT: Mi koles kiedys przyslal w pol sprawne radio do samochodu (stara Beta do VW za chyba cos kolo 12€ - 15€ z wysyka - mialo byc sprawne). Okazalo sie, ze kaseta uszkodzona mechanicznie, tylko radio dziala. Gosc od razu napisal, ze oddaje cala kase a radio moge sobie zostawic, bo jemu sie nie oplaca z powrotem oplacic wysylki (oczywiscie zwrot na jego koszt). Ze wzgledu jednak, ze jednak cos tam dzialao, napisalem, ze starczy powiedzym 10€, generalnie z kasety i tak nie korzystam (moja Pani dla scislosci ;)). Dalismy sobie po pozytywie (z opisem co i jak) i git. Tak sie to powinno wg mnie zalatwiac, a nie kombinowac jak orznac druga strone ;)

Edytowane przez ridczak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozna to przeczytac tak:

Tam nie ma artefaktow, tam NIC NIE WIDAC! Zgadzam sie z fipa, ale kupujacy rowniez leci w walka. Albo oddanie kasy i odeslanie karty, albo nic. No jeszcze moze byc powiedzmy, 10pln i jestesmy kwita (pozytyw z odpowiednim komentarzem) A nie, daj mi 10pln, a ja ci jeszcze wystawie negatywa. LOL

OT: Mi koles kiedys przyslal w pol sprawne radio do samochodu (stara Beta do VW za chyba cos kolo 12€ - 15€ z wysyka - mialo byc sprawne). Okazalo sie, ze kaseta uszkodzona mechanicznie, tylko radio dziala. Gosc od razu napisal, ze oddaje cala kase a radio moge sobie zostawic, bo jemu sie nie oplaca z powrotem oplacic wysylki (oczywiscie zwrot na jego koszt). Ze wzgledu jednak, ze jednak cos tam dzialao, napisalem, ze starczy powiedzym 10€, generalnie z kasety i tak nie korzystam (moja Pani dla scislosci ;)). Dalismy sobie po pozytywie (z opisem co i jak) i git. Tak sie to powinno wg mnie zalatwiac, a nie kombinowac jak orznac druga strone ;)

Zgadzam się w 100%, ja sam kiedyś zalicytowałem procka nie do końca takiego jak chciałem.Kapłem się dopiero po wygranej aukcjii (a była ostra) Zadzwoniłem do gościa,wytłumaczyłem co i jak i zaproponowałem zwrot kosztów wystawienia na allegro plus na flaszkę.Zgodził się i rozstaliśmy się w zgodzie. Zawsze można się dogadać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie wykiwano na 246zl :[[

Ofiar było wiecej - gosc niezle przyrobil.

Moze ktos kto ma doswiadczenie w skladaniu sprawy na policje//odzysk pieniedzy z allegro zgloscic sie do mnie na pw bo mam kilka pytan przed cała akcja. Mam nadzieje ze kase mi sie uda od allegro odzyskac - ale cos mi sie nie chce wierzyc ze tak latwo mi ja przyjdzie odzyswac.

Edytowane przez burro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja radzę dodać sobie do czarnej listy allegrowicza stefan207. [ciach!]iaż wygrał aukcję konsoli, wpłacił pieniądze po tygodniu, konsola szła 3 dni i za to wystawił mi bezczelnego negatywa !! Na dodatek mamusia za niego dzwoniła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja radzę dodać sobie do czarnej listy allegrowicza stefan207. [ciach!]iaż wygrał aukcję konsoli, wpłacił pieniądze po tygodniu, konsola szła 3 dni i za to wystawił mi bezczelnego negatywa !! Na dodatek mamusia za niego dzwoniła.

Miałem podobny problemik, jakis małolat kupił ode mnie gry na konsole i nega wystawił za to że ja chciałem wysłac paczke a on odmówił :lol: był to niejaki szymcio naszczescie jego konto zostało juz zawieszone :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bylem w podobnej sytuacji. Co mozna zrobic, aby zawiesli konto takiemu dzieciakowi? Mail do allegro nie pomógł.. A prosiłem o weryfikacje danych tamtego allegrowicza, opisałem całą sytuację.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi