Skocz do zawartości
dem

Athlon X2 - Wszystko O Dwurdzeniówkach Amd

Rekomendowane odpowiedzi

Dorwałem dzisiaj X2 3800+ Toledo. Ten procesor to jakiś potwór.

X2@2700MHz - prosze zwrócić uwage na vcore :D, 2xprime chodzi juz ponad godzine!

X2@2800MHz - na takim ustawieniu Prime wykrzaczył mi się po kilkunastu minutach bo było za gorąco :( procesor rozgrzał się do 52C :/

Najlepsze zostawiłem na sam koniec. Te wyniki zrobione są na tym beznadziejnym BOXowym coolerku :lol: Za to z otwarta budą i nawiewiem na układy zasilające (PAPST 17cm 48V puszczony na 12V)

:zonk: :gitarzysta2:

Żeby mój tak potrafił :-|

Kupiłeś pierwszy lepszy z półki czy to selekt?

@Nexor6 - uważam, że nie ma szans abyś zauważył jakikolwiek spadek wydajności. Do tego dwa razy większy cash procka zminimalizuje straty mniejszego zegara.

A że komputer nie służy wyłącznie do gier gorąco zachęcam do przesiadki na dwa rdzenie :)

Edytowane przez rafa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Megabyte i niby dostales Toledo za 573 zl!? :D cena sie zgadza ale u nich w cenniku jest Manchester i 512 KB cache L2?!? :/

Daj linki do 3800+ Toledo, plizz

haha ;) procek fizycznie nie istnieje raczej ale na skapiec.pl jest :D

Optimeks

Info o sklepie Opinie: 3

Ocena na Opineo.pl: 6.67

Oceń sklep Procesor AMD Athlon 64 X2 Dual Core 3800 Socket 939 Toledo BOX - ADA3800CDBOX 1275.00

Dostawa

:P takze sie nie smiej :D troche drogawy :D

Andy patrzyles na jego screena z 2700 Mhz? Tam pisze 3800+ Toledo... to pomylka czy jak?!?! :D

ekh.. pomylka?

http://1klik.pl/sklep/Procesor_AMD_Athlon_...Toledo/p673263/

http://www.assert.pl/product_info.php/products_id/19044

http://pc.emarket.pl/pricelist/item.aspx?PID=C6000123

na dowod ze nie tylko w PL.

http://www.productwiki.com/amd_athlon_64_x2_3800_toledo/

?!?!? WTF?! :D

kolejny..

http://shop.norskit.de/nit/default.asp?Pag...OCK939110028292

dziwne to.. Toledo z 512 Cache na jajo?! to jakas wersja tray tutaj pisze.. co to w ogole sa te wersje tray ? wiecie? bo spotkalem sie juz w jakims PL sklepie tez z tym...

Edytowane przez Saimek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Megabyte i niby dostales Toledo za 573 zl!? :D cena sie zgadza ale u nich w cenniku jest Manchester i 512 KB cache L2?!? :/

Co więcej, na zrzutach Megabyte'a widać, że CPU-Z podaje cache L2 jako 512 kB (tak jak ma Manchester), z kolei nazwę kodową określa jako Toledo, więc jest cosik nie tak. Moim zdaniem to jest Toledo z zablokowaną połową cache L2 (uszkodzona) ? Z tego co doczytałem to Manchestery na normalnym napięciu nie kręcą się aż tak ładnie, więc Megabyte ma naprawdę cholernego farta. Też bym chciał takiego procka, wtedy nie głowiłbym się czy przesiadać się z mojego...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Toledo bez cache. Manchestery to E4, a Toledo to E6

Rewizję da się odcyfrować wyłącznie z procka ? Coś mi się kołacze że tak, i w tym momencie jest ból - BOXa kupuje się praktycznie w ciemno, może być Manchester, może być Toledo :? A Proline mam pod bokiem i mógłbym się wybrać na malutkie oglądanie. Apollo.pl też nie jest pewne, nie wiadomo czy nie mają wymieszanych Toledo z Manchesterami :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie.. tak mysle zeby moze zadzwonic do tego apollo i dorzucic ze 30-50zl zeby mi toledo znalezli i wyslali.. tylko ze to sa BOX'y... a takich raczej nie lubia otwierac bo musza to wsadzic do kompa komus inaczej nikt nie kupi... no nie wiem :/ albo wziac w ciemno z apollo z centrali i juz eh :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie.. tak mysle zeby moze zadzwonic do tego apollo i dorzucic ze 30-50zl zeby mi toledo znalezli i wyslali.. tylko ze to sa BOX'y... a takich raczej nie lubia otwierac bo musza to wsadzic do kompa komus inaczej nikt nie kupi... no nie wiem :/ albo wziac w ciemno z apollo z centrali i juz eh :D

Ale po co otwierac? :blink: przeciez oznazcenia cpu widac przez pudelko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oznaczenia niby tak... w sumie jak bedzie z tej samej serii i z tymi oznaczeniami to bedzie Toledo. Dzwonilem wlasnie do tarnowa i oni mowia ze procki przychodza do nich z centrali z krakowa wiec mysle ze wszystkie sa na Toledo raczej ktore maja na stanie. Ale lepiej sie dogadac z krakowem i dorzucic pare zl zeby dostac konkret sprzet :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dawaj oznaczenie serii ! Mam nadzieję że zdjęcie chłodzenia nie będzie dla Ciebie problemem ??

No właśnie kurcze te radiatory strasznie się przyklejają :/ Z wyciągnięciem 3200+ troche się namęczyłem :/ Chyba że macie jakiś patent jak to prosto zdjąć? jedyne co zapamiętałem to 16 tydzień 06

tutaj gość też ma Toledo

Edytowane przez Megabyte

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko, że toledo 3800+ z polowa cachu za 1,2k to mi sie nie usmiecha, chyba ze w apollo maja je za 573 (tyle samo co menchestery).

Edit: wylaczasz kompa, odpinasz zapinke od chlodzenia i przekrecasz prawo- lewo i po chwili odchodzi.

Edytowane przez Buu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za 573 zl dostajecie Toledo z polowa cache'u... Vcore jest 1,3 V! czyli toledo bo manchestery maja 1,35 :) widzieliscie jakie o/c megabyte prezentowal... na stockowym coolerze i V szedl 2,7 G :) chyba trzeba bedzie zadzwonic do kraka i poprosic o ta serie co mial megabyte :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rewizję da się odcyfrować wyłącznie z procka ? Coś mi się kołacze że tak, i w tym momencie jest ból - BOXa kupuje się praktycznie w ciemno, może być Manchester, może być Toledo :? A Proline mam pod bokiem i mógłbym się wybrać na malutkie oglądanie. Apollo.pl też nie jest pewne, nie wiadomo czy nie mają wymieszanych Toledo z Manchesterami :mur:

CPU-Z pokazujem a poza tym mozna z procka odczytać

ADA3800DAA5BV- e4

ADA3800DAA5CD- e6

http://www.amdcompare.com/us-en/desktop/Default.aspx

Edytowane przez tomall0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CPU-Z pokazujem a poza tym mozna z procka odczytać

ADA3800DAA5BV- e4

ADA3800DAA5CD- e6

http://www.amdcompare.com/us-en/desktop/Default.aspx

No to widze że problem rozwiązany i nie musze już coolera zdejmować :)

Buu:

Robiłem dokładnie tak samo, ale sam nie odszedl, musialem troszke mocniej pociągnąć :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi