Xtreme Addict Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Po pierwsze opóźnienia, po drugie HZ PC4000 ma 250 MHz 3-4-4-8 1T według GSKILL'a tylko, że ostatnio GSKILL zmienił SPD, gdyż były problemy z bootowaniem na niektórych mobo... ot co Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Niestety nie. Trafilem na taka serie tych HZ, ktore maja taktowania 3-5-5-10Zmieniaj na 3-4-4--8 spokojne pojda 273 @2.6v to normale ze na auto sa tak jak ty masz.Na etykiecie napewno masz napisane 3-4-4-8. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 (edytowane) http://img213.imageshack.us/img213/3219/vcorewe3.jpg Chlodzenie dosc zimne. :) Edytowane 12 Sierpnia 2006 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekjod Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 X2 3600+ :) pozdro No ładnie się prezentuje.... ciekawe ile by zrobił na 1,4V Nawet pomimo mniejszej ilości kaszy nieźle sobie radzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 (edytowane) Zmieniaj na 3-4-4--8 spokojne pojda 273 @2.6v to normale ze na auto sa tak jak ty masz.Na etykiecie napewno masz napisane 3-4-4-8. Spokojnie tyle ciagna z tymi timingami :) PS. Na dobranoc udalo mi sie jeszcze wykrecic taki wynik: Edytowane 13 Sierpnia 2006 przez Malik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 :ph34r: :wacko: :zonk: :lol2: wiem że ten post nic nie wnosi ale...wow! :banana: A ja ciągle czekam na screeny z SP2004 co najmniej dwie godziny i z 3DMarków na tych taktach. By mieć porównanie co daje cache Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 A ja ciągle czekam na screeny z SP2004 co najmniej dwie godziny i z 3DMarków na tych taktach. By mieć porównanie co daje cache A ja jak bede mial czas to je zrobie. Poki co nie chce mi sie <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 witam, http://sklep.komputronik.pl/katalog.php?kat=4663 jak sadzicie ktory z dostepnych tu procków do ceny 800 pln warto brać ? czy lepiej wersje z zegarkiem 2000 mhz ale miec 2 x 1024 l2 czy moze wiekszy zegarek 2200 i 2 x 512 l2 ? Czy wersje z 2 mb l2 nie kręcą sie za dobrze ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Rozumiem ze socket AM2? Wiadomo ze albo 3800+ albo 4000+... nic z wyzszym zegarem sie nie oplaca bo i tak sobie podkrecisz. Tylko teraz tak... model 3800+ ma 2X512 cache.. 4000+ ma 2X1MB. Zalezy ile masz kasy. widze 4000+ w pcprojekt za 690 zl :) 3800+ kosztuje 570... roznica 120 zl. Jezeli Cie stac to polecam 4000+ bo cache daje troche wydajnosci.. na poziomie 100-200 Mhz =) a mozna go tez podkrecic oczywicie.. takze.. EKO - 3800+ kosz 570 zl Wydajnosc - 4000+ koszt 690 zl. oczywiscie pcprojekt.pl bo najtaniej widze.. http://www.pcprojekt.pl/?/p__katalog_produ...2_4000_AM2_BOX/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jediknight Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Co powiecie o takich oznaczeniach: ADA3800DAA5CD CCBWE 0543UPMW CD na końcu więc powinno być Toledo, ale większość z Waszych superkrętliwych procków ma 0618 czy coś w tej okolicy... coś wiadomo jak taki 0543 może się kręcić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Wszystkie Toledo kreca sie bardzo dobrze :) masz mozliwosc to bierz tego procka.. jak nie dla siebie to na handel ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 (edytowane) ADA3800DAA5CD CCBWE 0543UPMW - 2500MHz (250x10) @ 1.55V Wiec nie wszystkie CD sie super kreca, jedi przy tym procku nie masz w ogole zadnej gwarancji... edit http://www.hardwarebg.com/forum/showthread...rid&t=74324 Edytowane 13 Sierpnia 2006 przez Pinki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 skad te dane? ja widzialem na jakims forum inne serie Toledo i robili po 3 Ghz ludzie.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 witam, http://sklep.komputronik.pl/katalog.php?kat=4663 jak sadzicie ktory z dostepnych tu procków do ceny 800 pln warto brać ? czy lepiej wersje z zegarkiem 2000 mhz ale miec 2 x 1024 l2 czy moze wiekszy zegarek 2200 i 2 x 512 l2 ? Czy wersje z 2 mb l2 nie kręcą sie za dobrze ??? Czy napewno X2 4000+ jest dostepny ? bo z niedostepnych to najciekawiej wyglada X2 3600+ oto fotka boxa z Hong Kongu: Wlasciwie to jak ktos mieszka w Hong Kongu lub okolicy to jest juz dostepny. CPU trzeba spasowac z mobo RAM i grafa i zastosowanie bo niekoniecznie 4000+ musi byc ciekawszy od 3600+ nawet jesli pominac cene. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 No jezeli to samo mobo i ram.. to przy tych samych taktach 3600+ KTORY MA 2x256 CACHE I 4000+ ktory ma 2X1mb... ktory bedzie lepszy? :D jezeli ktos ma troche wiecej kasy to szkodakupowac kastrata 3600+ jezeli ma wypas reszte podzespolow... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 A ja ciągle czekam na screeny z SP2004 co najmniej dwie godziny i z 3DMarków na tych taktach. By mieć porównanie co daje cache 3dmark05 prosze bardzo: Reszta jak bedziec wiecej czasu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 A ja ciągle czekam na screeny z SP2004 co najmniej dwie godziny i z 3DMarków na tych taktach. By mieć porównanie co daje cacheTylko on ma zupełnie inną grafike niż my więc 3DMarków nie porównamy. Choć pewnie tobie chodzi o dowody stabilności :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Dla mnie konfig jest stabilny jak przejdzie smarki. Wiec jak widac jest stabilny :) A co do punktow i wynikow - to prawda Rafi - mam inna grafe i ten punkt nalezy wziac pod uwage :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 No jezeli to samo mobo i ram.. to przy tych samych taktach 3600+ KTORY MA 2x256 CACHE I 4000+ ktory ma 2X1mb... ktory bedzie lepszy? :D jezeli ktos ma troche wiecej kasy to szkodakupowac kastrata 3600+ jezeli ma wypas reszte podzespolow...Nie we wszystkich zastosowaniach wieksze L2 pomaga w wydajnosci ponadto jesli mobo ma silne ograniczenie na vcore to niskonapieciowe CPU latwiej podkrecic bo mozna o wiecej podniesc napiecie z domyslnego. Jesli RAM jest bardzo szybki to L2 nie ma tak duzego znaczenia w wydajnosci jak przy bardzo wolnej pamieci. Ktory bedzie wydajniejszy po OC zalezy moim zdaniem od reszty konfiguracji i zastosowania. Bez OC to zdecydowanie lepiej brac CPU z wiekszym zegarem o 10% bo aplikacji ktora bedzie wydajniejsza o 10 % dzieki wiekszemu L2 to ze swieca szukac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 No 3600+ to nie ma ani zegara ani L2 :0) No jak sie stawia na male wydzielanie ciepla i cene to pewnie ze 3600 :) co do grafiki.. to nie ma innej pasywnej? na pewno sa duzo tansze.. jezeli potrzebujesz grafy do wyswietlania obrazu tylko ;) ----------------------------------- Używaj edycji a nie piszesz jeden post pod 2. Domik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 (edytowane) No jak sie stawia na male wydzielanie ciepla i cene to pewnie ze 3600 :)co do ciepła to tak, ale co do ceny to napewno nie za 580zł+.Za tyle można mieć zwykłego 3800+ a jak powszechnie wiadomo większość chodzi na 1,2V co do grafiki.. to nie ma innej pasywnej? na pewno sa duzo tansze.. jezeli potrzebujesz grafy do wyswietlania obrazu tylko ;) ale 7300 ejst przy tym wydajna ... niskonapieciowe CPU latwiej podkrecic bo mozna o wiecej podniesc napiecie z domyslnego... wcale, że nie. Problem wałkowany na XS przy niskonapięciowych Turionach (25, 35W) i później przy Newarkach (DTR 65W). Te pierwsze nawet na 1,8V+ nie przekraczały 2,8GHz a Newarki na znacznie niższym woltażu przekraczały 3GHz. Po prostu inny projekt, inne wykonanie i tzw teoria spowolnionych elektronów Edytowane 14 Sierpnia 2006 przez majkel84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 (edytowane) a ja dodam od siebie ze prime jest cienkawy...potrafił mi 8h liczyc bez błędu a S&M wywalił się po 10 min. heheh także pare h prime plus S&M plus marki i mozna powiedziec ze jest względnie stalbilne. ale co mnie to obchodzi kiedy ja robie dla 3dmarka test albo dla Pi ale obchodzi mnie kiedy potrzebuje kompa na codzień :) EDIT: pmp nie tak do końca bo dzięki temu można ustalić co znaczy rock stable co przy kręceniu X2 się przydaje :P Edytowane 13 Sierpnia 2006 przez Pageup Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 a ja dodam od siebie ze prime jest cienkawy...potrafił mi 8h liczyc bez błędu a S&M wywalił się po 10 min.Masz może link do najnowszej wersji S&M? Mam v1.7.2 i nie wiem czy ona jest w miarę nowa a po rosyjsku to ja czytałem w ogólniaku ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 (edytowane) heheh także pare h prime plus S&M plus marki i mozna powiedziec ze jest względnie stalbilne.polecam 2x spi + s&m odpalic razem :) nie dosc, ze proca ladnie wypali to i jescze wzgledna stabilnosc mozna okreslic ;) AndyN -> http://www.benchmarkhq.ru/english.html Edytowane 13 Sierpnia 2006 przez Sulaco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Nooo i wyszedł nowy athlon... ;) Cos słabo go wykrecili.. phi ;) ps. sam sie dziwie jak mozna stwierdzic stabilnosc kompa po udanej bitce w pare h ... ha ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jediknight Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 dobra, śmiga do mnie moje Toledo 0543 kupione za zawrotna sume 570, na przelomie miesiecy pogmeram go troche :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macr0n Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 a moze pochwalilbys sie gdzie kupiony? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 (edytowane) Masz może link do najnowszej wersji S&M? Mam v1.7.2 i nie wiem czy ona jest w miarę nowa a po rosyjsku to ja czytałem w ogólniaku ;) http://www.benchmarkhq.ru/fclick/fclick.php?fid=301 plose:) Edytowane 14 Sierpnia 2006 przez Pageup Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jediknight Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 a moze pochwalilbys sie gdzie kupiony?na allegro, pojedynczo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 3600+ wypada w testach (X-bit) zaskakujaco dobrze, zarówno w grach jak i w kodowaniu/pakowaniu :) Nie kumam tylko czy na X-bit podkrecili cpu do 2.6GHz na stockowym napieciu czy na 1.5V ? btw: ale sie klucicie o ta procedure testowa :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...