trymek Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 By Proline. Chyba wycofali towar :P W poludnie jeszcze mieli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piotrAthlonXp Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2008 kupilem procesor amd athlon x2 64 5200 dual core 2,7 gh ludziska jak go mam podkrecic??? jestem zielony w tym temacie. w biosie widze computer freqfency 2700 i nie um,iem zmienic kiedys mialem durona 2700 jednordzeniowego i ustawialem w biosie bezproblemowo. slyszalem ze trzeba zworek jakis na plycie przestawic?? plyta asus m2a-vm moge na maila przeslac zdjecia i inne materialy na schemat ale pomocy! dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2008 Daj screena z biosu. Płytka marna do oc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piotrAthlonXp Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2008 wystarczy cos takiego albo takiego ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2008 (edytowane) Nic tu nie ma :wink: Daj zdjęcie z Biosu. Podejrzewać można że płytka wcale nie posiada regulacji hht...no chyba że nie wiesz co i jak. Poza tym NIE ten dział. Zapraszamy do działu "Podstawowe Zagadnienia". Edytowane 19 Grudnia 2008 przez Sopel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piotrAthlonXp Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2008 a wiec mam 2 zdjecia widac comp speed 2700, i nie da sie wejsc by zmienic! wiec co dalej? co pozmieniac w tym biosie? zrobilem 2 zdjecia tych stron biosu w ktorych moze cos byc do zmiany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2008 próbowałeś może te opcje typu AMD xxx powyłączać ? Może blokują ( CnQ ) funkcje OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piotrAthlonXp Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2008 tak zmienialem wszystko i nic. kumpel mi powiedzial ze napewno na plycie jest zworek ktory to blokuje. tylko gdzie?? zdjecia plyty sa wyzej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2008 Na tej plycie i tak nie pokrecisz,nie nadaje sie do oc.A tak w ogole jest cos takiego jak manual,wiec moze tam poczytaj.A czy takie pytania jak podkrecic nie powinno sie zadawac w podstawowych .To jest temat o procach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2008 Najedz na to "cpu freuqfency" i wciśnij na klawiaturze alfanumerycznej + Wielu się na takiej błahostce przejechało. greg255@ płyta jak płyta. Ale nie zdziwię się kiedy nie "ujrzymy" kolegi,bo zasilacz padł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piotrAthlonXp Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2008 heh powiedziec ci cos? ten zasilacz jest z okolo 2003 roku i smiga juz 5 latek jak padnie to zmienie pozdrawiam <_< i co mi to da ze zmienie cpu freqfency? cop to wogule jest? tam jest u stawione na 200 mhz a maks mozna 400 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2008 (edytowane) Śmigać może i 10 lat. Tyle że zasilacz ten ma takie zabezpieczenia,że pożal się. W tamtych czasach zasilacz był sprawą drugorzędną nie to co teraz. Także nie przyjdź z płaczem jeżeli przy okazji weźmie ze sobą płytkę dysk itd. A podłączenie mocniejszej grafiki to po prostu samobójstwo. Z resztą,rób co chcesz. Cpu freuqfency to HTT(magistrala) . Standardowo wynosi ona 200. Twój procek ma mnożnik 13,5 więc 13,5x200= 2700mhz 13.5x220 itd... Tyle że nie przesadzaj bez zmiany napiecia. Obecnie masz 13.5x200 Na początek daj szynę na 220. Edytowane 19 Grudnia 2008 przez Sopel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2008 (edytowane) heh powiedziec ci cos? ten zasilacz jest z okolo 2003 roku i smiga juz 5 latek jak padnie to zmienie pozdrawiam <_< i co mi to da ze zmienie cpu freqfency? cop to wogule jest? tam jest u stawione na 200 mhz a maks mozna 400 to 200 to jest taktowanie magistrali, tu się właśnie podkręca... wychodzi na to, że masz mnożnik 13.5, jeśli chcesz podkręcić procesor to zwiększasz taktowanie magistrali np jeśli ustawisz 215, to procesor podkręcisz na 2900MHz Edytowane 19 Grudnia 2008 przez kwasior500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudl4ty Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 Wsiadłem na Vistę 64-bit...powiem tak :D bałem się na początku jak to będzie...system 64-bit do tego Vista. A tu nic złego, powiem tak, gry latają lepiej jak pod XP :D mogę włączyć DX10, jest ładnie, kolorowo i wydajnie, obecnie mam proca na bezpiecznych 3,15 Ghz...szkoda tylko że wg indeksu wydajności Visty jest to 5,5/5,9 :D słaabo, trzeba coś popracować nad tym ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 Z podpisu widzę ze masz 2gb ramu może to przez to ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 RAM jest osobno naliczany, Kudl4ty ile masz pkt za ram? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 (edytowane) Może dajcie skriny. Kudłaty jak teraz z OC? Bo u mnie tragedia,na XP było znacznie lepiej. Test na tym co w sigu,tylko grafa nie kręcona. Edytowane 22 Grudnia 2008 przez Sopel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 Mała poprawka procesor jest ustawiony na 3,02 GHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudl4ty Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2008 (edytowane) U mnie wygląda to tak :) Teraz w święta, jednak pomęczę się, żeby zyskać jakiś lepszy wynik od tych 3,15 :D chciałbym jeszcze troche pamiątki dźwignąć, no i żeby wynik dla proca był "chociaż" z 5,8 :D Ed: Aaa, bym zapomniał ;) napięcie proca to 1,4v a nie oszukańcze CPU-z'etowe 1,456 :) Edytowane 23 Grudnia 2008 przez Kudl4ty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2008 No widzę raid pomógł. Wątpię w te 5.8 na procku... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2008 na dwurdzeniowcu chyba nie da rady mieć 5,8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha383 Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2008 U się to tak prezentuje. A grafy mi nie chce obliczyć, bo najnowsze sterowniki wgrałem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudl4ty Opublikowano 24 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2008 Coś pokombinuję, może chociaż trochę podskoczy :D Tymczasem wesołych świąt wszystkim !!! ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 24 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2008 na dwurdzeniowcu chyba nie da rady mieć 5,8Da :lol: Brisbane @ 2,9GHz Zdrowych i Wesołych Świąt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 26 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2008 Widzieliscie to: http://allegro.pl/item515895095_jedyny_tak...ing_sample.html cena niska,mnoznik odblokowany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 26 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2008 Widzieliscie to: http://allegro.pl/item515895095_jedyny_tak...ing_sample.html cena niska,mnoznik odblokowany na dfi to to pójdzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 26 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2008 (edytowane) O ciekawy CPU ;) Ale coś mi się tu nie widzi... "AD04600IAA5CZ" a w CPU-Z "Stepping" "1" jak końcówka "CZ" to powinno być F3 a coś mi się zdaje że tak nie jest... "Procesorki maja oznaczenie Opteron" "Opki" zaczynają się od "OSA" -> "G1" = wczesne "Brisbane" z odblokowanym mnożnikiem. Sumując raczej nic ciekawego wolałbym nowego 4200+ "G2". Za w/w CPU przemawia jedynie odblokowany mnożnik... Edytowane 26 Grudnia 2008 przez Spookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 26 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2008 Widzieliscie to: http://allegro.pl/item515895095_jedyny_tak...ing_sample.html cena niska,mnoznik odblokowany Hmm... Everest pokazuje, że to BH-G1. Pytanie, jakiego napięcia potrzebują do zrobienia tych oszałamiających 3GHz - mam nadzieję, że cpu-z pokazuje niepoprawnie napięcie. Poza tym co to za Opek z oznaczeniem: AD04600IAA5CZ - nie powinien być np. OSA1216IAA6CZ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 26 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2008 (edytowane) ciekawe co to za zwierza te opki ;) btw 3179037[/snapback] na dfi to to pójdzie? +1 Edytowane 26 Grudnia 2008 przez FatAlbert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 26 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2008 To kto chętny na testowanie bo mnie ciekawość zjada :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...