Skocz do zawartości
Xalpha

Dział "gry"

Rekomendowane odpowiedzi

Witam: mam pytania do modkow i adminów z tweaka: czy nie mozecie zablokować na jakiś czas możliwości pisania NOWYCH TEMATÓW w dziale Gry? Bardzo ograniczyło to by robienie śmietnika z tego forum, oraz zmusiło początkujących użytkowników do wyszukania tematu z daną grą. Jezeli jednak ktoś chciałby napisać temat o jakiejś innej grze musiał by to zgłosić do modka, wtedy ten utworzył by taki temat ! Co wy na taką propozycje ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość aTaSerwis

Bardzo ograniczyło to by robienie śmietnika z tego forum, oraz zmusiło początkujących użytkowników do wyszukania tematu z daną grą.

1506339[/snapback]

... optymista :P

Od strony technicznej jest to wykonalne, ale chyba nie wierzysz że głąby piszące fefnasty temat: "skont zassać GTA:SA" (albo: "tshemó nie idzie na max detalach???") nagle zaczną szukać czegokolwiek i gdziekolwiek?

Ja nie wierzę, to przerasta ich możliwości o lata (świetlne) i nie mieści się w ich światopoglądzie :D

... ale uważam że można sprawdzić pomysł w praktyce, nowe gry nie pojawiają się codziennie więc nie ma ryzyka że moderator odpowiedzialny za dopuszczanie tematów dostanie przepukliny ;) ... chyba że zmęczy go dawanie % różnym owcom :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wziales jeszcze pod uwage tego ze w kartach graficznych tez pojawia sie kilka razy watek tej gry.... mnie naszczescie ta epidemia ominela ;].

jesli dalo by rade zablokowac mozliwosc tworzenia nowych tematow w jednym sub to bylo by imo warte dzialania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wziales jeszcze pod uwage tego ze w kartach graficznych tez pojawia sie kilka razy watek tej gry.... mnie naszczescie ta epidemia ominela ;].

jesli dalo by rade zablokowac mozliwosc tworzenia nowych tematow w jednym sub to bylo by imo warte dzialania.

1506374[/snapback]

Napewno IPB oferuje taką możliwość - to już było dostępne w PhpBB, więc tu tesh pewnie jest.

Czekamy na reakcje adminów i modków :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a może blokada na słowo San Andreas ???

nie zrzucajcie wszystkiego na moderów i adminów - może użytkownicy którzy mają dość zakłądania tego typu tematów będą je poprostu ignorować* i tyle :D

* - jestem za :D

Edytowane przez kev

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja proponowałbym możliwosc pisania na oślej i grach tylko po przekroczeniu pewnej ilości postów.... najwiecej syfu robią nowi użyszkodnicy, to każdy widzi :> natomiast to forum jest o OC a nie o grach które są po prostu dodatkiem..... jeżeli taki baran zakłada konto tylko po to zeby robic syf w owych działach to mozna mu to po prostu uniemożliwić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja proponowałbym możliwosc pisania na oślej i grach tylko po przekroczeniu pewnej ilości postów.... najwiecej syfu robią nowi użyszkodnicy, to każdy widzi :>  natomiast to forum jest o OC a nie o grach które są po prostu dodatkiem..... jeżeli taki baran zakłada konto tylko po to zeby robic syf w owych działach to mozna mu to po prostu uniemożliwić

1508732[/snapback]

Moim zdaniem to dobry pomysł ale najlepiej by było zabronić zakładania nowych tematów a pozwolić na pisanie (właściwie oba sposoby są dobre).

A co do tego że forum jet o OC to dodam tylko, że ja mam najwięcej postów w dziale Gry a gdzie indziej to albo 0 albo bardzo niewiele a to za sprawą tego że jak czegoś potrzebuje to szukam i jak narazie odkąd tu jestem to znalazłem odpowiedzi na wszytskie pytania dotyczące sprzętu, oprogramowania i podkręcania bez pisania postów :D

Więc tkie ocenianie że ktoś założył sobie konto tylko do jednego działu (bo tylko tam pisze posty) jest troche bezpodstawne, moim skromnym zdaniem chociaż trafiają się i tacy.

Dziękuje :D

Z góry przepraszam za wszelkie błędy ort, styl itp a to z racji pośpiechu w pisaniu tego postu.

Edytowane przez Galvatron

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę, że moje info jest już dodane w grach i extremalnym.

Pozostaje mieć nadzieję, że chociaż kilka % z tych, którzy normalnie załozyliby nastepny temat zauważy to i dopisze sie do istniejących(a w extremalnym będzie mniej pytań jak podkręcić....).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie do końca rozumie w czym widzicie problem, według mnie tak jak jest teraz jest ok

Są reguły na forum jak ktoś założy nowy temat który juz istnieje dostaje %, a temat jest zamykany, proste, skuteczne(w miare), wieć po co wydziwiać, wprowadzając jakieś nowe ograniczenia dla nowych userów

Zresztą jak już to musiało by się to tyczyć niemal wszystkich kategori (no może z wyjątkiem Podstawowoych zagadnień), nie raz widziałem topi o mojej płycie choć temat o niej jest na forum dłużej niż ja, niejednikrotnie widzialem tematy o np róznicach pomiędzy SB, tak wieć owa propozycia wydaje mi się bez sensu, są moderatorzy/administratorzy jest regulamin, jest przycisk zgłoś, wiećej do szcześcia nic na nie potrzeba (oprócz błękitnego nieba :) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też jestem za pomysłem blokowanie pisania nowych tematów osobom które nie przekroczyły np. magicznej bariery 50 postów (więcej nie trzeba). Nowa osoba i tak ma liczbe startową 0 - wiec dlugo jej zajmie nabicie 50 postów.

Są dwie możliwości. Albo doceni wiedze zawarta na forum i poszuka odpowiedzi, albo zrezygnuje z naszego forum. Dobrze by było uprzedzić jakimiś dużymi literkami w czasie tworzenia konta o takie regułce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też jestem za pomysłem blokowanie pisania nowych tematów osobom które nie przekroczyły np. magicznej bariery 50 postów (więcej nie trzeba). Nowa osoba i tak ma liczbe startową 0 - wiec dlugo jej zajmie nabicie 50 postów.

Są dwie możliwości. Albo doceni wiedze zawarta na forum i poszuka odpowiedzi, albo zrezygnuje z naszego forum. Dobrze by było uprzedzić jakimiś dużymi literkami w czasie tworzenia konta o takie regułce.

1509195[/snapback]

Pozwole się z tobą nie zgodzić, np na oślej raczej nie zda to egzaminu, gdyż tam praktycznie można się pytać o wszystko (prawie)

Co do 50 postów to chmmmmmmmm jest to jakiś sposób, ale czy ja wiem, zacznie się w tym momencie ich sztuczne nabijanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po czesci racja z tym sztucznym nabijaniem bo widze juz posty skladajace sie z max 4 wyrazow wnoszace niewiele do tematu. a nowi przeciez pojawiaja sie z konkretnym problemem. szkopul tkwi w nieznajomosci regulaminu badz (powiedzmy glosno) bezdennej glupoty i nieumiejetnosci czytania ze zrozumieniem. blokada pisania na grach/oślej dla newbie i starzy wyjadacze rozumiejacy sens forum zakladajacy odpowiednie tematy i po grzybkach. ewentualnie jakies formy podan na pw o zalozenie tematu :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KONIEC Z GŁUPIMI POSTAMI, OD 02.06.2005r. WYPOWIADAM SIĘ NA TEMAT

Miałeś skończyć.

Wracając do tematu: sprawa ograniczeń ilość postów/dostęp do forum był wałkowany już dawno temu. Problem jest w tym, że pojawiają się osoby z konkretnym pytaniem szukając konkretnego rozwiązania na które nie ma odpowiedzi na forum. I w tym momencie każemy takowej osobie nabijać posty tylko żeby mogła zadać pytanie. To jest troszeczkę bez sensu. A głupotę należy jak najbardziej tępić - właśnie po to jest regulamin.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KONIEC Z GŁUPIMI POSTAMI, OD 02.06.2005r. WYPOWIADAM SIĘ NA TEMAT

Miałeś skończyć.

Wracając do tematu: sprawa ograniczeń ilość postów/dostęp do forum był wałkowany już dawno temu. Problem jest w tym, że pojawiają się osoby z konkretnym pytaniem szukając konkretnego rozwiązania na które nie ma odpowiedzi na forum. I w tym momencie każemy takowej osobie nabijać posty tylko żeby mogła zadać pytanie. To jest troszeczkę bez sensu. A głupotę należy jak najbardziej tępić - właśnie po to jest regulamin.

1509764[/snapback]

Moze bedziesz Paranoik robil wyliczanke, na kogo padnie tego bum :arrow: ban z forum :wink:

Co do samych pomyslow, kazdy ma jakies wady... Chyba nie znajdziemy sposobu na "Poczatkujacych uzytkownikow", porzadek bedzie tylko zalezal od ich kultury i od wysilku moderatorow...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi