Gość Stranger_Pcxt Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 (edytowane) Byłbym dźwięczny gdyby ktoś wytłumaczył mi od początku do końca jak zrobić własną radiostację?Co jest do tego potrzebne?Jak nadawać żeby mnie nie namierzyli?Oczywiście mile widziane linki do różnych tutoriali:) Edytowane 6 Lipca 2005 przez Stranger_Pcxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 radiostacje czyli chcesz puszczac radio na UKF naprzyklad czy chcesz miec taki transiver (tak to sie chyba pisze) do gadania z ludkami ze swiata Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Stranger_Pcxt Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 Chcę radio puszczać na UKF Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Stranger_Pcxt Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 Nikt mi nie pomoże? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Przecież oni cię namierzą w ciągu pół godziny ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siuks Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Kupujesz to: http://allegro.pl/show_item.php?item=56378827 Do tego antenę np: http://dipol.com.pl/sklep/a0200.htm + SYMETRYZATOR. Podłączasz pod kompa i w eter :lol: Jak mieszkasz w nie dużej miejscowości i nie nadajesz 24h na dobe to cie nie złapią. Ja u siebie na wsi czasami nadaje i z mocą 5W mam około 10km zasięgu. Przy mocy 1W zasięg powinien być ok. 3km. Jak chcesz żeby cie nie złapali to pamiętaj aby nie zakłócać żadnej stacji ani TV. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Stranger_Pcxt Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Kupujesz to: 1532316[/snapback] Dzięki.możesz dać jeszcze linka do jakichś poradników z tym związanych bo coś nie moge znalezc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotruśPan Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 (edytowane) Do 100mW możesz spokojnie nadawać - do takiej mocy nie trzeba żadnych zezwoleń (tyle pamiętam z mojej przeszłości na CB B) ). Edit Na tej stronie, którą podał Siuks piszą o 20mW. Czy coś się zmieniło czy mnie pamięć zawodzi :blink: . Edytowane 6 Lipca 2005 przez PiotruśPan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Przecież oni cię namierzą w ciągu pół godziny ;] 1532072[/snapback] Namierzaja dopiero jak jakas babcia zglosi ze ktos radio maryja zakluca, z wlasnej inicjatywy nie robia przesiewow w eterze bo nie maja takich mozliwosci, wiec wykrycie nadajnika bardzo malej mocy jest teoretycznie niemozliwe, chyba ze zaczniesz zaklucac odbior radia/TV wszystkim sasiadom dookola ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siuks Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Nadawać legalnie można do 20mW pod warunkiem że nie nadajesz regularnego programu. Lecz przy takiej mocy trudno będzie uzyskać 1km zasięgu. Według mnie 1W minimum. Należy uważać na KRRiTV oraz URTiP. Poczytać o piractwie można trochę tutaj: http://www.swr.qs.pl/forum/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 1wat to troche mało zasieg uzależniony jest od wielu czynników - antena czyli jest zysk podawany w db , wysokość zamocowania anteny im wyżej tym lepiej oraz od ukszałtowania terenu , ja osobiście nadawałem z mocą 20wat z anteną umieszczoną na wysokości około 15m , antena ćwierć fali gp(dookólna) i tak zasięg nie był rewelacyjny swr(fala stojąca) miałem max na poziomie 1.2 , jakoś par mnie nie gonił ani policja.Najważniejsze to zachować dyskrecje nadawać samemu lub z zaufaną osobą , nie chwalić się i nie zakłócać sąsiadom telewizji bo wtedy wiadomo że ktoś zacznie się interesować nami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Byłbym dźwięczny gdyby ktoś wytłumaczył mi od początku do końca jak zrobić własną radiostację?Co jest do tego potrzebne?Jak nadawać żeby mnie nie namierzyli?Oczywiście mile widziane linki do różnych tutoriali:) 1531862[/snapback] Widze chcesz stracic kompa i nadajnik. :) I jeszcze pewnie 'dopale' odpalisz i po tobie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Czy ktoś mnie oświeci i wytłumaczy co jest fajnego w nadawaniu pirackiego radia w eterze jeżeli słucha go kilka osób maksymalnie bądz nikt????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Czy ktoś mnie oświeci i wytłumaczy co jest fajnego w nadawaniu pirackiego radia w eterze jeżeli słucha go kilka osób maksymalnie bądz nikt????? 1533987[/snapback] przecież każdy go może słuchać, wystarczy mieć odpowiedni zasięg i troche pokręcić gąłką w radyju ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_HuBi_ Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 U mnie w Żninie jakis koles kiedys nadawal regularnie po 21. gral calkiem fajna muze lecz po 2tyg. go namierzyli i skonczyla sie jego kariera radiowego pirata, szkoda... chba nadawal na 3W bo cale miato i jeszcze pobliskie wsie odbieraly Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Amd_Powered Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 a slyszeliscie o nowym pomysle naszego kochanego rzadu? chca opodatkowac rozglosnie internetowe :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Stranger_Pcxt Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 Czy ktoś mnie oświeci i wytłumaczy co jest fajnego w nadawaniu pirackiego radia w eterze jeżeli słucha go kilka osób maksymalnie bądz nikt????? 1533987[/snapback] Jesli nie masz nic mądrego do powiedzenia w tym temacie to po prostu zamknij swojego ryja.Poczytaj sobie trochę o tym a póżniej porozmawiaj z normalnymi ludźmi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...