Skocz do zawartości
BiAłY

Siłownia

Rekomendowane odpowiedzi

witam

Panowie kiedys rozmawialismy tu o theralu (reduktorze tłuszczu) dawno to temu było jaki teraz polecacie??

thermalu,

czy tse?

efkowy,

czy bezefkowy ?

z tych pierwszych venom hd 3.0, scorch, redline, lipo-6, leviathan (większość stuffu nie dostępna w sklepach stacjoanrnych pl)

a effka to juz inna bajka, thermale, thyrotermy

hmb+thermo speed ;]

Ty tak na poważnie %)? Edytowane przez emilooos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale hmb to ja bym przy obojetnie jakim celu nie polecal, nawet najwiekszemu wrogowi %)

antykatabolik nie wart swojej ceny,

w inne dzialania nie wierzę

a tse to b.lajtowy spalacz, a wydawalo mi sie, ze kolega pytając o thermala pro ma juz za sobą jakies przygody z burnerami...

...bo ja np. jeszcze nie, wakacje a ja masuję, ciężko jest, ale daję radę

Dołączona grafika

opaska na ręce wskazuje na kontuzję, z którą borykam się o kilku dni, mianowicie dostałem z piły na platfusowatą rekę stojąc na bramce %) z dnia na dzień lepiej, choć kij wie co tam się z nią stało.

teraz lekko martwy sezon, nikt nie kupuje supli.

powodzeniem cieszą się l-karnityny i wspomniane hmb ktore z bolem serca sprzedaje...

Edytowane przez emilooos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale ja nie mam co redukować %)

w miare ostrożnie z kcal

choć ostatnio zaczynam mieć na to [ciach!]ne, i tak dobrze, ze zdecydowalem sie kontyunowac treningi latem ;-)

we wrzesniu wrzucam coś mocniejszego, moze storm z shockiem, moze green magnitude, moze NOZ z deca-stackiem, jeszcze bede myslal, ale pewnie wybiore to, co mi po hurcie będzie się najbardziej oplacalo.

z dwa takie mocniejsze uderzenia do marca, potem miesiac gestosci, miesiac redukcji po maturze na jakims staffie konkretnym. to tak w wielkim skrócie plany na kolejny rok, dochodzi matura więc dodatkowe utrudnienie, zobaczymy jak to będzie.

jestem w trakcie pisania dłuuugiego arta na temat ogólnie pojetej suplementacji, jego przeznaczeniem jest konkurs, aczkolwiek będzie on mój, więc o ile zasady konkursy nie głoszą inaczej, będę mógł z nim zrobić co zechcę, więc myślę, ze fajnie by bylo umiescic go jako faq.

pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

masuj opór a potem atakuj siłę. Dopiero jak będziesz nieźle ważył zacznij schodzić z wagi i się rzeźbić ;)

Ja narazie cieniutko strasznie

Wiek 18lat

Wzrost 165

Waga 71,2kg <- Tyle na zawodach mi wyszło ostatnio

Łapa 42cm <- 44cm miałem w szczycie

Klatka 112cm <- Teraz zapewne trochę spadło nie wiem nie mierzę

Udo 67cm

Wyciskanie 135kg

Wyciskanie z przytrzymaniem 130kg rekord

Przysiad 135kg słabo bo słabo ale dopiero zaczynam

Ciągi 140kg <- Niedługo wezmę się ostro za ciągi to powinno sporo pójść ;)

Narazie udało mi się po 30miesiącach treningów u siebie na siłowni w piwnicy osiągnąć dosyć dużo. 2 tygodnie przed zawodami postanowiłem pójść do klubu.

Na mistrzostwach polski młodzików zdobyłem brąz ;) Więc nie jest źle ;)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jakby to powiedzieć ;)

Zacząłem 2 tygodnie przed zawodami trenować w klubie.

Teraz będę brał się za trójbój.

A tak to ciężka praca przez ponad 2 lata w mojej piwnicy ;)

I coś udało się uzyskać nie powiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wzrost: 176

waga: 70

biceps: 32

klata: 94

Na siłce w życiu nie byłem. Od września mam zamiar uczęszczać regularnie. Trochę poczytałem na necie i chcę zacząć od jakiegoś 1-2 miesięcznego cyklu na masę. Narazie bez żadnych wspomagań.

Na początek chciałbym spalić trochę tłuszczu (80cm w talii) i poprawić klate. Jaki plan polecacie?

Tylko proszę, nie każcie mi czytać 191 stron tematu :damage_wall: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też przez wakacje pracuje, ale teraz mam już właściwie luzik i zaczynam znowu. Po ok 2 miechach ćwiczeń z 60 kg przytyłem na 64, teraz miałem przerwę ale od jutra lece znowu, pocwicze jakiś czas na sucho i potem zapodam gainera + dobra dietka. Zobaczymy jak to będzie ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczorajszy wypadek kumpla.

ZAWSZE sprawdzajcie sprzęt...

@Kaeres

Akurat ławka była oryginalna...

Hahaha dobre dobre :)

Ja miałem również kiedyś wypadek na siłowni wyciskając rekord (wtedy to było 95 albo 97kg). Nie założyłem zacisków i ciężar zaczął mi się zsuwać. Zanim asekurant zdążył coś zrobić to mi wszystko pospadało. Dlatego zawsze zachowujcie podstawowe zabezpieczenia bo można się pożegnać z siłownią na naprawdę dlugi czas.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więc po kolei, tylko się proszę nie śmiać. Chciałbym nabrać trochę siły i masy, ponieważ nie imponuje ani siłą ani masą ;). Przy wzroście 175 ważę 64 kg, chcę po prostu wyglądać lepiej dla lepszego samopoczucia. Co jest najlepsze na początek? Treningi i odpowiednia dieta na początek bez kreatyny, a później zacząć cykl, czy inaczej? Od czego tak właściwie mam zacząć? Dodam, że jestem cinki jak polsilver, biorę z 50 kg na klatę, nie więcej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na początku rezultaty i tak będą dosyć duże, więc suple zostaw na później (ewentualnie możesz jakieś węglowodany kupić).

Od czego tak właściwie mam zacząć?

Od przeczytania tego:

http://www.sfd.pl/Od%C5%BCywianie-f10.html

http://www.sfd.pl/Dla_zupe%C5%82nie_zielonych_-f114.html

i tego:

http://www.kulturystyka.pl/atlas/

Dalej powinieneś wiedzieć co i jak :wink:

Jakby co, to służymy wsparciem duchowym, bo wielu początkujących odpada w pierwszych tygodniach treningu :-P

Edytowane przez kretfr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie juz silka zaczyna niezle podgrzewac.

Rypie jak wół, przerzucam ten zlom w takich ilosciach, ze chyba bym juz hute przeniosl.

Od 8 msc zero przyrostow, nic. nul, nothing, nada.

Ide na 2-tyg. odpoczynek bo po prostu sie obrazilem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ano niestety- nie wiem ile już ćwiczysz ale po roku do dwóch przychodzi totalny zastój. Wiadomo- na początku "idzie się w oczach" i to bez supli. I teraz albo to przetrzymasz (rzadziej patrz w lustro ;-) ) albo dasz za wygraną.

Nie wiem czym to jest spowodowane ale po jakimś czasie znów będzie widać efekty- niestety- nie będą to przyrosty (siły, masy) takie jak na początku ćwiczenia ale jednak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest to ćwiczenie bardzo ogólnorozwojowe.. na zdrowe myslenie to najwiecej pracuja bicepsy.. w nachwycie rece sa podobnie ulozone jak w mlotkowym podnoszeniu hantli.. no a pozatym napewno miesnie plecy z czego w najwiekszej mierze chyba najszerszy grzbietu.

Najlepiej pocwicz ostro na drazku.. wtedy dokladnie bedziesz wiedzial ktore miesnie pracuja a ktore nie. :wink:

Ćwiczy tu ktos jeszcze troche? ostatnio taka cisza w temacie.. :sad:

ja sam nie cwicze juz od dwoch miesiecy.. szkola sie zaczela, klasa matrualna.. poprostu brak czasu :mur: czekam do wakacji wtedy hantle wroca do łask :) a mialem juz na pompie swego czasu 39 w lapce... az szkoda zeby nie cwiczyc ;(

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja się za jakis czas pokazę

chce zrobic jak najlepsza forme na lato 2008

bynajmniej nie po to , by latac po plazach

zobaczymy co z tego wyjdzie

narazie czekam na suple z konkursy olimpu

za pkty ktore wydzbanilem ze sklepu w ktorym pracowalem

prolo 3,5kg, przyda sie w zwiazku z podwyzkami

oprocz tego 2x nag, 2x knockout, jakies prozdrowotne

ze stanow leci do mnie green magnitude, no-xplode, superpump250, storm, incarnate, purple wraath

takze troche cukiereczkow bedzie

zrobie foto jak wszystko bedzie na miejscu

ceny w usa 3x tansze

hubi

ten sam rocznik

mimo matury daje 3x w tyg bez problemowo

nie wiem jakie masz cele

ja np. mam do zdania poszerzona biologie

a jestem na profilu hum

...

damy rade

Udostępnij tę odpowiedź