ath Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 eeeee..... pogięło ich? Mam im płacić za sterowniki? Śmiech na sali. Rzućcie może jakimś linkiem skąd można to zassać. http://www.buy.soundblaster.com/_creativel...2X767VHL73GYR38 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 http://www.buy.soundblaster.com/_creativel...2X767VHL73GYR38 Jednym słowem - chamstwo. Dlaczego użytkownik ma ponosić koszty przez to, że produkt jest niezgodny z Vistą :?: Równie dobrze producenci kart grafik mogliby kazać sobie płacić za drivery zgodne z Vistą i pozwalające na wyświetlanie Aero... Kolejny sposób na wyciągniecie kasy. W takim razie Creative powienien na pudełkach Audigy i X-Fi umieścić napis "Non-compatible with Vista*" i tyle - dopóki nie zakupisz dodatkowo Alchemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 :lol: Dobre. Ciekawe czym sie rózni od darmowej wersji dla x-fi. Pewnie zmienili az kilka linijek kodu co by współpracowało z audigy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adbok Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 (edytowane) Darmowa wersja to 1.00.03 (tak naprawde to wersja zmodowana z X-FI) A to ze musimy placic za alchemy to naprawde przesada ;/ Creative w ten dosc glupi sposob chcial zwiekszyc sprzedaż X-FI (napewno w jakims stopniu im sie to udalo - oczywiscie kosztem uzytkownikow) Creative od poczatku twierdzil ze obydwie katy bardzo roznia sie architektora i wlasnie z tego wzlgedu napisanie nowych sterow do Audigy zajmie lata (co okazalo sie bredniami!! bo jeden koles na forum creativa sie wkur**** i sam przerobil Alchemy 1.00.0.3) Teraz Creative wydalo paczke oznaczona 1.00.0.5 za ktora musmimy placic:( niby ze ok ale roznicy miedzy paczkami 1.00.0.3 a 1.00.0.5 "nie widac" wiec po co placic ? Teraz to tylko czekac az wyjda oficjalne sterowniki wspierajace DD DTS i inne [ciach!]ly. Tylko ile mamy czekac ? rok ? - zdaje mi sie ze wczesniej jak w 2008 creative nie wypusci tych sterow z prostej polityki - chcesz miec viste kupi x-fi Creative ALchemy Audigy Edition - http://www.adbok.rosol.isx.pl/Creative%20A...ion/1.00.03.rar Edytowane 8 Lipca 2007 przez adbok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 http://www.hardspell.com/english/doc/showc...asp?news_id=994 Vista SP1 Beta - połowa lipca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 To za specjalna nowosc nie jest. SP1 jest juz w Server 2008, który jest w wersji beta i jest oparty wlasnie na viscie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 (edytowane) Jeśli było to prosze nie bijcie (szukajka nie znalazła) :oops: Czy jest jakiś sposób aby linki z konnekta/gg otwierały sie w FF a nie IE7 :?: W Default Programs wszystko mam przypisane do FF a do IE7 nie mam nic tam przypisanego, wtf :?: :? (strasznie irytujące) Edytowane 10 Lipca 2007 przez Greg_1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 Było. Ale rozwiązania brak. Też tak mam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnaker Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 u mnie z Operą to samo, wsio ustawione na Opere dalej otwiera w IE7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 Ciekawe czy to wina OS czy konnekta/gg edit: Czy jak rozszerze partycje C: (z Vistą) o partycje F: to nic sie nie stanie :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektronek Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 (edytowane) Nie wiem, jak to będzie u ciebie ale opiszę, co mi się zrobiło jak próbowałem podobnej operacji przy próbie powiększania rozmiaru partycji C z Vistą. (sytuacja jakbyś chciał rozszerzyć partycję z WINXP) Partycję obok opróżniłem(szybciej wtedy idzie bo nie musi danych przenosić) i chciałem uciąć jej z 10GB. Co się zrobiło? Walnął mi następne dwie partycje (przywracanie danych było) ponieważ potraktował dalsze partycje jako jedną całość >> dysk logiczny bodajże, to co masz zakreślone w zieloną ramkę. U ciebie Vista jest w tym samym obszarze dysku logicznego( zielona ramka) więc chyba powinieneś móc bez problemów rozszerzyć. U mnie z początku opcja rozszerzenia była siwa/niedostępna. Jeśli u ciebie jest dostępna, powinno wszystko przebiec bez żadnych komplikacji. Edytowane 10 Lipca 2007 przez Elektronek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 Dzisiaj chciałem zrobić ten myk, no i opcja extend jest nieaktywna <_< Moge najwyżej rozszerzyć partycje E o pratycje F, cholera, czyli zostaje tylko backup zrobić i rozdzielić od nowa partycje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł.s Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 No właśnie, sprawa powiększenia partycji pod Vistę - jak to zrobić i czy się da. Może Partition Magic albo coś... Bo mi zostało około 9gb, ale w końcu i to się zapełni programami. Powinienem mieć 40gb na vistę, a mam 25. Poradził sobie już ktoś z tym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 Ja powiększałem partycję Visty za pomocą PartitionMagic i nie było problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł.s Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 o! i o to chodzi :) to w domu dzisiaj się pobawię rozmiarami partycji :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektronek Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 (edytowane) W moim przypadku Partition Magic i Paragon nie dały rady. Po prostu MariuszDW miał dobrze założone partycje, każda osobno. Jeśli macie kilka partycji wbite w zielone okienko to po ptokach, trzeba backupa i uwalić wszystko, co jest w tej zielonej ramce. Gdy będziemy mieć wszystko obok partycji z vistą jako nieprzydzielone wtedy można rozszerzać. Edytowane 11 Lipca 2007 przez Elektronek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 No szczerze to nie pamiętam, jak to robiłem. System na podstawowej plus dwie na rozszerzonej To chyba było tak: Najpierw usunąłem (zarchiwizowałem) jak nawięcej danych z logicznego D. Potem go zmniejszyłem z przesunięciem "w prawo". Potem to samo z rozszerzoną partycją (na której jst D i E). I na końcu powiększyłem podstawową C o powstałą nieprzydzieloną przestrzeń. Powiększyłem w ten sosób C z 10GB do 30GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 Link DX10 pod Xp ? Musi byc w tym jakas prawda bo po sieci krazy film z wywiadem szefa Crytek w ktorym Crysis chula w full details na Xp ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 i pewnie w dx9... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 jest ten filmik . Sam nie wiem czy to dx10 czy 9 bo duzo nie widac :) Ale to ze do prezentacji swojej gry uzywaja takiego systemu a nie innego to jest dziwne . Skoro tam siedzi Penryn , 8800GTX to chyba stac ich na licencje na Viste ;) a jednak jest na Xp i to wlasnie mnie zastanawia . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektronek Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 (edytowane) Najpierw usunąłem (zarchiwizowałem) jak nawięcej danych z logicznego D. Potem go zmniejszyłem z przesunięciem "w prawo". Potem to samo z rozszerzoną partycją (na której jst D i E). I na końcu powiększyłem podstawową C o powstałą nieprzydzieloną przestrzeń. Powiększyłem w ten sosób C z 10GB do 30GB W takim samym przypadku, jak ja ruszyłem partycję D to mi się cała partycja rozszerzona zlała w jedno, wciągając ze sobą partycję E i jeszcze jedną, którą miałem na końcu(także w zielonej ramce). Także zalecam ostrożność przy takich operacjach. Aktualnie moje partycje wyglądają tak: Więc mogę teraz przesuwać każdą bez żadnego problemu. Edytowane 12 Lipca 2007 przez Elektronek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 Użyłem Paragon Partition Manager i jest ok :) Tzn na początku Vista nie chciała sie odpalić, próbowałem ze 3 razy i po bootscreenie czarny ekran i reset, ale wszedłem przez safe-mode potem normalnie i jest gitara :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 Mam kilka pytań: - Da się jakoś zainstalować Creative game port ? - Jak się zmieniało kolor paska zadań i start (aero to wymaga ?) - Są jakieś sterowniki do Gf mx440 inne niż windowsowe ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hooded man Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 mam to samo pytanie, powiem szczerze ze ten szary kolor paska zadan jest denny. Jest mozliwosc zapodania innego koloru? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 Czemu menu i pasek nie zmieniają koloru tylko same okna :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 mam to samo pytanie, powiem szczerze ze ten szary kolor paska zadan jest denny. Jest mozliwosc zapodania innego koloru? No ja za perwszym razem gdy miałem angielska viste ultimate jakoś go zmieniałem ale wtedy miałem moją karte i aero było. Teraz albo nie pamiętam jak to się robiło / wymaga to aero/ nie ma tego w polskiej wersji (która teraz mam) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sosen Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 Można to zrobić. Jest taki program VistaGlazz to zmodyfikowania Visty aby przyjmowała "obce tematy pulpitu. Ja po dokonaniu modyfikacji zainstalowałem temat z przeźroczystością w trybie pełnoekranowym (wtedy również pasek zadań jest zawsze przeźroczysty). Teraz gdy zmieniam kolor okien to zmienia się również kolor paska zadań i przeźroczystego tła menu start. http://www.codegazer.com/vistaglazz.htm Gdzieś tam przy instalacji chyba było opisane jak to zrobić samym programem bez nowego tematu (gdzieś jest opcja) ale nie pamiętam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 Ale chodzi o to żeby tak samo jak pasek zadań przy max, zrobić taskbar i menu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sosen Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 (edytowane) Hmm...wydaje mi się, ze pasek zadań=taskbar. Chyba, że chodzi Ci o coś innego. Pasek zadań i menu zostają lekko przyciemnione w stosunku do okien ale zyskują kolor. Nie wiem jak uzyskać idealnie ten sam kolor. Jednak to już jest coś ;) Edytowane 12 Lipca 2007 przez sosen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mynka Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 Ostatnio udało mi się skasować przez przypadek kosz :mur: . Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak mógłbym go odzyskać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...