Skocz do zawartości
R.i.P.

Fahrenheit

Rekomendowane odpowiedzi

To wszystko zalezy jakie do tej pory znalazles poszlaki po naszym zabójcy :D - podziel sie z nami tym info to wtedy mozna bedzie Ci pomoc :]

1682892[/snapback]

hm nie wiem o co chodzi ale ostatnio co nowego sie dowiedziałem to o kolesiu ktory w taki sam sposob zabijał jak Kenny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Utknąłem:

Po prysznicu Carly, sąsiad powróżył mi z Tarot, murzynem znalazłem na necie informacje o bankach i wysłałem Carli przez fax ten skrawek papieru. Co dalej mam robic ?

1682624[/snapback]

jesli sluchales uwaznie (a nie robiles tego), to wiesz, ze sasiad-homo pracuje w banku - wiec logicznym jest, ze z tym skrawkiem papieru zapieprzasz do sasiada, celem uzyskania oden nowych informacji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lub też murzyn sam patrzy pod światło lampki biurowej i odczytuje kod banku.

Słowem- rozwiązań możliwych jest tyle, że jak któs faktycznie ma problemy z tą cudowną grą, to i w rzeczywistości pewnie trudność mu sprawi np. samodzielne udanie się do warzywniaka po ziemniaki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe dobre dobre z tymi ziemniakami

jest w tym sporo prawdy bo jak na przygodowke to jest naprawde latwa a mozliwosc rozwiazywanie problemow na pare sposobow jeszcze to ulatwia

niestety gra jest bardzo krotka, dawno nie przeszedlem gry w jeden dzien jak wlasnie Fahrenheita (kolo 8h grania)

ale wrazenia po grze bardzo pozytywne super klimacik, osobiscie tak do 2/3 mi sie gra najbardziej podobala potem troszke juz nie moj klimat ale kto co lubi

troszke slaby pomysl z tym wciskaniem guzikow co sie pojawiaja na ekranie bo trzeba sie na nich skoncentrowac i traci sie troche tego na co sie powinno patrzec :/

wspomniana juz wczesniej scena lozkowa tez moim zdaniem jest nienaturalna (sytuacyjnie) i mam wrazenie ze wcisnieta na sile

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lub też murzyn sam patrzy pod światło lampki biurowej i odczytuje kod banku.

Słowem- rozwiązań możliwych jest tyle, że jak któs faktycznie ma problemy z tą cudowną grą, to i w rzeczywistości pewnie trudność mu sprawi np. samodzielne udanie się do warzywniaka po ziemniaki.

1684023[/snapback]

hehehe

dobre porownanie - i obawiam sie, ze dosc prawdziwe

ewentualnie nie zna angielskiego ;)

u mnie z kolei Murzyna nie zobaczyl nic pod swiatlo na papierku dopoki mu panna nie zadzwonila i nie powiedziala, ze to papierek z banku

dzisiaj chyba zaczne grac od nowa - zamierzam zacierac za soba wszystkie slady, nie wzbudzac podejrzen gliniarza, nie znalezc gliniarzem sladow w biurze u naszego mordercy itp itd - jednym slowem utrudnic sledztwo jak tylko sie da.

zobaczymy co bedzie, jak gliny nie beda mialy prawie zadnych sladow/poszlak

zeby tylko ten cholerny noz mozna bylo faktycznie zabrac - a nie zostawic na miejscu zbrodni - bo nawet jak sie go podniesie i wydaje sie, ze sie go zabralo ze soba to on i tak gdzies sie znajduje - albo w kiblu, albo w smieciach, albo w dzuirze w scianie w kiblu... i chyba miejsce jest wybierane losowo - sprawdze osobiscie ;)

ogolnie po skonczeniu gry jestem....

SPOILER

zachwycony. mimo tych udziwnien matrixowych, mimo wkurzajacych przerywnikow z dziecinstwa - jedna z pierwszych od dawna gier, ktore mnie przyssaly do siebie na dluzej niz 3-4 godziny grania. przeszedlem ja w zasadzie jednym ciagiem - czesto sprawdzajac co sie stanie, jak zrobie jakas [ciach!]le inaczej. no i pierwsza od czasu Silent Hill 4 gra, ktora przeszedlem od poczatku do konca bez podpowiedzi... pierwsza od SH4 gra, ktora przeszedlem do konca ;)

a SH4 gralem ostatnio jakies 2 miesiace temu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wspomniana juz wczesniej scena lozkowa tez moim zdaniem jest nienaturalna (sytuacyjnie) i mam wrazenie ze wcisnieta na sile

1684244[/snapback]

piszesz o tej scenie w pociagu?

a udalo sie komus przeleciec ex-girlfriend? bo podobno mozna, ale jakos nie mialem sil probowac ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakt, scena ze "zbliżeniem" na parę chwil przed ratowaniem świata (dodatkowo, Lucas jest już... ci co skończyli to wiedzą ;)) jest conajmniej kontrowersyjna.

Samodobro- a może by tak nie znajdować tego noża po prostu? Ja grając drugi raz tak właśnie postąpię ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam problem miejscu gdzie murzyn patrzy ten skrawek pod światło i nie wiem co zrobić pisze coś żeby użyć joya lub direction keys , może przypadkiem potrzebna mycha z trzecim przyciskiem wszystkie próbowałem i nie działa tzn murzyn tylko odkłada ten skrawek a nie oglada pod światłem , lampka jest właczona

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ups zapomniałem ze najpierw tyler albo carla muszą chyba cos tam w internecie znaleźć

strzałkami przesuwasz skrawek papieru aż zobaczysz numer (znak wodny)

ps. niech ktos zrobi screen jak Carla bierze prysznic :legal:

Edytowane przez _Z_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam czy wiecie moze kiedy bedzie spolszczenie do tej gry z góry dzieki jak ktos znajdzie bo gra wymiata :-)

Aha i mam jeszcze jedno pytanko o co chodzi jak jest taki +llllll- takie cos wyskakuje i nie wiem jak mam sie ruszac o co chodzi co mam zrobic?? i czasami mi wyskakuje "GET READY" i 8 jakis róznych kolorów i nie wiem co mam robic chyba przyciskac wasd o co chodzi ??]

Dzieki za pomoc

POZDRO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Premiera odbędzie sie około dnia 28.10.2005. Zamawiając już teraz, zapewniacie sobie Państwo pierwszeństwo w wysyłce oraz niższą cenę (sugerowana 99.90 zł; w naszym preorderze - 89.90 zł).

I jak tu nie strzelic im w leb ?? :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam czy wiecie moze kiedy bedzie spolszczenie do tej gry z góry dzieki jak ktos znajdzie bo gra wymiata :-)

Aha i mam jeszcze jedno pytanko o co chodzi jak jest taki +llllll- takie cos wyskakuje i nie wiem jak mam sie ruszac o co chodzi co mam zrobic?? i czasami mi wyskakuje "GET READY" i 8 jakis róznych kolorów i nie wiem co mam robic chyba przyciskac wasd o co chodzi ??]

1686116[/snapback]

a tutoriale to w grach sa dla ludzi ktorzy juz przeszli cala gierke i chca na koniec zobaczyc czy dobrze grali ...

Boze widzisz i nie grzmisz ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak masz + IIII - wciskasz szybko i naprzemian strzałki - prawą i lewą, jeżeli chodzi o kolory - naciskasz wszystkie strzałki - "normalne" i z klawiatury numerycznej - w zalezności gdzie sie zaświeci.

Gra wypas. Nie rozumiem tylko po co ktoś przechodzi ją w 6 h. Gdzie przyjemność z grania, delektowanie się, odkrywanie wszytkiego co się da. Nie traktujcie tej gry jak swojego "pierwszego razu" z szybkim dojściem, bo na to nie zasługuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki @leo dzieki tobie przeszedlem trening i moge dalej cieszyc sie gra :-)A wiecie mozę czy jest juz spolszczenie do wersji angielskiej pasowały by litery Polskie lub wiecie czy da sie ustawic przynajmniej angielskie litery w filmikach :-) Wiecej by sie rozumiało :-)

POZDRO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra wypas. Nie rozumiem tylko po co ktoś przechodzi ją w 6 h. Gdzie przyjemność z grania, delektowanie się, odkrywanie wszytkiego co się da. Nie traktujcie tej gry jak swojego "pierwszego razu" z szybkim dojściem, bo na to nie zasługuje.

1688104[/snapback]

Nie wiem co masz na myśli. Przechodzenie z odkryciem wszystkich rzeczy mieszczących się w wybranej przez ciebie scieżce fabularnej (a nie głupim- raz skłamię, później quickload i powiem prawdę by zobaczyć co będzie- inne drogi można wybrać grając po raz drugi przecież) zajmuje właśnie ok. 7h i nie da się z tego zrobić np 12...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi gra zajęła troche więcej jak 7h i nie bawiłem się bynajmniej w quickload'y. To nie sprzątnąłem szmaty przed przyjściem policjanta, to w matrixie poszło dopiero za którymś tam razem. Takich sytuacji było trochę. Podobnie było z kasetami VHS, czy w bibliotece, więc jak ktoś gra wiedząc z góry co ma dokładnie zrobić (solucje itp.), skończy pewnie grę w szybkim czasie. Gdyby jeszcze można było scenki pomijać, to niektórym by wyszło, że da się i w 1h.

Osobiście najbardziej spodobał mi się moment, gdy wpadamy do pokoju 366, myśląc, że to 369 i wyraz twarzy tego grubasa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A na takiego, że chociażby szukając właściwej książki w bibliotece, czy kasety zaoszczędzasz czas - nie mów, że za pierwszym razem trafiłeś na właściwe przedmioty...

1689279[/snapback]

:blink:

Gdybym nie znał angielskiego to pewnie bym skorzystał z solucji. Lub też gdybym był półgłówkiem. Zarówno w bibliotece jak i w archiwum masz masę podpowiedzi i wyobraź sobie, że TAK i tu i tu udało mi się samodzielnie rozwiązać te "trudne" zagadki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam wlasnie ukonczylem gre ale nie rozumiem pare rzeczy

SPOILER.

1. Co zobaczył mały lukas kane w tym hangarze wtedy jak sie tak przeraził ?

2. o czym byla rozmowa matki i ojca małego lukasa kane ( tą którą posłuchał przez drzwi )

Edytowane przez sesq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Pewnie prace przy tym artefakcie.

2. Matka się upierała, że Lukas może mieć jakieś "tajemne" moce, bo został jeszcze w łonie matki napromieniowany tym właśnie artefaktem (stąd posiadł chromę). Ojciec, sceptyk, był na nie. Tyle ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra jest zajefajna, genialna, rewolucyjna itp. itd. :D

Klimat Klimat I jeszcze raz KLIMAT miazdzy. Z taka fabula to moglby byc filmowy hit. A nawet i kilka hitow :D

Spadam grac bo nie moge sie oprzec przed dowiedzeniem sie co jest dalej :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra jest zajefajna, genialna, rewolucyjna itp. itd. :D

Klimat Klimat I jeszcze raz KLIMAT miazdzy. Z taka fabula to moglby byc filmowy hit. A nawet i kilka hitow :D

Spadam grac bo nie moge sie oprzec przed dowiedzeniem sie co jest dalej :D

1699938[/snapback]

"Zajefajna" i z klimatem tak, ale rewolucyjna? Bez przesady. Bardziej rewelacyjna. Jak już ktoś wspominał SHENMUE była grą z której bez wątpienia czerpano inspirację, przynajmniej jeśli chodzi o sterowanie podczas akcji. Jak dla mnie również jest pierwszą grą w tym stylu w którą grałem na pc. Jest godna polecenia i daje wiele przyjemności z gry. No cóż, bardzo mi się podoba i tyle.

Jeszcze jej nie ukończyłem więc czeka mnie jeszcze pare ciekawych momentow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi