mieciop Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 7 GHz fajnie, tylko dlaczego tylko SuperPi 1M , pewnie nie byl stabilny do końca. 18,5s przy SuperPi 1M to fajny wyniczek. Przydalby mi sie taki procek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_1 Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 A ja mam swojego P4 3000 MHz i na wydajnyść nienażekam :] wszystko chodzi a jak cos to zawsze jest mozliwość podkręcenia :P Miałem wcześniej AMD Athlona XP 2000+ i niebyłem z niego zabardzo zadowolony. Moim zdaniem procesory P4 sa o wiele lepsze ;] Ale to jest tylko moje prywatne zdanie :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 Moim zdaniem procesory P4 sa o wiele lepsze ;] Ale to jest tylko moje prywatne zdanie :] 1707753[/snapback] i niech tak bedzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steelrat Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 ma byc, to bedzie ;] mam przykre doswiadczenia z AMD, z Intelem (jeszcze) nie, a juz troche Intelowskich elementow mialem. niech wykreci bodaj 5 GHz z mojego proca ;] i mi to wszystko zostawi... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawacz Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 (edytowane) Ostatnio szukając w google szczęścia :lol2: , znalazłem taki screan że mi szczęka opadła Super PI 32M zrobione przy częstotliwości 7380Mhz :/ Kliknij tu LOL Edytowane 3 Grudnia 2005 przez Spawacz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 (edytowane) Max z tego co pamiętam to chyba 4030MHz albo 4050MHz tak czy siak na pewno ponad 4000MHz. tyle, że max w 3D i super PI to ciągle okolice 3950MHz (AMD) ... a 2 minutowa strata w czasie liczenia super PI 16M to jednak pogrom ... A póki co to zdaje się w 2001 też rekord leży w łapach Intela (dothan + 7800 ... i prawie 51k w 2001) Jak dla mnie do extreme benching - niestety Intel do średniego OC (WC np) AMD - bo stosunkowo łatwo zrobić na WC 2,9GHz (co odpowiada PIV w okolicach 5-5,5GHZ a to już nie zawsze łatwo zrobić na WC) Edytowane 3 Grudnia 2005 przez yotomeczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 yoto -> co do 01SE masz racje i PI, w tych przypadkach tylko INTEL ale już w 03,05 to tylko AMD, ze względu na SLI [czego na Dothan'ie nie da się zrobić... :wink: ] a na P4 wydajność jest dużo niższa... p.s. MAX benchable w 3D dla P4 to jest jedynie 7200 MHz... :wink: , choć PI 32M liczy sobie nawet na większych częstotliwościach :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 bo karcioszka teżchce papu :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 tyle, że max w 3D i super PI to ciągle okolice 3950MHz (AMD) ... a 2 minutowa strata w czasie liczenia super PI 16M to jednak pogrom ... A póki co to zdaje się w 2001 też rekord leży w łapach Intela (dothan + 7800 ... i prawie 51k w 2001) Jak dla mnie do extreme benching - niestety Intel do średniego OC (WC np) AMD - bo stosunkowo łatwo zrobić na WC 2,9GHz (co odpowiada PIV w okolicach 5-5,5GHZ a to już nie zawsze łatwo zrobić na WC) czegos nie rozumie dothan to pentium m czyli laptop ale mozna go wsadzic w plyty desktopowe ale 478 wiec z agp, coprawda jest jedna plyta pod 478 z pci-e ale tam mobile nie dziala wiec moze mi ktos powiedziec jakim cudem ktos polaczyl 7800 z mobilem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 czegos nie rozumie dothan to pentium m czyli laptop ale mozna go wsadzic w plyty desktopowe ale 478 wiec z agp, coprawda jest jedna plyta pod 478 z pci-e ale tam mobile nie dziala wiec moze mi ktos powiedziec jakim cudem ktos polaczyl 7800 z mobilem? mało wiesz o pentium mobile asus wypuścił przejściówke CT-479 i działa ona na kilku mobo ASUSA S478 (między innymi na dwóch z PCI-E P4GD1 i P4GPL-X) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 (edytowane) czegos nie rozumie dothan to pentium m czyli laptop ale mozna go wsadzic w plyty desktopowe ale 478 wiec z agp, coprawda jest jedna plyta pod 478 z pci-e ale tam mobile nie dziala wiec moze mi ktos powiedziec jakim cudem ktos polaczyl 7800 z mobilem? dothan, socket 479 i nawet taka przejsciowka http://www.tomshardware.pl/cpu/20050525/pentium4-05.html , reszty sam sobie poszukaj :P yoto byl szybszy :( Edytowane 5 Grudnia 2005 przez ryba Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 nie wiedzialem ze na tej dziala, czytalem o tym dawno jak tej plyty nie bylo wiec stad moje zdziwienie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 ps jaki polecacie zasilacz tak ~500zl do p4 820? w gre wchodzi oc do 3.8-4.0GHz @ 1.6V ;] teraz max co robilem to 3.6ghz @ 1.49V ale nie stabilne bo napiecia skaczą:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 ps jaki polecacie zasilacz tak ~500zl do p4 820? w gre wchodzi oc do 3.8-4.0GHz @ 1.6V ;] teraz max co robilem to 3.6ghz @ 1.49V ale nie stabilne bo napiecia skaczą:( Codegen 800W starczy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Overclocked Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 ' date=' 2 Wrz 2005, 22:10' post='1629580'] Tak, tylko że troche trudno tyle wyciągnąć ;] No chyba że już ktoś tyle osiągnął i nie jestem w temacie... masz http://img400.imageshack.us/img400/7140/14x2608m5im.jpg norma;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 Codegen 800W starczy...zajedwabiscie smieszne...bana bym ci dal na pare dni za taka odp :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 7 GHz fajnie, tylko dlaczego tylko SuperPi 1M , pewnie nie byl stabilny do końca. 18,5s przy SuperPi 1M to fajny wyniczek. Przydalby mi sie taki procek.nie jest to jakis zajebisty wynik szczerze mowiac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 nie jest? jest to rekord świata i mówisz, że nie jest... spoko bratku :mur: powiedz ile wyciagasz sekund na swoim procku? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 nie jest? jest to rekord świata i mówisz, że nie jest... spoko bratku :mur: powiedz ile wyciagasz sekund na swoim procku? może dlatego : Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisiel91 Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 (edytowane) ejj yotomaczek....czy mi sie zdaje czy ty masz tepszy wynik niż rekord świata...coś mi tu nie pasuje...ale to chyba prawda...:D Edytowane 28 Grudnia 2005 przez kisiel91 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 A czy Yotom powiedzial że to jego screen?? Poprostu pokazal screena z nowym WR! :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 A czy Yotom powiedzial że to jego screen?? Poprostu pokazal screena z nowym WR! :lol: dokładnie - dałem linka do lepszego wyniku niż rzeczony "rekord świata" nie mam PIV i nie miałem :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisiel91 Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 heh...nie zwróciłem uwagi :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...