myrddin669 Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 (edytowane) prockow jest juz duzo wiecej niz kilkadziesiat ;) i generalnie mozna stwierdzic ze lepiej sie kreca od venice, 0517 czy 0521, czy jakiegokolwiek innego, serie cabne 0528,0530, cabye 0532... teraz sa cabne 0540 i cab2e 0540 - 95% jest doskonala a z venicami bywalo roznie... a ze nam sie trafila akurat najgorsza seria ze wszystkich??? po prostu pech, i wygrywaja ci za granica, wlasnie wuk albo holandii czy stanach, chociaz szal jest tam taki, ze opteron144 cabye jakis poszedl na ebayu za 400$ 8) a ja caly czas biednego mobila katuje - chcialbym zeby moj opteron robil takie mhz jak barton, 2800... mmmmm, kto wie... Edytowane 2 Listopada 2005 przez myrddin669 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 prockow jest juz duzo wiecej niz kilkadziesiat ;) i generalnie mozna stwierdzic ze lepiej sie kreca od venice, 0517 czy 0521, czy jakiegokolwiek innego, serie cabne 0528,0530, cabye 0532... teraz sa cabne 0540 i cab2e 0540 - 95% jest doskonala a z venicami bywalo roznie... a ze nam sie trafila akurat najgorsza seria ze wszystkich??? po prostu pech, i wygrywaja ci za granica, wlasnie wuk albo holandii czy stanach, chociaz szal jest tam taki, ze opteron144 cabye jakis poszedl na ebayu za 400$ 8) a ja caly czas biednego mobila katuje - chcialbym zeby moj opteron robil takie mhz jak barton, 2800... mmmmm, kto wie... 1734347[/snapback] A na jakiej podstawie twierdzisz że kreca sie lepiej niz Venice 0517 czy 0521? bo według mnie to własnie te tygodnie klada równo opterony, popatrz sobie na wyniki opterona a venice, gdyby opterony sie lepiej krecily, toby wiecej ludzi na tym forum mialo opterony. Jesli chodzi o opterony to tylko 0530 byl dobry bo to były FX57 przeniesione do opteronów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 (edytowane) Poczytaj na xs o serii cab2e. Wydaje sie naprawde dobra, ludzie spokojnie do 3GHz i wiecej dojezdzaja :) ps. Moj 146 Box jedzie juz do mnie, ciekawe jaka seria? :) Edytowane 3 Listopada 2005 przez ridczak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 (edytowane) Poczytaj na xs o serii cab2e. Wydaje sie naprawde dobra, ludzie spokojnie do 3GHz i wiecej dojezdzaja :) ps. Moj 146 Box jedzie juz do mnie, ciekawe jaka seria? :) 1734670[/snapback] a co napisalem ? 0530 to własnie seria cabne gdzie kręcą do 3.GHz i tylko ten tydzień. I co jeszcze napisalem: "Jesli chodzi o opterony to tylko 0530 byl dobry bo to były FX57 przeniesione do opteronów." Zreszta to było napisane na XS, tylko tego nie doczytałes. Czytaj uwaznie.. Edytowane 3 Listopada 2005 przez mieciop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 ja na swoim planuje jechac do 1,6V jak na codzien , a do testow oczywiscie wiecej zapodac. procek ma dojsc jutro i oznaczenie ma byc CAB2E 0540 FPMW , i mam nadzieje ze tak bedzie . Poki co jedyna osoba co ta serie wytestowala osiagnela 310 x 9 @ 1.5v ale koles twierdzi ze moze da sie wiecej bo jego plyta nie daje rady. 1733363[/snapback] bys sie pochwalil tym wynalazkiem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 Shit, Box 146 - myslalem, ze bedzie lepsza seria, a tu CABGE 0536VPMW :( No nic, zobaczymy moze juz dzisiaj co to potrafi, przynajmniej tak pobieznie. Ehh, mam nadzieje, ze nie bedzie taki zly :| Kupiony na alternate.de Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tayler Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 bys sie pochwalil tym wynalazkiem... 1734786[/snapback] niech to ... :angry: procka dostalem i nawet to seria co miala byc no ale nie moge go wytestowac. nigdy sie platforma a64 nie bawilem wiec moze byc ciezko . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myrddin669 Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 nie zebym chcial tutaj rozpetywac wojne nt. "venice vs venus", powyzsze co napisalem jest wylącznie moim prywatnym zdaniem, opartym na przeczytaniu całego wątku o opteronach na XS, całego wątku o venice na tweak.pl, dokładnego śledzenia XS w dziale AMD na temat i opteronow i venice. to co ja napisalem wydaje mi sie zgodne z prawda, poniewaz 0530 nie jest jedyną dobrą serią pośród opteronów - serie 0528, 0532 i najnowsza 0540 są równie dobre, tyle że 0530 była mocno nagłośniona. nowa 0540 wydaje sie nawet odrobine lepsza - na dwowód zamieszczam link do screenów opteronów na AC i stock_voltage: http://img246.imageshack.us/full.php?image=1443032m6nu.jpg i 32M stable 3,0ghz@1,5V http://img306.imageshack.us/full.php?image=310032m1444wi.jpg OPTERON 146 0540 AIR COOLING http://i2.photobucket.com/albums/y14/5ubz3r0/2AIR.jpg http://i2.photobucket.com/albums/y14/5ubz3r0/3AIR.jpg teraz temat rankingów - nie wiem ile czasu venice jest na rynku, 0517 chyba nie bylo pierwszą serią, wydaje mi się ze byly 0510 albo 0511 - w kazdym rynku jest dostepna juz dość długo, na pewno wiele procesorów pozostaje w rękach ludzi którzy dobrze wiedzą co to jest O/C, natomiast opterony pojawily się we wrześniu, wiele osób cały czas z nimi walczy - duzym problemem jest dobranie parametrów pamięci MAL i RP, generalnie venusy mają odrobinę zmieniony kontroler pamięci w stosunku do venice (prawdopodobnie poprawiony) i odbiegłem od rankingów :D a chodzi mi o ranking pi na XS, wyjąłem najlepsze wyniki opterona i venice, proszę: 14. NISCO PT - 24.11sec - Opteron 146 @ 3504MHz prommy mach1 r404a 17. stummerwinter - 24.53sec - linux64bit @ A64 Venice with 2,750 GHz 26. Boblemagnifique - 25.03sec - Venice 3000 - 3358Mhz - Caskade przy czym 17-te miejsce stummerwintera nie liczyloby sie w naszym rankingu bo jest liczone na innej platformie! ale na XS podchodzą do tematu bardziej liberalnie. i uprzedzając wszelkie komentarze na temat, iż to jest pi 1M a nie 16M - jeśli porównujemy proseory w tej samej kategorii, to nie ma to wpływu na ogólny ogląd sprawy. jeszcze MAX O/C 3000+ (Venice): cpulloverclock - 3644.18 MHz http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=41857 3200+ (Venice): Misteroadster - 3632.57 MHz http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=39385 3500+ (Venice): esdee - 3504.71 MHz http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=23644 Opteron 144 (UP): Ozzimark - 3310.33mhz http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=40990 Opteron 146 (UP): NISCO PT - 3685,78mhz http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=42444 tu nie ma duzej roznicy ale jednak na korzysc opterona ;) i również zwalam to na karb tego, że mało osób wykręciło swoje opterony do maksimum, natomiast wszystkie venicy raczej pokazały już swoje pazurki, które w tej chwili są już dosyć tępe... ;) także, jak powiedziałem, nie chodzi mi o to żeby w jakikolwiek nieobiektywny sposób udowadniać wyższość opterona nad venice, bo mogę po prostu w obiektywny :D ale na serio - jądro VENICE pokazało już wszystko co miało do zaoferowania i pokazało to z bardzo dobrej strony. Opteron natomiast nie pokazał jeszcze wszystkiego, ale na pewno wiemy że również jest to bardzo dobre jądro, a nawet lepsze o mały języczek... i jeszcze z innej beczki, bardziej to powinno iść do jakichś ogólnych rozważań nt. O/C, ale z nadejściem ery opteronów zawuważyłem z wielkim żalem, że overclocking przestał być takim fajnym, czystym sportem jak pare lat temu, kiedy nie liczyła się tyle kasa i dostęp do sprzętu, co skille i ogólny feeling kompów. teraz bardzo się to zmieniło, co widać na przykład po cenach opteronów na ebay-u, cenach pamięci do O/C, cenach płyt DFI i przede wszystkim KOSZTACH CHŁODZENIA! są FX-y na które przeciętny Polak musiałby pracować podejrzewam 3-6 miesięcy, nowa płyta DFI kosztuje u nas ponad 900zł, co dla mnie osobiście jest totalnym nieporozumieniem i masa różnych spraw, z których płynie bardzo prosty wniosek - jeśli chcesz podkręcać na światowym poziomie to musisz mieć fabrykę kasy a jeszcze i z kibla przydałoby sie wygrzebać coś od czasu do czasu... to boli, naprawdę boli, bo miało być inaczej... O/C (dla mnie przynajmniej) stało się jakiś czas temu bussinessem, tak samo jak boks, piłka nożna i wszystkie inne sporty, gdzie ludzię o coś walczą - wyniki, prestiż i inne... niestety widzę to tak, że za jakiś czas my polacy przestaniemy się po prostu liczyć na światowej scenie o/c właśnie ze względu na to, że u nas to wychodzi kurewsko drogo po proastu i mało kogo jest na to naprawdę stać! ja powiedzmy zarabiam w okolicach średniej krajowej, ale od dłuższego czasu więcej niż 50% pensji przeznaczam na komputer(y), może brakuje mi trochę skilla, doświadczenia i samozaparcia, ale b. dużo walczę ostatnio z kompem i naprawdę wyniki są w porównaniu do tych na XS mierne i prestaje widziec dalej sens, bo to sie staje walką z wiatrakami. - a głównie chodzi o ciągłe braki w sprzęcie!!! gdybym mieszkał w usa i zarabiałbym ok 3000$ (średnia) i wydawałbym z tego 1500$ na sprzęt to prawdopodobnie miałbym w ręku z jakieś dwa miejsca w 1-szych trójkach, a tak wielki ch.... i jeszcze większość ludzi zaczyna myśleć że jestem jakiś poje... bo zacząłem ciąć różne niezbędne wydatki na rzecz kompa... i ciągle mało dobre kończę ten przydługi elaborat, mam nadzieję że chociaż jedna osoba dobrnęła do końca :lol: PS: a opteronów w Polsce po prostu nie ma żadnych!!! nie mówię dobrych ale żadnych. i co?? mam ściągać opterona z usa albo UK, płacić debilne sumy za dostarczenie? zakładać sobie konto w zagranicznym banku?? i jeszcze nie wiem co dostanę??? zaczyna mnie to ostro wkur... pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 trza się zgłosić do ibizza by sprowadził gdy będzie już dostępna szeroko 0540 jakieś kilka sztuk opków ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 ... PS: a opteronów w Polsce po prostu nie ma żadnych!!! nie mówię dobrych ale żadnych. i co?? mam ściągać opterona z usa albo UK, płacić debilne sumy za dostarczenie? zakładać sobie konto w zagranicznym banku?? i jeszcze nie wiem co dostanę??? zaczyna mnie to ostro wkur... pozdro 1736079[/snapback] że jak ?? ja tam widziełem choćby w sferis ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 (edytowane) że jak ?? ja tam widziełem choćby w sferis ... 1736267[/snapback] na ich stronce nie ma chyba że ślepy jestem :blink: Edytowane 4 Listopada 2005 przez cyganos king Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 (edytowane) 3000MHz na AC , bardzo dobrze, ... tylko to jest opteron 146 , ale wyniczek piekny. Edytowane 4 Listopada 2005 przez mieciop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 trza się zgłosić do ibizza by sprowadził gdy będzie już dostępna szeroko 0540 jakieś kilka sztuk opków ;) 1736253[/snapback] Ja bym sie tak nie podniecal 0540, przy nastepnej dostawie jestem pewien w 90% ze ibiz bedzie mial 0540 bo taki sa aktualnie w czechach, ale co z tego jak prock ibez rewelacji, tCase 55 i max robia 2.7GHz, a najczesciej ok 2.5GHz... Identyczna sytuacja z Venice 0521 wszyscy sie podniecali ze 21 tydzien najlepszy i.t.d szukali tego tygodnia a tak naprawde tylko 0521 DPMW sie dobrze krecil, reszta to padaki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 na ich stronce nie ma chyba że ślepy jestem :blink: 1736279[/snapback] tu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 troszke drogo :D nie wiem dlaczego tam psize, ze proc wykonany w 0.13 mikrona Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 1737235[/snapback]to na s 940 nowe opki są w SOI i 90 nm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 Wie ktos jakie maja serie te w sferis ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 to na s 940 nowe opki są w SOI i 90 nm 1737257[/snapback] a to przepraszam ... to juz teraz AMD max burdel robi to samo oznaczenie na S940 i 939 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 mały burdel jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tayler Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 (edytowane) panowie ale wstyd :cry: albo ja nie umiem krecic wogole na platformie a64 albo mam cos z plyta z[ciach!]e , albo z pamieciami albo zasilacz nie daje rady ! jak ustawiam jakis niski dzielnik tak ze pamieci powinny chodzic na jakies 170mhz to nawet fsb do 250 nie moge dojechac . ale najlepsze jest to ze czasem poleci na fsb 270 ale tylko jezeli z poziomu windowsa daje , z biosa za chiny nie chce , ale po jakims czasie jest reset. mam bardzo nie stabilne napiecie , jednak fortron nie daje rady i podejzewam ze tego jest wina . chyba ze wy wiecie oco chodzi i jak zrobic z tymi pamieciami zeby chodzily tak jak powinny. Edytowane 5 Listopada 2005 przez tayler Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 a zjechałeś z mnożnikiem LTD? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tayler Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 (edytowane) ht dalem na 2x mnoznik na 4x pamieci na 100 albo 133 i ni bata . dojade do 240 i juz wisi w biosie . jakos udalo mi sie pare razy dojechac do 270 no ale jak wspominalem bylo to zmieniane w windzie . co za shit , nawet nie moge max stabilnego fsb sprawdzic. edit : nie chce nabijac komentow , potwierdzam , uzywam msi neo2 plat , bios 1.36b , taka bieda ze koniec , wogole nie moge ujechac , stawiam na zasilke , bo jak podkrecam to bardzo czesto mam resety Edytowane 5 Listopada 2005 przez tayler Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 tayler - na jekiej płycie kręcisz ?? na MSI K8N Neo2 platinum ?? Bo wcześniej pisałeś, że się do takiej przymierzasz. Jeśli tak to odwiedź topic o niej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 ht dalem na 2x mnoznik na 4x pamieci na 100 albo 133 i ni bata . dojade do 240 i juz wisi w biosie . jakos udalo mi sie pare razy dojechac do 270 no ale jak wspominalem bylo to zmieniane w windzie . co za shit , nawet nie moge max stabilnego fsb sprawdzic. edit : nie chce nabijac komentow , potwierdzam , uzywam msi neo2 plat , bios 1.36b , taka bieda ze koniec , wogole nie moge ujechac , stawiam na zasilke , bo jak podkrecam to bardzo czesto mam resety 1738759[/snapback] ja na feelu 300W czyli teoretycznie fortronie takim jak masz w podpisie bo to niby te same benechy, spokojnie robiłem 2700mhz na swoim czesterze. Nie zauważyłem żadnej niestabilności ani braku prądu. Wszystkie linie w normie. po zmianie na toppowera 420 p6, oc takie samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 ht dalem na 2x mnoznik na 4x pamieci na 100 albo 133 i ni bata . dojade do 240 i juz wisi w biosie . jakos udalo mi sie pare razy dojechac do 270 no ale jak wspominalem bylo to zmieniane w windzie . co za shit , nawet nie moge max stabilnego fsb sprawdzic. edit : nie chce nabijac komentow , potwierdzam , uzywam msi neo2 plat , bios 1.36b , taka bieda ze koniec , wogole nie moge ujechac , stawiam na zasilke , bo jak podkrecam to bardzo czesto mam resety 1738759[/snapback] ten sam problem mialem u kolegi, 240 i nic wiecej, zmien plyte i poczujesz roznice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tayler Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 tyle ze ludzie na tej plycie jezdza na 300fsb , fakt , mam zmienione chlodzenie chipsetu na pasywne , max temp 31* , ale oto chodzi ze kilka razy plyta zadzialala na fsb~270 , ale nie mam pojecia jakim cudem, przypadkowe zlozenie ustawien ?! aha sorry za OT , to nie powinno byc w tym dziale Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macq_pl Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 uff godzine zajęło mi przeczytanie topica :lol: Dołączyłem do grona osób które zamowiły opka u Ibiza :) Czy ktoś oprócz @Niemca używa płyty A8N-E, bo własnie taka zamierzam kupić z pow. braku funduszy na lanparty :mur: Czy da sie na nim zrobić 9x300? oczywiście ze opek na to pozwoli... czy może proponujecie coś innego? Aha i jeszcze jaka zasiłka minimum do tego Opka (+gto2@x850xt:) ) tagan380W wystarczy mocowo? może chieftech 410W? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 a8n-e zrobil 9*300 i opek pozwolil na to. ja meczylem procka na zasilaczu 350w i bylo git ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 uff godzine zajęło mi przeczytanie topica :lol: Dołączyłem do grona osób które zamowiły opka u Ibiza :) Czy ktoś oprócz @Niemca używa płyty A8N-E, bo własnie taka zamierzam kupić z pow. braku funduszy na lanparty :mur: Czy da sie na nim zrobić 9x300? oczywiście ze opek na to pozwoli... czy może proponujecie coś innego? Aha i jeszcze jaka zasiłka minimum do tego Opka (+gto2@x850xt:) ) tagan380W wystarczy mocowo? może chieftech 410W? Tagan jest klase wyżej od chiefa więc zostań przy swoim. Z płyt to bym ci MSI Neo4 proponował, cena dobra a hht 300 nie jest jej obce a do tego ma dodatkowe ustawienia timingów pamięci. Nie takie takie jak w DFI ale wiele można osiągnąc dzięki nim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macq_pl Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 Tagan jest klase wyżej od chiefa więc zostań przy swoim.Przy swoim to nie zostane bo jedyne co mam to MGB-350ATXP4 czyli jakis noname. To bede myślał o tym taganie380. Mam nadzieje że mocowo wytrzyma. Przepraszam za OT ale bądź co bądz temat dotyczy Opka :) Dzięki Niemiec! Czy jedziesz na 9x300 cały czas czy tylko testowałeś ile sie da? jakiego masz coolerka? ja kupuje PENTAGRAM FREEZONE QVC-120 Cu+ czy to dobry wybór? jakie masz temperatury? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...