Twój Pan Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Piter - dawaj mi tu ten bios :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 (edytowane) Piter - dawaj mi tu ten bios :wink: www.techpowerup.com FX60test bios Na oryginalnym biosie 25/01/2005 tez byl odblokowany, na innych biosach jeszcze nie sprawdzalem. Manchester 3200+ ma dalej zablokowany... Co do XS, neich ktos napisze o tym, zamiesci moje screany i zapoda linkiem, zobaczymy co powiedza chlpaczki z ameryki :) Edytowane 5 Stycznia 2006 przez PITer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 (edytowane) nie rozumiem a opterony 144 nie sa tez na san diego? mój 144 chodzi na 2700 1,42v na ac temperatura w szczycie do 44c. ninja z wentylem wyrabia do 2800 mhz temperatura dochodzi do 46c , na 2900 juz nie daje rady. boxowy wentyl nie da sobie rady na 2700 tak mi sie wydaje.jestem ciekaw ile te opki 144 od arche co robią 2700 przy 1,36v potrzebuja napiecia przy 2800. bo bardzo optymistycznie to wygląda, ale mi tez sie wydawało ze 1,42v przy 2700 to bedzie suer natomiast juz po wyzej 2800 trzeba zacząc go kami wiekszym v powyżej 1,5v ale ten OEM ryby z arche już gorzej leci niż Twój - 2700 na 1.44v(ryba nawet pewnien nie jest) a Twoj na 1.42v. Jeśli kolega ryba nadal ma moze potestuje ??? :wink: PITer - ogólnie ciekawe ale tez i dziwne jest ;) Edytowane 5 Stycznia 2006 przez ma1y Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 (edytowane) PITer - ogólnie ciekawe ale tez i dziwne jest ;) co dziwne ? Edytowane 5 Stycznia 2006 przez PITer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 ale ten OEM ryby z arche już gorzej leci niż Twój - 2700 na 1.44v(ryba nawet pewnien nie jest) a Twoj na 1.42v. Jeśli kolega ryba nadal ma moze potestuje ??? :wink: PITer - ogólnie ciekawe ale tez i dziwne jest ;) mam 4 procki i juz nie pamietam ile robil ten oem, do wt zdaze jeszcze go przetestowac dokladniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 co dziwne ?ze masz odblokowany mnożnik ??????????????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 www.techpowerup.com FX60test bios Na oryginalnym biosie 25/01/2005 tez byl odblokowany, na innych biosach jeszcze nie sprawdzalem. Manchester 3200+ ma dalej zablokowany... Hmm, na XS był taki przypadek, że koleś przełożył procka do mobo... i mnożkik się odblokował :D . Działało zawsze, tylko na tym jednym procku, na wszystkich mobo i biosach. Inne procki były lock <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 (edytowane) Widze nie jestem sam :) na kilkaset procesorów jeden sie odblokowal, nie jest zle :D Edytowane 5 Stycznia 2006 przez PITer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 tak, tylko, ze innym znikaly rozszerzenia x64 :blink: a ty je masz :lol: na innej plycie mnoznik jest zablokowany? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 tak, tylko, ze innym znikaly rozszerzenia x64 :blink: a ty je masz :lol: na innej plycie mnoznik jest zablokowany? Jutro sprawdze na innej plycie, jak znikly ? Ryba w screanach na poprzedniej stronie ma je.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Jutro sprawdze na innej plycie, jak znikly ? Ryba w screanach na poprzedniej stronie ma je.... ta, jak ktos winny to zawsze ryba :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 ta, jak ktos winny to zawsze ryba :wink: Ktoś musi być :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 PITer, ty lepiej wsadzaj tego Manchestera jeszcze raz i zobaczy czy X2 3800+ przypadkiem sie nie zrobil. Moze tego Oterona 165 niepotrzebnie sciagamy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 PITer, ty lepiej wsadzaj tego Manchestera jeszcze raz i zobaczy czy X2 3800+ przypadkiem sie nie zrobil. Moze tego Oterona 165 niepotrzebnie sciagamy ;) ciiicho, bo celnicy uslysza :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 Guten Abend , Ausweiskontrole :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binek Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 Tez chyba sobie 165 sciagne :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas84 Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 (edytowane) mam dostep do Opterona 170BOX ... cena ok 1600 zl pytanie : czy lepiej kupic jednordzeniowy 150 czy dwurdzeniowy 170 ? Edytowane 6 Stycznia 2006 przez lukas84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 mam dostep do Opterona 170 ... cena ok 1600 zl pytanie : czy lepiej kupic jednordzeniowy 150 czy dwurdzeniowy 170 ? jak masz kase i chęci to po co sie pytać w ogóle?? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas84 Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 wiesz na procek moge wydac i 3.000 zl ... po co wywalac pieniadze w bloto ? wlasnie skladam kompa i chcialbym logicznie wydac pieniazki ... wydaje mi sie ze opteron bedzie najlepszym wyborem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 (edytowane) To w końcu są jeszcze te Opki na aukcji arche czy nie ma? Bo aukcja nadal otwarta.... Edytowane 6 Stycznia 2006 przez Hanu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arche_ Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 To w końcu są jeszcze te Opki na aukcji arche czy nie ma? Bo aukcja nadal otwarta....nie ma , zostały tylko OEM`y - 4 szt. i 1 szt 148 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 Dzisiaj wydajność 3GHz. :wink: 12x250=3GHz/250MHz 2-2-2-5 1T 3,3V pi16=11:10,500 Jutro popróbuję wyżej. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lipa_ml Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 (edytowane) Dzisiaj wydajność 3GHz. :wink: 12x250=3GHz/250MHz 2-2-2-5 1T 3,3V pi16=11:10,500 [/img]http://i8.photobucket.com/albums/a46/33ricci_33/Opteron/12x250_pi16_11_10.jpg[/img] Jutro popróbuję wyżej. :D zazdroszcze ci wc bo moja zabawa już sie skończyła na niecałym 3000 mhz :( Edytowane 7 Stycznia 2006 przez mechl!k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boomer Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 U mnie ceny opteronkow sa nastepujace 144 oem ~545zl, box ~610zl, 146 oem ~580zl, box ~730zl, oem 1rok, box 3 lata gwarancji, dlatego taka roznica w cenach. Ceny w uk.. jesli daloby sie "ominac" cla i inne [ciach!]ly, moze mogl bym zalatwic kilka sztuk troche taniej...bo jak narazie ceny w pl sa zalosne. btw. warto kupowac jakis monstrualny blok do optka 144/146 ? Czy wystarczy jakas miedziana pstynka zeby sie "podkrecil" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyzkov Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 @Piter A zmieniałeś już bios tej twojej mobo? :D Może jednak ten bios różni się czymś od tego orginalnego? Spróbuj go skopiować z pamięci flash na dysk twardy i prześlij komuś aby go sprawdził na swoim mobo. No prosze, ciekawe rzeczy się dzieją... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boomer Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 Warto doplacic 60zl do opterona 146, czy brac 144? 148 kosztuje blisko 1000zl wiec to inny przedzial cenowy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChomiK Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 warto... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 @Piter A zmieniałeś już bios tej twojej mobo? :D Może jednak ten bios różni się czymś od tego orginalnego? Spróbuj go skopiować z pamięci flash na dysk twardy i prześlij komuś aby go sprawdził na swoim mobo. No prosze, ciekawe rzeczy się dzieją... Zmienialem biosy i dalej jest odblokowany.. Dzis go sprawdzalem an asusie A8N-E i tez jest odblokowany mnoznik, nie wiem co sie stalo :) A i wykryl go na asusie jako AMD Procesor Model Unknow, CPU Speed 5000MHz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zmienialem biosy i dalej jest odblokowany.. Dzis go sprawdzalem an asusie A8N-E i tez jest odblokowany mnoznik, nie wiem co sie stalo :) A i wykryl go na asusie jako AMD Procesor Model Unknow, CPU Speed 5000MHz :) to podeslij mi go to tez sprawdze [; zobacz moze Twoje mobo bedzie mialo "moc odblokowywania mnoznikow" :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zmienialem biosy i dalej jest odblokowany.. Dzis go sprawdzalem an asusie A8N-E i tez jest odblokowany mnoznik, nie wiem co sie stalo :) A i wykryl go na asusie jako AMD Procesor Model Unknow, CPU Speed 5000MHz :) Napisz do AMD że masz taką perełkę w zamian ze dwa FX-59 powinni podesłać. :D Może to zmiana klimatu z holenderskiego na polski mu pomogła ? :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...