Pageup Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 tak kup tego:) tak on ma 25A na 12V. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_q_b_a_ Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 (edytowane) Jeszcze jedno głupie pytanie, bo ja mam dysk ATA a tam jest napisane, że złącza są do SATA, nawet w nazwie zasilacza... To nie ma nic do rzeczy? :oops: Edytowane 23 Sierpnia 2006 przez _q_b_a_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel89 Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Dyski ATA są zasilane z molexa, więc taki dysk też podepniesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 dobra a skad zabrac hln albo GLN chce 400wat z mocna 12 prosze o pomoc albo komus sie juz znudzil wlasny:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 dobra a skad zabrac hln albo GLN chce 400wat z mocna 12 prosze o pomoc albo komus sie juz znudzil wlasny:)Allegro? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 skoro taki dobry jestes to mi zapodaj linka bo jakos chyba nie umie znalesc opcji szukaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morph231 Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Witam potrzebuje ( o ile to mozliwe) dobrej zasilki (do 200zł, o ile to mozliwe) pod konfiga : P4 3.0@(mysle, ze 3,9 styknie) Abit IC7-g 4x 256mb ramu(twinmos, kingmax) GF 6800 GS tez po kreceniu, ale tu nie za wiele bo wiemy, ze one ledwo daja sie ruszyc WD 160BG ATA. Dodam tylko, ze moj fortron FSP 350-60 THA-P chyba zaczyna wymiekac, bo jak chodze na 3,8 to jednego dnia wszystko smiga pieknie innego dnia piszcza mu cewki i zaczyna wariowac, restartowac sie itp... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Mistrz_ Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Mam Fortrona FSP400-60PFN i mam pytanko, mógłby mi ktoś wskazać jeśli jest taka możliwość, gdzie reguluje się napięcia? Jak go kiedyś przeglądałem to o ile pamiętam ma potencjometry, ale nie wiem które od czego. Z góry dzięki za odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 skoro taki dobry jestes to mi zapodaj linka bo jakos chyba nie umie znalesc opcji szukaj. http://www.awikomp.com.pl/sklep/product_in...roducts_id/1840 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 ste3an to ma faktycznie 85% efektywności?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 prawie ze tak ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Gdyby nie miał wysokiej sprawności to przy tych namiastkach radiatorów by się ugotował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 no w to nie wątpie :) ale czy aż tyle... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koti Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Wszystkie serie fortronów mają takie krótkie kable? Miałem styczność z fortronem gtf i dość długo kombinowałem przez krótki kabel 20pin :/ Potrzebuję zasilacz do drugiego kompa, ale tam jest dość duża obudowa i nie wiem czy mogę brać fortrona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nostromo Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 (edytowane) Witam wszystkich, Ostatnio kupilem Zasiłke Amacrox Frei Erde 650W, ktory tez podobno jest robiony przez fortron'a i na 12V mam 12,77V. Z Tego cos sie orientowalem to norma ATX2.0 pozwala na 5% odchylki czyli na max 12,6. Czy te dodatkowe 0,17V moze byc grozne dla komputera? Czy postarac sie zwrocic zasilacz bądź wymienic na nowy? Pomimo tej jednej wady to zasilacz na prawdę spoko, pozostałe napiecia trzyma idealnie, ma bardzo ladny kolor, tylko kolor wiatraka troche zgiło-zielony :wink: . Wszystko wykonane bardzo starannie, no i calkiem cichy(jak na moje subiektywne odczucie). Pozdrawiam! EDIT: Te napięcia to był skutek software'u!. Ten zasilacz trzyma napięcia bardzo dobrze i tym bardziej go polecam! Edytowane 2 Września 2006 przez Nostromo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 a czym mierzyłeś napięcia ?? i napisz jeszcze jakie masz odchyłki od min do max V ps daj kilka fot bebechów tego fsp :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evocati Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 (edytowane) Witam. Kupilem niedawno tego : http://www.allegro.pl/item123025600_profes...20_4_sata_.html fortrona i jestem bardzo z niego zadowolony , jest cichy i stabilny , kupowalem go do configu z podpisu poniewaz ma on mocna linie 12V (tak przynajmniej slyszalem :D ) . Tym razem potrzebuje zasilacz do domowego serwera o konfigu : Asrock k7s8x Athlon Xp 1700 + 256 mb ddr geforce 2 MX dysk 10 gb dzwiek zintegrowany Mam zamiar go kiedys robudowywac o dyski i mozliwe ze o scsi . Jakiego fortrona polecacie mi do tego konfigu ? zalezy mi zeby cena nie przekroczyla 60 - 65 zl . Pozdrawiam Edytowane 27 Sierpnia 2006 przez Imex Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel89 Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Witam. Kupilem niedawno tego : http://www.allegro.pl/item123025600_profes...20_4_sata_.html fortrona i jestem bardzo z niego zadowolony , jest cichy i stabilny , kupowalem go do configu z podpisu poniewaz ma on mocna linie 12V (tak przynajmniej slyszalem :D ) . Tym razem potrzebuje zasilacz do domowego serwera o konfigu : Asrock k7s8x Athlon Xp 1700 + 256 mb ddr geforce 2 MX dysk 10 gb dzwiek zintegrowany Mam zamiar go kiedys robudowywac o dyski i mozliwe ze o scsi . Jakiego fortrona polecacie mi do tego konfigu ? zalezy mi zeby cena nie przekroczyla 60 - 65 zl . Pozdrawiam Może 350 W MDN, albo 400 W PFN. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 nie no stary albo pfn albo mdn :P pfn mocna 5v mdn mocna 12v. proc jest zasilany z 5v wiec pfn :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoNe0 Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Wie ktoś czy model FSP350-60MDN ma wtyk SATA? Kupiłem go na aukcji, gość napisał, że zasilacz mu ciągnie dysk SATA, ale w specyfikacja nie było takiego wtyku ;/. Czekam właśnie teraz na przesyłke. http://allegro.pl/item122508822_rewelacja_..._gwarancji.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Wie ktoś czy model FSP350-60MDN ma wtyk SATA? Kupiłem go na aukcji, gość napisał, że zasilacz mu ciągnie dysk SATA, ale w specyfikacja nie było takiego wtyku ;/. Czekam właśnie teraz na przesyłke. http://allegro.pl/item122508822_rewelacja_..._gwarancji.html Też myślałem na dad tym zasilaczem z tej aukcji i napisałem do gościa czy zasilacz posiada zasilanie dla dysków sata. Odpisał: "Niestety nie mają sata dopłata 5 zł", także chyba będziesz się musiał zaopatrzyć w przejściówki. Ciekawe jest też to, że na tej aukcji miss_Ania sprzedaje ten sam model, ale już ze złączami sata. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoNe0 Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Egzeqiutor - dzieki wielkie za info. Teraz sorry za mały OT, nie chce zakładać nowego topiku, bo nie ma sensu ;) Mam nadzieje, że panowie modzi się nie obrażą ;). Jeżeli mam złączkę SATA męską z kabelkami wyjętą z innego zasilacza, to istnieje możliwość zastąpienia nią jednego molexa w Fortronie? Kabelki kolorystycznie pasują, więc chyba się powinno udać. Odetne molexa, połącze kabelki ze złączką sata, i obwiąże całość taśmą izolacyjną? Uda się? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Dostalem dzis MDN®. Na poczatek sprawdzialem czy chodzi pod jakims lekkim obciazeniem (stary hdd) odpalajac go kabelkami. Wstawilem fandera zamiast tego kulkowego yate loona, potem jeszcze pokombinowalem z pomalowaniem lakierem paru cewek, test czy dziala - i ok. Podlaczylem pod mobo i reszte - brak boota, nie ma napiec 5Vi 12V. Po rozlaczeniu, i sprawdzaniu ponownie pod malym obciazeniem nie dziala. :? Trzeba bedzie slac na "gware" (2tyg), kurde jednak pech. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 aerial, a ja bym tobie nie uznał "gwary", wina ewidentnie leży po twojej stronie ;) co do twojego problemu KoNe0 to złącze sata ma aż pięć przewodów: 1. +12V - żółty 2. masa - czarny 3. +5V - czerwony 4. masa - czarny 5. +3.3V - pomarańczowy a molex tylko 4: 1. +5V - czerwony 2. masa - czarny 3. masa - czarny 4. +12V - żółty więc będziesz musiał pociągnąć 3.3V ze złącza 20+4 pin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 aerial, a ja bym tobie nie uznał "gwary", wina ewidentnie leży po twojej stronie ;) Powiadasz? A niby co zle zrobilem? Nie robilem testu zasilacz bez obciazenia, odpalalem go podpinajac hddka + wnetylator. Po lekkim posmarowaniu w zasadzie jednej cewki zasilacz DZIAŁAŁ. Przestal dzialac dopiero po podpieciu pod mobo. Wiec nie wiem gdzie jest moja wina. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 twoja wina jest taka, że "pokombinowalem z pomalowaniem lakierem paru cewek" , a gwarancja chyba nie pozwala na ingerencję w częściach zasilacza serwisant widząc, że było grzebane coś w zasilaczu ma prawo odmówić naprawy sprzętu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 mogles najpierw sprawdzic czy dziala z mobo a potem modowac:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 @Aerial - będziesz wodował Fortrona? Będziesz jakoś chłodził cewki i kondziołki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Najpierw sprawdzic czy dziala z mobo? :) Juz i tak zrobilem duzo ze raczylem go w ogole odpalac przez podlaczaniem - moj config ciagnie malo watow, wiele osob ma ten model wlasnie z podobnym cfg , nie mialem takich przeslanek nawet. A co do lakieru to nie jest on przyczyna awarii zasilacza, wiec nie wiem jaka tu wina. Gdybym kupil zasilacz za 500zl zerwal plomby gwarancyjne i serwis zaczalby dochodzic co tam jest - oczywiscie mialbym problemy z gwarancja. Jednak w przypadku setek porysowanych fortronow sprzedawanych za grosze (niby jako nowe, ale jak dokladnie przyjrzec sie wentylowi ktory wykrecalem to od spodu sa na nim slady kurzu dokladnie takie jakie powstaja w czasie pracy wentylatora, a wentyl wyglada na czyszczony...) na ktorych nie ma zadnej plomby sprzedawcy nawet nie bawia sie w naprawianie, a odrazu wymieniaja bez dyskusji na inny model. Co wiecej wyglada na to ze maja pewien % takich przypadkow i wcale nie wygladaja na zaskoczonych ze cos nie dziala... :-| A co do tej gwary jeszcze to zgodze sie ze uparty sprzedawca moglby jej nie uznac - ale nie wiem co to ma wspolnego z moja winą :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 (edytowane) wogole to chciales kupic zasilke za 500zl a skonczyles na takiej za 50zl :) no a mogles sprawdzic bo jak widzisz cale te twoje modowanie na nic :P Edytowane 30 Sierpnia 2006 przez robot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...