Gość fredus Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 Zakładam ten temat ponieważ chciałem sie dowiedziec jakie macie temperaturki w idle a jakie w stresie i na jakim chłodzeniu. Jak wszyscy wiemy lato powoli sie konczy coraz zimniej na polq a wiec i ulga dla procków. A teraz do moderatorów prosze nie usuwac tego tematu, możliwe że juz takie były ale bardzo dawno. Jak chcecie to tez pochwalcie sie swoimi temperaturkami :D A teraz cos od siebie jak widac w podpisie mam Pentium 4 2,53 ghz chłodzony Spire SP445B15-F PolarStream wiem że nie jest to jakis nadzwyczajny cooler ale wydaje mi sie że chłodzi pieknie w połączeniu z pastą Arctic Ceramique oto moje temperaturki: Idle: 27-28*C Stress: 34-36*C Jak widac bardzo ładne. Pozdrawiam i zamieszczajcie swoje wyniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 Idle ==> 38 Full Load ==>47 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiktusser Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 AMD Athlon Xp 2800+ @ 2400 (teraz) mHz Freezone QVC 100 Cu+ na min. obrotach Iddle: 38 - 40C Load: 45 - 46 C NIE PISZ 2 POD RZĄD @@@!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 Athlon Xp 2500+ @ 2200Mhz 1,75V cooler Pentagram AlCu80 idle: 35 albo 32 z wlaczonym programem C&QnF2 (Ustawienia min 112FSB) stress: 40-42 Wiec temperaturki dosc niskie :D ps polecam ten programik C&QnF2 ruski a dobry :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 (edytowane) Skad to zassac ?? bo nie znam cyrylicy i nie chce mi sie przebijac przez setki radzieckich forum Wiesz moze jak to poprawnie skonfigurowac ? Pokaz screena Edytowane 20 Września 2005 przez melonowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 idle : 26 stress : cos kolo 35? boxowe chłodzenie amd , vcore 1.55 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 Skad to zassac ?? bo nie znam cyrylicy i nie chce mi sie przebijac przez setki radzieckich forum Wiesz moze jak to poprawnie skonfigurowac ? Pokaz screena 1659711[/snapback] Program jest banalny w konfiguracji ustawiasz sobie minimalne FSB jakie chcesz. Nie ustawaij wiecej niz 100MHz mniej niz masz normalnie. Na niektorych plytach mozna Vcore zmieniac. Na moim Asusie nie moge teog robic. :mur: link: http://testmem.nm.ru/cnqnf2.zip ps to jest wersja torche zmieniona ja mam stara. Nowa wiecej ustawien. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 co wam po takim porownaniu jak kazde mobo odczytuje inaczej?? bez sensu i wogole. ten sam proc, to samo chlodzenie i na epoxie ma 40st w stress a na gigabyte mial 55 w idle. o kant stolu mozna sobie potluc ten "ranking" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 Juz taki temat jest :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SikohR Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 Idle 29, Stress 35 - cooled by Freezone QC92 @2200rpm - ale trochę topic bez sensu bo kalibracja czujników często jest zupełnie inna na różnych płytach, po drugie niektóre płyty podaja temp. z podstawki a inne z rdzenia, no i niebagatelną rolę gra temperatura otoczenia (lato - zima - totalnie różne odczyty...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart2121 Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 (edytowane) idle 25 stress 40 Obroty wiatraka obniżone do 2500 RPM Edytowane 21 Września 2005 przez bart2121 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 co wam po takim porownaniu jak kazde mobo odczytuje inaczej?? bez sensu i wogole. ten sam proc, to samo chlodzenie i na epoxie ma 40st w stress a na gigabyte mial 55 w idle. o kant stolu mozna sobie potluc ten "ranking" 1659846[/snapback] Nic dodać, nic ująć ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 Najniższa temp. jaką uzyskałem to 19* przy uruchomieniu kompa, a max to 59. Procek jak w sigu na 1.92v. Chłodzenie WC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stiff Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 Boxowy cooler przekręcony Fan Mate'm na 1200RPM i Idle 29*C a stress ok 35-37*C :D Odczyt z diody w procku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiktusser Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 @ Niemiec : Wyluzuj :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Platinium_ Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 A ja powiem tak że sam zrobiłem ostatnio taki temat i chyba rzeczywiscie tego typu tematy nie maja sensu... Chyba ze wszyscy mieliby te same mobo, temp otoczenia, vcore, czestotliwosc proca atp a jak wiadomo jest to niemozliwe :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 200*9 1.15v 22 w idle 26 stress Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 Pent 100Al+@4v na S64 2600: Idle: 32*C Stress:39*C na 12v jest różnica... 2-3*C a pent wyje niemiłosiernie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...