dzik86 Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 (edytowane) Napisałem przecież że można spróbować (tu nie chodziło tylko o pastę i wiatrak, ale i o radiator). Ja miałem podobne osiągi jak @Argennto. Po v-modzie i zmianie chłodzenia na karcie (napisałem powyżej jakie) kręci się całkiem przyzwoicie. Niestety to wszystko co można z niej wycisnąć. Pozdrawiam dodatkowe radiatory, pasta, wentyl sa potrzebne, ale przy vmodach , w innym wypadku naprawde nie oplaca sie nic zmieniac, no chyba ze karta sie zajebiscie grzeje i nikt nie chce jej meczyc :rolleyes: take koledze "Argennto" pozostal chyba tylko vmod,lub wymiana karty na inna Edytowane 8 Grudnia 2005 przez dzik86 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 Głupio to zabrzmi, [...]Dlaczego? :blink: To ja mam lepszy przykład. Na moich Samsungach 4ns są aluminiowe radiatory. Kiedy był na nie nadmuch z wentyla bardziej sypały artami niż bez. To mi wytłumacz a bedziesz dobry B) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 ' date=' 8 Gru 2005, 21:41' post='1802537'] Dlaczego? :blink: To ja mam lepszy przykład. Na moich Samsungach 4ns są aluminiowe radiatory. Kiedy był na nie nadmuch z wentyla bardziej sypały artami niż bez. To mi wytłumacz a bedziesz dobry B) Miałem tak jak nadmuch powietrza wiał na kodel ALC650 bodajże - ten od dźwięku, dawno dawno temu, dźwięk trzaskał, przerywał, zawieszal... Teraz: -> 3DMark03 - 4286 -> tutaj orba nie mam bo nie mogłem wrzucic, podawał problem z nr seryjnym (chciałem wyłaczyc soundtest i cpu test - by było szybciej) -> 3DMark05 - 2089 -> http://service.futuremark.com/servlet/Inde...&projectType=12 To przy 475/600 A na rdzeń moge dac 511 ;) Hm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Argennto Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 (edytowane) Jest już o niebo lepiej rdzeń leci nawet na 440 Mhz :) ale po godzinnym graniu karta wywala błąd dlatego optymalne przy tym standardowym gigabyte;a chłodzeniu jest 415 Mhz , ale pamięci nie ruszą nic nawet o 1 Mhz .. z tymi kartami to jak z procami ... jedne gorsze 2 lepsze ... ## pamięci są 4ns więc nie ma lewara muszą iść na 500 Mhz i już ... podobno niektórym nie lecą nawet na 500 Mhz Edytowane 8 Grudnia 2005 przez Argennto Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adzo Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 Witam!! Jestem tu nowy i nie chcialem rozpoczynac nowego tematu, a mam jedno pytanie odnosnioe radeona 9550. Zamierzam kupic sabie te karte tylko mam pewien dylemat, jakiej firmy kupić. Czy MSI czy Gigabyte? Potrzebuje dobrej rady!! Z góry dziekuje! Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 Witam!! Jestem tu nowy i nie chcialem rozpoczynac nowego tematu, a mam jedno pytanie odnosnioe radeona 9550. Zamierzam kupic sabie te karte tylko mam pewien dylemat, jakiej firmy kupić. Czy MSI czy Gigabyte? Potrzebuje dobrej rady!! Z góry dziekuje! Pozdrawiam Z tych dwóch to MSI, ale ogolnie to lepiej Sapphire :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik86 Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 to zalezy na jakiego msi wtafisz , jak bedzie czerwony z coolerem , to oplaca sie bo te lataja @500/700 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziupo Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 a co sadzicie o xpervision'ach? narazien ie cuduje, nie wiem ile pojdzie max, ale styka mi tyle co mam w podpisie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 a co sadzicie o xpervision'ach? narazien ie cuduje, nie wiem ile pojdzie max, ale styka mi tyle co mam w podpisie Ja sadze ze lipa, ale i tak chyba lepsze niz Pality Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 a co sadzicie o xpervision'ach? narazien ie cuduje, nie wiem ile pojdzie max, ale styka mi tyle co mam w podpisie Sprawdź i nam powiedz ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 Nowe stery 5.12 nie wnosza nic nowego do 9550 :) » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punkroker Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 (edytowane) kupiłem sobie radeona 9550 moja płyta g to p4vxasd2 256 ram 1600mhz p4 40gb dysk . i gdy wkładam radka to komputer piszczy i sie nie włacza w czym stoi problm w takim razie ??? gf2 stara karta moja jakby co ??? Edytowane 9 Grudnia 2005 przez punkroker Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neonnnnnnn Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 wyglada na to ze radek 9500 jest uszkodzony ale sprobuj wyjac i wlozycz go jeszcze raz pozdro:] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 AGP2x? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dj.skorek Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 Masz przyklejony temat o tych radkach pisz tam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skinny500 Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 (edytowane) Chyab deko przesadziles, shinny500 czy jakos tak (sory, ze przekrecilem nicka, ale nie chce mi sie teraz szukac :D ) wydrapal cos ok. 570-580 na rdzeniu, ale kosztem zmniejszenia o/c mem. Jeszcze nie widzialem 9550 pracujacej 600/600. :DSkinny... skinny500:). 570MHz a nawet 590MHz nie zORBowane. Był na forum GB ze standardowym radiatorem wykręcony na 600MHz (też nie zORBowany). Aczkolwiek muszę jeszcze przebić się przez 600MHz ale to chyba nie możliwe dla mojego radka. No i dalej szukam jakiegoś sprawdzonego sposobu na: LINK Edit: Mógłby ktoś poradzić (może być via PW) obecnie na jakich sterach wyciska się najwyższe wyniki w marku o3, na wszystkich nowszych omegach nie mogę w ogole krecic karty, i wszedzie pokazuje mi baaaardzo zanizone taktowania. / sor że takie lamerskie pytanie ale ostatnie ponad 2 miesiące nie miałem swojego PC i jestem nie na bierząco Edytowane 9 Grudnia 2005 przez skinny500 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gniochu Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 Hey! Moglby mi ktos podac timmingi do Radka 9550 Sapphira zeby na 4 byly ale do ATT bo mam go zainstalowanego? Bardzo byl bym wdzieczny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik86 Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 poszukaj w opracowaniu , na okolo 80 stronie tego topicu lub w google :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 Panowie, mam dla was ciekawostke. Ostatnio naprawiałem kumplowi Radka9550@9600. Gość zrobił zwarcie na zasilaniu VRAMu (podczas pomiarów) i zwaliło się zasilanie +5V na AGP. Po przywróceniu zasilania zapuściłem 3dm2001, troche pogrzebałem w windzie i nagle uświadomiłem sobie, że nie sprawdziłem stabilizatora zasilania ramu. :mur: Zmierzyłem: 5.1V :blink: Stabilizator miał zware do +5V! Czyli, że ram (badziewny elixir, 5ns, radiatory) wytrzymał jakąś godzine (w tym test 3dmarkiem) @5V Co wy na to? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skinny500 Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 Panowie, mam dla was ciekawostke. Ostatnio naprawiałem kumplowi Radka9550@9600. Gość zrobił zwarcie na zasilaniu VRAMu (podczas pomiarów) i zwaliło się zasilanie +5V na AGP. Po przywróceniu zasilania zapuściłem 3dm2001, troche pogrzebałem w windzie i nagle uświadomiłem sobie, że nie sprawdziłem stabilizatora zasilania ramu. :mur: Zmierzyłem: 5.1V :blink: Stabilizator miał zware do +5V! Czyli, że ram (badziewny elixir, 5ns, radiatory) wytrzymał jakąś godzine (w tym test 3dmarkiem) @5V Co wy na to? Ale RAMu na grafie? oO pewnie wzrost OC RAMu I TAK zerowy? U mnie podniesienie do 1,9V nic nie dało Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 Skinny... skinny500:). 570MHz a nawet 590MHz nie zORBowane. Był na forum GB ze standardowym radiatorem wykręcony na 600MHz (też nie zORBowany). Aczkolwiek muszę jeszcze przebić się przez 600MHz ale to chyba nie możliwe dla mojego radka. No i dalej szukam jakiegoś sprawdzonego sposobu na: LINK Edit: Mógłby ktoś poradzić (może być via PW) obecnie na jakich sterach wyciska się najwyższe wyniki w marku o3, na wszystkich nowszych omegach nie mogę w ogole krecic karty, i wszedzie pokazuje mi baaaardzo zanizone taktowania. / sor że takie lamerskie pytanie ale ostatnie ponad 2 miesiące nie miałem swojego PC i jestem nie na bierząco Cześć Skinny. Swego czasu też poruszałem temat dodatkowego napięcia dla kart Gigabyte'a jedanak temat ucichł i nic z tego nie wyszło. Być może dlatego, iż takie działanie jest dość ryzykowne. Z moim domysł wynika, że karta, jeśli mogła by pracować z napięciem 12V była by znacznie bardziej stablina i mogła wyciagnąć więcej. Łączyło by się to z wymianą chłodzenia na jakiegoś Pentagrama albo Zalmana jednak mysle że moglibyśmy otrzymać kartę równą Radeonowi 9600XT (pełny). PS. Nie jestem dobry z elektroniki więc się pytam. Jest możliwość wymiany kości pamięci na karcie graficznej. Tzn. z kości o dostepie 4ns do np. 2 ns? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 Napięcie ramu grafy było nominalnie 2.6V, ja ustawiłem 2.8 i karte oddałem (szafir to był). Nie kręciłem ramu, ale było 420MHz. Przecież cała zabawa polega na tym, żeby samemu się pobawić, więc nie chciałem kumplowi odbierać tej przyjemności :D VGPU było już wcześniej zmienione na 1.55V i clk na 540. Najbardziej dziwi mnie to, że RAM przeżył i to bez szwanku - maksymalne napięcie to teoretycznie jakieś 3.5V :blink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doodek18 Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Panowie kupilem dzis przez Allegro Radeona 9550 MSI przeszperalem forum i za duzo nie znalazlem o tym radku jak wam sie wydaje to dobry wybor czy moze szafir lub Gigabajt byl by lepszy ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borek1985 Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Witam wszystkich, kupilem sobie karte graficzna : His Radeon 9550 (128 mb) i po podlaczeniu do komputera nie uruchami mi sie monitor.Karta ma zlacza Agp 8x/4x a ja wyczytalem ze moja plyta glowna obsluguje Agp 4x! Płyte głowna mam Ecs P4VXASD2 Moze mi ktos pomoc czym to moze byc spowodowane. Karta na pewno dziala oraz wejscie na karte graficzna nie jest spalone. Moze to jest cos zwiazane z biosem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 Witam wszystkich, kupilem sobie karte graficzna : His Radeon 9550 (128 mb) i po podlaczeniu do komputera nie uruchami mi sie monitor.Karta ma zlacza Agp 8x/4x a ja wyczytalem ze moja plyta glowna obsluguje Agp 4x! Płyte głowna mam Ecs P4VXASD2 Moze mi ktos pomoc czym to moze byc spowodowane. Karta na pewno dziala oraz wejscie na karte graficzna nie jest spalone. Moze to jest cos zwiazane z biosem? - sprawdź karte u kolegi czy nie jest walnięta; - możesz mieć jakiś konfikt z płytą główną. u mojego kolegi na ECS też Radek 9550 nie chciał zbytnio chodzić i karte musiał wymienić; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike81 Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 witam mam problem kupilem radka gecuba 9550 gt i nie wiem co jest grane pod win pracuje spoko ale jak tylko zaczynam grac w cokolwiek zaczynaja sie jazdy np w NFSMW po jakichs 15 min gry zaczyna strasznie klatkowac nawet do 3fps podobna sytuacja w GTA SA tylko ze tutaj po jakims czasie obraz robi sie jakby padal deszcz na monitor no i ostania gra czyli FarCry odpalam poczatek jest ok a po wyjsciu na otwarte lokacje pojawiaja sie jakies dziwne przeklamania i dziwne kolory przy czy w ostanim na GF4mx440 farcry dzialal w miare bez zadnych przeklaman. Nie wiem co mam robic moze on sie przegrzewa albo wadliwy przy instalce oryginalnych sterow nie odpala tego programu ati catalyst bo jakis blad wyskakuje aktualnie jade na sterach omegi mam juz dosyc prosze o pomoc aha nic nie krecilem dziala na default chyba 412/400 __________________________ sempron 2200+, asus A7v8x, maxtor 120 8MB, 512 (400),Leadtek Winfast TV 2000 XP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik86 Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 (edytowane) usun stery driver cleanerem i zainstaluj ponownie omegi , powinno byc OK. a jak nie da to format bedzie lekarstem - jak zwykle Edytowane 12 Grudnia 2005 przez dzik86 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grogi Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 Witam, takie pytanie mam, widzicie jaki mam "sprzet", ocencie prosze czemu nfsmw mi klatkuje i zacina na jakas sekunde cos jakis czas? gram na max low detalach, na najnizszej rozdzielczosci, w ustawieniach karty mam wszystko na wydajnosc porobione przez co grafa jest kijowa, zamiast lisci na drzewach mam takie platki duze itp. help! ;) aha i pytanko nr.2 takie: mam sterowniki omegi najnowsze dzieki czemu krece, a kumpel ze studiow (informatyki) powiedzial ze lepiej by mi chodzilo wszystko jakbym nie krecil a mial najnowsze catalysty... i teraz zglupialem. pomozcie :)NFSMS to taka gra, że klatkuje na praktycznie KAŻDYM sprzęcie... Pomaga ALT+TAB (wyjscie do windy) i powrot do gry. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 NFSMS to taka gra, że klatkuje na praktycznie KAŻDYM sprzęcie... Pomaga ALT+TAB (wyjscie do windy) i powrot do gry.Co Ty gadasz.. :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_golf2 Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 (edytowane) witam własnie wstawiłm sobie Radka od Gigabyte i troszkę pogrzebałem,mam w zwiazku z tym pytanie czy to co ustawiłem to sa jakies ciekawe wyniki czy nie? Częstotliwość taktowania układu graficznego 340 MHz (oryginalny: 250 MHz, overclock: 36%) Rzeczywista częstotliwość taktowania 265 MHz (DDR) (oryginalny: 200 MHz, overclock: 32% DODAM ZE TO MUJ PIERWSZY RAZ Napiszcie czy te wartosci to jusz cos znacza czy jeszcze nie? :mur: jak nie to sie bede dalej przebijal :mur: Płyta: EPOX 8K9A7I Procek:ATHLON 1800+ USTAWIONY NA 2400+ 2X 512 ram KINGSTON Grafika:GIGABYTE 9550 na kosciach HYNIX LG FLATRON795FT + Edytowane 13 Grudnia 2005 przez marcin_golf2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...