Santi Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 (edytowane) Właściwie to kto produkuje matrycę do panoramicznego NEC 20" IPS xxxGX2 ?Moze ta fabryka NEC'a co sie nazywa "kopia" ? :D A tak na powaznie to co zacytowalem w poprzednim poscie nie odnosi sie do wiekszosci monitorow NEC'a niezaleznie od zastosowanego rodzaju matrycy? Tzn do monitorow z niskiej i sredniej polki cenowej do ktorych trzeba zaliczyc 20WGX2. Czy moze wszystkie monitory NEC'a wlaczajac produkty high end sa objete gwarancja II klasy objeta norma ISO 13406-2? Z tekstu wynika, ze ta gwara obejmuje wszystkie produkty NEC'a, ale czy tak jest tego nie jestem pewien. Jak ktos ma szersze info na ten temat to niech sie wypowie ;). Edytowane 21 Maja 2006 przez Santi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacka Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 Przymierzam sie do kupna tego NECa, ale zastanwiam sie jak ja bede gral np w 1680x1050 w Obliviona? <_< Przeicez na moim konfigu to bedzie masakra :lol: Jak wiec wygladaja gry w nie-natywnej rozdzielczosci, i czy jest taka w ogole w grach do ustawienia (czy 1680x1050 only)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 Przymierzam sie do kupna tego NECa, ale zastanwiam sie jak ja bede gral np w 1680x1050 w Obliviona? <_< Przeicez na moim konfigu to bedzie masakra :lol: Jak wiec wygladaja gry w nie-natywnej rozdzielczosci, i czy jest taka w ogole w grach do ustawienia (czy 1680x1050 only)? można np 1280x1024 (z czarnymi pasami po bokach) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 Przymierzam sie do kupna tego NECa, ale zastanwiam sie jak ja bede gral np w 1680x1050 w Obliviona? <_< Przeicez na moim konfigu to bedzie masakra :lol: Jak wiec wygladaja gry w nie-natywnej rozdzielczosci, i czy jest taka w ogole w grach do ustawienia (czy 1680x1050 only)?Tez sie o to pytalem, ale nikt nie odpowiedzial :D. Przejrzyj ten temat i zobacz kto ma tego NEC'a (pare osob go posiada). Napisz do nich na priva i sie zapytaj ;). A rozdzielczosci to sobie mozesz rozne ustawiac tylko, ze natywna jest zalecana. Aha ja gralem u kumpla na 19" w 1024x768 na Collinie i pykalo sie git ;). Mial za slaba karte by ustawic 1280x1024, ale to szczegol ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacka Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 (edytowane) można np 1280x1024 (z czarnymi pasami po bokach) Chodzi o to, zeby grac bez czarnych pasow <_< Edytowane 21 Maja 2006 przez Tha.Doggfather Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 (edytowane) Chodzi o to, zeby grac bez czarnych pasow <_<To sobie ustawisz 1440x900 ;). Edytowane 21 Maja 2006 przez Santi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacka Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 Tak, tylko zastanawia mnie czy sa rozdzialki do wybrania w grze jak ty podales - utrzymujace proporcje 16:10 czy tez tylko natywna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 (edytowane) Tak, tylko zastanawia mnie czy sa rozdzialki do wybrania w grze jak ty podales - utrzymujace proporcje 16:10 czy tez tylko natywna.No na spokojnie w nowych grach sa. A jak nie ma (dotyczy starych gier) to wystarczy zamieszac w konfigu i samemu sobie ustawic ;). Edit Dopuszczalne rozdzielczosci przez 20WGX2 ze strony mastiff.pl 640 x 480 @60 Hz 800 x 600 @56-60 Hz 1024 x 768 @60 Hz 1280 x 768 @60 Hz 1280 x 1024 @60 Hz 1440 x 1050 @60 Hz 1680 x 1050 @60 Hz a tutaj z innych stron: 640x480 @60-75 Hz 720x400 @70Hz 800x600 @56-75 Hz 832x624 @75 Hz 1024x768 @60-85 Hz 1152x864 @75 1152x870 @75 1280x960 @60 Hz do 75 Hz 1280x1024 @60 Hz do 75 Hz 1440x900 @60 Hz 1680 x 1050 @60 Hz Ktore sa prawdziwe? Btw jestem ciemny w tym temacie :). Edytowane 21 Maja 2006 przez Santi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacka Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 (edytowane) To gites :razz: , moglby ktos sie jeszcze z posiadaczy wypowiedziec jak to wyglada w praktyce granie w nizszych rozdzialkach ;] edit: Zadalem srekalowi ponizsze pytanie: A jak gra sie w rozdzielczosciach nizszych niz natywna (ale utrzymujacych jej proporcje)? nienajgorzej, ale wiadomo zę to już nie to samo;) Edytowane 21 Maja 2006 przez Tha.Doggfather Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RzeźniQ_dNb Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 a jesli sa te czarne pasy po bokach na grze to obraz jest mniejszy niz na 19' LCDku?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 Tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RzeźniQ_dNb Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 w takim razie to wysokosc jest mniejsza niz w 19' monitorku :) jeszcze chcialem zapytac gdybym puscil normalnego filma divix (w sredniej jakosci) to czy plamki na ekranie w ciemnych scenach filmu beda wieksze i bardziej wyrazne niz na 17' CRT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 w takim razie to wysokosc jest mniejsza niz w 19' monitorku :) jeszcze chcialem zapytac gdybym puscil normalnego filma divix (w sredniej jakosci) to czy plamki na ekranie w ciemnych scenach filmu beda wieksze i bardziej wyrazne niz na 17' CRT Plamki ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacka Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 w takim razie to wysokosc jest mniejsza niz w 19' monitorku :) jeszcze chcialem zapytac gdybym puscil normalnego filma divix (w sredniej jakosci) to czy plamki na ekranie w ciemnych scenach filmu beda wieksze i bardziej wyrazne niz na 17' CRT Najlepiej utrzymywać monitor w czystości, wtedy nie będzie plamek w ogóle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 w takim razie to wysokosc jest mniejsza niz w 19' monitorku :) jeszcze chcialem zapytac gdybym puscil normalnego filma divix (w sredniej jakosci) to czy plamki na ekranie w ciemnych scenach filmu beda wieksze i bardziej wyrazne niz na 17' CRT Jak na każdym LCD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RzeźniQ_dNb Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 nie, zlezcie mnie zrozumieli chodzilo mi o takie plamy na filmach divix i nie chodzi tu o plamy na ekranie tylko plamy wynikajace z jakosci filmu otoz na DVD masz obraz czysciutki bez zadnych szumow plamek sniegu nie wiem jak to nazwac a na divix widac te szumy plamki i teraz chcialem zapytac czy na tym NeCu bedzie je widac bardziej niz na monitorze CRT, bo np na telewizorze mniej widac ta wlasnie slaba jakosc divixa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 nie, zlezcie mnie zrozumieli chodzilo mi o takie plamy na filmach divix i nie chodzi tu o plamy na ekranie tylko plamy wynikajace z jakosci filmu otoz na DVD masz obraz czysciutki bez zadnych szumow plamek sniegu nie wiem jak to nazwac a na divix widac te szumy plamki i teraz chcialem zapytac czy na tym NeCu bedzie je widac bardziej niz na monitorze CRT, bo np na telewizorze mniej widac ta wlasnie slaba jakosc divixa oczywiscie ze będzie znacznie bardziej widać kluchy kompresji divx na kazdym LCD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RzeźniQ_dNb Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 to kiszka <_< znaczy ze divixow to pewnie nie bedzie sensu ogldac bo beda same kluchy , czy tak?? czy tylko te gorsze divxy a na dvdripach 700megowych nie bedzie razilo to tak bardzo w oczy?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacka Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 (edytowane) Opierając się ponownie na opini Srekala dobrze wyglądają dvdripy, hdtv-ripy i dvd oczywiscie, ja osobiscie uwazam ze dobre dvd-screenery rowniez beda w porzadku wygladac. Dla mnie zadna strata bo i tak nie ogladam TC itp bo imo to strata czasu w takiej jakosci ogladac. Jak bede mial juz NECa to sciagne Prison Breaka w pelnym HD, to musi fajnie wygladac biorac pod uwage ze HD half-size jest juz lepszy od dvdripa :razz: Edytowane 22 Maja 2006 przez Tha.Doggfather Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 to kiszka <_< znaczy ze divixow to pewnie nie bedzie sensu ogldac bo beda same kluchy , czy tak?? nieeee ja napisałem tylko ze jest gorzej na LCD niz na CRT ale nie tragicznie :) zadałes pytanie tak jakbys się spodziewał conajmniej rownej jakosci filmow divx na LCD jak na CRT a do tego jeszcze sporo brakuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 Im lepszy monitor tym lepiej widać niedoskonałości marnego materiału Video - i dobrze . Na CRT TV mało co widać odkształcenia bo te TV są naprawdę niedokładnymi wyświetlaczami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RzeźniQ_dNb Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 no dobrze my tu tak gadu gadu o divixach ale czy one beda mialy obraz panoramiczny jak sie zapusci Vplayera z jakims filmikiem divix?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 (edytowane) no dobrze my tu tak gadu gadu o divixach ale czy one beda mialy obraz panoramiczny jak sie zapusci Vplayera z jakims filmikiem divix??No, a jaki maja miec?;) Bede mniejsze paski lub w ogole ich nie bedzie w porownaniu z monitorami 4:3, 5:4 :). Na panoramie duzo lepiej sie filmy oglada bo ekran jest o kilka centymetrow szerszy od swojego odpowiednilka nie panoramicznego. Edytowane 22 Maja 2006 przez Santi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 (edytowane) Właściwie to kto produkuje matrycę do panoramicznego NEC 20" IPS xxxGX2 ? Co do neca 20wgx2 i identyfikacji matrycy to przypomniałem sobie o najnowszym katalogu LG.Philips w ktorym to opisane są matryce Enchanced SIPS=ES-IPS, mają one te parametry co NEC 20WGX2 czyli 1600:1 kontrast dynamiczny, 12ms czas reakcji (z dopalaczem nawet do 5ms) kąty 178/178: http://www.cleverdis.com/pdf_files/spr_lpl_05.pdf Znalazłem ciekawe fotograficzne porownanie 20" panoram na MVA i TN, przeniosłem fotki na swoją stronę www: http://www.friend.za.pl/MVAvTN/index.htm zdjęcia pochodzą z koreanskiego serwisu pcpop, winiosek jest taki: albo promują samsunga albo ten viewsonik na MVA jest kiepski Edytowane 23 Maja 2006 przez gmfriend Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 (edytowane) Obnizka cen na Belinea 102035W z DVI za 1734zł!!!!!!! http://sklep.morele.net/?pg=product_info&P...BRD_name&dspl=p http://www.apollo.pl/do_cmd_win.php?mod=st...detail&id=18812 Edytowane 23 Maja 2006 przez gmfriend Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RzeźniQ_dNb Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 co do belinea to ladnie mnie zaskoczyla obnizka ceny i to wysoko wracajac jeszcze do NECa to czy ktos wie ile cm ma wysokosc obrazu bez ramek?? bo na stronie NECa pisze ale nie wiem czy to z obramka czy bez.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Halfi Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 huh niezla cena jak za taki monitor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 (edytowane) wracajac jeszcze do NECa to czy ktos wie ile cm ma wysokosc obrazu bez ramek?? bo na stronie NECa pisze ale nie wiem czy to z obramka czy bez.... patrzysz na parametry byle matrycy 20" panoramicznej i masz dokładne wymiary: http://www.lgphilips-lcd.com/homeContain/j.../prd200_j_e.jsp np 20.1" 16:10 433.4 x 270.9 albo 19" 5:4 376.3 x 301.1 Edytowane 23 Maja 2006 przez gmfriend Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukk_ Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 ja juz sobie powiedziałem, że jak kiedyś będę "bogaty" (no moze nie znowu aż tam bogaty, no ale jak bedę miał kaske), to sobie kupie właśnie drugi monitorek :P panoramke 20" lub więcej..tego Fujitsu-Siemensa co mam do gierek, windowsa, a panorame do filmów bo sama panorama 20" to imho złe rozwiązanie..może nie złe ale uciążliwe :? po pierwsze rozdzielczosc rzędu 1600x1200 (no koło tego - nie pamiętam dokładnie)..to by trzeba chyba już SLI mieć..a po drugie gry 4:3 (i filmy) z pasami z boku :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skwarucha Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 rozdzielczosc rzędu 1600x1200 (no koło tego - nie pamiętam dokładnie)..to by trzeba chyba już SLI mieć..a po drugie gry 4:3 (i filmy) z pasami z boku :?1600x1200 to właśnie 4:3 więc pasków nie bedzie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...