Carson Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 czesc. mam problem z wyborem klawiatury, mam dosyc mojej obecnej klawiatury ktora robi tyle halasu co maszyna do pisania, ale najgorsze sa "blokujace sie" klawisze w grach(wcisniecie kilku na raz powoduje ze dziala tylko jeden z nich co skutecznie uniemozliwia granie w gry typu fifa, pes i wyscigi) na klawiature chce przeznaczyc max 50zl, nie interesuja mnie rozne dod. guziczki typu otwieranie stron www itp, klawiatura ma byc przede wszystkim dobra do ww. gier i nie moga sie blokowac klawisze , jezeli bedzie w miare cicha to bedzie super. znalazlem cos takiego: http://sklep.benchmark.pl/pelny_14360.html Co o tym sadzicie? czy ktos z Was ma ta klawiature? jezeli nie to jakie macie propozycje? wiem ze te wymagania moze i sa wygorowane ale napewno da sie cos znalezc odpowiedniego. prosze o pomoc. z gory dzieki. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 Ładna, ale wg mnie za dużo kombinujesz. Mieszkasz w dość dużym mieście, więc na Twoim miejscu poszedłbym do pierwszego, lepszego sklepu i pooglądał każdą. Przeciez poprzyciskać sobie można (sprawdzisz, czy nie jest za głośna) a co do blokowania się, to nowsze nie powinny się blokować. Poza tym w dobrym sklepie zawsze można się ugadać ze sprzedawcą na 1 dzień testów. Z tego, co pamiętam (z pracy w sklepie), to seria ULTRA od Tracera bardzo cicho chodziła i przez to miała największe wzięcie. Przykładowy model z tej serii wygląda tak: http://sklep.benchmark.pl/pelny_13765.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 (edytowane) dzieki. miasto nie jest duze, przynajmniej dla mnie :D a o dobrych sklepach(ze sprzetem komp.) mozna tu zapomniec. ograniczaja sie do wystawieniu paru rzeczy na polki a jak chcesz cos kupic to zazwyczaj trzeba zamawiac i czekac dzien a wtedy juz nie ma mowy o jakimkolwiek "umawianiu sie" ze sprzedawca, bo co on pozniej z tym zrobi jak mu oddam :) wiec chcialem skorzystac z czyjegos doswiadczenia itp. jak juz mowilem najbardziej zalezy mi na tym aby klawisze sie nie blokowaly. a tego na miejscu nie sprawdze. czekam na dalsze rady. Edytowane 9 Października 2005 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brachol Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 z cienkich/laptopowych klawiatur takze a4tech ostatnio cos wydal, np: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=66154421 ciekaw jestem jak ona sie sprawuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 (edytowane) :):) no wlasnie teraz mam klawiatare pod PS/2 i sie blokuje niemilosiernie. slyszalem se wlasnie jak jest pod usb to sie nie blokuje ale blokowanie jest tez zalezne od tego jak duzy jest bufor (czegos tam) w klawiaturze. sam juz nie wiem Edytowane 9 Października 2005 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 LOL - myślałem, że mówiąc o "blokowaniu się" klawiatury, mówicie o zacinających się klawiszach. Moja (Tracer Black PS2) nie blokuje się w żaden sposób, chodzi wyśmienicie. Minusy, które pojawiły się po 3 latach użytkowania to schodząca czarna farba (widać biały plastik) oraz fakt, iż obecnie wolałbym Ultra Media, bo jest niższa, cichsza i ładniejsza :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 heh. dzieki za rady. kupilem to co mialem zamiar kupic czyli LABTEC Ultra Flat. klawiatara spoko, cicha, niska, nic sie nie blokuje tylko trzeba sie przyzwyczaic do nowego rozmieszczenia klawiszy. szczerze polecam ta klawiatare. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 Jak będziesz kupować klawiaturę bierz PS/2. Przynajmniej będziesz miał pewność, że nie będzie problemów z blokowaniem się przy wduszeniu więcej jak 2 klawiszy. 1691466[/snapback] PS/2? PS/2 blokują się!!! To zależy od samej elektroniki a nie od złącza. Wogóle nie wiem po co wprowadzili PS/2, tylko to zaśmieca tył komputera. USB ma krótszą reakcję (ciężko to wyczuć ale jednak). To jest podobnie jak z myszami. Ta sama mysz na ps/2 ma 95 raportów/sek a na USB 124. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 (edytowane) 1. Nie potrafisz czytać ze zrozumieniem: Większość sytuacji z blokowaniem się klawiatury o których słyszałem dotyczyła USB"2. To nie PS/2 Wprowadzano po USB tylko USB się pojawiło długo PS/2. A dlatego że jest prostsze w obsłudze, wykonaniu i tańsze, a poza tym zapewnia wystarczający transfer dla urządzeń wskazujących i nie tylko - 100kBps. 3. Jak masz tylko 96 raportów na swojej myszy to masz jakąś badziewną mysz, bo ja na swojej PS/2 bez problemu mogę ustawić 200 raportów na sekundę na standartowym sterowniku. 1695176[/snapback] 1. Ja w przeciwieństwie do Ciebie czytam nie tylko ze zrozumieniem ale również co jest napisane i do czego się odnosi - popatrz do której wypowiedzi napisałem komentarz. Ty napisałeś : "Jak będziesz kupować klawiaturę bierz PS/2. Przynajmniej będziesz miał pewność, że nie będzie problemów z blokowaniem się przy wduszeniu więcej jak 2 klawiszy." 2. Dziwne że w mojej starej płycie na chipsecie HX kiedy miałem p 166 MMX było wyprowadzenie na jeden port USB a na PS/2 nie. Jeśli chodzi o stosunek ceny PS/2 do USB to jest on dzisiaj pomijalny, więc wolę mieć zamiast PS/2 o 2 USB więcej. Jeśli chodzi o prostotę obsługi to zawiłości techniczne mnie mniej interesują w przeciwieństwie do obsługi - na USB nie muszę zwracać uwagi w który port USB wtykam mysz czy klawiaturę. 3. Moja "badziewna" mysz Logitech, (jak pewnie każda inna "badziewna" mysz takiej firmy jak np. Razer) tak niestety bez modyfikacji już działa. Pozatym na USB można wycisnąć bez problemu na dobrej myszy 500 Hz , na PS/2 wątpię. Edytowane 11 Października 2005 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 http://sklep.benchmark.pl/pelny_14589.html mam i polecam;] :P i jeszcze tansza;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 (edytowane) -> Excray ( nie warto Cię cytować ) Wtyczki nie przypominały gniazda DIN tylko to był DIN :P Do Ciebie naprawdę niedociera że odnoszę się do innej Twojej konkretnej wypowiedzi. Pozatym napisz mi w którym miejscu piszę głupoty, wystko co napisałem to prawda a Ty wprowadzasz czytających użytkowników w błąd pisząc że na ps/2 można ustawić 2000 i więcej Hz a to kłamstwo. Edytowane 11 Października 2005 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 Jakbym ja chciał to bym też 2000 ustawił albo jeszcze lepiej. Idź lepiej spać. 1695296[/snapback] :lol2: :lol2: :lol: :lol: Ale lola strzeliles teraz ze niewiem, poczytaj troche a nie gadaj glupoty. N/C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 (edytowane) Nazwy DIN dla starych wtyków audio i wtyczek dla klawiatur (starych) są takie same. Tutaj jest conieco : http://www.computer-engineering.org/ps2protocol/ Pozwolę sobie zacytować fragment odnoszący się do samplowania (raportowania) dla wartości standardowych: "... and sets the following default values: Sample Rate = 100 samples/sec Resolution = 4 counts/mm Scaling = 1:1 Data Reporting Disabled ..." Więc moje 95 nie odbiega daleko od standardu. A wartości w trybie stream to od 10 do 200 (standardowo 100). Edytowane 11 Października 2005 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 hej chlopaki nie sie co klucic. na browca i po sprawie :D :D Blokowanie klawiatury jest napewno uzaleznione od elektroniki i tego jaki bufor ma na klawisze. usb czy ps/2 chyba nie gra tu roli. nie ma sensu sie wyklucac o nazwy wtyczek. :) jezeli klawiatura jest dobra to sie nie bedzie blokowac a jesli to jakis shit za 15zl to nie ma co wymagac od takiej klawiatury, chociaz wydaj mi sie ze blokowanie sie klawiszy to usterka nie do przyjecia. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 hej chlopaki nie sie co klucic. na browca i po sprawie :D :D Blokowanie klawiatury jest napewno uzaleznione od elektroniki i tego jaki bufor ma na klawisze. usb czy ps/2 chyba nie gra tu roli. nie ma sensu sie wyklucac o nazwy wtyczek. :) jezeli klawiatura jest dobra to sie nie bedzie blokowac a jesli to jakis shit za 15zl to nie ma co wymagac od takiej klawiatury, chociaz wydaj mi sie ze blokowanie sie klawiszy to usterka nie do przyjecia. pozdrawiam 1695890[/snapback] My tak sobie tylko dyskutujemy :P :P A co do elektroniki to się zgadzam - nieważne czy USB czy PS/2 jak się ma blokować to będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...