forest kila zbila Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 NV View działa jesli chodzi o temp,, rozsadnie napiecia podaje smartguardian ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidzion Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 NV View działa jesli chodzi o temp,, rozsadnie napiecia podaje smartguardian ;) "NV View" nic takiego nie ma...przynajmniej google tak mowi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
honor Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 (edytowane) Mam takie pytanko: Czy sprawdzaliście na jakim minimalnym napięciu wasze procki chodzą taktowanie defaultowo? Ja sprawdziłem na 1,3V/1.28V wg. cpu-z, chodził około 1.5 h stabilnie w sp2004. Co ciekawe skręciłem boxowy coolerek do 35%, radiator nie jest nawet ledwo ciepły :) . Teraz testuje na 1.23V, ciekawe co z tego wyjdzie. Edytowane 20 Listopada 2005 przez honor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 2800+ @ 1,05v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
honor Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 Ostro! Po co komu procek mobilny?? :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amapi3d Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 tez jestem ciekaw kiedy dfi da nowy bios czy po prostu te czujniki sa na stale zwalone. mam tez rewizje A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 Ostro! Po co komu procek mobilny?? :-P Najsmiesznejsze ze ustawilem tak dosc przypadkowo, wywalilem nagrzewnice z WC zeby zmienic krocce i uklad dzialal na samym bloczku, pompce i pojemniku :> Procesor wydzielal tak male ilosci ciepla ze woda nie przekroczyla 30stopni ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sawa Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 Jak z układem dźwiękowym. Rzeczywiście jest taki kiepski jak opisują na egielda. Jak ta płyta współpracuje z winbond-ami (obecnie na nf7 - 250 - 2-3-2-11 przy 3,36V) . Chce do niej wsadzić samprona 2500+ , czy lepiej dołożyć do 2600+? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lucas234 Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 ja bym ci radzil jednak ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> sempa 2600 np. z tad http://www.apollo.pl popatrz na prawo na peomocje na stronie glownej maja akurat promocje po 205 zl mozna kupic i dfi tez tam kupisz za 320 zl a jezeli chodzi o ukladzik dzwiekowy to rzeczywiscie troche lipny jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sawa Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 procka musze ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> w pcprojekt , różnica 2500+ - 2600+ - 20 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 Jak z układem dźwiękowym. Rzeczywiście jest taki kiepski jak opisują na egielda. Jak ta płyta współpracuje z winbond-ami (obecnie na nf7 - 250 - 2-3-2-11 przy 3,36V) . Chce do niej wsadzić samprona 2500+ , czy lepiej dołożyć do 2600+?wcale nie jest taki kiepski ,mialem w rekach kilka plyt z ALC655 ,sam mam ALC650 + SoundStorm ,na innej plycie ALC201 i wiem ze najwiecej trzaskow to zalezy od wzmacniacza jak sam zmontowalem wzmacniacz to nawet na ForteMedia801 (804) - karta na PCI- slychac bylo przesuwanie myszki - wszystko zalezy od wysterowania wzmacniacza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 (edytowane) Widzisz KGB, ALC 655 jest gorszy nawet od 650. Ze swojej strony mogę dodać, że kiedyś miałem Epoxa 8KRAI z ALC 655 i nie było mowy o podłączeniu słuchawek bezpośrednio do wyjścia karty (tylko przez wzmacniacz), teraz mam ALC 850 i naprawdę różnica w jakości jest ogromna, dźwięk kilkakrotnie głośniejszy i mocniejszy, a swoją drogą i tak używam SB Live, a ALC 850 tylko potestowałem. Co ciekawe z wyłączonym EAX jest więcej fps w grach, niż na SB Live, z włączonym na odwrót (mowa o ALC 850). Jeszcze zużycie procesora w Winampie: ALC 655: 5%-10% ALC 850 i SB Live: 0%-3% Edytowane 21 Listopada 2005 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 no widzisz np.epox 8KRA2I i 8KRA2+ ma calkiem przyjemny dzwiek i na ALC655 ,co do 8KRAI to tez mialem i ma gorszy dzwiek - kwestia zabudowanego wzmacniacza nie mialem jeszcze do czynienia z ALC850,wiec trudno mi sie wypowiadac testow zuzycia procesora nie robilem ,ale to zalezy glownie od kodeka chipsecie,bo ALC robi zazwyczaj za konwerter sygnalu (choc nie zawsze) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Severus Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 @johnson Mógłbys podac rewizje swojej płyty, bo byc moze tobie trafiła się inna i masz tą z poprawionymi czujnikami... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 do monitoringu - NTune NVMonitor ,,, cos pokrecilem sorry ;) jest chyba na plytce od dfi Założyłem zalmana niebieskiego,, nie powiem ile kosztowało to nerwów ;) małe jąderko nf4 to kilimandżaro wobec sarniej skałki nf2 ;) radiator jest ciepły przy otwartej budzie w idle,, pasta zalmana,, nie pchałem silverki,, jest co pozwierać dookoła ;) Niemiec - ty to już przerobione chyba - pod ht ~300 spokojnie bez nawiewu ?? buta do yesico + 2x120,, w środku chłodno raczej ;) jutro dorwę big tajfuna - trochę się spóźnił ale juz jest w lublinie - to napiszę jak to się sprawdza i jak się montuje na NF4x,, na innych dfi ponoć trzeba śruby dłuższe kupić,, pewnie kupię po drodze żeby nie było jajec ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidzion Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 ten monitor jakis walniety.....w idlle 27 stopni a przy wlaczenie prime(zaraz po wlaczeniu) wskakuje na 37 i normalnie rosnie-cos mi tu nie gra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
honor Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 do monitoringu - NTune NVMonitor ,,, cos pokrecilem sorry ;) jest chyba na plytce od dfi Założyłem zalmana niebieskiego,, nie powiem ile kosztowało to nerwów ;) małe jąderko nf4 to kilimandżaro wobec sarniej skałki nf2 ;) radiator jest ciepły przy otwartej budzie w idle,, pasta zalmana,, nie pchałem silverki,, jest co pozwierać dookoła ;) Niemiec - ty to już przerobione chyba - pod ht ~300 spokojnie bez nawiewu ?? buta do yesico + 2x120,, w środku chłodno raczej ;) jutro dorwę big tajfuna - trochę się spóźnił ale juz jest w lublinie - to napiszę jak to się sprawdza i jak się montuje na NF4x,, na innych dfi ponoć trzeba śruby dłuższe kupić,, pewnie kupię po drodze żeby nie było jajec ;) A nie mówiłem, że to nie taka prosta sprawa z tym zalmanem. U mnie pod obciążeniem i zamkniętej budzie radiator parzy w palec :-| . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 ehh dobrze wiedzieć... dołoże jakieś 80mm niedaleko ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 ja zakladalem niebieskiego na A8N-E, mobo bylo zamkniete w antecu overturze (desk) i 80 i 92mm outtake i 80 intake i bylo goraco, ale skoro GB daje jeszcze mniejsze cos na swoje mobo wiec moze byc ;) ale do oc to lepiej to chlodzic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amapi3d Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 (edytowane) pochwale sie, bios zaczal wskazywac mi poprawne temperatury :) szkoda ze zadenprogram pod windowsem nie - nawet speedfan mala errata: plyta pokazuje poprawnie temp na chipsecie i na procesorze - z tym ze tylko te poczatkowo, temp nie zmienia sie w stressie ani o stopien, dopiero ponowny restart komp daje aktualizacje temperatury(mowa caly czas o speedfanie i everest) Edytowane 22 Listopada 2005 przez amapi3d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 (edytowane) forest kila zbila <- pamietasz o mojej prosbie ? :rolleyes: reszta tez by mogla ORT: zabrac sie do roboty :!: :wink: Edytowane 22 Listopada 2005 przez sensei Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 ups zapomnialem ;) chodzi o te "lepsze q'n'q" ? wresję 1 czy 2 ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 Hehe, nie ma sprawy :wink: Moze byc dwojka czyli z RMClockiem Probowalem tego na DFI NF3 i skutek jest taki ze, owszem, sprzet zjezdza z mnoznikiem w dol co potwierdza RMClocki i Cpu-z ale napiecie juz sie nie zmienia - tzn. RMClock pokazuje ze zmniejsza vcore, ale Cpu-z i Smartguardian pokazuja ze vcore stoi w miejscu - co potwierdzilyby odczyty temperatur procka :unsure: takze prosilbym pieknie o posluzenie sie do badania napiecia innym toolsem niz RMClock no i odczytami temp :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 (edytowane) w biosie włączyłem qnq, po przestawieniu mnożnika na 4 zwiss.. v się nie rusza... inna sprawa że RMClock nie wykrywa mi qnq tylko power now! qnq nie wymaga jakiego osterownikowania pod win ? Edytowane 22 Listopada 2005 przez forest kila zbila Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 (edytowane) Tak wymaga sterownika dla procesora ALE ta metoda ( z opisu Raptora, zarowno 1 jak i 2) ma dzialac przy WYLACZONYM Cool&Quiet w BIOSIe - jest to metoda ktora ma dzialac z zalozenia na sprzecie nietolerujacego "zwyklego" C&Q po OC. Dlatego probuj przy wyłączonym :wink: Edytowane 22 Listopada 2005 przez sensei Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanx Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 To w końcu da się jakoś sprawdzać temperaturkina tym sempronie jakoś, bo ja już nie wiem co zrobić, na anpieciu 1,65v i colloerze boxie podobno mam 32*C w stresie :D Mam pytanko bo niektórzy psiali ze mieli problemy z założeniem niebieskiego zalmana na chipset, jesli sa porblemy to jakie, czy ten radiatorek wystarczajaca schladza chipset?? I jeszce pytanklo aporpo tego co kiedys pisalo w zwiazku z tym ze nie moge uzyc 2 kosci ramu, mam pytanie czy ktos mial kiedys taki rpoblem, ci co maja 2 kosci na tej plycie niech podadza w jakiech sklotach je wkladaja A oto moje doświadczenia z prubą zboootowania z 2koscmi 1. kosciw slocie 1 i 2 - nie wstaje 2. kosci w slocie 1 i 3 nie wstaje 3. kosci w slocie 2 i 3 NIE WSTAJE 4. z jadna ksocia idzie ale tylko jak jest w slocie 1(ten pierwszy nad procesorem) 5. z 3 koscmi wystartowal lecz zweisil sie biosa na napisie INFINITY :] Resetowalem cmosa przed startemw szytko robilem i kupa.......w dodatku na zadnym z dostepnych oficjalnych biosów nie bylo lepiej - zawsxze identycznie... Czy da się coś poradzić czy odsyłać płytkę do servisu???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 ja odpalalem infinity honora z dwoma kosciami pamieci: twin pc3200 i twin pc2700, pojemnosci nei pamietam, memki w sadzone w 2 dolne sloty i chodzilo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 Tez, dwie kosci seiteca (remarkowane winbondy) 333Mhz w dwóch dolnych slotach i hula...w 2 i 3 juz sie nie odpala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanx Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 miz a nic 2 kosci nie ida,a na arzie patrzylem na kosciach moich kingmaxow hardcorow, ale mieszalem kingmaxy z tymi twinmosami nadal nic, od razu po wlaczeniu pikanie............ Czy w servisie uwzglednia, truje pupe tak gdzy juz starxcilem kupe forsy na odsylaniu gigabyte k8ne, nie chce teraz tracic ,na kolejnej nieszczesnje plycie pod 754............ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnson Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 miz a nic 2 kosci nie ida,a na arzie patrzylem na kosciach moich kingmaxow hardcorow, ale mieszalem kingmaxy z tymi twinmosami nadal nic, od razu po wlaczeniu pikanie............ Czy w servisie uwzglednia, truje pupe tak gdzy juz starxcilem kupe forsy na odsylaniu gigabyte k8ne, nie chce teraz tracic ,na kolejnej nieszczesnje plycie pod 754............ probowales ustawic recznie 2T w biosie z jedna koscia i potem dolozyc reszte kosci? ustaw tez jakies slaby timingi, u mnie smigaja 3 kosci bez zadnego problemu, w sumie przewinelo mi sie troche ramu prze tego kompa i 3x512 dzialaly w najdziwniejszych kombinacjach zawsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...