kurek Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Jak chcesz to czekaj se na Diablo3 ale bedzie już pewnie lepsze od Obliviona bo mam nadzieje że to nie będzie bez sensowna nawalanka :| Zreszta nie chodzi mi o fabułę tylko o to że to już nie jest porządny RPG niczym Morro tylko po prostu bezmyślna rozwałka czekanie na diablo3 - ROTFL diablo3 lepsze niz oblivion - ROTFL diablo3 nie bedzie bezsensowna nawalanka - ROTFL oblivion "po prostu bezmyślna rozwałka" - ROTFL&ROLL no stary generalnie masz pojecie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Muzyka ? jest dobra ale ciagle ta sama niezależnie od miasta. Uszy już bolą.12 minut muzyki w miastach. 25 minut muzyki podczas explorowania świata. 8 minut muzyki podczas explorowania podziemi i ruin. 11 minut muzyki podczas walki. Porównując to do muzyki z Morrowinda to w Oblivionie mamy jej więcej. Jestem też zdania, że muzyka ta jest lepsza niż w TES 3. Jak na cRPG to 140h czy 80h to jest bardzo mało.Wielbiony przez wielu graczy KOTOR "dawał" zaledwie niecałe 30 godzin grania. Fable zdaje się wystarcza na nie więcej niż 15 godzin. Mało. 140 godzin na grę to dla mnie sporo, a weź jeszcze pod uwagę, że grasz w wersję bez dodatków, bez modów itp. Z modami i dodatkami ta gra będzie jeszcze dłuższa. Stwierdzenie że gra przy której spędzić można 140 godzin czy nawet te 100 godzin, jest grą krótką lub że inne gry cRPG są dłuższe jest stwierdzeniem bezsensownym. Niewiele jest gier, przy których można spędzić ponad 100h. Na poważniejsze mody trzeba jeszcze poczekać, w końcu to nie jest takie proste zrobić rozbudowane pluginy. Jak chcesz to czekaj se na Diablo3 ale bedzie już pewnie lepsze od Obliviona bo mam nadzieje że to nie będzie bez sensowna nawalanka :| Zreszta nie chodzi mi o fabułę tylko o to że to już nie jest porządny RPG niczym Morro tylko po prostu bezmyślna rozwałka :lol: Ten post jest niezwykły. :lol: Diablo - typowy hack'n'slash, praktycznie bez fabuły, bez sporej ilości questów (w D2 było ich łącznie około 20, no i były one strasznie "rozbudowane" :lol2: ), nastawiony tylko na walkę... Porównywanie Diablo do Obliviona jest śmieszne. To nie są gry z tego samego gatunku. TES 4 jest grą cRPG, Diablo - h'n's. W Diablo nie masz wyboru co do sposobu zakończenia questów, możesz je wykonać tylko w jeden sposób. W Oblivionie jest inaczej. Questy w Oblivionie są bardziej rozbudowane/skomplikowane niż w Morrowindzie. I to jest fakt. Swoja droga, czytajac ostatnie strony tego topicu mam wrazenie, ze niektorzy probuja na sile cos znalezc, zeby tylko na tego Obka ponarzekac. Czesto przy okazji powolujac sie na Morrowinda jako wzorzec - nie zauwazajac przy tym, ze Morrowind tez mial powazna porcje idiotyzmow.Dokładnie. W końcu jak już userzy zaczynają narzekać na grę, to pozostali też to robią. Jak już kilka osób krytykuje grę, to reszta również to robi. Najczęściej tylko po to, aby nabić posta, przypodobać się większości or sth. Aż się nie chce tego topicu czytać, chyba lepiej pogadać na AW albo pograć w Obliviona. :? Wacając do Obliviona nie grałem, ale śledząc wątek mam coraz większe wątpliwości, czy chcę wybrać się w tą podróż.Nie grałeś, a oceniasz? :blink: Może najpierw lepiej byłoby się zapoznać z Oblivionem, a dopiero później psioczyć jaka to gra jest słaba. Wcześniej Pioorek pisał, że gra jest słaba, że tylko grafika się liczy itp. Po tym jak zagrał w tę grę jakoś zmienił zdanie - stwierdził że gierka jest fajna i zapewne spędził przy niej sporo czasu. Jakos przy moim sposobie grania oblivion bardziej przypomina thief niz diablo. Zrobilem ponad 20 lvl rozwijajac postac glownie w zdolnosciach zlodziejskich. Walczy sie dosc trudno ale co z tego ?Dodaj jeszcze, że przyjemność z gry w ten sposób jest ogromna. :D Kolejny thief widzę. Assassini żądzą. :blurp: @-Caleb- W najnowszym CSie jest możliwe stworzenie nowych kontynentów, ergo możliwe jest stworzenie świata 2 razy większego. Trwają prace nad modem dodającym Vvardenfell do Obliviona, oczywiście 6 lat po wydarzeniach w TES 3. Zdaje się, że jest też grupa modderów, która zabrała się za Skyrim i pozostałe prowincje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 (edytowane) @-Caleb- W najnowszym CSie jest możliwe stworzenie nowych kontynentów, ergo możliwe jest stworzenie świata 2 razy większego. Trwają prace nad modem dodającym Vvardenfell do Obliviona, oczywiście 6 lat po wydarzeniach w TES 3. Zdaje się, że jest też grupa modderów, która zabrała się za Skyrim i pozostałe prowincje. AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA ;] zabiłes mnie ;] No ja pie**** trzymam kciuki za chlopakow, jezeli im sie uda to bedzie to chyba najwieksza "modyfikacja" w dziejach gier na PC. Nawet nie chce spekulowac jakie to da mozliwości, jakie tereny, ile grania ;] A TERAZ WIELKA PROŚBA - jak mozesz to zapodaj linkami odnosnie tych modyfikacji - widze w tym temat do nieskonczonej dyskusji ;] Sprawa jest o tyle fajna ze moga zaczac modyfikacje od krancow Cyrodill i dalej tylko rozwijac dzielo chlopakow z betchsady. ---------------------------- Łączenie postów ----------------------------- -Caleb- true true Nie no looz looz, spodziewalem sie dodatkow co rozszerza granice Obliviona, ale caly kontynent to bylo moje male marzenie ;] Dodajac do tego mody co by zmienily troche Obka na wzor Daga i Morka a przy tym moze kilka dodatkowych rozwiazan w tym: - srodki transportu takie jak w TES3 - co z tego ze mozna smigac po mapie, dodaloby to realizmu - rozwalanie zamkow sila - walka na koniu ;] - zniesienie systemu skalowania albo przynjamniej jego gruntowne przebudowanie zeby nie bylo tak ze na 6 i 60LVL rozwala sie Dedry ;[ - moze skalowanie w poszczegolnych przedzialach stworow wzglem ich lvl? - dodanie nowych kwestii dialogowych - to akurat nie bedzie chyba trudne jezeli obowiazuja te same schematy co w CS TES3 - gdzie sa opcje persfazji znane z Morka? - gdzie sa narzedzia do rozbrajania pulapek - wprowadzenie starej dobrej reguly "killem all" tak jak w TES3 O setkach zadan i przygod nie wspomne ;] To taka moja mala lista zyczen hehe, moze sie zmienic bo nie mialem za duzo czasu na granie w Obliviona. A rozumiem ze te zespoly jakos sie ze soba komunikuja zeby stworzyc jedna spojna calosc czy raczej dzialaja osobno? to chyba jedna z istotniejszych kwestji jezeli chce sie zrobic tak olbrzymia modyfikacje. Edytowane 20 Kwietnia 2006 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 (edytowane) 12 minut muzyki w miastach. 25 minut muzyki podczas explorowania świata. 8 minut muzyki podczas explorowania podziemi i ruin. 11 minut muzyki podczas walki. Porównując to do muzyki z Morrowinda to w Oblivionie mamy jej więcej. Jestem też zdania, że muzyka ta jest lepsza niż w TES 3. Nie chodzi mi o tes3. Przykład to chociaż nwn. Kolo ten sam od muzy chyba ale tutaj jest jest troche mało i i srednio przyjemna dla mnie. Wielbiony przez wielu graczy KOTOR "dawał" zaledwie niecałe 30 godzin grania. Fable zdaje się wystarcza na nie więcej niż 15 godzin. Mało. 140 godzin na grę to dla mnie sporo, a weź jeszcze pod uwagę, że grasz w wersję bez dodatków, bez modów itp. Z modami i dodatkami ta gra będzie jeszcze dłuższa. Stwierdzenie że gra przy której spędzić można 140 godzin czy nawet te 100 godzin, jest grą krótką lub że inne gry cRPG są dłuższe jest stwierdzeniem bezsensownym. Niewiele jest gier, przy których można spędzić ponad 100h. grupa modderów, która zabrała się za Skyrim i pozostałe prowincje. Ta. Ale przy każdym dobrym rpg spedzałem wiecej niż 250h (d1 i d2 haki wiem ale bez multi kolo 300h :P,BG1 i BG2,fallout 1 i 2 (tutaj to rekordy bo dla mnie fallout2 to da best game ever potem jest ET :P), NWN , starszych nie podaje . Tutaj mam 140 i już wysiadam ;) A co do gry. Znaleźście może dark (albo black ;p) soul gema ? Nie tego 'filed coloosal dark soul gem' tylko normala ;). Ja pamietam ze w main quescie leciało sie gdziesz po tego black soul gema. Problem w tym ze nie pamietam gdzie to było (mam za dużo różnych miejsc odkrytych a w dzienniku nie ma nic na temat tego miejsca ;)). Jak ktoś jest w tym miejscu w maine lub je pamieta to dać znaka mi ;d. Bede miał all shrines zaliczone (te co odkryłem ofc a jest ich już troche :P). Edytowane 20 Kwietnia 2006 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pkali Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Nie grałeś, a oceniasz? :blink: Może najpierw lepiej byłoby się zapoznać z Oblivionem, a dopiero później psioczyć jaka to gra jest słaba. Wcześniej Pioorek pisał, że gra jest słaba, że tylko grafika się liczy itp. Po tym jak zagrał w tę grę jakoś zmienił zdanie - stwierdził że gierka jest fajna i zapewne spędził przy niej sporo czasu. przepraszam, że uraziłem szanownego Pana moderatora, ale nie wydaje mi się , żebym cos psioczył w swoim poście. Nie grałem, nie oceniam, a jedynie mam wątpliwości czy wydawać na nią kasę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 (edytowane) A wlasnie - muzyka to wielki plus gry. Mnie sie bardzo podoba, szczegolnie jak lazimy po lasach to fajna melodia sie wlacza ;) Zew przygody! :D TomaszPawel - przeciez Blizzard zrobil Diablo 1 i 2. ? Kurek - narazie to piszesz posty "true true" i "zgadzam sie". Nie ma to jak rozbudowana wypowiedz ;] PS. Przestance z tymi scianami juz, w kazdej grze z tak duza przestrzenia to jest... co mieli zrobic cala kule ziemska zeby mozna bylo wszedzie pojsc :?: Edytowane 20 Kwietnia 2006 przez Pioorek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurek Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Pioorek no jak sie z kims zgadzam to nie bede epistol pisal, rzadko pisze krotko, szczegolnie ze Crosis bardzo obszernie i trafnie sie wypowiedzial. Natomist -Caleb- jest zadowolony z tego ze w toku sa bardzo obszerne pluginy no i po coz ja mam to powtarzac, jestem tak samo podjarany jak -Caleb- bo gram w Obliviona caly czas i fakt ze za jakis czas ta gre skoncze juz mnie napawa lekiem bo nie widac puki co nic lepszego :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 [ironia] Tak sobie gram i doszedłem do wniosku że Obek to właściwie taki Quake, tyle że zamiast rakietnicy są czary, podobnie się celuje, ma też coś z pierwszego NFSa, podobny model jazdy, tyle że qniem i że CS:S i GT Legends są lepsze, bo bardziej realistyczne, 3dMark2k6 ma lepszą grafikę, pong lepiej chodzi na słabszych kompach, a duke nukem for (n)ever jest tak zarąbistą gierką że obek może się schować :D [/ironia] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 (edytowane) Wogole po co ja wydali? :D Ludziom humory psuja i kaza sobie za to placic :D a jeszcze jakis maniak TES co mu czyjas krytyka nie przypasi da w zeby maczeta koledze? :lol2: ale skilla to mu raczej nie przybedzie hehe co nie zmienai faktu ze straz (co prawda nie w zbroi) go do wiezienai pojmie ;] A kon to na ile kopyt ma naped? Bo slyszalem ze chca wydac moda co dodaje aluminiowe podkowy ;] i spojler na ogonie ;] Edytowane 20 Kwietnia 2006 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 ...trzymam kciuki za chlopakow, jezeli im sie uda to bedzie to chyba najwieksza "modyfikacja" w dziejach gier na PC.Nie można zapomnieć o Tamriel Rebuilt, bo wg. tego projektu ma być stworzony cały świat Tamriel, czyli Cyrodiil i wszystkie prowincje. Nawet nie chce spekulowac jakie to da mozliwości, jakie tereny, ile grania ;] A TERAZ WIELKA PROŚBA - jak mozesz to zapodaj linkami odnosnie tych modyfikacji - widze w tym temat do nieskonczonej dyskusji ;] Możliwości będą ogromne. Niestety problem jest taki, że obecnie niemożliwe jest stworzenie własnych meshy. Jeśli Bethesda udostępni odpowiedni soft do tego (oczywiście za darmo), to będzie można stworzyć całe Tamriel. Poniżej dwa linki. Są to projekty we wstępnej fazie realizacji, najważniejsze jednak że ktoś coś robi. :D 2092243[/snapback] - rozwalanie zamkow sila - zniesienie systemu skalowania albo przynjamniej jego gruntowne przebudowanie zeby nie bylo tak ze na 6 i 60LVL rozwala sie Dedry ;[ - moze skalowanie w poszczegolnych przedzialach stworow wzglem ich lvl? - gdzie sa opcje persfazji znane z Morka? - gdzie sa narzedzia do rozbrajania pulapek Perswazja jest. Pierwsza ikonka po lewej przy rozmowach. Możesz albo przekupić, albo zagrać w minigierkę. Więcej dowiesz się z tutoriala i z instrukcji. Narzędzi do rozbrajania pułapek nie ma, niestety. Rozwalanie zamków siłą (bash) i skalowanie przedmiotów/przeciwników możesz naprawić poprzez mody. Wyszło już mnóstwo takich pluginów, które to poprawiają. Nie chodzi mi o tes3. Przykład to chociaż nwn. Kolo ten sam od muzy chyba ale tutaj jest jest troche mało i i srednio przyjemna dla mnie. Ta. Ale przy każdym dobrym rpg spedzałem wiecej niż 250h (d1 i d2 haki wiem ale bez multi kolo 300h :P,BG1 i BG2,fallout 1 i 2 (tutaj to rekordy bo dla mnie fallout2 to da best game ever potem jest ET :P), NWN , starszych nie podaje . Tutaj mam 140 i już wysiadam ;) Nowszych też nie podasz. :? Przyznaj, że obecnie nie ma rozbudowanych i długich gier cRPG. Zresztą pozostałe gry są krótkie: TR:L, POPy, wszelkie FPSy itp. (oczywiście chodzi mi o single playera). Dzisiejsze gry są przede wszystkim ładne i niestety krótkie. Oblivion jest odstępstwem od tej tendencji i to mnie cieszy. przepraszam, że uraziłem szanownego Pana moderatora, ale nie wydaje mi się , żebym cos psioczył w swoim poście. Nie grałem, nie oceniam, a jedynie mam wątpliwości czy wydawać na nią kasę.Ok, poniosło mnie. ;) Jeśli Cię swoją wypowiedzią uraziłem, to przepraszam, nie to było moim celem. Kilka razy w tym temacie zdarzyło się tak, że osoby miały wątpliwości jaka ta gra będzie, czy warto na nią wydać pieniądze. Po tym jak trochę pograli, zmienili zdanie - gra im się spodobała. Najlepiej jak sam przetestujesz tą grę. Ja spędziłem przy niej do tej pory 50 godzin, a jeszcze sporo przede mną. Jest kilka rzeczy, które mnie denerwują i które mi się nie podobają, ale ogólnie grę oceniam wysoko. A kurek dostanie % za posty niewnoszące nic do dyskusji. :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 (edytowane) Nie można zapomnieć o Tamriel Rebuilt, bo wg. tego projektu ma być stworzony cały świat Tamriel, czyli Cyrodiil i wszystkie prowincje. A mozesz przyblizyc ten projekt? Robiony jest na enginie Obliviona czy to osobny produkt? Amatorzy zawodowcy czy pol na pol? strasznie mnie to interesuje ;] Edit: poszukalem i mam, szkoda ze nie robia tego na enginie Obliviona :D ale i tak moze byc wesolo. Edytowane 20 Kwietnia 2006 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 A kurek dostanie % za posty niewnoszące nic do dyskusji. :evil: Stop u vaileted (nie wiem jak to sie pisze) the law ;). Imo fakt, że nowe gry są krótkie. Im grafa lepsza tym lepiej ofc chodzi o to zeby przez to nie traciły inne ważne aspekty jak np grywalność a czesto tak jest ;). W Obku tak nie ma, poprostu staje się troche nudnawy po ponad 100h a liczyłem na wiecej :P (149h narazie jest :P :P). Dzieki za linki. Ta gra może jescze troche pożyć ale tylko dzieki moderom a nie samym producentom (chyba ze wydadzą dodatek ze skąplikowaną i fajną fabułą ;)) Co do black (nie dark) soul gema to znalazłem w końcu tą jaskinie. [ultraspoiler] Namiar na nią dostajesz jak wykonujesz jakiś quest dla MG a nie maina jak wcześniej napisałem ;). Nazwa tej jaskini to: Dark Fissue Cave. Przed wejściem do niej jest ołtarz w którym znajduje sie black soul gem. [/ultraspoiler] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpektor Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Wzialem sie za DB... i jestem pod wrazeniem. Quesciki sa bardzo ciekawe i przemyslane. W dodatku ten koels ktory chcial mnie obdarzyc Dark Giftem. Jakis niepowazny chyba byl, choc majac 300 lat na karku mozna miec dziwne pomysly :) Jesli ktos bedzie robil quescik o Dark elfie Feliaie (czy jakos tak), to niech przed smiercia mu powie ze przyszedles po jego dusze. Niezly tekscik pusci <lol> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Wzialem sie za DB... i jestem pod wrazeniem. Quesciki sa bardzo ciekawe i przemyslane. W dodatku ten koels ktory chcial mnie obdarzyc Dark Giftem. Jakis niepowazny chyba byl, choc majac 300 lat na karku mozna miec dziwne pomysly :)Niby czemu niepowazny? Bycie wampyrem jest całkiem miłe, statsy idą w góre, jedynym problemem jest codzienne picie krwi...Mi tam to akurat nie przeszkadza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 No dobra to może moja opinia. 1. Ludzie porównujący Obliviona do Diablo 2 sa po prostu śmieszni. Wiadomo, że robią to, żeby pokazać jacy są fajni, inni niż reszta. Bo nie wierzę, że naprawde mogą postrzegac te gry jako podobne. 2. Z rzeczy denerwujących: -wysypywanie się (ale Morro też tak robił, co nie oznacza że nie był wspaniałą grą) -skalowanie przeciwników (!@%$#!@!$#!) i łupów (nie widze sensu eksplorowania każdego zakamarka podziemi, jak zwykłem robić do tej pory. Doświadczenie z Ob. mówi mi: tam nic ciekawego nie będzie, daruj sobie) -wg. mnie mało przedmiotów! W Morro można było zdobyć pare wspaniałych przedmiotów, używając których "czuło się" że bohater ma coś super niezwykłego, unikalny artefakt, taki, że reszta NPCów może nam naskoczyć -wszechwiedza strazników (na szczęscie to akurat łatwo modyfikuje plugin) -świat mniejszy, mniej zaskakujący niż w Morrowindzie, nawet jeśli ma lepszą grafikę. dodanie do tego opcji podróżowania mapą jest poronionym pomysłem -nudny i monotonny Plane of Oblivion Dobre strony gry: -bardzo ciekawe questy (np. jeden z pierwszych questów dla wojowników: szczury. Kto z was spodziewał się typowego do bólu questa na poczatek: idź do piwinicy i zabij szczury? Ja dałem się nabrać.) -świetna grafika -wspaniała muzyka (choć powtarzają się wątki z Morro) -duża możliwość personalizacji bohatera -poczucie wolności (choć nie tak duże jak w Morro) -Havok -żyjące lasy -Dark Brotherhood! Pewnie zapomniałem o wielu rzeczach, ale tak mniej więcej wygląda mój obraz gry. Morrowind był lepszy, ale naprawdę trudno byłoby go przebić, a Oblivion jest i tak dobrą grą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 (edytowane) -wysypywanie się (ale Morro też tak robił, co nie oznacza że nie był wspaniałą grą) -skalowanie przeciwników (!@%$#!@!$#!) i łupów (nie widze sensu eksplorowania każdego zakamarka podziemi, jak zwykłem robić do tej pory. Doświadczenie z Ob. mówi mi: tam nic ciekawego nie będzie, daruj sobie) -wg. mnie mało przedmiotów! W Morro można było zdobyć pare wspaniałych przedmiotów, używając których "czuło się" że bohater ma coś super niezwykłego, unikalny artefakt, taki, że reszta NPCów może nam naskoczyć -wszechwiedza strazników (na szczęscie to akurat łatwo modyfikuje plugin) -świat mniejszy, mniej zaskakujący niż w Morrowindzie, nawet jeśli ma lepszą grafikę. dodanie do tego opcji podróżowania mapą jest poronionym pomysłem -nudny i monotonny Plane of Oblivion Dobre strony gry: -bardzo ciekawe questy (np. jeden z pierwszych questów dla wojowników: szczury. Kto z was spodziewał się typowego do bólu questa na poczatek: idź do piwinicy i zabij szczury? Ja dałem się nabrać.) -świetna grafika -wspaniała muzyka (choć powtarzają się wątki z Morro) -duża możliwość personalizacji bohatera -poczucie wolności (choć nie tak duże jak w Morro) -Havok -żyjące lasy -Dark Brotherhood! Pewnie zapomniałem o wielu rzeczach, ale tak mniej więcej wygląda mój obraz gry. Morrowind był lepszy, ale naprawdę trudno byłoby go przebić, a Oblivion jest i tak dobrą grą. Nic dodać nic ująć ;). DB rox. Havok to jeden wielki bug (może nie wielki i nie bug, ale tutaj nie chodzi o obka tylko ale i o np hl2 i inne ;)) (ah ta stylistyka eh...). OK mała ankieta. JAKIE MIASTO SIE WAM PODOBA NAJBARDZIEJ ? (graficznie i nie tylko ;p) Mi Anvil bo graficznie wygląda najciekwiej. Naprawde fajny 'styl' budowli i ogólnie. Poza tym jest duże (po IC imo najwieksze). No i zdradze mały sekret :P. Jak szukacie Nirnrootów to najczeście one występuja własnie na goadcoast kolo Anvil. » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « A tak btw. Szkoda, że Kvach zostało zniszczone. A dlczago mi szkoda ? ponieważ wydawało sie duzym miastem i ciekawym i co najważniejsze jako jedyne, poza IC miało arene (już sobie wyobrażam taką karierę od Kvach do IC ehh marzenia :)). Edytowane 20 Kwietnia 2006 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurek Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Nic dodać nic ująć ;). DB rox. Havok to jeden wielki bug (może nie wielki i nie bug, ale tutaj nie chodzi o obka tylko ale i o np hl2 i inne ;)) (ah ta stylistyka eh...). noo brawo brawo, takiej herezji to jeszcze nie czytalem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 no yuuc0m : twoje wypowiedzi sa ...ehmm.... uhmmm.... - wszystko na temat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 A ja mam pytanko. Wie ktoś czy da się kopać ? W grze jest masa kilofów oraz wiele miejsc gdzie aż się prosi o ich zastosowanie np: znalazłem kopalnie na końcu której jest ściana z szczeliną przez którą można zobaczyś jakieś pomieszczenia i zastanawiam się czy nie dało by się tej ściany rozwalić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelDK Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 wczoraj w moje rece wreszcie wpadla wersja na Xbox 360. Musze przyznac, ze wyglada to lepiej niz na moim kompie i co najwazniejsze chodzi bardzo plynnie. Oczywiscie po modyfikacji pliku ini na pc mozemy uzyskac lepsza grafike ale trzeba zadac sobie pytanie jakiego sprzetu do tego trzeba moj sprzecik gf 6800 (16;6) a64 3000 V @ 2,45 2 GB RAM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 wczoraj w moje rece wreszcie wpadla wersja na Xbox 360. Musze przyznac, ze wyglada to lepiej niz na moim kompie i co najwazniejsze chodzi bardzo plynnie. Oczywiscie po modyfikacji pliku ini na pc mozemy uzyskac lepsza grafike ale trzeba zadac sobie pytanie jakiego sprzetu do tego trzeba moj sprzecik gf 6800 (16;6) a64 3000 V @ 2,45 2 GB RAM tylko nie zaczynaj gatki o wyzszosci konsol :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 tylko nie zaczynaj gatki o wyzszosci konsol :mur:widzę, że niektórzy są bardzo uczuleni na ten temat, czyżbyś się bał, że na konsolce za 1500zł można uzyskać ładniejszą i płynniejszą grafę niż na karcie grafiki za 1500zł (a gdzie reszta) :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 widzę, że niektórzy są bardzo uczuleni na ten temat, czyżbyś się bał, że na konsolce za 1500zł można uzyskać ładniejszą i płynniejszą grafę niż na karcie grafiki za 1500zł (a gdzie reszta) :lol:mial byc eot ale skoro chcesz? nie nie boje sie bo sam sie zastanawiam na x360 (widzialem jak gry chodza i wygladaja) ale w pieca tez bede inwestowal pozatym niecierpie grac na padzie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tripsta Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 xbox 360 bylby dobry gdyby byly mody ale ich nie ma wiec zostaje przy wersji na pc :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelDK Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 tylko nie zaczynaj gatki o wyzszosci konsol :mur:przeczytaj uwaznie co napisalem. zrobilem tylko male porownanie. wnioski kazdy sam sobie z tego wyciagnie. ty nie lubisz grac na padzie ja bardzo lubie i mysle, ze znajdzie sie duzo osob co tez lubi. w porownaniu tym chodzilo mi o to, ze nie kazdego stac by zabulic mase kasy w super sprzet by gry chodzily plynnie. wiec inwestycja w konsole jest dobrym roziwazaniem . i to wszystko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Nie zaczynajcie gadki o wyzszosci Wielkanocy nad swietami Bozego Narodzenia, bo to sie nigdy dobrze dla dyskutantow nie konczylo. Nie wspominajac juz o tym, ze poziom merytoryczny akurat wtedy zazwyczaj mial przerwe na kawe ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurek Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 (edytowane) wczoraj w moje rece wreszcie wpadla wersja na Xbox 360. Musze przyznac, ze wyglada to lepiej niz na moim kompie i co najwazniejsze chodzi bardzo plynnie. Oczywiscie po modyfikacji pliku ini na pc mozemy uzyskac lepsza grafike ale trzeba zadac sobie pytanie jakiego sprzetu do tego trzeba moj sprzecik gf 6800 (16;6) a64 3000 V @ 2,45 2 GB RAM boze juz nie mozna wyrazic opini swobodnie bo zaraz ktos klotnie zacznie. PawelDK wyrazil swoja opinie bez zadnych kasliwosci wypowiedz tak obiektywna ze az nie da sie bardziej. To tak jak teraz w USA nie mozna powiedziec nic na czarnego bo zaraz sie zostaje z miejsca rasista i wylatuje np. z roboty albo nastepuje w najlepszym wypadku alienacja Edytowane 21 Kwietnia 2006 przez kurek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 1. Konsole są stworzone do gier 2. Pecety mają wiele zastosowań Do gier lepsza jest konsola, jeżeli: 1. Mamy ograniczoną gotówkę i nie mamy kasy na mocnego peceta 2. Lubimy określony typ gier, które da się obsługiwać za pomocą padów 3. Jeżeli lubimy strategie to tylko PC... Oblivion jest zrobiony na PC i na Konsolę. Na konsoli chodzi płynnie, dlatego że: 1. Jest zoptymalizowany pod konkretny model o niezmiennych parametrach sprzętowych 2. Nikt nie kupi produktu, który nie działa....czyli nie ma wystarczającej płynności by go obsługiwać. Na mocnym pececie Oblivion wygląda ładniej niż na konsoli. Na słabym pececie gorzej. Nic dodać nic ująć... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 (edytowane) noo brawo brawo, takiej herezji to jeszcze nie czytalemhavok pomylił mi sie z ragdolem sry ;d. no yuuc0m : twoje wypowiedzi sa ...ehmm.... uhmmm.... - wszystko na temat...ehmm.... uhmmm.... Nie rób OT xD A ja mam pytanko. Wie ktoś czy da się kopać ? W grze jest masa kilofów oraz wiele miejsc gdzie aż się prosi o ich zastosowanie np: znalazłem kopalnie na końcu której jest ściana z szczeliną przez którą można zobaczyś jakieś pomieszczenia i zastanawiam się czy nie dało by się tej ściany rozwalić. Nie da sie kopać. Za to w niektórych kopalniach ze 'specjalnych' skał możesz wygrzebać rekami gold nugget albo coś innego :D. Edytowane 21 Kwietnia 2006 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k4n3 Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 mam inny pomysl moze niech wrzuci screena broni lub czesci zbroi ktora sam umagicznil i nazwal. :) a oto 2 bronie mojej roboty, jednej uzywam to ssania life'a a drugiej to zadawania (wzglednie) duzych obrazen. czekam na odpowiednia bron zeby wyprobowac na niej sigil stone'a. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...