Skocz do zawartości
Imperator Kret

Bip3 Za 210 Zł?

Rekomendowane odpowiedzi

Vitam panowie

Tak sobie czytam i czytam te posty i powiem tak a raczej zapytam sie :

Mógłbym zaoferowac chłodnice NexXxoS Xtreme III w cenie 255 zł wraz z wysyłką do każdego domu (Poczta Polska Priorytet), byłby ktoś chętny na to ?

Generalnie to załatwiłoby sie też pare innych rzeczy z tego sklepu http://www.alphacool.de/xt/ ale to już kwestia dogadania zapotrzebowań na dany towar.

Termin oczekiwania - około 1,5- 2 tyg.

Forma Płatności - Przelew

Ceny mogą ulec obniżeniu wiąże się to z wielkością zamówienia

Co do zaufania, każdą rzecz mogę wystawić przez Allegro.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Ja własnie załatwiam sobie BIX3 od gościa z allegro [który twierdzi że jest kolegą madmaxa. madmax57@wiadomo ci cos o tym? koleś ma nicka "spec57" a skrzyke pocztowom na nicka "max"..hmmm madmax57 i max + spec57 ...dziwne podobieństwo, czy to nie ty przypadkiem Maxiu? :)], ale jeśli nic z tego nie wyjdzie do tygodnia czasu to prawdopodobnie będe kombinował inaczej wiec, Ravcik -> daj mi swój mail lub/i gg na pm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Ja własnie załatwiam sobie BIX3 od gościa z allegro [który twierdzi że jest kolegą madmaxa. madmax57@wiadomo ci cos o tym? koleś ma nicka "spec57" a skrzyke pocztowom na nicka "max"..hmmm madmax57 i max + spec57 ...dziwne podobieństwo, czy to nie ty przypadkiem Maxiu? :)], ale jeśli nic z tego nie wyjdzie do tygodnia czasu to prawdopodobnie będe kombinował inaczej wiec, Ravcik -> daj mi swój mail lub/i gg na pm

nom to moj znajomy

co do przelewu to juz sie wyjasnilo przelew poszedl dopiero w piatek wtedy zaciagneli swoja prowizje za przelew (jeszcze mi babka niechciala wyciagu z konta pokazac bo cos jej niepasowalo) wiec czekamy dalej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nom to moj znajomy

co do przelewu to juz sie wyjasnilo przelew poszedl dopiero w piatek wtedy zaciagneli swoja prowizje za przelew (jeszcze mi babka niechciala wyciagu z konta pokazac bo cos jej niepasowalo) wiec czekamy dalej

wez pokaz dowod wplaty zeby sie chlopcy nie martwili

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wez pokaz dowod wplaty zeby sie chlopcy nie martwili

hehe, tak śledzę ten topic, widze ze z czasem zaufanie to tego co zamawiał topnieje :wink:

jak sie nie odzywa od pół dnia, to od razu domysły ze za granice uciekł itp :-P

ale swoją drogą nei ma sie co dziwić...

czekam az dostaniecie swoje chłodnice i przybedzie troche nowych topiców z wc...

nie wiem czy nastepnym razem też nei zamówić, jak to zamowienie do skutku dojdzie.... widze ze nei jestem jedyny B)

Edytowane przez oskarro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe, tak śledzę ten topic, widze ze z czasem zaufanie to tego co zamawiał topnieje :wink:

jak sie nie odzywa od pół dnia, to od razu domysły ze za granice uciekł itp :-P

ale swoją drogą nei ma sie co dziwić...

czekam az dostaniecie swoje chłodnice i przybedzie troche nowych topiców z wc...

nie wiem czy nastepnym razem też nei zamówić, jak to zamowienie do skutku dojdzie.... widze ze nei jestem jedyny B)

Jak widze to... O zaufaniu Wypowiadaja sie osoby Ktore nic nie zamawialy...

Z osob ktore zamowily to Wypowiada sie ktos tutaj?? :mur: :mur: Nie rozumie was... jedna niecierpliwa osoba, a juz osądy jakieś.

Wyluzujcie. Jakas fame puszczacie... Jeśli nie zamawialiscie to nawet nie macie po co tutaj pisac, przecież to nie wasze pieniądze...

Ehhh Nic nie pisalem, ale teraz musiałem bo normalnie... Co za ludzie. :mur:

A My Dalej czekamy i zaufanie nie topnieje... do Madmaxa nie mam nic B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety nie dysponuje skanerem ani w domciu ani w pracy wiec pokazac przelewu niemam jak

Sector19 thx za ten tekst bo tez to akurat zauwazylem ze wypowiadaja sie osoby ktorych to niedotyczy jesli ktos z zamawiajacych ma jakies watpliwosci chce wiedziec kiedy sprawdzalem stan zamowienia itp prosze do mnie napisac na maila jak tylko bede przy kompie odpisze i wszystko powiem co i jak

a co do dlugosci trwania tego to mi juz tez puszczaja nerwy bo sie czlowiek wystawil z oferta zebral pieniadze od innych i to wg mnie wcale nie male (3 moje pensje) i teraz kasa poszla a tu ani widu ani slychu o chlodnicach wiec prosze o cierpliwosc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja nie kupilem ale sie nie martwie bo ci ufam tak jak ludziom - ale wiem jak to jest z osobami ktore cos zamawiaja glosno mowia ze sie nie boja i spokojnie czekaja a w glebi duszy cali sie trzesa:) nie mowie ze wszyscy ale na pewno tak jest :)

a uwazam ze jesli jeszcze tutaj jestes to wszystko bedzie ok :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja nie kupilem ale sie nie martwie bo ci ufam tak jak ludziom - ale wiem jak to jest z osobami ktore cos zamawiaja glosno mowia ze sie nie boja i spokojnie czekaja a w glebi duszy cali sie trzesa:) nie mowie ze wszyscy ale na pewno tak jest :)

a uwazam ze jesli jeszcze tutaj jestes to wszystko bedzie ok :)

jestem i bede (nie liczac jutra bo jestem caly dzien w poznaniu jak juz wczesniej pisalem)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak rozumiem w tym wątku zbieraliście się na wspólne zamówienie, tak?

Czy przy okazji kolejnego zamówienia dałoby dołożyć się coś takiego?: http://www.alphacool.de/xt/product_info.ph...6&cPath=5_18_21

Bo obawiam się, że mój obecny bloczek na chipsecie "pogryzie się" z planowanym x1800xl :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak rozumiem w tym wątku zbieraliście się na wspólne zamówienie, tak?

tak

Czy przy okazji kolejnego zamówienia dałoby dołożyć się coś takiego?: http://www.alphacool.de/xt/product_info.ph...6&cPath=5_18_21

Bo obawiam się, że mój obecny bloczek na chipsecie "pogryzie się" z planowanym x1800xl :?

ja narazie chce zeby jak najszybciej zostalo zrealizowane to zamowienie a pozniej moze ja albo ktos inny pomysli o jakims 2 zamowieniu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak widze to... O zaufaniu Wypowiadaja sie osoby Ktore nic nie zamawialy...

(...)

Ehhh Nic nie pisalem, ale teraz musiałem bo normalnie... Co za ludzie. :mur:

spokojnie. jeżeli nei zauważyłeś, to w moim poście było: :wink:

co znaczy: "z przymrózeniem oka", w ramach żartu.

nic co madmaxa również nie mam.

jak najbardziej popieram takie akcje.

przy nastepnym zamówieniu, też mam zamiar sie dołączyć.

dlatego śledzę topic....

peace panowie B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam wrazenie ze jakby wyszly BIX5 do 300zl z de (na 5 wentyli 120mm) to kazdy by bral :lol: - w koncu jak szalec to szalec :) Zastanowcie sie, juz 3x120 to powazna sprawa i marne szanse na cisze, to dla ekstremalnej wydajnosci, chlodnica dla wybranych - i nie dlatego dla wybranych ze jest w PL tak droga ze maja ja wybrani, tylko tez dlatego ze wiaze sie z glosnoscia pracy kompa, trudnoscia montarzy i to juz pojscie na kompromis. To tak jakby madmax sprowadzal z niemiec bron, rewelacyjne podreczne super jakosci splowki, a u nas i tak 90% ludzi bralaby magnum .44 :lol:

BIE

Dołączona grafika

BIE3

Dołączona grafika

Oczywiscie sa wybrancy ktorzy dawno planuja ta chlodnice i to przemysleli - ale nie wierze ze wiekszosc :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam wrazenie ze jakby wyszly BIX5 do 300zl z de (na 5 wentyli 120mm) to kazdy by bral :lol: - w koncu jak szalec to szalec :) Zastanowcie sie, juz 3x120 to powazna sprawa i marne szanse na cisze, to dla ekstremalnej wydajnosci, chlodnica dla wybranych - i nie dlatego dla wybranych ze jest w PL tak droga ze maja ja wybrani, tylko tez dlatego ze wiaze sie z glosnoscia pracy kompa, trudnoscia montarzy i to juz pojscie na kompromis. To tak jakby madmax sprowadzal z niemiec bron, rewelacyjne podreczne super jakosci splowki, a u nas i tak 90% ludzi bralaby magnum .44 :lol:

Oczywiscie sa wybrancy ktorzy dawno planuja ta chlodnice i to przemysleli - ale nie wierze ze wiekszosc :wink:

Heh Co do Zamysłu... jak co umiejscowic i co kupic to w planach mialem BIP3... A ze BIX3 wyszedl tanio to te 2 cm grubosci mi nie przeszkadzaja :)...

Zobaczycie jaki plan mialemz 3 wentylatorowa chlodnica i wtedy zrozumiecie :P) jak juz zloze moje wc rev1.0 bo od pol roku jade na wc rev 0.9 beta 1 :P

Edytowane przez Sector19

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam wrazenie ze jakby wyszly BIX5 do 300zl z de (na 5 wentyli 120mm) to kazdy by bral :lol: - w koncu jak szalec to szalec :) Zastanowcie sie, juz 3x120 to powazna sprawa i marne szanse na cisze, to dla ekstremalnej wydajnosci, chlodnica dla wybranych - i nie dlatego dla wybranych ze jest w PL tak droga ze maja ja wybrani, tylko tez dlatego ze wiaze sie z glosnoscia pracy kompa, trudnoscia montarzy i to juz pojscie na kompromis.

nie zgadzam sie z Toba, im wieksza bix tym owszem trzeba wiecej wentyli ale mozna je dac na mniejsze obroty bo chlodnica ma wieksza powierzchnie oddawania ciepla. dla przykladu: bix2 z wentylami na full moze byc rownie wydajna co bix3 z wentylami na 7v lub 5v, poza tym bix3 ma tak duza powierzchnie oddawania ciepla ze nawet na mocno podkreconym procku przy zwyklej pracy na kompie (net,gadu itp) mozna zrezygnowac z pracy wentylatorow. zreszta bix3 spokojnie miesci sie na kazdej obudowie midi. a gdyby miec taka bix 5 to juz w ogole by chyba wentyle nie byly potrzebne za to z ta to juz rzeczywiscie bylby problem z upchaniem gdziekolwiek bo by miala prawie 70cm dlugosci :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie zgadzam sie z Toba, im wieksza bix tym owszem trzeba wiecej wentyli ale mozna je dac na mniejsze obroty bo chlodnica ma wieksza powierzchnie oddawania ciepla. dla przykladu: bix2 z wentylami na full moze byc rownie wydajna co bix3 z wentylami na 7v lub 5v, poza tym bix3 ma tak duza powierzchnie oddawania ciepla ze nawet na mocno podkreconym procku przy zwyklej pracy na kompie (net,gadu itp) mozna zrezygnowac z pracy wentylatorow. zreszta bix3 spokojnie miesci sie na kazdej obudowie midi. a gdyby miec taka bix 5 to juz w ogole by chyba wentyle nie byly potrzebne za to z ta to juz rzeczywiscie bylby problem z upchaniem gdziekolwiek bo by miala prawie 70cm dlugosci :lol:

Mylisz sie, bix5 wykonana z miedzi nie dalaby rady w pasywie nawet przy stosunkowo slabym ukladzie. Musialby byc minimalny nadmuch. Pamietaj ze nie ma co przesadzac z wydajnoscia tych chlodnic, zwyhkla samochodowka np od fiata (chlodnica) jest wydajniejsze (masa, wymiary). A bix3 w budzie MIDITOWER, jest ma byc w srodku to trzeba dac zasilke na dole albo w jakims miejscu nie blokujacym tej chlodnicy - co nie zawsze wychodzi na przeciw estetyce i mobilnosci. A przy nowych configach dajmy na to venice + 7800gtx (a w wiekszosci wypadkow cos pokroju x800gt) bix2 + 2 bardzo wolne fandery W ZUPELNOSCI WYSTARCZĄ, aby zapewnic satysfakcjonujace temp, to wg mnie duzej kozysci z bix3 nie bedzie, bo na ciszy sie nie zyska (jesli na bix2 beda chodzic na minimalnych obrotach), a roznica w wydajnosci tez bedzie dosc znikoma. Tzn jakie jest moje zdanie, nie mowie ze ta chlodnica nie ma zastosowania. Ma, ale w specyficznych przypadkach, gdzie bix2 nie wystarcza, lub dla kogos kto walczy o 2-3 C (jak dobrze). Oczywiscie i tak skonczy sie na tym ze te bixy3 beda lezec na topie budy na jakichs podstawkach, shroudach i beda SYCIC wlascicieli sama swoja obecnoscia i jezeli to przynosi im radosc to czemu nie. Ja jednak daze to maksymalnego uproszczenia i zniwelowania swojego ukladu, zeby dzialal optymalnie - bez zebednych utrudnien i dodatkow, 3 wentylowe potwory mi sie znudzily - stad moja opinia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kazdy ma swoje zdanie i jest cacy, ale ja jednak sadze ze bix3 jest wydajniejsza nawet od zajebiscie odpicowanego fiata. a co do posiadania bix3 to ja kupilem ja gdyz bede musial oddac do otoczenia ponad 300W ciepla (peltier+proc) :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kazdy ma swoje zdanie i jest cacy, ale ja jednak sadze ze bix3 jest wydajniejsza nawet od zajebiscie odpicowanego fiata

Ale ja wyraznie zaznaczylem ze chodzi mi o CHŁODNICE od fiata. :wink:

Dołączona grafika

A proc rzeczywiscie interesujacy :) Moze to barton @ venice? :lol:

Edytowane przez aerial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wczoraj wrocilem zbyt zjebnany zeby cos pisac wiec pisze teraz status zamowienie jak byl taki jest wiec:

- w poniedzialek ide do znajomej napisze list do Niemców z prozba o wyjasnienie sprawy

- ja sie przejde jeszcze raz do banku WBK i wypytam o wszytsko i wezme wyciag z konta

- zeskanuje ten wyciag gdzies w jakims komputerowym i wkleje tutaj zeby niebylo ze cos sciemniam

Ktoś już robił taki przelew z tego banku??? wie moze czym to jest spowodowne ze tyle kasa idzie do DE???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...