Skocz do zawartości
Imperator Kret

Bip3 Za 210 Zł?

Rekomendowane odpowiedzi

Nie martw sie. to normalka, po polsce potrafi isc z tydzien, woiec do DE moze isc 2 tygodnie. moze juz nawet doszlo, a niemce nie chca mienic statusu, nie wiadomo. Nas razie jeszcze spokoj ;]

//

Ale ja wyraznie zaznaczylem ze chodzi mi o CHŁODNICE od fiata. :wink:

http://ai.pjwstk.edu.pl/~darksoul/stuff/komp2/komp02.jpg[/img]

A proc rzeczywiscie interesujacy :) Moze to barton @ venice? :lol:

i uwazasz ze to jest zdecydowanie bardziej estetyczne niz bix3 na topie? :lol: spoko...... a bie3 mozna zawsze dowalic do budy u gory, w bigu to nie problem, a moze pracowac pasywnie, ewentualnie wentyle na 3,5Vi spoko. Ogolnie marudziosz stary :P (bez urazy) sam mam teraz ładzianke z 2 x 120 i jestem zadowolony, ale tylko jeden blok. Jak bede miał jeszcze GPU (x800gto) i nb, to sobie sprawie cos szerszego, potencjometr i do gierek troche wiecej, a do neta na iminimum, jak ktos mi powe ze 3 x cicha 120 @ 3,5V sa głosne to ciejawe jak dwie trakie 120tki maja byc cichsze :D no tyle ode mnie ;)

//

fajny ten blok na nb, ale drogi :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kazdy ma swoje zdanie i jest cacy, ale ja jednak sadze ze bix3 jest wydajniejsza nawet od zajebiscie odpicowanego fiata. a co do posiadania bix3 to ja kupilem ja gdyz bede musial oddac do otoczenia ponad 300W ciepla (peltier+proc) :?

To będziesz musiał w nią ostro dmuchać :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wczoraj wrocilem zbyt zjebnany zeby cos pisac wiec pisze teraz status zamowienie jak byl taki jest wiec:

- w poniedzialek ide do znajomej napisze list do Niemców z prozba o wyjasnienie sprawy

- ja sie przejde jeszcze raz do banku WBK i wypytam o wszytsko i wezme wyciag z konta

- zeskanuje ten wyciag gdzies w jakims komputerowym i wkleje tutaj zeby niebylo ze cos sciemniam

Mam nadzieję, że w następnym tyg. pieniądze już dotrą. Ten przelew do Niemiec, to chyba szybciej by dotarł z dowolnego banku w Mozambiku czy Angoli, niż z wbk w Polsce..., no nic czekamy, byle tylko nie do Wielkanocy. :wink: Edytowane przez Kosiarz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogolnie marudziosz stary :P (bez urazy)

Wieksozsc postow w tym temacie mozna tak podsumowac. Od tego jest forum zeby wlasnie sobie pomarudzic i pozastanawiac sie nad pewnymi problemami. Przyklad chlodnicy ktora dalem to 1sze zdjecie z googli jakie mi wpadlo w lapy, normalnie nowka, lub chlodnica tego typu w idealnym stanie moze sie prezentowac bardzo ladnie. Ja tylko chcialem zaznaczyc ze bie2 zaspokoi zdecydowana wiekszosc konfigow i naprawde nie ma sensu komplikowac sobie zycia (ukladu) :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wieksozsc postow w tym temacie mozna tak podsumowac. Od tego jest forum zeby wlasnie sobie pomarudzic i pozastanawiac sie nad pewnymi problemami. Przyklad chlodnicy ktora dalem to 1sze zdjecie z googli jakie mi wpadlo w lapy, normalnie nowka, lub chlodnica tego typu w idealnym stanie moze sie prezentowac bardzo ladnie. Ja tylko chcialem zaznaczyc ze bie2 zaspokoi zdecydowana wiekszosc konfigow i naprawde nie ma sensu komplikowac sobie zycia (ukladu) :wink:

wiesz, jak dla mne nie problem wsadzenie bix3 do budy, a postawianie jej na topie nie psuje wygladu, jedynie ze wiecej miejsca zabiera. ja bym bral raczej bixa3 nie 2 bo zawsze mozna my dac 2x120 albo słabe 3x120 i bedzie cicho, a zawsze ta ppowierzchnia. Oczywiscie najelpsza to jest chłodniczka z 9x120 mm :D konstrukcja jak kadecik, ładnie sie prezenyuje na boku (widziałęm w jakims niemieckim sklepie, www nie pamietam).

a co do przelewu to paranoja normalnie, wbk dał de normalnie, no ale pod chuinke bedzie pewnie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeciez jest draak na forum , trzeba bylo z nim porozmawiac , pewnie jakbyscie go ladnie poprosili to by znalazl czas na jednego maila :wink:

no i chyba bede musial sie usmiechnac do niego bo kolezanka wyjechala gdzies w delegacje ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napiszę, napiszę, tylko muszę wiedzieć dokładnie co ;). Sam mam w tym też interes, bo jak alphacool okaże się być niesolidna względem osób zamawiających z zagranicy, to blok na potencjalnie mojego x1800xt będzie trzeba szukać gdzie indziej...

edyta- no to się wyjaśniło :) Max, kto dał ciała? Polski bank?

Edytowane przez draak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra panowie wszystkie chlodnice sa juz u mnie (ale stracha mialem) jesli zdarze zaadresowac to wysylam dzisiaj jak nie to jutro

jest dobrze chlodniczki prezentuja sie ZAJEBISCIE wykonanie CUDO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...) Jak bedzie nastepne zamowienie to pisze sie na 100% na bloczek slim nf4 i moze na jakas chlodniczke sie zalapie <_<

Ten?: http://www.alphacool.de/xt/product_info.ph...c35f3a74c78789a

:>

Czy tam jest mowa o gwincie 1/4''?

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
Bo chyba też o nim myślę ..... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

misiu15go prawdopodobnie zacznie produkowac bloczki na nf4 w wersji slim, bo normalne juz produkuje. wystarczy poczekac :) zreszta 150zl na bloczek na NB? oplaca sie? ja jade na niebieskim zalmanie bez nawiewu i jest 40C :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

misiu15go prawdopodobnie zacznie produkowac bloczki na nf4 w wersji slim, bo normalne juz produkuje. wystarczy poczekac :) zreszta 150zl na bloczek na NB? oplaca sie? ja jade na niebieskim zalmanie bez nawiewu i jest 40C :)

To ten co już robił bloczki na NF4 lutując je na palniku kuchenki gazowej? A same bloczki były "szczelne inaczej"?

Dziękuję, postoję :? Za dużo mnie ten sprzęt kosztował i kosztować będzie żebym ryzykował ....

Nie mam czujnika w NF4 (to MSI tak ma) więc nie wiem jak by passive się sprawdzał

Edytowane przez AndyN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ten co już robił bloczki na NF4 lutując je na palniku kuchenki gazowej? A same bloczki były "szczelne inaczej"?

Dziękuję, postoję :? Za dużo mnie ten sprzęt kosztował i kosztować będzie żebym ryzykował ....

Nie mam czujnika w NF4 (to MSI tak ma) więc nie wiem jak by passive się sprawdzał

Passive tak jak mowiles Ty i Raptor wymieka powyzej 270HTT . Ja wspomagam zalmana wentylem 80x80 na 5v i jak na razie wystarcza, no ale to kolejny niepotrzebny wentyl w budzie , wiec trzeba jakis bloczek dopasowac :wink:

ja tam ufam misiowi, zaden blok od niego nigdy mi nie wylal. a Tobie heat jak Ci cos nie pasuje to prosze bardzo, twoje wypowiedzi do zycia nie sa mi potrzebne.

A tak z ciekawosci jeszcze spytam... Jakie to bloczki od niego posiadasz , bo z tego co pamietam to na razie robi Ci pierwszy blok jaki w zyciu bedziesz mial...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...