dem Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Ja też. To jest ostatni weekly bulid 8552, który został dziś ochrzczony jako oficjalna wersja 9.01. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 nie dziala podreczna szukajka przez google - g :| w wiekszosci wypadkow mam blad ;| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 nie dziala podreczna szukajka przez google - g :| w wiekszosci wypadkow mam blad ;| U mnie wszystko dziala w wersji 9.01 zainstalowanej na 8.54. Nie mam poki co (odpukac) zadnych klopocikow z tą wersją.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Tez mi wyszukiwarki dzialaja. Pojawil sie update skorki Meguiddo dla Opery 9: http://my.opera.com/community/customize/skins/info/?id=1998 Dodana ikonka dla widzetow, w okienku Preferencje Witryny sa juz widoczne wszystkie zakladki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 (edytowane) nie dziala podreczna szukajka przez google - g w wiekszosci wypadkow mam blad ;|cała tajemnica podręcznego wyszukiwania, polega na prostym złożeniu adres według schematu i wysłaniu go na serwer, wiec sprawdź czy adres jest zgodny ze wzorcem (na pewno jest) i będziesz wiedział ze to nie wina opery jak wzorzec się zmienił to popraw: Edytowane 3 Sierpnia 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Mam identycznie tak jak Ty,naprawde mnie to troche zdziwilo strona google normalnie- choc nie zawsze ostatnio mi dzialala, ale szukajka padla teraz widze ze mniej wiecej wszystko wrocilo do normy oby tak pozostalo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bublus Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 wie ktoś jak skonfigurować opere z FlashGet'em?? tak żeby ściągało przez FlashGet'a a nie przez opere Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samm-ur Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 (edytowane) wie ktoś jak skonfigurować opere z FlashGet'em?? tak żeby ściągało przez FlashGet'a a nie przez opere Nie no stary, takie pytania to się na google zadaje. Podpowiem że potrzebujesz takiego cosia o nazwie plug-in, znajdziesz go na stronie flashget'a. Myśleć trzeba! Edit. Literówka. Edytowane 9 Sierpnia 2006 przez samm-ur Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bublus Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 (edytowane) Nie no stary, takie pytania to się na google zadaje. Podpowiem że potrzebujesz takiego cosia o nazwie plug-in, znajdziesz go na stronie flashget'a. Myśleć trzeba! Edit. Literówka. myślałem dzisiaj z rana troche i instalowałem plug-in i nic cos mi się opera tylko zwaliła dlatego napisałem tego posta jak bym nie miał problemu to bym nie pisał!!! no ale dzięki bardzo mi pomogłes tym postem... pozdro Edytowane 9 Sierpnia 2006 przez bublus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samm-ur Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 myślałem dzisiaj z rana troche i instalowałem plug-in i nic cos mi się opera tylko zwaliła dlatego napisałem tego posta jak bym nie miał problemu to bym nie pisał!!! no ale dzięki bardzo mi pomogłes tym postem... pozdro No widzisz i tu się kłania dokładne opisywanie problemu, ja niestety nie jestem jasnowidzem. Sprawdź czy w katalogu plugins masz odpowiednie wtyczki: NPFgc1.dll, NPFgc2.dll i NPFgc3.dll W preferencjach opery Preferencje -> Zaawansowane -> Pobieranie ustaw jakie pliki (o jakich rozszerzeniech) mają być ściągane przez Flashgeta. Np. .rar -> Edytuj -> użyj wtyczki (Flashget click catcher bla bla..) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 (edytowane) Niepotrzebny jest żaden plugin. Narzędzia>Preferencje>Zaawansowane>pobieranie>typ pliku, np. zip >Edytuj>Otwórz za pomocą innej aplikacji (tutaj wskazujesz miejsce gdzie masz zainstalowanego FlashGeta)> Zaznaczasz "Przekaż adres WWW bezpośrednio do aplikacji"> OK Postępujesz tak z każdym typem plików, któy ma być sciągany przez FlashGeta. Pzdr. Edytowane 9 Sierpnia 2006 przez dem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bublus Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Niepotrzebny jest żaden plugin. Narzędzia>Preferencje>Zaawansowane>pobieranie>typ pliku, np. zip >Edytuj>Otwórz za pomocą innej aplikacji (tutaj wskazujesz miejsce gdzie masz zainstalowanego FlashGeta)> Zaznaczasz "Przekaż adres WWW bezpośrednio do aplikacji"> OK Postępujesz tak z każdym typem plików, któy ma być sciągany przez FlashGeta. Pzdr. robiłem tak najpierw ale nie zaznaczyłem "Przekaż adres WWW bezpośrednio do aplikacji" i jak była próba sciągnięcia czegoś to się waliło. teraz jest ok. dzieki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Po zainstalowaniu nowej wersji na moim kompie mam taki oto dziwny problem z operą na każdej praktycznie stronie tak się dzieję. Instalowałem kilka razy i dalej bez skutku... Na starej wersji wszystko jest OK ale cały czas mi przypomina o nowej wersji co mnie denerwuję. Instalowałem nową operę wczoraj na innym komputerze i wszystko w porządku! KOlejnym problemem jest taki oto komunikat: który ukazuję się po wciśnięciu przycsku "wstecz" w myszce. Na innym komputerze (tym samym wspomnianym wyżej) działa jak należy. Jedyne co zauważyłem w odórżnieniu od innej starszej wersji, że strona "idzie" wstecz (czego nie robiła w starszej wersji) ale komunikat dalej występuję. W starszej wersji wystepował komunikat i koniec. Aktualnie jestem na FF ale on mi nie podchodzi... Gdyby ktoś miał jakąś radę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyrko Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Mam problemik z ikonkami ulubionych stron na pasku osobistym. Ikony sa pomieszanae. Tak wiec przycisk Purepc ma ikonke Wikipedi i tak dalej... Problem na kazdym skinie i wersji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 (edytowane) @nuras_en Odinstaluj Operę i skasuj ten katalog: C:\Documents and Settings\Nazwa_Użytkownika\Dane aplikacji\Opera Zainstaluj na nowo Operę i powinno działać bez problemów. Edytowane 19 Sierpnia 2006 przez dem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 (edytowane) @nuras_en Odinstaluj Operę i skasuj ten katalog: C:\Documents and Settings\Nazwa_Użytkownika\Dane aplikacji\Opera Zainstaluj na nowo Operę i powinno działać bez problemów. Nie mam takiego katalogu :blink: A jeżeli chodzi Ci o katalog do którego instaluje to już go usuwałem ale tego co mówisz to nie ma... Edytowane 19 Sierpnia 2006 przez nuras_en Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Dane aplikacji jest folderem ukrytym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattnick Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 (edytowane) jest opcja, żeby opera czytała po polsku ?? i dlaczego nie działa mi środkowy guzik myszy ?? Edytowane 20 Sierpnia 2006 przez mattnick Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Dane aplikacji jest folderem ukrytym. :mur: Zgadza się. Teraz wyświetlanie stron jest prawdiłowe ale bła z przyciskiem wstecz jest dalej. Zauwazyłem, że komunikat wyskakuję tylko gdy włączone mam sterowniki do myszy (G5) Jeżeli je wyłącze jest tak jak powinno być. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samm-ur Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 (edytowane) Mam problemik z ikonkami ulubionych stron na pasku osobistym. Ikony sa pomieszanae. Tak wiec przycisk Purepc ma ikonke Wikipedi i tak dalej... Problem na kazdym skinie i wersji.Spróbuj usunąć zawartość katalogu profile/images. jest opcja, żeby opera czytała po polsku ?? i dlaczego nie działa mi środkowy guzik myszy ??1. Nie. 2. Stery do myszy zainstalowane? Konfiguracja środkowego przycisku myszy odbywa się po kliknięciu nim z wciśniętym Shiftem. :mur: Zgadza się. Teraz wyświetlanie stron jest prawdiłowe ale bła z przyciskiem wstecz jest dalej. Zauwazyłem, że komunikat wyskakuję tylko gdy włączone mam sterowniki do myszy (G5) Jeżeli je wyłącze jest tak jak powinno być.Próbowałeś przeinstalować stery albo innej wersji? Edytowane 20 Sierpnia 2006 przez samm-ur Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lgolebio Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Po zainstalowaniu nowego flash playera strona cdi.dialog.net.pl przestała wogóle funkcjonować. Czy jest jakiś sposób na obejście tego problemu bez instalacji starej wersji flash playera ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Próbowałeś przeinstalować stery albo innej wersji?Tak próbowałem ale i to nie pomagło. Poradziłem sobie w inny sposób: Mianowicie z bindowałem klawisz nie jako "wstecz" jak to jest w sterowniku ale jako funkcje przycisku "backspace" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattnick Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 (edytowane) zainstalowanie sterów do myszy nie pomogło...z shiftem tak samo nie działa :) edit: już gdziała.... gupi łindołs Edytowane 21 Sierpnia 2006 przez mattnick Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Z czego może wynikać problem ze zmianą klawiatury z Polski programisty na polski. O ile pamiętam to jest to układ "maszynistki"- zamiana "z" i "y", itd. Nie zauważyłem, aby działo się to po wciśnięciu jakiegoś skrótu, po prostu dzieje się to ot tak. Gdyby to było w IE, to bym się nie martwił, ale z Opery korzystam non stop, więc jest to dla mnie bardzo irytujący problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 XP? Ten tak ma... Odinstaluj wszystkie układy klawiatury i zostaw tylko polski programisty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Pytanei o operowego klienta poczty - czy (i gdzie) jest opcja zazadania potwierdzenia przeczytania przez adresata? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Że XP tak ma, to wiem od dawna. Ale obecnie problem ten pojawia się tylko w Operze. No nic, spróbuje odinstalować tak jak mówisz i wtedy zobaczę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
studenc1k Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 (edytowane) Z czego może wynikać problem ze zmianą klawiatury z Polski programisty na polski. O ile pamiętam to jest to układ "maszynistki"- zamiana "z" i "y", itd. Nie zauważyłem, aby działo się to po wciśnięciu jakiegoś skrótu, po prostu dzieje się to ot tak. Gdyby to było w IE, to bym się nie martwił, ale z Opery korzystam non stop, więc jest to dla mnie bardzo irytujący problem.Może lamerskie pytanie, ale nie wcisnąłeś niechcący ctrl+shift? Ja już parę razy tak miałem, że nagle klawiatura mi się zamieniła w trakcie pisania. Choć piszesz, że tylko w Operze to występuje, więc możliwe, że to nie przypadkowe wciśnięcie skrótu.. Edytowane 23 Sierpnia 2006 przez studenc1k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Porównywał ktoś może użycie pamięci ram wersji 8.54 i 9.01 opery? Ciekawi mnie jak duża jest różnica na korzyść 8.54. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 (edytowane) @studenc1k, skrót znam, więc to nie w tym problem. Ale idąc za radą sgj'a zostawiłem tylko polski programisty i od tamtej pory problem nie wystąpił ani razu. Edytowane 23 Sierpnia 2006 przez narcyz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...