SGJ Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Ten problem występuje tylko w XP. Nie ma znaczenia w jakim programie, moze to byc IE, FF, Opera, czy edytor tekstu. Po prostu w pewnej chwili tylko w tym jednym programie, ktorego się własnie używa zmienia się układ klawiatury. Przez to zostawiam tylko jeden układ klawiatury juz podczas instalacji systemu. Porównywał ktoś może użycie pamięci ram wersji 8.54 i 9.01 opery? Ciekawi mnie jak duża jest różnica na korzyść 8.54. Właściwie to nie ma róznicy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Od kilku dni Opera nie może mi ściągnąćnowej poczty :/ Prosi o hasło i został mi web mail :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 (edytowane) Panowie mam bojowe dzialanie dla opry jak zrobic cos takiego chce miec na biezaco aktulizowana liste nowo dodanych aukcji na allegro z konkretnego dzialu ;] jakies pomysly ? I kto mi powie jak podpiac bata pod nowa opre ? bo nie kopiuje mi adresow maili tylko otwiera samego bata :| Edytowane 27 Sierpnia 2006 przez Linoge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihalo Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Ten problem występuje tylko w XP. Nie ma znaczenia w jakim programie, moze to byc IE, FF, Opera, czy edytor tekstu. Po prostu w pewnej chwili tylko w tym jednym programie, ktorego się własnie używa zmienia się układ klawiatury. Przez to zostawiam tylko jeden układ klawiatury juz podczas instalacji systemu. Właściwie to nie ma róznicy. Jest rozwiązanie! CTRL + SHIFT - zmienia układ klawiatury z polski(programisty) na polski i odwrotnie tylko w jednej aplikcji więc pewnie przypadkowe użycie tych klawiszy może powodowac ten problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyrko Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Jak otworzyc strone z zawartoscia ActiveX ? Nigdzie niemoge znalesc odpowiedniej wtyczki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Jak otworzyc strone z zawartoscia ActiveX ? Nigdzie niemoge znalesc odpowiedniej wtyczki.bo takiej nie ma i całe szczęście, wtyczki ActiveX działają tylko na IE i nie ma prawa być inaczej, ponieważ jest to technologia chroniona prawem patentowym, jej użycie wymaga zgody ze strony posiadacza patentu lub/i wniesienia opłat itd.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 (edytowane) Nowa wersja opery jakby ktoś nie wiedział Opera 9.02 Edytowane 8 Września 2006 przez centy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Placio74 Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Lista zmian w tej 'tygodniówce' :wink: : http://my.opera.com/quiris/blog/show.dml/452774 - Ogrom poprawek w zakresie stabilności - Dodane wsparcie dla pilota systemu Windows XP Media Center Edition - Kilka poprawek w zakresie zapisywania obrazków - Edycja HTML w Wordpresie oraz TinyMCE nie powoduje już znikania treści - Tytuł strony jest znowu pokazywany w kolumnie nazwa na karcie Historia - Naprawione działanie nowego Flickr Organizera - Możliwe jest teraz zatrzymanie sprawdzania dostępności aktualizacji kanałów informacyjnych - Usunięty problem wyłączania dostępu do Preferencji dla witryny oraz opcji Zablokuj zawartość na niektórych stronach - Właściwości w panelach Kontakty oraz Zakładki nie będą się już blokowały - Opera nie będzie się już załamywać w trakcie zapisywania pobranego pliku na przepełnionym dysku. Dotyczy tylko platformy Windows: - Pliki tylko do odczytu mogą teraz być załączane do tworzonych wiadomości. Dotyczy tylko platformy Mac: - Usunięty problem załamywania przeglądarki na stronie last.fm Dotyczy tylko platformy UNIX: - Odnośniki Telnet otwierają się teraz domyślnie w terminalu. Pamiętaj również, że to wydanie posiada znane problemy: - Przy subskrybowaniu kanałów informacyjnych nie jesteś teraz pytany o chęć zasubskrybowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Sciaglem i testuje :) Mam takie pytanie w jakis sposob edytowac tekst na glownym pasku ? opery ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 (edytowane) Sciaglem i testuje :) Mam takie pytanie w jakis sposob edytowac tekst na glownym pasku ? opery ? w pliku: .\Opera\profile\menu\standard_menu.ini odnajdujesz sekcje: [browser Menu Bar] następnie odnajsujesz interesujący ciebie guzik i odczytujesz jego numer: Submenu, 148470, Browser File Menu teraz idziesz do pliku: .lng i odnajdujesz w nim odczytany wcześniej numerek i zmieniasz stringa na swój jest prostsza metoda, zastępujesz numerek w piku .ini stringiem np: "tekst" jak chcesz wyłączyć jakieś menu to przed wstawiasz: ';' Edytowane 9 Września 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Tylko mnie chodzilo o glowny pasek ( nie menu ) tam gdzie jest min/maxymalizacja oraz zamknij bo z tego co rozumie podales mi sposob na edycje menu glownego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 (edytowane) Tylko mnie chodzilo o glowny pasek ( nie menu ) tam gdzie jest min/maxymalizacja oraz zamknij bo z tego co rozumie podales mi sposob na edycje menu glownegotak, te guziki o które tobie chodzi można co najwyżej wyłączyć :D Edytowane 9 Września 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 opera:config > User Prefs > Title Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 opera:config > User Display Mode > Titlea nie: opera:config > User Prefs > Title :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Nie :) Zaznaczyłem nie to co trzeba przy kopiowaniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 Moze tak domyslnieto pole jest puste nawet jak wpisze opra to sie nic nie zmienia zalezy mi na tym by na glowny pasku opery nie pisalo jakie wlasnie ww odwiedzam tylko wlasnie sama np opra 9.o2 btw w tej ostatniej wersji cos blokowanie zawartosci strony chyba nie dziala <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas39 Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 (edytowane) Wie ktoś może jak dodać własną wyszukiwarkę w 8.54? W 9.. wystarczy kliknąć prawym myszy ale wolę 8.54. Jakieś pomysły? Druga sprawa - menager haseł... Nie bardzo wiem jak się z nim obchodzić w 8.54, jak dodać jakąś stronę na której muszę się logować, np. na tę? Edytowane 12 Września 2006 przez bartas39 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 W 8.54 wyszukiwarki trzeba dodawac troche okrezna metoda, poprzez edycje pliku opera6.ini. Gdzies pod koniec tego pliku sa definicje wyszukiwarek, wystarczy wyedytowac jeden z wpisow lub dodac wlasny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas39 Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 (...) poprzez edycje pliku opera6.ini.Nie w opera6.ini a w search.ini ale wielkie dzięki bo naprowadziłeś mnie :wink: Może jeszcze wiesz jak dodać coś do menadżera haseł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 a dokładnie robi się to tak, wchodzisz na stronę wyszukiwarki wpisujesz jakieś słowo klikasz wyszukaj, jak juz pojawi się strona z wynikami to kopiujesz adres (cały), zamieniasz szukaną frazę na: %s i dodajesz/podmieniasz wpis w pliku opera/profile/search.ini teraz wystarczy zdefiniować słowo klucz: Key= oraz kodowanie: Encoding= i gotowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas39 Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 (edytowane) a dokładnie robi się to tak, wchodzisz na stronę wyszukiwarki wpisujesz jakieś słowo klikasz wyszukaj, jak juz pojawi się strona z wynikami to kopiujesz adres (cały), zamieniasz szukaną frazę na: %s i dodajesz/podmieniasz wpis w pliku opera/profile/search.ini teraz wystarczy zdefiniować słowo klucz: Key= oraz kodowanie: Encoding= i gotowe Już sobie z tym poradziłem ale powiedzcie mi jak działa MH w 8.54 bo nie mam zielonego pojęcia jak dodać jaką stonę z hasłem... :unsure: EDIT: NVM, juz wiem. Wystarczy zaznaczyć "Włącz zapamiętywanie haseł" - Narzędzia - Preferencje - Hasła. Edytowane 13 Września 2006 przez bartas39 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 Oto ten problem, zainstalowalem nowego Wina i miedzy innymi opere, ktora od poczatku wydala sie dziwna, jakies pogrubione czcionki, dodatkowo jak wrzucilem polski plik jezykowy; to juz zupelnie odwalilo, z reszta efekty widac powyżej. Spotkałem sie z tym tez na innym komputerze na administratorze lipa, a na innym uzytkowniku wszystko ok. Czy ktos wie jak to naprawic ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deserted Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 Spróbuj ustawić czcionke w Operze narzędzia> preferencje> (zakładka) zaawansowane > czcionki. Ustaw: Tahoma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 Dzieki, pomogło, nie wiedzialem jakich czcionek użyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 Czy nie da się czegoś zrobić, żeby opera blokowała reklamy od google? Mam też problemy w operze z wejściem na google mail. Korzystam z GPRS iPlus, ale na FF nie ma żadnych problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 Da się, ale po co? Te reklamy w niczym nie przeszkadzają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samm-ur Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 Czy nie da się czegoś zrobić, żeby opera blokowała reklamy od google? Mam też problemy w operze z wejściem na google mail. Korzystam z GPRS iPlus, ale na FF nie ma żadnych problemów. Ad1. Poszukaj stylu css blokującego reklamy google, nazywa się !nogoogleads. Ad2. Spróbuj przez https. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 Czy jest jakiś sposób aby favicony wyświetlały się prawdidłowo na pasku osobistym? Część favicon przypisana do jakiejś nazwy pochodzi z zupełnie innego serwisu. Nie dość, że to nawet nie wygląda, to jest irytujące, a nawet i uciążliwe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 Zobacz do C:\Documents and Settings\[user]\Dane aplikacji\Opera\Opera 9\profile\images Najlepiej wyczysc wszystko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 Pomogło. Wykasowałem wszystko, a potem każdą stronę uruchomiłem i już jest tak jak chciałem. Mam nadzieje, że się nie będzie samoczynnie zmieniało jak to miało nieraz miejsce. Ważne, że znam już rozwiązanie ;) Dziękuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...