stivo Opublikowano 2 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2009 Tia.. tłumaczenia :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mystery Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 pojawił się kolejny build. dziwne, że Opera tym razem go nie wychaczyła na autoupdate. Tym razem niewiele zmian. W zasadzie tylko poprawiono nieco skórkę (która imho jest coraz lepsza) oraz poprawki w Opera Unite. link: http://snapshot.opera.com/windows/o100s_1622.exe Nie wiem, czy wiecie, ale gazeta.pl i Opera Software organizują konkurs, w którym do wygrania jest konsola Wii. Generalnie chodzi o zaprojektowanie ładnego tła do speed dial. Speed Dial umożliwia dodanie tła, co by ładniej się nam pracowało. Link do konkursu: http://technologie.gazeta.pl/technologie/1...echnologii.html pozdrawiam m Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 4 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2009 mam jak dla mnie dosc powazny problem z operą 10 co skutecznie odstrasza mnie od przesiadki z 9.64. mianowicie, gdy musze zalogować sie na strone to podaje login, haslo i musze przeklepac security code. jako, ze nie znam wszystkiego na pamiec, klikam magiczny button od menadzera hasel i sam mi wszystko wypelnia. w operze 10 wypelnia on wszystkie 3 pola wlacznie z codem i odrazu mnie loguje. logowanie konczy sie niepowodzeniem, bo przeciez security code jest niewazny. nie mam mozliwosci przepisania nowego bo odrazu opera mnie zalogowuje. w wersji 9.XX tego nie ma. wypelnia tylko login i haslo. kod moge sam wpisac i kliknac login. mozna to jakos obejsc? wy nie macie takich problemow? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macieqqq Opublikowano 4 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2009 (edytowane) mam jak dla mnie dosc powazny problem z operą 10 co skutecznie odstrasza mnie od przesiadki z 9.64. mianowicie, gdy musze zalogować sie na strone to podaje login, haslo i musze przeklepac security code. jako, ze nie znam wszystkiego na pamiec, klikam magiczny button od menadzera hasel i sam mi wszystko wypelnia. w operze 10 wypelnia on wszystkie 3 pola wlacznie z codem i odrazu mnie loguje. logowanie konczy sie niepowodzeniem, bo przeciez security code jest niewazny. nie mam mozliwosci przepisania nowego bo odrazu opera mnie zalogowuje. w wersji 9.XX tego nie ma. wypelnia tylko login i haslo. kod moge sam wpisac i kliknac login. mozna to jakos obejsc? wy nie macie takich problemow?Ja przykładowo od razu zatrzymuję ładowanie strony i zmieniam kod na poprawny. Edytowane 4 Lipca 2009 przez Macieqqq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 4 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2009 probowalem. ale opera jest szybsza ode mnie :) na dluzsza mete to nie ma sensu. bo nie tak to powinno dzialac. jakies inne sugestie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macieqqq Opublikowano 4 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2009 Jeszcze to znalazłem: http://wkltech.blogspot.com/2009/02/opera-...-i-captcha.html Działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 4 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2009 faktycznie. zrobilem test na jednej stronie i działa Rep+ dla ciebie :) zostalo mi jeszcze kilkadziesiąt innych stron do przerobienia :| oby nadal to dzialalo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubrban93 Opublikowano 11 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2009 Od jakegoś czasu zaczołem używać opery. Z początku wydawała mi się fajna ale po formacie zaczeły mi wyskakiwać błędy szczegulnie na nk: http://img6.imageshack.us/i/bdyw.png/ Nie wiem od czego one są czy jest to wina opery cz nk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 11 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2009 A jaki masz język ustawiony w Narzędzia -> Preferencje ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2009 A mi się coś zaczyna operka mulić. Po dłuższej pracy (czasami i przez jakiś czas, bo potrafi się nagle "odblokować") strony przestają się wczytywać. Tj, zaczyna ładować pusta karta, wskaźnik ładowania stoi na dajmy na to 5/100 elementach i tyle. Otwieram inną stronę i to samo. Załączam Turbo i ładnie się uruchamia (tyle, że to Turbo psuje całą grafikę strony :/ ) Zaraz sprawdzę nowy build ale jeżeli nie pomoże to jakieś sugestie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubrban93 Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2009 A jaki masz język ustawiony w Narzędzia -> Preferencje ?Polski (PL) [pl-PL] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 (edytowane) Opera 10 Beta 2 http://www.opera.com/browser/download/?ver=10.00b2 Lista zmian http://www.opera.com/docs/changelogs/windows/1000b2/ Opera 10 snapshot 1643 (nowszy niż Beta 2) http://snapshot.opera.com/windows/o100s_1643m.exe Lista zmian względem Beta 2 User Interface Restyled Home Button Further tweaking of opera:x, error and fraud pages look New icons for setting status in a chat window Fixed Bug DSK-256805 (Opera crashes when dragging separator to trash can) Fixed Bug DSK-258230 (Padlock icon stretched on Security Information dialog): Full set of padlock icons for security dialog Core Fixed Bug CORE-16936 (Flickering and freezing - always scrolling to top (rtl.de)) Fixed Bug CORE-18854 (Going to a fraud URL with a username crashes Opera) Fixed Bug CORE-22634 (Local cookies aren't listed in site pref cookie tab (caused problems for Unite)) Fixed Bug DSK-200545 (Cookie crash on exit) Fixed Bug DSK-256433 (Gmail locks up when zoomed) Fixed Bug DSK-258426 (Infinite iframe recursion when src=="java script:void(0)", until memory runs out) Mail Fixed Bug CORE-22048 (Links opened from mail and newsfeeds stop loading when you focus another mail/feed entry) Fixed Bug DSK-257739 (Importing mail fails when files are open) Opera Unite Changed "Home" To "My Opera Unite page" Disabled advanced settings button if "disabled" is selected Fixed Bug DSK-254303 (Installing Unite services from file (on disk), breaks service when deleting file) Fixed Bug DSK-254960 (Changing service name in replacement dialog is not reflected in admin view): Setting service name during installation only applied in the gadget after re-start Partial Fix of Bug DSK-257931 (Add visibility of Unite users on the local network): The local service discovery, UI part Fixed Bug DSK-258328 (Logging out and logging in with a different username doesnt work): Storing username even though password isn't stored Fixed Bug DSK-258449 ('Restart Opera Unite' option checked by default on start-up dialog even when Unite is not enabled) Fixed Bug DSK-258470 (Global visibility options not saved when enabling Unite) Mac Improvements to panel appearance Edytowane 16 Lipca 2009 przez RBEJ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 Co się nie da? 3306106[/snapback] @stivo - dzieki. Swoja droga, szkoda, ze jednak podglad nie dziala, bo takie ustawienie az sie o to prosi :) W najnowszym buildzie można włączyć podgląd zakładek dla paska, obojętnie z której strony jest ;) News z listą zmian Build 1679 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 Wie ktoś czy w operze można gdzieś zarządzać predkościami ściąganych plików? Bo jak pobieram kilka plików to ona ustawia tak prędkosci aby wszystkie pobrały się wmiarę w równym czasie <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serekzolty Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Coś nie mogę na tej operze Javy uruchomić:/ Co zainstaluje to gdy tylko wejdę na stronę jakąś gdzie java jest uzywana wyskakuje jakiś błąd i nic się nie ładuje.Po tym wszystkim w "opera:about" znika informacja o zainstalowanej javie i piszę "brak" Jeszcze jeden problem to taki,że podczas powiększania okienka na youtubie wyskakuje błąd o braku MSVCR71.dll,lecz gdy klikne okej to okienko powiększa się a potem już bezbłędnie działa do ponownego uruchomienia. System to Windows 7 x64 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Opera 10 Beta 2 v1691 http://snapshot.opera.com/windows/o100s_1691m.exe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Ostatnie 2 buildy prawie nic nie wniosły.Głównie się bawią z funkcją unite. Mogliby już jakieś rc wypuszczać. BTW. wie ktoś czemu w tej 1691 na kartach czasem pojawiają się takie niebieskie kropki przy przycisku zamykającym kartę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 u mnie pojawiaja sie czerwone, zauwazylem, ze pojawiaja sie po kompletnym wczytaniu strony (zeby niby informowac, ze zakladka w tle gotowa do przegladania) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Dokładnie. Zrezygnowano z oznaczani zakładki inną, grubą czcionką na rzecz tej kropki. W najnowszym buildzie zmieniono ją z czerwonej na niebieską jako domyślną. Inny kolor można uzyskać zmieniając schemat kolorów.. Co do buildów, to jest dużo drobnych fixów błędów, które zgłaszają użytkownicy, więc to nie jest tak, ze sie bawią Unitem (które tez wymaga ciągłych poprawek). Dodatkowo przecież pracują nad skórką, a i ta nie jest jeszcze idealna.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DMS Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2009 mam pytanie dotyczace opery 9.60. Po wcisnieciu ctrl i alt pojawia sie taka jakby lapka jak w acrobat readerze dzieki ktorej mozna sobie przesuwac strony zamiast je scrollowac (scroll mi padł), da sie ustawic to tak zeby nie trzeba bylo za kazdym razem wciskac ctrl i alt? Moze jest jakis plugin? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Do Opery nie ma pluginów (nie licząc tych od flasha, PDFów, czy WMP).. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2009 (edytowane) nowa beta 3, kompilacja 1699 zmiany w nowej wersji Edytowane 13 Sierpnia 2009 przez grzechuk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teneo Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2009 opera 10 beta 3 po polsku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Mam taki problem: od jakichs dwoch-trzech buldow (cos przed beta2, potem beta2 i teraz beta3) Opera nie pokazuje mi obrazkow w mailach w HTML. Strony dzialaja normalnie. Jest gdzies jakas opcja od tego? Szukalem w opera:config, ale jakos nic nie rzucilo mi sie w oczy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Jest sposób na te kropki oznaczające załadowanie się strony w zakładce? Imho najbardziej poroniona "innowacja" jaką wprowadzili. Wygląda okropnie i drażni oczy tylko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2009 O ile się orientuję to raczej nie, ale nie przeszukiwałem opera:config pod tym względem, więc nie jestem pewien na 100%.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muniek Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Witam! Już parę chwil męczę się z operą, zależy mi na tym aby przeglądarka nie zapamiętywała odwiedzanych stron. W menu 'historia' wyłączyłem wszystkie możliwe opcje ale mimo to opera tworzy historię stron (nawet po wyłączeniu i ponownym włączeniu opery). Proszę o ewentualne sugestie, macie pomysł jak sobie z tym poradzić? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Przez to straszenie tymi kropkami siedzę na ostatniej wersji niekropkowej, mogli to dać chociaż do wyboru... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Nikt do tej pory nie protestował przy tej zmianie i wszystkim* się podoba to rozwiązanie. *wszyscy = aktywni testerzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Mi kropki nie przeszkadzaja, za to nadal nie mam obrazkow w mailach i juz mnie ch... strzela powoli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...