noe9 Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Świetnie to wygląda, i zapewne tak też będzie działało... miodzio chwała bogu że czasy węży zbrojonych i pompek CO odeszły w zapomnienie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Świetnie to wygląda, i zapewne tak też będzie działało... miodzio chwała bogu że czasy węży zbrojonych i pompek CO odeszły w zapomnienie ;) z pompami sie niezgadzam :mad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 niekoniecznie dalekie od ideału ,zawsze można się postarac zrobić więcej,lepiej poprawiać całe życie :P a Miazga i tak nie wierzy w moje temp na Cpu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 niekoniecznie dalekie od ideału ,zawsze można się postarac zrobić więcej,lepiej poprawiać całe życie :P a Miazga i tak nie wierzy w moje temp na Cpu :) masz zwalony czujnik.... albo źle skalibrowany - to prawie to samo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noe9 Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 z pompami sie niezgadzam :mad: ech ;) wiem że ciche są... to zaleta... ale 3kg wielkiego żelastwa i 4000l/h żywej mocy :blink: toż to na 8procesorowy serwer by wystrczyło ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 ... a Miazga i tak nie wierzy w moje temp na Cpu :)Czasy kiedy wierzyłem w bajki dawno minęły. A jeżeli chcesz sie sam oszukiwać to Ci w tym nei przeszkadzam ... a tak naprawde to co temperatura na twoim jajku ma wspólnego z tym tematem? :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pekaok Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 (edytowane) bo z wcetami teraz jest jak z dziećmi będzie w przyszłości... możesz wziąć idealnego klona, ale to nie to samo co zrobić sobie własne w domowym zaciszu... Edytowane 27 Kwietnia 2006 przez Pekaok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość x_EP Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Wszystko było by ok gdyby nie fakt że zdjęć brak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 (edytowane) Zdjęcia już wróciły na swoje miejsce (Cholerny Lycos... :/) Edytowane 27 Kwietnia 2006 przez Interloper Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pekaok Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 ano, lycos tak zwykle nagradza jak umieszczasz na nim pliki na użytek zewnętrznego serwera... nie pomaga nawet napisanie stronki dla picu.. ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Złożyłem już wszystko w całość odrazu po pierwszym uruchomieniu mogę powiedzieć że temperatury są niższe: (Oraz że jeden z dysków pożyje jeszcze góra tydzień...) CPU: 21C (Nie pytajcie jak to możliwe) NB: 26C GPU: 30C (Idle) Dalsze testy przeprowadzę gdy pojawię się w domu czyli około 19. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Na CPU to miałem tyle stopni jak wystawiłem dzisiaj chłodnice za okno (8*C na dworze) Czekam na dokładniejsze testy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Złożyłem już wszystko w całość odrazu po pierwszym uruchomieniu mogę powiedzieć że temperatury są niższe: (Oraz że jeden z dysków pożyje jeszcze góra tydzień...) CPU: 21C (Nie pytajcie jak to możliwe) NB: 26C GPU: 30C (Idle) Dalsze testy przeprowadzę gdy pojawię się w domu czyli około 19. No wlasnie. Jak to mozliwe :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Warunki: Zamknięta obudowa, Wentylatory na 5v, a w pokoju pozamykane wszystkie okna. CPU @2700Mhz 1.4V Temperatury:(30 minut Prime) CPU: 32C NB: 28C - 29C GPU: 32C Po 1h 20min temperatury powoli podniosły się o 1C. Generalnie jestem zadowolony widoczna jest ogromna poprawa w stosunku do mojego ostatniego WC. Dla niedowiarków wrzucę zaraz screeny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 nie masz ogrzewnia w pokoju ? bo chyba woda musi miec tak kolo 22*C albo nawet mniej ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Jest za ciepło na ogrzewanie zima się skończyła... W pokoju myślę że jest tak 18 - 20C woda w układzie jest chłodnawa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pekaok Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 ja wierzę - zostawiłem sobie wczoraj okno na noc otwarte i rano miałem 15* w pokoju :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 (edytowane) Mam pytanie do Interlopera: sam mam 7900GT i póki co abadona. Ostatnio kupiłem nowe cudo z X-em od Mate'a i cały czas zasanawiam sie czy dobrze zrobiłem. Patrzę tak na te Twoje wycinanki i myślę, czy nie lepiej byłoby zamontować bloczek przekrecony o 90 stopni - złączkami w kierunku DVI. Biorąc pod uwagę elastyczność węży powinno się udać. Mój blok posiada jeszcze złączki obrotowe, co dodatkowo ułatwia sprawę. Nie montowałem jednak tego bloku, więc nie wiem czy ie ma jakichś innych przeciwwskazań - np. jakichś wystajacych elementów na PCB karty. Te pamięci pod złączkami nie są chyba za dobrze chłodzone. Ja planowałem dodatkowo założyć na pamięci radiator z 6800 (z heatpipem). Problemem jest trochę inne rozmieszczenie pamięci. Radiatory te są specjalnie podfrezowane i nie bardzo pasują. Można to oczywiście łatwo rozwiązać szlifując równo cały radiator. Nie nadaje się do tego jedynie firmowy z kart MSI - jest zbyt cieńki, za to z Asusa idealny. Jednak w przypadku tego bloku pod złączki nie zmieści się nawet sam heatpipe :(. Gdyby dalo sie go założyć jak sugerowałem, to 99% problemów mamy z głowy. Zastanawiałem się ponadto nad blokiem na chipset. Czy ktoś może zrobił porównanie między XC1 a cubem od Misiu15go? Chodzi oczywiście o przepływ. Edytowane 24 Czerwca 2006 przez Subvoice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 (edytowane) Po ciągłym poszukiwaniu używanych bloków w atrakcyjnej cenie ukończyłem mój kolejny układ. Nie zdążyłem nawet wrzucić finalnych zdjęć poprzedniego układu jednak nadeszło Core 2 Duo i zabawa zaczęła się od nowa... Składniki: 1. CPU -> Cube 2 Ultra od Misia 15Go (Nowy) 2. NB -> Abadon Lite 3 I875 (Używany) 3. SB -> XC1 (Z poprzedniego układu) 4. GPU -> Innovatek Cool-Matic X1800 (Używany) 5. Chłodnica -> Coolterk Maxistream Triple (Z poprzedniego układu) 6. Węże -> Innovatek 8/10 7. Pompa -> Hydor L30 8. Płyn -> Petrygo + Destyl. 9. Rezik -> Realitynet Obieg: Chłodnica -> CPU -> NB -> GPU -> SB -> Rez -> Pompa -> Chłodnica... Do tego: 1. 4x Akasa Amber 80mm 2. 3x Fander 120mm 3. 2 Katody UV do podświetlenia Reza 4. Maty Be-Quiet Niestety wyszło jak wyszło czyli pomieszanie z poplątaniem ;) spowodowane montażem przeróżnego rodzaju bloków jednak na chwilę obecną nie ma za bardzo w czym wybierać a nie stać mnie na wywalanie 300zł na jeden blok. Dodam jeszcze że jestem zwolennikiem niklowanych / Anodowanych bloków. Więc jest to swego rodzaju etap przejściowy do czasu gdy uda mi się skompletować porządny zestaw. Czas na Fotki: I wiem: -> Kable walają się po obudowie ale jestem już tak zmęczony że nie chce mi się z tym teraz bawić -> Góra budy jest obklejona taśmą izolacyjną (Nie mam pojęcia skąd w Krakowie wytrzasnąć porządną uszczelkę. Ponadto na karcie siedziało Accelero X2 założone przez poprzedniego właściciela w sumie zdziwiłem się gdy proponując cenę nie chciałem go a mimo wszystko dostałem go za darmo. Przekonałem się o tym gdy przyszło mi go zdejmować... Fakt sam dałbym 40zł by tego nie robić horror. Co do bloku na NB spisuje się świetnie. Trzyma się bardzo dobrze nawet pomimo faktu że musiałem użyć 2 zapinek nie 4. Brakuje jeszcze radiatorów na mosfety które przyjdą za parę godzin. Temperatury podam za jakiś czas jednak odrazu mogę powiedzieć że NB naprawdę odczuł sporą ulgę. Edytowane 21 Września 2006 przez Interloper Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskarro Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 1. te wentylatory z przodu są konieczne? 2. jak sie sprawuje hydor? 3. i czy dyskom nie jest za ciepło? takie tam 3 skleszczone.... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 4. Czy te mini radiatorki na mosach są wystarczające? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 (edytowane) 1. Moja obudowa stoi we wnęce są niezbędne do wtłaczania powietrza do obudowy poza tym chłodzą pompkę która grzeje się dość mocno 2. Hydor jest w porządku poza faktem że wytwarza dużo ciepła i jest dość duży w przyszłości zamierzam go zmienić na Lainga gdy będą dostępne nowsze wersje bez przykrych niespodzianek 3. 3 są chwilowo jeden z nich na codzień siedzi w zewnętrznej kieszeni. Myślę że 35C to nie tragedia :P 4. Na zdjęciach nie ma jeszcze radiatorków na mosfetach same w sobie nie grzeją się aż tak bardzo więc powinny wystarczyć. Edytowane 21 Września 2006 przez Interloper Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 (edytowane) niezły "kombajn" i żeby jeszcze tak odpinane kabelki ;-) p.s. "Wszystkiego Najszybszego" :wink2: Edytowane 21 Września 2006 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 Moze i troche przyoszczedziles na czesciach, ale odbija sie to na samym configu ktory miazdzy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evocati Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 Witam. No Wc super bardzo mi sie podoba a jeszcze bardziej mi sie podoba twoje "miejsce pracy " . Bardzo bym prosil gdybys mogl powiedziec gdzie zamawiales biurko ile dales i jesli bylo robione na wymiar to jakis plan biurka bo poprostu super ! I jeszcze jedna rzecz. Jakie masz glosniki ? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 (edytowane) ... a jeszcze bardziej mi sie podoba twoje "miejsce pracy " .Owszem ... ta fotka syci. http://img109.imageshack.us/my.php?image=16vz1.jpg Edytowane 13 Października 2006 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 Interloper mam małe ;-) pytanko chodzi o blok Misia 15Go na CPU ,jak a jest różnica idle/load (obciążony Orthos-em SmalFFTs - pomiar CORE TEMP.).W swoim układzie mam spory wzrost temp. na X2P rev02 i wynosi on ok. 16C-18C i to trochę martwi. Po przesiadce z Opka gdzie wahania pod obciążeniem wynosiły ok.10C-12C idle/load obwiniam X2P ale nie jestem w 100% przekonany smarowidło to---> CLP p.s. C2D 6400 @ 3600MHz Vcore 1,44Vcore real Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 Że też dopiero teraz do tego tematu trafiłem... Takie biurko jest mi potrzebne, takiego szukam. Podasz jakieś bliższe dane na jego temat?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 W swoim układzie mam spory wzrost temp. na X2P rev02 i wynosi on ok. 16C-18C i to trochę martwi. Po przesiadce z Opka gdzie wahania pod obciążeniem wynosiły ok.10C-12C idle/load obwiniam X2P ale nie jestem w 100% przekonany smarowidło to---> CLP No to rzeczywiście duzo, 10-16C to brzydko wygląda. U mnie na X3N'ie i CLP róznica stress/idle nie przekracza 5ciu stopni. Oczywiście proc procowi nie równy ale 16C to stanowszo za duzo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 ja mam w granicach 18 między idle -stres na 5ghz. bloczek cube 2 ultra i ceramique-no ale wlasnie pasta średnia i mobasek dziki to też podchodze do tego dość ostroznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...