Skocz do zawartości
nrl

Crysis - Zamykamy :]

Rekomendowane odpowiedzi

Co do tej prezentacji to jest do czego się przyczepić. Np. prócz tych opon w które musiał władować tyle samo kul co w palmę ,to jeszcze fakt że jak wjeżdżał tym samochodem terenowym w drzewa to liście /gałęzie nie zmieniały swojego położenia... (był taki moment i albo jestem ślepy ,albo sam już nie wiem), tak jakby przejechał duch ;)

Oczywiście dało się też zauważyć to przycięcie jak gość strzelał w ściany i ziemię... Nie martwi mnie to że gra nie jest pozbawiona bugów ,ale po takim czasie już spodziewałem się gotowego produktu. A tu dojdą kolejne poprawki. Przecież po co była ta cała prezentacja ? Po to żeby promować produkt (przy okazji procki Intela ;) ) ,ale także poznać opinię ludzi i dowiedzieć się co jeszcze ew. poprawić. Co do grafiki i możliwości dosłownej destrukcji otoczenia to jestem pod wrażeniem. Nie jestem za to zadowolony że będzie nam dane poczekać ,bo nie wiadomo ile jeszcze bugów się znalazło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koleś ściął palmę gołymi rękoma bo miał na sobie pancerzyk co mu sił dodaje była już o tym mowa kiedyś, ilość bugów mnie nie martwi przecież zostało jeszcze ponad pół roku do premiery na pewno dopracują grę.

Edytowane przez mastertab

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pierwszych filmikach chyba wymieniali zdolności jakie będzie bohater posiadal po uaktywnieniu wybranych funkcji kostiumu (?)

Szybkosc, sila, zwiekszona ochrona przed pociskami, ochrona przed niskimi temperaturami itd.

Edytowane przez poca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koleś ściął palmę gołymi rękoma bo miał na sobie pancerzyk co mu sił dodaje była już o tym mowa kiedyś, ilość bugów mnie nie martwi przecież zostało jeszcze ponad pół roku do premiery na pewno dopracują grę.

no wiesz - teoretycznie gra miala sie ukazac juz jakis czas temu, wiec z rok temu to ona IMO byla juz niemal gotowa... teraz to raczej juz nic nie zmieniaja, tylko czekaja na Viste i karty wspierajace DX10, coby Crysis byl w ogole grywalny... IMHO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość hooded man

taaaa... jasne a ja sie zaloze ze zespol programistow teraz siedzi i niezle ora po klawiaturach poprawiajac i dopisujac nowe rzeczy. I napewno nie czekaja z zalozonymi rekami na viste.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taaaa... jasne a ja sie zaloze ze zespol programistow teraz siedzi i niezle ora po klawiaturach poprawiajac i dopisujac nowe rzeczy. I napewno nie czekaja z zalozonymi rekami na viste.

Nie był bym tego taki pewien. Na pewno nanoszą jakieś poprawki ale nie wszystko zmienią w kodzie. Jedyne co chcę to usunięcie tych docinek. Przecież to raczej nie było z powodu braku ramu ... a raczej błędu. Jestem dobrej myśli ,bo po Far Cry mają u mnie spory kredyt zaufania Jedyne co mnie denerwuje to te czekanie. Fajna sprawa z tym kostiumem. Coś jak z Half-Life tylko o wiele bardziej rozbudowany. ;)

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wiesz - teoretycznie gra miala sie ukazac juz jakis czas temu, wiec z rok temu to ona IMO byla juz niemal gotowa... teraz to raczej juz nic nie zmieniaja, tylko czekaja na Viste i karty wspierajace DX10, coby Crysis byl w ogole grywalny... IMHO

Crysis od początku był zapowiadany na styczeń-marzec 2007.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie gotowa gra a beta/alpha nadająca się do screenów i filmów to zupełnie co innego :wink: Oprócz grafiki i dźwięku trzeba zrobić fabułę, misje, dialogi, filmy, nagrać muzykę, dopracować menu, zoptymalizować grę, prze testować, poprawić błędy... itd A czekanie na Viste chyba by im się nie opłacało :wink: ( jaki producent lubi sobie zwlekać z premierą?).

Co do palm i kół. No ludzie to jest tylko gra jak chcecie czegoś więcej to kupcie sobie dubeltówkę i latajcie po lesie :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wydaje mi sie ze stwierdzenie typu: "to jest tylko gra" juz dawno wylecialo z obiegu w przypadku "super produkcji" ;] skoro producenci zachwycaja na poczatku super fizyka, grafika itp chcac jak najwierniej odzwierciedlic rzeczywistosc to niech sie tego trzymaja do konca ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Ludwiczek

wydaje mi sie ze stwierdzenie typu: "to jest tylko gra" juz dawno wylecialo z obiegu w przypadku "super produkcji" ;] skoro producenci zachwycaja na poczatku super fizyka, grafika itp chcac jak najwierniej odzwierciedlic rzeczywistosc to niech sie tego trzymaja do konca ;)

Chodź lubię realizm porównywanie rzeczywistości do gier jest dla mnie chore :wink: Zachwycają się fizyką i grafiką bo jest lepsza niż w innych produkcjach i bardziej realistyczna ale bez przesady na ile realistyczna może być gra?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pewnie ze jest chore ;) i pewnie dlugo tak pozostanie, ale ten maraton trwa juz od paru lat. producenci super produkcji jesli tylko moga to szczyca sie nowymi osiagnieciami, mam tu na mysli fizyke, grafike czy sztuczna inteligencje. to wlasnie odroznia takie gry od "chwilowych zapychaczy czasu" pokroju gier od EA. fajnie by bylo w koncu ujrzec gre ktora w 100% odzwierciedla rzeczywistosc pod wzgledem fizyki (dla mnie wazniejsza niz np grafika) jednak to na razie imo pozostaje w sferze marzen. juz obecne projekty przerastaja producentow/programistow o czym mozemy sie ostatnio coraz czesciej przekonywac (zabugowane gry typu SC:DA, gothic 3 itp), az boje sie pomyslec co bedzie pozniej. moim zdaniem rynek gier sie zapada, proste porownanie kiedys nas cieszyly gry ktore miescily sie np na 1cd, teraz takie gry zajmuja po pare gb i to jest kupa roboty. nie wyobrazam sobie jak za pare lat bedzie wygladalo robienie gry typu crysis czyli wszystko samemu od podstaw ale jeszcze bardziej skomplikowane niz dotychczas. widzimy ile trwa produkcja stalkera czy crysisa. koncza sie pomysly na gre wiec latwiej (choc nie koniecznie) brnac w nowa fizyke i grafike. w koncu trafia na sciane i bedzie klops, wyprodukowanie ciekawej i majacej branie na rynku gry bedzie trwalo latami (albo i paronastoma latami). wypada to tylko podsumowac cytatem z matrixa: "wszystko, co miało początek, ma też swój koniec" ;)

Edytowane przez CarsonPoland

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak se własnie obejrzałem ten filmik ..

i co on pokazuje?

taki podrasowany Far Cry z nowymi efektami ...

a gdzie te wypasione chmury które obiecywali?

nic nie pokazali z tej obiecywanej kolizji przedmiotów (ocieranie sie o krzaki itp)

a ten ziomus na poczatku ni jak nie umywa sie do tego co pokazywali na poczatku jak beda wygladac modele .. (szczegołowość twarzy)

nazwijcie mnie sceptykiem ...

ale wychodzi znow szydło z worka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak se własnie obejrzałem ten filmik ..

i co on pokazuje?

taki podrasowany Far Cry z nowymi efektami ...

a gdzie te wypasione chmury które obiecywali?

nic nie pokazali z tej obiecywanej kolizji przedmiotów (ocieranie sie o krzaki itp)

a ten ziomus na poczatku ni jak nie umywa sie do tego co pokazywali na poczatku jak beda wygladac modele .. (szczegołowość twarzy)

nazwijcie mnie sceptykiem ...

ale wychodzi znow szydło z worka

w pełni się z tobą zgadzam,kolejne filmiki pokazują jak autorzy gry mineli się z obietnicami i zapowiedziami.Crysis wygląda jak mocno podrasowany FAR CRY+ lepsza fizyka,rewolucji nie ma i nie będzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe :D dokladnie tak samo uwazam, im blizej premiery tym gorsze screeny i filmiki nam pokazuja :D

jesli tak ma wygladac gra ktora ma byc "perelka" na rynku gier pod wzgledem grafiki, to ja dziekuje, postoje (oczywiscie biorac pod uwage wymagania sprzetowe). klimat chyba nie bedzie najmocniejsza strona crysisa a jesli jeszcze teraz obnizaja poziom grafiki to juz nie wiem czym sie bedzie mogla szczycic ta gra (a raczej tworcy). wole postnuklearny klimat stalkera i AIlife:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę przesadzacie, różnica w stosunku do pierwotnego FarCry bez HDR, 64bit patchy itp. jest bardzo duża, niemniej w porównaniu do dzisiejszych gier takich jak HL2 LC, Oblivion, czy nawet wspomnianego 64bit FC + HDR faktycznie nie można mówić o żadnej rewolucji, po prostu będzie to kolejna gierka o wyśmienitej grafice :)

Natomiast mam duże obawy, co do samej rozgrywki. Pierwszy FC był stworzony pierwotnie jako demo technologiczne, więc jego fabuła i gameplay był prosty jak konstrukcja cepa, co w połączeniu z dużą swobodą dało wyśmienity efekt, grało się wyjątkowo naturalnie. Natomiast Crysis jest już robiony od początku jako gra, więc może się zdarzyć że twórcy opętani manią wymyślania na siłę nowych pierdół tak przesycą nimi grę że aż stanie się to nie strawne i co najważniejsze zniknie uczucie pełnej swobody jaką dawał FarCry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe :D dokladnie tak samo uwazam, im blizej premiery tym gorsze screeny i filmiki nam pokazuja :D

jesli tak ma wygladac gra ktora ma byc "perelka" na rynku gier pod wzgledem grafiki, to ja dziekuje, postoje (oczywiscie biorac pod uwage wymagania sprzetowe). klimat chyba nie bedzie najmocniejsza strona crysisa a jesli jeszcze teraz obnizaja poziom grafiki to juz nie wiem czym sie bedzie mogla szczycic ta gra (a raczej tworcy). wole postnuklearny klimat stalkera i AIlife:)

a przepraszam czy juz grales w gre ze sie wypowiadasz o walorach graficznych i klimacie. Jezeli opierasz swoje teorie na filmiku miernej jakosci z kamery to cos nie tak.

Stalker ? a czemu nie duken nuken forever :mur: Wyjdzie to i to bedzie mozna porownywac. Zreszta sam sobie zaprzeczach. Najpierw krytykujesz crysisa za grafike a potem oznajmiasz ze wolisz stalkera za klimat. To albo oceniasz klimat albo grafike. Zreszta zapewne juz grasz zarowno w crysisa jak i stalkera skoro klimat lepszy ma stalker skad masz takie dojscia :)

Z drugiej strony mozna stwierdzic ze Unreal 2007 bedzie podpicowanym unreal 2004 ( i poczesci jest to prawda ).

Crysis czy sie to komu podoba bedzie najbardziej zaawansowanym graficznie gra w dniu premiery. A czy bedzie gra przez G czy tylko demem technologicznym to sie dowiemy po premierze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Crysis czy sie to komu podoba bedzie najbardziej zaawansowanym graficznie gra w dniu premiery. A czy bedzie gra przez G czy tylko demem technologicznym to sie dowiemy po premierze

Nie podniecaj się tak , bo popuścisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czego sie bulwersujesz kolego :lol2: kolejny osobnik ktorego bawi porownywanie stalkera do DNF :lol: (to do NOWEGO forumowicza drdoom'a ;])

Zreszta sam sobie zaprzeczach. Najpierw krytykujesz crysisa za grafike a potem oznajmiasz ze wolisz stalkera za klimat. To albo oceniasz klimat albo grafike. Zreszta zapewne juz grasz zarowno w crysisa jak i stalkera skoro klimat lepszy ma stalker skad masz takie dojscia

w zadnym wypadku sobie nie zaprzeczam ;] wzialem na ostrze dwie produkcje na ktore czeka rzesza fanow, kazda wieksza produkcja zazwyczaj szczyci sie jakims elementem, czy to fizyka, grafika czy klimatem czy jeszcze czyms innym.

ps. o widzisz..Sideband dobrze podsumowal :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...