bhaal Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Witam Ma 7600gs z zalmanem i chcialbym sie od was dowiedziec jak uciszyc tego zalmana bo jest teraz najglosniejszym elementem mojego kompa i jak siedzie wieczorem to mnie szlag trafia. Riva tuner i ntune u mnie nie dzialaja... Z gory dzieki za odp. P.S.Temat przegladalem ale konkretnej odp na moje pytanie nie znalazlem...Temp w stersie max 45 stopni w idle 38 Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Witam Ma 7600gs z zalmanem i chcialbym sie od was dowiedziec jak uciszyc tego zalmana bo jest teraz najglosniejszym elementem mojego kompa i jak siedzie wieczorem to mnie szlag trafia. Riva tuner i ntune u mnie nie dzialaja... Z gory dzieki za odp. P.S.Temat przegladalem ale konkretnej odp na moje pytanie nie znalazlem...Temp w stersie max 45 stopni w idle 38 Pozdro To coś cienko szukałeś :mur: W RivaTunerze masz zakładkę Fan i tam zmieniasz % obroty wentylatora... linka też Ci podać gdzie to ściągnąć bo może mało konkretnie znalazłeś :?: :mur: :mur: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bhaal Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 (edytowane) To coś cienko szukałeś :mur: W RivaTunerze masz zakładkę Fan i tam zmieniasz % obroty wentylatora... linka też Ci podać gdzie to ściągnąć bo może mało konkretnie znalazłeś :?: :mur: :mur: :mur: Umiesz czytac????? Wyraznie napisalem ze riva tuner nie dzialalo(czyt. nie zmienilo obrotow)!!!!! Przeczytaj a pozniej sie wypowiadaj... Edytowane 13 Stycznia 2007 przez bhaal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macin Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 No to po moim poście będzie burza (patrząc na poprzedni):) Stałem się posiadaczem Palita 7600gs sonic i mam pytanko: do kręcenia użyć atitoola (słyszałem że powoduje zwisy) czy RT (chciałbym z monitem temp)? Jak wykręcacie to stabilne wartości modyfikujecie w biosie karty i wgrywacie na stałę czy za każdym uruchomieniem systemu ładuje się profil? Nie bluzgajcie tylko odpiszcie bo tyle samo zajmie:)) THX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 W RT zaznaczasz 'Apply overclocking at Windows startup' i system ładuje Ci się z zegarami jakie tam sobie ustawisz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pacific Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Ja i chyba wiekszosc userów ma tak że riva jest w autostarcie i w 2d karta ma zanizone takty a gdy przechodzi do trybu 3d takty sie zwiekszaja ;) O to ci chodzilo ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macin Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Ja i chyba wiekszosc userów ma tak że riva jest w autostarcie i w 2d karta ma zanizone takty a gdy przechodzi do trybu 3d takty sie zwiekszaja ;) O to ci chodzilo ? Ot właśnie coś takiego. Oki doki bierem się do roboty. Na początek pojadę 500/1500. Czy podniesienie napięcia jest tylko przez moda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pacific Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Czy podniesienie napięcia jest tylko przez moda? Mod to m.in. zmiana napięcia ;) Czy podniesienie napięcia jest tylko przez moda? Mod to m.in. zmiana napięcia ;) Czy podniesienie napięcia jest tylko przez moda? Mod to m.in. zmiana napięcia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macin Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Mod to m.in. zmiana napięcia ;) Mod to m.in. zmiana napięcia ;) Mod to m.in. zmiana napięcia ;) Tia. Dogadali się jak ruski z niemcem. Wiem, wiem tylko z tym, aby podnieść napięcie trzeba robić ołówka przykładowo czy wystarczy softem? Kurde zmieniła się ta riva od czasu tnt2:)))) Jak doczłapać się do zegarów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cho-marek Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 1.39 i 675 to trochę mało. 7300GT na B1 i 1.5 robią około 750 [; To jeszcze zależy jakim miernikiem ktoś mierzy i na jakim zakresie. Bardziej istotna jest delta U do ilość MHz mierzona tym samym miernikiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suslik Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 (edytowane) Witam, wczoraj obiecywałem, że dostarczę moje wyniki, a więc nie pozostanę gołosłowny ;) Na standardowym napięciu ( jak dopadnę miernik, to pobawię się ołówkiem ) udało mi się uzyskać stabilne 520 core i 1580 mem :) 3dmark03(stock procesor): 3dmark03(2,40 procesor):http://service.futuremark.com/orb/resultan...amp;UID=7593613 I mam takie pytanie: czy na tym sprzęcie wynik, który osiągnąłem jest dobry? pozdrawiam Edytowane 14 Stycznia 2007 przez suslik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 Troche za mało ale moim zdaniem to przez to, że nie masz duala tylko jedną kostkę 512. A 3dMark 2k3 lubi duala i szybkie pamięci :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macin Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 (edytowane) No ja na swoim palicie na 520/1540 mam 12660. Na stałe ustawię 500/1500 i powinno wystarczyć. Czy wam memki chodzą na def. V na 1600? http://service.futuremark.com/orb/resultan...amp;UID=7594785 Edytowane 14 Stycznia 2007 przez macin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suslik Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 Mi za nic nie chciały pójść wyżej niż 1580 - artefakty już w atitoolu. Czyli ja mam z tego co widzę jakiś bardzo duży wynik w porownaniu do twojego - mam dużo słabszy procesor i dużo słabsze memki :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 Mi za nic nie chciały pójść wyżej niż 1580 - artefakty już w atitoolu. Czyli ja mam z tego co widzę jakiś bardzo duży wynik w porownaniu do twojego - mam dużo słabszy procesor i dużo słabsze memki :P Wywal tego ATIToola. On często przekłamuje. Zainstaluj RivaTunera i kręć małymi skokami, potem pętla 3dmarka lub kilka minut gry. Na pewno więcej wyciśniesz... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macin Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 Mi za nic nie chciały pójść wyżej niż 1580 - artefakty już w atitoolu. Czyli ja mam z tego co widzę jakiś bardzo duży wynik w porownaniu do twojego - mam dużo słabszy procesor i dużo słabsze memki :P To kurka wodna od czego to zależy? Od sterowników (mam whql 93.xx)? To ile smarków powinienem mieć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pacific Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 Dobrze dobrane stery zawsze "pare" pkt dodają ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lothar345 Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 (edytowane) http://www.morele.net/?pg=product_info&...rice&dspl=p GF7600GT za 385 plnów? Chyba szykuje się hit cenowy... Co myślicie? Edytowane 17 Stycznia 2007 przez lothar345 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 http://www.morele.net/?pg=product_info&...rice&dspl=p GF7600GT za 385 plnów? Chyba szykuje się hit cenowy... Co myślicie? może się pomylili i zamiast 4 wpisali 3 :D a może sytuacja taka jak nie dawno z 7900gtx :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 http://www.marketpc.pl/?id=62345&mode=Produkt Ten sam GF za 369zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 hmm robi się ciekawie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 (edytowane) To po kiego kupowalem uzywke Palita za 105€? Cos mi tu jednak nie pasuje, w DE najtaniej po 109€ znalazlem jakiegos GT. Kupil juz ktos? ps. W sklepie na TwojePC tez jest po 3xx. Jednak dalem [gluteus maximus]... :( Edytowane 17 Stycznia 2007 przez ridczak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pacific Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 Ceny maskakrycznie spadaja :| ;/ Ja juz na mojej grafie straciłem 150zl... :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janisław Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 Czyli niebawem wejdzie coś nowego i każdy pozbywa się zapasów :D Jednak Palit to był dobry wybór - jak Dosia, po co przepłacać :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suslik Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 Mógłby ktoś opisać vmoda na palita z tym czarnym wiatraczkiem? http://twojepc.emarket.pl/PriceList/item.a...ductid=C9400713 to moja wersja pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 Uaaaaa, trzeba sprzedawać na allegro póki się jeszcze da :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pacific Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 Uaaaaa, trzeba sprzedawać na allegro póki się jeszcze da :D Albo poczekać aż cena jeszcz bardziej spadnie i potem kupic idento grafe i zrobić SLI ;> W miare możliwości ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 I będzie wydajniej niż 7900gs :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 Uuu z dnia na dzień stówka mniej :wink: @Lanc Niezły pomysł :):):) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pacific Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 Jaka tam stówka ? :blink: Chciałbym żeby było tak jak mówisz :D :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...