Skocz do zawartości
kuki1989

Geforce 7600 GS / GT

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Ma 7600gs z zalmanem i chcialbym sie od was dowiedziec jak uciszyc tego zalmana bo jest teraz najglosniejszym elementem mojego kompa i jak siedzie wieczorem to mnie szlag trafia. Riva tuner i ntune u mnie nie dzialaja...

Z gory dzieki za odp.

P.S.Temat przegladalem ale konkretnej odp na moje pytanie nie znalazlem...Temp w stersie max 45 stopni w idle 38

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bhaal napisał(a):

Witam

Ma 7600gs z zalmanem i chcialbym sie od was dowiedziec jak uciszyc tego zalmana bo jest teraz najglosniejszym elementem mojego kompa i jak siedzie wieczorem to mnie szlag trafia. Riva tuner i ntune u mnie nie dzialaja...

Z gory dzieki za odp.

P.S.Temat przegladalem ale konkretnej odp na moje pytanie nie znalazlem...Temp w stersie max 45 stopni w idle 38

Pozdro

To coś cienko szukałeś :mur: W RivaTunerze masz zakładkę Fan i tam zmieniasz % obroty wentylatora... linka też Ci podać gdzie to ściągnąć bo może mało konkretnie znalazłeś :?: :mur: :mur: :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

piotralek napisał(a):

To coś cienko szukałeś :mur: W RivaTunerze masz zakładkę Fan i tam zmieniasz % obroty wentylatora... linka też Ci podać gdzie to ściągnąć bo może mało konkretnie znalazłeś :?: :mur: :mur: :mur:

Umiesz czytac????? Wyraznie napisalem ze riva tuner nie dzialalo(czyt. nie zmienilo obrotow)!!!!! Przeczytaj a pozniej sie wypowiadaj... Edytowane przez bhaal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to po moim poście będzie burza (patrząc na poprzedni):) Stałem się posiadaczem Palita 7600gs sonic i mam pytanko: do kręcenia użyć atitoola (słyszałem że powoduje zwisy) czy RT (chciałbym z monitem temp)? Jak wykręcacie to stabilne wartości modyfikujecie w biosie karty i wgrywacie na stałę czy za każdym uruchomieniem systemu ładuje się profil? Nie bluzgajcie tylko odpiszcie bo tyle samo zajmie:)) THX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja i chyba wiekszosc userów ma tak że riva jest w autostarcie i w 2d karta ma zanizone takty a gdy przechodzi do trybu 3d takty sie zwiekszaja ;) O to ci chodzilo ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pacific napisał(a):

Ja i chyba wiekszosc userów ma tak że riva jest w autostarcie i w 2d karta ma zanizone takty a gdy przechodzi do trybu 3d takty sie zwiekszaja ;) O to ci chodzilo ?

Ot właśnie coś takiego. Oki doki bierem się do roboty. Na początek pojadę 500/1500. Czy podniesienie napięcia jest tylko przez moda?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

macin napisał(a):

Czy podniesienie napięcia jest tylko przez moda?

Mod to m.in. zmiana napięcia ;)

macin napisał(a):

macin napisał(a):

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pacific napisał(a):

Tia. Dogadali się jak ruski z niemcem. Wiem, wiem tylko z tym, aby podnieść napięcie trzeba robić ołówka przykładowo czy wystarczy softem? Kurde zmieniła się ta riva od czasu tnt2:)))) Jak doczłapać się do zegarów?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

wczoraj obiecywałem, że dostarczę moje wyniki, a więc nie pozostanę gołosłowny ;)

Na standardowym napięciu ( jak dopadnę miernik, to pobawię się ołówkiem )

udało mi się uzyskać stabilne 520 core i 1580 mem :)

3dmark03(stock procesor): Dołączona grafika

3dmark03(2,40 procesor):http://service.futuremark.com/orb/resultan...amp;UID=7593613

I mam takie pytanie: czy na tym sprzęcie wynik, który osiągnąłem jest dobry?

pozdrawiam

Edytowane przez suslik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

suslik napisał(a):

Mi za nic nie chciały pójść wyżej niż 1580 - artefakty już w atitoolu.

Czyli ja mam z tego co widzę jakiś bardzo duży wynik w porownaniu do twojego - mam dużo słabszy procesor i dużo słabsze memki :P

Wywal tego ATIToola. On często przekłamuje. Zainstaluj RivaTunera i kręć małymi skokami, potem pętla 3dmarka lub kilka minut gry. Na pewno więcej wyciśniesz... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

suslik napisał(a):

Mi za nic nie chciały pójść wyżej niż 1580 - artefakty już w atitoolu.

Czyli ja mam z tego co widzę jakiś bardzo duży wynik w porownaniu do twojego - mam dużo słabszy procesor i dużo słabsze memki :P

To kurka wodna od czego to zależy? Od sterowników (mam whql 93.xx)? To ile smarków powinienem mieć?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lothar345 napisał(a):

http://www.morele.net/?pg=product_info&amp...rice&dspl=p

GF7600GT za 385 plnów?

Chyba szykuje się hit cenowy...

Co myślicie?

może się pomylili i zamiast 4 wpisali 3 :D

a może sytuacja taka jak nie dawno z 7900gtx :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To po kiego kupowalem uzywke Palita za 105€? Cos mi tu jednak nie pasuje, w DE najtaniej po 109€ znalazlem jakiegos GT. Kupil juz ktos?

ps. W sklepie na TwojePC tez jest po 3xx. Jednak dalem [gluteus maximus]... :(

Edytowane przez ridczak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Palato napisał(a):

Uaaaaa, trzeba sprzedawać na allegro póki się jeszcze da :D

Albo poczekać aż cena jeszcz bardziej spadnie i potem kupic idento grafe i zrobić SLI ;> W miare możliwości ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi