Skocz do zawartości
kuki1989

Geforce 7600 GS / GT

Rekomendowane odpowiedzi

-Caleb- napisał(a):

No ja tez skonczylem wstepna zabawe z moim Galaxy 7600Gt@620/820 (sam wykryl) na sterach 84.26, jak dalem wiecej to mi sie 2003 na cpu test zacial... a wogole to jak zainstalowalem stery 84.26 to ....system mi ja wykryl jako MSI i nawet zainstalowal w zakladkach pulpitu narzedzia do OC od MSI, dodatkowo kazdy program wykrywa mi ja jako MSI NX7600GT ;] nie wiem - moze sie w fabryce walneli, niezle jaja, ale mi to bez roznicy. Karta wypas, porownujac z qumpla Leadtekiem 6800XT 16/5 @375/875 to poprostu urywa głowe ;]

Wyniki jakie uzyskalem:

2003 - 15000

2005 - 6800

2006 - 3400

Testy gier bede uzupelniac bo narazie musze sie wyzyc troche jako ze miesiac jechalem na Rivie TNT M64 (prawie ośleplem)

Doom III 1280x1024 Ultra High AAx4 - 80 fps ;]

PS. W Action juz ta karta stoi za 710 zl :[] i ma jeszcze taniec.

No ładnie ładnie...sam mam zamiar ją na dniach kupić, to juz bedzie druga karta od galaxy, świetne karty firma robi i w dodatku tanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam konfig z podpisu i z powodu slynnych freezow [nf3+6xxx] postanowilem przepełznąć na nf4;] No i zastanawia mnie jak ma sie wydajnosc 6800 12/6 do 7600gs...Na gt raczej kasy nie bede mial , chce zrobic przesiadke bez zadnych doplat i chyba mi sie to uda....7600gs po oc bedzie lepszy od 6800?

dzx za odpowiedzi ;)

pozdrawiam :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ogladalem testy i 7600gs do 6800 wypadal bardzo podobnie, a nawet lepiej... po oc byl juz znacznie szybszy

zobacz sobie testy tutaj, a nastepnie porownaj do testow z 6800: http://www.hardware.fr/articles/611-1/nvid...-x1800-gto.html

Edytowane przez DarkArrow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj kupiłem evrcool vc-rhc turbo 2 myśle że przy cenie 85zł będzie lepszy niż pentagram xc-80cu i napewno też założe go na 7900gt zreszą mam nadzieje że w środe po świętach będzie i go porównam z xc-80 cu.

Chciałem najpierw brać silencera 6 rev.2 ale jak pod nim założyć radiatorki na pamięcie które ewidentnie potrzebują radiatorków przy taktowaniu na 920. I pytanie co można zrobić żeby podnieść jeszcze napięcie na rdzeń bo ołówkomy mod daje stabilne 655 MHz nie mniej karta wstaje a przynajmniej moja nawet na 690 nie ma żadnych artów ale z braku prądu 3Dmark05 się zawiesza. Pozostaje chyba hardcor i lutownica....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sideband napisał(a):

7600gt w impulsach pobiera dość dużo prądu , więc się nie zdziw jak po extrem vmodzie uwali się jakaś ścieżke na płycie , 7600gt nie kręcony pobiera ok 40wat(peak 60wat)

Chodzi mi o 700MHz na gpu bo czytałem że tyle robią ale to co napisałeś czytam pierwszy raz. Gdzie to znalazłeś że tak się może stać :sad: Edytowane przez Mirkirst

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

musiałem o tym gdzieś przeczytać? , pci-express ma ograniczenie do 75wat , jeżeli karta pobiera więcej niż 75wat z płyty mogą być problemy , 700mhz tylko zależy na jakim napięciu , bo pewnie na wodzie przy niskiej temp można taki wynik uzyskać praktycznie na standardowym napięciu , bo lepsze sztuki na powietrzu uzyskują 650mhz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Black_war napisał(a):

generalnie to imo bledem jest brak wtyczki zasilania.. bo kto tak naprawde patrzy na to ile pradu karta zre ? mnie bardziej by interesowalo te 50mhz na rdzeniu wiecej :)

przypuszczam, ze ksiazka zyczen i zazalen wisi w firmie nvidia, mozesz smialo sie zapytac dlaczego nie dali wtyczki na swoim referencyjnym pcb... przypuszczam ze z jednego powodu, BO JEJ NIE POTRZEBUJE!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

przypuszczam, ze ksiazka zyczen i zazalen wisi w firmie nvidia, mozesz smialo sie zapytac dlaczego nie dali wtyczki na swoim referencyjnym pcb... przypuszczam ze z jednego powodu, BO JEJ NIE POTRZEBUJE!

Cytat

7600gt w impulsach pobiera dość dużo prądu , więc się nie zdziw jak po extrem vmodzie uwali się jakaś ścieżke na płycie , 7600gt nie kręcony pobiera ok 40wat(peak 60wat)

Cytat

musiałem o tym gdzieś przeczytać? , pci-express ma ograniczenie do 75wat , jeżeli karta pobiera więcej niż 75wat z płyty mogą być problemy , 700mhz tylko zależy na jakim napięciu , bo pewnie na wodzie przy niskiej temp można taki wynik uzyskać praktycznie na standardowym napięciu , bo lepsze sztuki na powietrzu uzyskują 650mhz

czytaj uwaznie ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mirkirst napisał(a):

Dzisiaj kupiłem evrcool vc-rhc turbo 2 myśle że przy cenie 85zł będzie lepszy niż pentagram xc-80cu i napewno też założe go na 7900gt zreszą mam nadzieje że w środe po świętach będzie i go porównam z xc-80 cu.

Chciałem najpierw brać silencera 6 rev.2 ale jak pod nim założyć radiatorki na pamięcie które ewidentnie potrzebują radiatorków przy taktowaniu na 920. I pytanie co można zrobić żeby podnieść jeszcze napięcie na rdzeń bo ołówkomy mod daje stabilne 655 MHz nie mniej karta wstaje a przynajmniej moja nawet na 690 nie ma żadnych artów ale z braku prądu 3Dmark05 się zawiesza. Pozostaje chyba hardcor i lutownica....

Czekam z niecierpliwością na TESTY bo zbieram kase na... noo właśnie myślałem oczywiście nad pentagramem 80CU ale to może być ciekawą i wydajniejsza alternatywą!

Mała uwaga co do kart galaxy...w przypadku 7600GT to referencyjna nvidii ale mam jeszcze 7900GT (też galaxy) i w obu rdzeń słabiutko idzie, w 7600GT na 600mhz a w 7900GT tylko 586 :( Czyzby Galaxy jednak byłą słabiej dowoltovana (ale przeci to referencyjne!) Może poprostu miałem pecha :( ... zobaczy sie po zminie chłodzonka i vmodzie

Ps pamiatki w 7900GT idą na 906mhz! wynik w 3dsmarku 2003 to 18605 (na procku venice@2466mhz) żadna rewelacja bo rdzeń słabiutko :(

Edytowane przez wodnik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ZZed napisał(a):

sory za pytanie ale nie czytalem calego topika (ponad 600 postow)

Czy jest wersja 7600 gt z 266b szyna ??? bo znalazlem cos takiego

capslock

Lub

Apollo pozycja 178 w cenniku [PCIE] Karta GeForce 7600GT Palit 256MB 256b NE/7600GT+TD21

To jakis blad opisu. 7600 sa tylko z 128 bitowa szyna pamieci.

http://www.msi.com.tw/program/products/vga...ail.php?UID=729

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wodnik napisał(a):

Czekam z niecierpliwością na TESTY bo zbieram kase na... noo właśnie myślałem oczywiście nad pentagramem 80CU ale to może być ciekawą i wydajniejsza alternatywą!

Mała uwaga co do kart galaxy...w przypadku 7600GT to referencyjna nvidii ale mam jeszcze 7900GT (też galaxy) i w obu rdzeń słabiutko idzie, w 7600GT na 600mhz a w 7900GT tylko 586 :( Czyzby Galaxy jednak byłą słabiej dowoltovana (ale przeci to referencyjne!) Może poprostu miałem pecha :( ... zobaczy sie po zminie chłodzonka i vmodzie

Ps pamiatki w 7900GT idą na 906mhz! wynik w 3dsmarku 2003 to 18605 (na procku venice@2466mhz) żadna rewelacja bo rdzeń słabiutko :(

o odnośnie 7900gt , to tyle właśnie średnio się kręcą , po zmianie chłodzenia da rade dociągnąć do 600mhz , tylko próbki od nvidii kręciły się nad zwyczaj dobrze , taka sama sytuacja też była z 7600gt(próbki od nvdii szły ok 650mhz) Edytowane przez sideband

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sideband napisał(a):

o odnośnie 7900gt , to tyle właśnie średnio się kręcą , po zmianie chłodzenia da rade dociągnąć do 600mhz , tylko próbki od nvidii kręciły się nad zwyczaj dobrze

Eeee... no ludziska mają spokojnie 620-630.... więc tak z 600 nie ma sie co cieszyć :(

PS..mógłby ktoś wrzucić zdiecie 7600GT z zaznaczonym miejscem gdzie sie Vmody robi bo nie moge znaleść tego miejsca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sideband napisał(a):

o odnośnie 7900gt , to tyle właśnie średnio się kręcą , po zmianie chłodzenia da rade dociągnąć do 600mhz , tylko próbki od nvidii kręciły się nad zwyczaj dobrze , taka sama sytuacja też była z 7600gt(próbki od nvdii szły ok 650mhz)

To jakoś dziwne że moja na referencyjnym robiła 650/870 (Oblivion mi chodził).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kazz napisał(a):

To jakoś dziwne że moja na referencyjnym robiła 650/870 (Oblivion mi chodził).

trafiło ci się i tyle , ja nie podaje przykładów , które można policzyć na palcach jednej dłoni , tylko podaje ile średnio lecą 7600gt , w każdej serii kart trafiają się lepsze sztuki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.extremetech.com/article2/0,1697,1947831,00.asp

Hmmmm.... Wedgług tego zaś testu wygląda na to że to karty NV (poza GF7900GTX który przegrywa z x1900xtx) są wydajniejsze od swoich bezpośrednich konkurentów :wink:

POZDRO 4 ALL i Wesołych Świąt wszystkim :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi