Robin AMD Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 Witam mam duzy dylemat. Mój szfagier zaproponował zamiane komputerami. On chce to co mam w podpisie za ten oto zastaw. Procesor-Intel Celeron D346 3.06 GHz BOX (LGA775) 64-bit Płyta główna-AsRock 775i915P-SATA2 Intel 915P Pamięć-Corsair VS DDR 512MB 400MHz CL2.5 Dysk twardy-WD Caviar SE 80 GB 8MB cache Serial ATA Karta graficzna-Radeon X1300 Pro HiS 256MB TV& 2xDVI BOX IceQ Zasilacz-Szef 360W I prosze powiedzcie czy warto się zamieniac czy nie?? Bo ja juz nie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bula i spula Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 Ja bym się nie zamienił - słaba grafika i procesor. No i jeszcze moja uraza do intela... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wacpan16 Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 Ja bym nie bral. Ten sprzet jest gorszy od twojego. I ja tez tak jak @ Bula i Spula nie lubie Intela. A powiedz czy ten twoj szwagier to on sie zna na kompach? Moze chcial wykorzystac twoja niewiedze, zeby sie zamienic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 eee tam ja był sie zamienił szwagier ma lepsze pamięci, lepszą grafe, a proca zawsze idzie zmienic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShadowMaster Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 ja bym sie zamienił ale moze się nie znam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 Ja bym się nie zamieniał. Jedyne co tam jest lepsze to grafa (oczywiscie roznica niewielka po prostu troche nowsza). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sensej17 Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 ja tez bym sie zamienil... wez pod uwage ze jego plyta ma pci-e Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _ANTEK_ Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 ja bym go zrobil tak ze ja mialbym 2 kompy a on zadnego :) a tak powaznie, to z doplata bym sie zamienil ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 nie zamieniaj sie nawet ja zmienisz tego cielaka to na asrocku nie pokrecisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 (edytowane) Jak tylko ten celeron poszedłby na fsb 166mhz na ww asrocku, to warto zamienić. Masz Sata II, Ddr z możliwością zmiany na Ddr 2 i Pci-e- tańsze nowe grafy. X1300Pro też jast trochę wydajniejsza od 9600 Pro. Byleby ten celeron się podkręcił, bo jak nie, to trochę lipa. Spróbuj zostawić dysk- samsung cichszy. Edytowane 30 Stycznia 2006 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robin AMD Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 Kurde to juz nie wiem co robic :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 hmm ja bym raczej się zamienił X1300PRO to jednak jest lepsze niż 9600 - jedynie AsRocka i WD - jest nie tego AsRock - złe wspomnienia WD - podobno głośny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 (edytowane) Ja bym się nie zamieniał. Po prostu nie lubie Intela ;) Edytowane 30 Stycznia 2006 przez Barthezzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robin AMD Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 (edytowane) Szfagier ma lepsze Ramy lepsza grafike a procesor tez chyba lepszy. Ten celeron ma tez 64bit tylko w dodatku ma taktowanie 3Ghz wiec w czym on jest gorszy??Osobiscie tez nie lubię intela. Ale jak myslicie czy na tym zestawie z intelem gry beda chodzić płynniej?? Aha dodam ze ten Radek X1300 ma taktowania 500Dla rdzenia i 1000Mhz dla pamęci. Edytowane 30 Stycznia 2006 przez Robin AMD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 http://www.benchmark.pl/r.php?file=http://...l_CeleronD.html masz i nie patzr na ghz porownaj tego cielaka z sempem 2ghz .. a Twoj bedzie na 100% szybszy bo masz wyzsza niz standardowa magistrale Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robin AMD Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 No dobra dzieki za rady zostane przy swoim zestawie THX wszystkim!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 Ja mam jeszcze taki pomysł: Odpal ulubione gierki na kompie kuzyna i porównaj działanie ich na Twoim komputerze. Ja bym się zamienił, ale nie w ciemno, szwagier wie, że masz lepszy procesor, procesor to nie wszystko. Spróbuj z nim zagadać, abyście zamienili się tymczasowo na przetestowanie, tzn. postawić system po swojemu, skonfigurować po swojemu, wiesz o co chodzi, wtedy wszystko wyjdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robin AMD Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 (edytowane) Testowałem kilka gierek. w Doom3 u niego było więcej o 5 FPS w NFS MW miał mniej więcej tyle samo co ja. Tylko u niego gdy sie jechalo z predkością ok 200Km/h niekiedy byly zaciecia czego u mnie nie ma!! W Doom3 mapy się u niego dłuzej wczytuja w NFS MW tez mu sie dłużej wszystko ładuje. W Quake 4 miał wiecej FPS cos kolo 3-4 ale za to mapy mu sie ładowały o połowe dłużej.w Age of Empires 3 u niego była ładniejsza grafika i miał więcej FPS ale dalej mapy się tu ładowały jeszcze dłuzej niz w Doom3 i Quake4. Aha dodam jeszcze ze na jego zestawie przy grach Quake 4 i Doom3 byly lekkie przycięcie przy strzelaniu do potworów czego u mnie nie ma. A przy otwieranu drzwi tez mu sie przycina a u mnie nie. Gry testowałem na tak samo ustwionej rozdzielczości i grafice. Edytowane 30 Stycznia 2006 przez Robin AMD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...