Skocz do zawartości
Robin AMD

Co Mam Zrobić!?!?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam duzy dylemat. Mój szfagier zaproponował zamiane komputerami. On chce to co mam w podpisie za ten oto zastaw.

Procesor-Intel Celeron D346 3.06 GHz BOX (LGA775) 64-bit

Płyta główna-AsRock 775i915P-SATA2 Intel 915P

Pamięć-Corsair VS DDR 512MB 400MHz CL2.5

Dysk twardy-WD Caviar SE 80 GB 8MB cache Serial ATA

Karta graficzna-Radeon X1300 Pro HiS 256MB TV& 2xDVI BOX IceQ

Zasilacz-Szef 360W

I prosze powiedzcie czy warto się zamieniac czy nie?? Bo ja juz nie wiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak tylko ten celeron poszedłby na fsb 166mhz na ww asrocku, to warto zamienić. Masz Sata II, Ddr z możliwością zmiany na Ddr 2 i Pci-e- tańsze nowe grafy. X1300Pro też jast trochę wydajniejsza od 9600 Pro. Byleby ten celeron się podkręcił, bo jak nie, to trochę lipa.

Spróbuj zostawić dysk- samsung cichszy.

Edytowane przez WDK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szfagier ma lepsze Ramy lepsza grafike a procesor tez chyba lepszy. Ten celeron ma tez 64bit tylko w dodatku ma taktowanie 3Ghz wiec w czym on jest gorszy??Osobiscie tez nie lubię intela. Ale jak myslicie czy na tym zestawie z intelem gry beda chodzić płynniej??

Aha dodam ze ten Radek X1300 ma taktowania 500Dla rdzenia i 1000Mhz dla pamęci.

Edytowane przez Robin AMD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam jeszcze taki pomysł: Odpal ulubione gierki na kompie kuzyna i porównaj działanie ich na Twoim komputerze. Ja bym się zamienił, ale nie w ciemno, szwagier wie, że masz lepszy procesor, procesor to nie wszystko.

Spróbuj z nim zagadać, abyście zamienili się tymczasowo na przetestowanie, tzn. postawić system po swojemu, skonfigurować po swojemu, wiesz o co chodzi, wtedy wszystko wyjdzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Testowałem kilka gierek. w Doom3 u niego było więcej o 5 FPS w NFS MW miał mniej więcej tyle samo co ja. Tylko u niego gdy sie jechalo z predkością ok 200Km/h niekiedy byly zaciecia czego u mnie nie ma!! W Doom3 mapy się u niego dłuzej wczytuja w NFS MW tez mu sie dłużej wszystko ładuje. W Quake 4 miał wiecej FPS cos kolo 3-4 ale za to mapy mu sie ładowały o połowe dłużej.w Age of Empires 3 u niego była ładniejsza grafika i miał więcej FPS ale dalej mapy się tu ładowały jeszcze dłuzej niz w Doom3 i Quake4.

Aha dodam jeszcze ze na jego zestawie przy grach Quake 4 i Doom3 byly lekkie przycięcie przy strzelaniu do potworów czego u mnie nie ma. A przy otwieranu drzwi tez mu sie przycina a u mnie nie. Gry testowałem na tak samo ustwionej rozdzielczości i grafice.

Edytowane przez Robin AMD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi