yotomeczek Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Legendarny następca BH5 - BH4 Było o nim swego czasu głośno Wyszły jakieś sample .... i nic Wiecie coś o nich ? Wiem, że zarzucili ich produkcję bo ... DDr2 itd, ale interesuje mnie czy w ogóle gdzieś potestowali te BH4 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 słyszałem, że miały robić 250 MHz 2-2-2-5 na napięciu 2,5 - 2,6V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Podobno wyprodukowali ok 40 takich modułów ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 szkoda,ze nie wdrozyli-wtedy było by 2 2 2 5 dla massz a nie tylko dla elity z płytami co podają 3.6-3.8v... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 dziwne, że żaden nie wypłynął jak narazie np. na XtremeSystems? :? w takim razie one napewno nie są dostępne publicznie... albo nie działają jak należy :cry: p.s. jako ciekawostke podam, żę będą kości 1GB na winbondzie, nowa rev. AH5 chyba ma się nazywać... było o tym całkiem głośno właśnie na XS... ale teraz cisza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 temat BH4 to temat sprzed 2 lat - więc na pewno już ich nie będzie ... Znalazłem jeszcze takie info: "there are actually 2 kinds of A-Data PC4000 and they both uses different ram chips. one of them is ADD8608A8A-4B, 6 layers pcb, @500 they're rated CL3. already released in retail market. the other uses winbond W942508bh-4, and this is still ES. they both goes under the brand A-Data, if you dunno yet, A-Data is actually a subsidiary of Winbond." Hmm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 ciekawe, bardzo ciekawe :D ale A-data mogłaby puścić jakieś małe info... choćby by zaspokoić naszą ciekawość, a moze napiszemy petycję do nich :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 słyszałem, że miały robić 250 MHz 2-2-2-5 na napięciu 2,5 - 2,6V całkiem ladnie by było, ale czy to daje nadzieje na 300mhz 3.8V? rczej nie, pewnie nie lubilyby takch voltow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 nie wiadomo... zresztą i tak się raczej nie dowiemy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 całkiem ladnie by było, ale czy to daje nadzieje na 300mhz 3.8V? rczej nie, pewnie nie lubilyby takch voltow. Przy 3.8? Jak dla mnie to przy 3.2 by tyle robiły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 nie zebym się czepiał, ale to są tylko gdybania :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 (edytowane) wyszło ich około 40 sztuk z fabryki, od 2 lat mam fotki i oznaczenia i szukam :D :D jak dotąd nie znalazłem :lol2: powiedzcie mi co to za kości: http://green.ap.teacup.com/neocyber/img/1138039226.jpg http://green.ap.teacup.com/neocyber/img/1138039112.jpg http://green.ap.teacup.com/neocyber/img/1138039226.jpg http://green.ap.teacup.com/neocyber/img/1138039263.jpg Edytowane 6 Lutego 2006 przez dszywala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 (edytowane) ciekawe, bardzo ciekawe :D ale A-data mogłaby puścić jakieś małe info... choćby by zaspokoić naszą ciekawość, a moze napiszemy petycję do nich :D Teraz juz nie warto, zaraz bedzie masowa przesiadka na DDR2 :) 2x512MB 2-2-2-5 283Mhz cos pieknego :) Edytowane 6 Lutego 2006 przez PITer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 zgadzam się :wink: ciekawe czy winbond stworzy coś na DDR2? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Nie. Winbond jakies 2 lata temu zrezygnowal z produkcji pamieci i sprzedal linie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Coś mi się obiło o uszy, ale cóż... Szkoda :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 (edytowane) temat BH4 to temat sprzed 2 lat - więc na pewno już ich nie będzie ... Znalazłem jeszcze takie info: "there are actually 2 kinds of A-Data PC4000 and they both uses different ram chips. one of them is ADD8608A8A-4B, 6 layers pcb, @500 they're rated CL3. already released in retail market. the other uses winbond W942508bh-4, and this is still ES. they both goes under the brand A-Data, if you dunno yet, A-Data is actually a subsidiary of Winbond." Hmm Niepasuje mi jedna rzecz - winbondy nie działają na CL3 Legendarne BH-4 są prawdopodobnie gdzies dobrze zabezpieczne, żeby nie dostaly sie w niepowolane rece, patrz OCerzy :wink: . Chociaz z drugiej strony, nawet od AMD wypływają takie "bajery" jak FX56... (fizycznie fx55, myslacy ze jest fx57... czy jakos tak :wink: ) Temat jest niestety juz dosc stary i raczej nic nowego juz nieodkryjemy. Mozna by bylo jeszcze zrobic na XS podobny temat o BH-4, tam jest duzo wieksza szansa na powodzenie. Niestety, winbond juz nie bawi sie w pamieci, a w ciaglu najblizszych miesiecy ddr2 wyprze ddr1 z rynku poprzez am2.... Ech, az sie lezka w oku kreci. Winbondy wyprzedzily swoją epokę. W 2002 roku byly robione pamieci, ktore nadal sa najlepsze/prawie najlepsze w 2006 :cry: Edytowane 6 Lutego 2006 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 wyszło ich około 40 sztuk z fabryki, od 2 lat mam fotki i oznaczenia i szukam :D :D jak dotąd nie znalazłem :lol2: powiedzcie mi co to za kości: http://green.ap.teacup.com/neocyber/img/1138039226.jpg http://green.ap.teacup.com/neocyber/img/1138039112.jpg http://green.ap.teacup.com/neocyber/img/1138039226.jpg http://green.ap.teacup.com/neocyber/img/1138039263.jpg zdaje się że redline PC4000 niestety nic poza 1M nie pokazali ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myrddin669 Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 może to te z ultra-selekcji?? wybrane z 40-tu sztuk?? ;) wiem że pojedyncze sztuki redlinow robily 280+ na luzniejszych timingach, zdaje sie zasluga pcb najbardziej i kosteczek z binningu odkladanych na poleczke... jak te nowe astaki xtreem pc4000 ;) nie nasz zasięg niestety, ale pomarzyć dobra rzecz ;) próbowałem coś w temacie tych astaków zadziałać ale dostałem na 3 dni przed dostawą maila że już nie przyjmują zamówień bo nie wiedzą czy dostaną tyle, że przedsprzedaż obsłużyć... poza tym wkwia mnie przesyłka do polski 50EU!!! pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 (edytowane) Temat ciągle żywy. Niedawno odbyłem ciekawą rozmowę z bylym betatesterem ramu dla winbonda ;) . Osoba zaufana, informacje 100% prawdziwe, ale żeby nikomu się nie dostało to nazwijmy to plotka ;) . Jeśli orientujesz się w temacie, zapewniam że nie uwierzysz w to co przeczytasz :) Zacznijmy od tego, iż wspomniany wyżej człowiek przetestował osobiście 72 pary (czyli 144 kosci) sampli BH-4 :) . Bezpieczna wartość jakie mogą przyjmować na klate to 4.5v, co nie powinno dziwić. Ciekawostką jest iż to dokładnie to samo co stare steppingi BH5, z tą różnicą że zamiast standardowej czestotliwosci 400MHz DDR miały 450MHz DDR. Najbardziej interesujaca Was rzecza jest pewnie to jak się kręcily... i wiecie co ;) ? Slabiej niż BH-5 :lol: ! Ktoś puścił plotke o 250MHz 2.5v i cały świat uwierzył, bo co miał zrobić innego ;) ? Pytacie się dlaczego owe kości nie ujrzały światła dziennego? Popularnym tłumaczeniem jest to, że przyszedł czas DDR2... po części jest to prawdą, jednak BH-4 po prostu nie przeszły testów jakościowych :D . Śmieszne ale prawdziwe :) Zapewne macie już pełne gacie i szczękę na podłodze :P . Teraz najciekawsza rzecz ze wszystkiego :D . Winbond miał także pamięci z oznaczeniem... BH-3, jednak skończyło się tylko na wczesnych alphach, nawet ESów nie było ;) . Były zdolne do 2-2-2 jak każde BH, lubiły wolty... i tyle o nich wiadomo ;) . Zapewne nic więcej się już nigdy nie dowiemy... Znaczenie powyższego tekstu dla losów świata zrozumie nie wiecej niż kilkanaście osób, jednak myślę że będzie to dla nich news 2008 roku :) Edytowane 10 Kwietnia 2008 przez MaSell 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Temat ciągle żywy. Niedawno odbyłem ciekawą rozmowę z bylym betatesterem ramu dla winbonda ;) . Osoba zaufana, informacje 100% prawdziwe, ale żeby nikomu się nie dostało to nazwijmy to plotka ;) . Jeśli orientujesz się w temacie, zapewniam że nie uwierzysz w to co przeczytasz :) Zacznijmy od tego, iż wspomniany wyżej człowiek przetestował osobiście 72 pary (czyli 144 kosci) sampli BH-4 :) . Bezpieczna wartość jakie mogą przyjmować na klate to 4.5v, co nie powinno dziwić. Ciekawostką jest iż to dokładnie to samo co stare steppingi BH5, z tą różnicą że zamiast standardowej czestotliwosci 400MHz DDR miały 450MHz DDR. Najbardziej interesujaca Was rzecza jest pewnie to jak się kręcily... i wiecie co ;) ? Slabiej niż BH-5 :lol: ! Ktoś puścił plotke o 250MHz 2.5v i cały świat uwierzył, bo co miał zrobić innego ;) ? Pytacie się dlaczego owe kości nie ujrzały światła dziennego? Popularnym tłumaczeniem jest to, że przyszedł czas DDR2... po części jest to prawdą, jednak BH-4 po prostu nie przeszły testów jakościowych :D . Śmieszne ale prawdziwe :) Zapewne macie już pełne gacie i szczękę na podłodze :P . Teraz najciekawsza rzecz ze wszystkiego :D . Winbond miał także pamięci z oznaczeniem... BH-3, jednak skończyło się tylko na wczesnych alphach, nawet ESów nie było ;) . Były zdolne do 2-2-2 jak każde BH, lubiły wolty... i tyle o nich wiadomo ;) . Zapewne nic więcej się już nigdy nie dowiemy... Znaczenie powyższego tekstu dla losów świata zrozumie nie wiecej niż kilkanaście osób, jednak myślę że będzie to dla nich news 2008 roku :) no to teraz mogę już spać spokojnie - wszystko jasne ... :D dzięki za info chyba każdej firmie zdarzają się takie wtopy ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Temat ciągle żywy. Niedawno odbyłem ciekawą rozmowę z bylym betatesterem ramu dla winbonda ;) . Osoba zaufana, informacje 100% prawdziwe, ale żeby nikomu się nie dostało to nazwijmy to plotka ;) . Jeśli orientujesz się w temacie, zapewniam że nie uwierzysz w to co przeczytasz :) Zacznijmy od tego, iż wspomniany wyżej człowiek przetestował osobiście 72 pary (czyli 144 kosci) sampli BH-4 :) . Bezpieczna wartość jakie mogą przyjmować na klate to 4.5v, co nie powinno dziwić. Ciekawostką jest iż to dokładnie to samo co stare steppingi BH5, z tą różnicą że zamiast standardowej czestotliwosci 400MHz DDR miały 450MHz DDR. Najbardziej interesujaca Was rzecza jest pewnie to jak się kręcily... i wiecie co ;) ? Slabiej niż BH-5 :lol: ! Ktoś puścił plotke o 250MHz 2.5v i cały świat uwierzył, bo co miał zrobić innego ;) ? Pytacie się dlaczego owe kości nie ujrzały światła dziennego? Popularnym tłumaczeniem jest to, że przyszedł czas DDR2... po części jest to prawdą, jednak BH-4 po prostu nie przeszły testów jakościowych :D . Śmieszne ale prawdziwe :) Zapewne macie już pełne gacie i szczękę na podłodze :P . Teraz najciekawsza rzecz ze wszystkiego :D . Winbond miał także pamięci z oznaczeniem... BH-3, jednak skończyło się tylko na wczesnych alphach, nawet ESów nie było ;) . Były zdolne do 2-2-2 jak każde BH, lubiły wolty... i tyle o nich wiadomo ;) . Zapewne nic więcej się już nigdy nie dowiemy... Znaczenie powyższego tekstu dla losów świata zrozumie nie wiecej niż kilkanaście osób, jednak myślę że będzie to dla nich news 2008 roku :) A czy ow czlowiek wie co sie stalo z tymi 72 parami? Zostaly zamkniete gdzies w szafce, zniszczone, czy czort sam jeden wie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 ...z tą różnicą że zamiast standardowej czestotliwosci 400MHz DDR miały 450MHz DDR.Czyli że na koniec Winbond niby chciał zerwać z oznaczaniem kości jak zawsze, czyli wg. częstotliwości? heh, dziwne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 A czy ow czlowiek wie co sie stalo z tymi 72 parami? Zostaly zamkniete gdzies w szafce, zniszczone, czy czort sam jeden wie?Wróciły zapewne do Winbonda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...