rafa Opublikowano 26 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2010 A nie miało być jakiegoś softu (albo opcji w sterownikach) do niwelowania tych ramek? Wydaje mi się że Ati to zapowiadało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 26 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2010 W jaki sposob soft mialby niwelowac ramki?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stark Opublikowano 26 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2010 Podajesz grubość ramek, soft sobie wszystko liczy i nie wyświetla tego, co byłoby teoretycznie za ramką, ot jak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 26 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2010 No właśnie tak :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g00dMan Opublikowano 27 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2010 http://www.gram.pl/news_8Q7eJO,4_Internetowe_bzdury_growe_na_weekend_14_15_po_E3.html - sprawdźcie filmik #9 Maniakalny media o Tobie piszą ;) :lol: 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 13 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2010 na "wczasach" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 17 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2010 Mały worklog z budowy biurka. Efekt końcowy Przed: Rozebranie wszystkiego Wkręcenie nóg do blatu i zamocowanie ramion Pierwszy sprzęt i kable OK jedno stanowisko już tak jakby jest Drugie już też. Brakło dnia, pora spać. Kable to tragedia ale sił już brak. Koszyk na okablowanie zamontowany. Projekt skończony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 18 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2010 (edytowane) djsilence ładnie, jakim cudem ogarnąłeś te kłęby kabli widoczne na zdjęciach z jednym stanowiskiem? Może jakieś foto od dołu? Moim zdaniem warto by podwiesić komputer. Jest w okolicy ta dodatkowa noga to blat się nie ugnie. Nie ma wtedy strachu, że ktoś będzie Ci przestawiał głowice hdd mopem czy odkurzaczem. To już jednak kwestia upodobań. Nie brakuje Ci teraz szufladek? :rolleyes: Edytowane 18 Lipca 2010 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stark Opublikowano 18 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2010 Mop mopem, ale walnij pięścią w stół przy wiszącym kompie i masz to samo. W znajomej firmie, akurat IT, w biurach właśnie kompy przestawiali na ziemie i się dyski przestały psuć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D.rek Opublikowano 18 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2010 Jak Wy możecie tak blisko monitora siedzieć..? Ja mam tylko 1dną 22" a zamierzam do niego kupić biurko L, tak by monitor był min. 1,5m. od głowy.. teraz jest ok 60cm i szału dostaje.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 18 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2010 80cm od 22" jest całkiem wygodne i przyjemne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 18 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2010 ja siedze okolo 40cm od 27" monitora i nie przeszkadza mi to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 18 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2010 Jak Wy możecie tak blisko monitora siedzieć..? Ja mam tylko 1dną 22" a zamierzam do niego kupić , tak by monitor był min. 1,5m. od głowy.. teraz jest ok 60cm i szału dostaje.. Napisz ze zartujesz z tym 1,6metra od monitora 22'' gwarantuje Ci ze 98% uzytkownikow takich monitorow stosuje dystans max 90cm b.t.w znam takich kolesie co dla palzmy 50'' potrzebuja salonu 10x8m :) to tak jak by w przecietnym kinie siedziec 150m od ekranu lekkie zboczenie albo niewiedza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D.rek Opublikowano 18 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2010 Napisz ze zartujesz z tym 1,6metra od monitora 22'' (..) b.t.w (..) lekkie zboczenie albo niewiedza Fakt, przegiąłem - dokładnie to 101cm.. Co do drugiej części - może tak lubię..? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 19 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2010 Rozumiem, ze DPI masz wieksze niz standardowe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 19 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2010 (edytowane) djsilence ładnie, jakim cudem ogarnąłeś te kłęby kabli widoczne na zdjęciach z jednym stanowiskiem? Może jakieś foto od dołu? Moim zdaniem warto by podwiesić komputer. Jest w okolicy ta dodatkowa noga to blat się nie ugnie. Nie ma wtedy strachu, że ktoś będzie Ci przestawiał głowice hdd mopem czy odkurzaczem. To już jednak kwestia upodobań. Nie brakuje Ci teraz szufladek? :rolleyes: Product ListFusion Cable Basket Rozwazalem podwieszenie, ale jakos nie czuje potrzeby, no i ten mozliwy problem z dyskami wspomniany wyzej. Poza tym to ja odkurzam, wiec z kompem jak z jajkiem :) W szufladkach to glownie syf byl wiec nie :) Jedna szafeczka stoi z prawej z tylu, a caly rzadko uzywany stuff poszedl na strych. Jak Wy możecie tak blisko monitora siedzieć..? Ja mam tylko 1dną 22" a zamierzam do niego kupić biurko L, tak by monitor był min. 1,5m. od głowy.. teraz jest ok 60cm i szału dostaje.. Biurko ma 60cm. Monitor jest w odpowiedniej odleglosci i podwieszony na ruchomych ramionach. W Borderlands gram na w pelni oddalonym monitorze. W COD4 monitor trzymam 40-50 cm od oczu zeby lepiej wchodzily headshoty :) Generalnie monitor powinien byc na wyciagniecie dloni, niezaleznie od Twej pozycji, ktora zmienia sie na przestrzeni czasu (obnizasz sie w siedzeniu lub prostujesz). http://cde.cerosmedia.com/catalogue-product-range-CBS-products-company-br/1V4bd813a1c0d92012.cde/page/12 Edytowane 19 Lipca 2010 przez djsilence Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 19 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2010 Możesz zdradzić ile zapłaciłeś za stolik ? bo rozumiem że osobno to kupowałeś wszystko... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stark Opublikowano 19 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2010 Można policzyć. Nogi, patrząc na allegro, 5x25zł + przesyłka (ew nieco drożej w sklepach typu castorama, leroy merlin). Blat, hmmm, myślę że do 100zł oklejony porządną okleiną, możliwe nawet, że w tej cenie uda się 24 zamiast 18mm. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 19 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2010 (edytowane) Blat z B&Q (coś jak NOMI - nawet też pomarańczowe ;) ) z firmy Conti Ł23.50 = 108zł 5 nóg, po Ł13.50 każda = 62zł Koszyk na kable Ł42 (sam kurier Ł12 :/ ) = 193zł Za wszystko zapłaciłem Visą i fakt, że sam coś stwożyłem był absolutnie Priceless :) Zatem _piotrek świetnie odgadł ceny, choć pominął koszyk na kable, bo to coś co ciężko dostać, szczególnie jeśli chce się to next-day delivery. Edytowane 19 Lipca 2010 przez djsilence Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 19 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2010 (edytowane) Dzięki Panowie :) trzeba się będzie wybrać do castoramy/obi, chociaż w planach była też ławka szkolna :D tanie i w miarę wytrzymałe ;) @down - dzięki przyda się takie info :) Edytowane 19 Lipca 2010 przez Wreq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stark Opublikowano 19 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2010 Na zdjęciach w sumie mało widać, ale jak będziesz zamawiał blat, to bierz porządną okleinę (sztywne tworzywo, jakieś 2mm grubości, jeśli dobrze pamiętam 3zł mb) zamiast takiej zwykłej papierowej, która w sumie jest wszędzie, ale dziadostwo straszne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 23 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2010 Akurat dziewczyna kupiła mi biurko :D więc pomysł z blatem i nogami chwilowo zawieszony... Póki co, wygląda to tak: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 23 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2010 A to po lewo ten tv (daewoo??) to USG domowe:D? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 23 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2010 Haha :D to po lewo, służy mi tylko do oglądania TVP1/2 i Polsatu - bo tyle też odbiera na patyczkach :D więcej nie potrzeba... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas Opublikowano 23 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2010 A drukarka pod nogami nie przeszkadza ? bo ja mam podobnie to rozwiązane i jak chcę się wyciągnąć to raz na jakiś czas zahaczam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 23 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2010 (edytowane) Pewnie przeszkadza, ale jak to się mówi, darowanemu koniowi... :D pzdr BTW. USG rządzi :lol: Edytowane 23 Lipca 2010 przez chemiczny_ali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 23 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2010 No właśnie drukarka nie przeszkadza ;p jak chce się wyłożyć, to kładę nogi na oparcie łóżka - zaraz koło USG :D i mogę w pełni cieszyć się obrazem fullhd z 14' daewoo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 23 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2010 A nie przeszkadza Ci, że monitor jest mocno za wysoko usadowiony ? Powinie być bezpośrednio na poziomie blatu a nie na tej nadstawce.. Ergonomia pracy przy komputerze i przygotowanie stanowiska pracy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 23 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2010 (edytowane) O ile siedzę prosto :D to moje ~188cm wzrostu sprawia, że monitor mam centralnie przed oczami :D pod kątem patrzeć na monitor, nigdy nie lubiłem... ewentualnie trzeba będzie usg dać wyżej :D Edytowane 23 Lipca 2010 przez Wreq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
highonfire Opublikowano 30 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2010 i witam przy okazji bom nowy :D narazie tak to wygląda dalej pewnie bedzie solo6c uchwyt na monitor moze drugiego na rzecz glosnikow się pozbęde, jakies lepsze oswietlnie i cos jeszcze sie znajdzie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...