adamlop Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 Ponizej 2700mhz blokuje 7600gt, takze napewno bedzie blokowal, ale do tego to juz tylko c2d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 Czyli nie ma kompletnie różnicy w wydajnośći ? Czyli lepiej brać Galaxy 7900GS 256MB Zalman ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 Bedzie różnica w marka i w grach. Jak masz kase na gto to bierz jak nie to gs. Ja osobiście bym brał gto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seraf Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 Bedzie różnica w marka i w grach. Jak masz kase na gto to bierz jak nie to gs. Ja osobiście bym brał gto.co sie stalo z cenami gto ? prawie 200 wiecej. pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 (edytowane) @seraf Jak pisali przedmówcy: jest niedostatek gto dlatego tyle kosztuje. Jedynie ceny w komputroniku sie nie zmieniły bo nadal stają na ok 1,100 zł. Sprzedawcy zwęszyli niezły interes i widzią, że ludzie kupują tą karte dlatego ceny takie wysokie teraz :) (po prostu duży popyt mała podaż). Jak szukasz gto spytaj sie Niemca ile u niego kosztuje (pewnie też sporo powyżej 1000 zł ;d). Ja bym poczekał do premiery g80 (8800gtx/gts), która odbedzie sie 7-8 listopada. Może wtedy ceny spadną chociaż nie jestem tego taki pewien :/. Edytowane 4 Listopada 2006 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 @seraf Jak pisali przedmówcy: jest niedostatek gto dlatego tyle kosztuje. Jedynie ceny w komputroniku sie nie zmieniły bo nadal stają na ok 1,100 zł. Sprzedawcy zwęszyli niezły interes i widzią, że ludzie kupują tą karte dlatego ceny takie wysokie teraz :) (po prostu duży popyt mała podaż). Jak szukasz gto spytaj sie Niemca ile u niego kosztuje (pewnie też sporo powyżej 1000 zł ;d). Ja bym poczekał do premiery g80 (8800gtx/gts), która odbedzie sie 7-8 listopada. Może wtedy ceny spadną chociaż nie jestem tego taki pewien :/. Niemiec nie ma już tych kart, bo pytałem niedawno. Ja się jednak zdecyduję na Galaxy 7900GS Zalman 256MB za 749zł, ale poczekam jeszcze do premiery G80 i zobacze może ceny tych galaxy spadną :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 (edytowane) Hm, w siriusie GTO nadal jest tania - 1039, tylko że na razie nie maja jej na stanie (mówią, że niedługo ma być dostawa, ale kto ich tam wie). Edytowane 4 Listopada 2006 przez Mayo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZATOICHI Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 (edytowane) Hm, w siriusie GTO nadal jest tania - 1039, tylko że na razie nie maja jej na stanie (mówią, że niedługo ma być dostawa, ale kto ich tam wie). parę dni temu nabyłem w esc.pl za około 1000zł a teraz widze ze cena podskoczyła do 1199zł. Jak widac sklepy próbują zarobic wykorzystując wzmożony popyt na ten model. Moze sie okazac ze czekanie na to az karty te stanieją (wraz z premierą serii 8) będzie złym wyborem - bo po prostu nie będą już dostępne....czas pokaże. Osobiscie uwazam ze czekanie do premiery by zaraz kupic którąś z 8-semek jest wyrzucaniem kasy. Zanim wyjdą sensowne łatki do systemu (chyba nie liczycie ze Vista zainstalowana z płytki bedzie dobrze działac). Zanim wyjda dobre tytuły pokazujące potencjał dx10 minie co najmiej rok. Za rok ceny 8-semek osiągną rozsądny poziom i wtedy kupno takiej karty będzie sensowne. Edytowane 4 Listopada 2006 przez ZATOICHI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek06 Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 własnie dziś dostałem długo oczekiwanego 7900GS od galaxy z Zalmanem :) bawie sie dziś od rana i o to wyniki: na sterach 93.71WHQL nie powiem 1972mhz na pamieciach mnie zaskoczyły :D a co do wyniku tez chyba w miare daje rade ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 moze po vmodzie 2ghz sie znajdą xD będziesz wogóle robił moda vmem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek06 Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 jeszcze nie wiem, a pamiatki lataja na 2000mhz ale od czasu do czsu pokazują sie kropeczki. ale to być moze od tego ze już są w miare ciepłe. lekki nadmuch jest potem spróbuje z wiekszym jeszce moze bedzie 2ghz :) pomęczył bym jeszcze gpu :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 @Maciek06 Gdzie kupowałeś ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 Maciek06 - mógłbyś puścić marka przy procu @2,6ghz ?... wczoraj dorwałem wreszcie 7900GS... rdzeń - obecnie 630 (wyżej 0 artów ale wyniki spadają :( ) pamiątki - praktycznie to samo co u Ciebie...wyniki spod avatara przy 1970... tylko nawiew by zrobić... pewnie parę punktów doszłoby po formacie (od pół roku nieformatowany dysk ;])... ale 10k nie odpuszczę :D... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek06 Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 (edytowane) kupowałem na WGK a dokładniej na stoisku firmy cross2000 jak coś moge podać telefon do firmy :P wałsnie też musze jeszcze formata strzelic bo systemik już ma ze 4 miseś :P ale syf straszny :) bawiłem sie ale jak narazie 644/1972 to szczyt. jak zwieksze gpu to czasem sa freezy. :/:/ co do testu na 2,6 ghz to jutro spróbuje bo zaarz musze spadac na 18 :) jutro mozę mi sie uda. pewni 10k sie utrzyma na wolniejszym procu. aha zapomniałem: są jakieś vmody ?? do tego galaxy ?? jak bysie mieli zarzuccie linkiem :P bo pewnie pencilmod nie istnieje Edytowane 4 Listopada 2006 przez Maciek06 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Z nudów pobawiłem się biosem w mojej 7900GTO - zmniejszyłem deltę i wynik jest:Zapytam z ciewakowsci ;d: na jakich ustwaieniach (cpu , gpu , pamieci od gpu) jedziesz na codzień ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 wielkie gratki Tomku, jak widac odpowiedni sprzet w odpowiednich rekach. jeszcze kilka ptk i dzieci i ryby ze sprzetem z kilka k wiecej glosu nie beda mialy... jeszcze raz gratki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Moglibyscie ocenic czy oplaca mi sie zamienic 7900 GT taktowanego 475/1360 na X1900XT 256 mb ? nie mam pojecia - doplata 200 zl nie boli ale czy warto sie w to bawic ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 bez zastanowienia wymień Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Zapytam z ciewakowsci ;d: na jakich ustwaieniach (cpu , gpu , pamieci od gpu) jedziesz na codzień ? na co dzień 700/850 Ten CPU ok 3500 wyżej już grymasi :D >> Niemiec - dzienks :D (BTW 12k już pękło ...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 (edytowane) Nie wiem czy w dobrym temacie to napisze. Problem polega na tym, ze wczesniej mialem ATI i obraz w xvid byl idealny, obecnie po przesiadce na 7900gto mam widoczne przejscia tonalne miedzy kolorami, objawia sie to tak jakby bylo 16bit (matowe kolory). Beznadziejnie to wyglada, probowalem roznych kodekow (alternatywny fddshow), playerow, sterowniki najnowsze, poprzednio 91.47 bylo tak samo. Problem wystepuje na monitorze i na TV. Czy musze cos wlaczyc / gdzie jest ukryta funkcja aby divx/xvid na 7900gto wygladal tak dobrze jak na starym poczciwym 9700pro ??? Aha, problem wystepuje przy FullScreen, w oknie jest ok. Edytowane 5 Listopada 2006 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 wielkie gratki Tomku, jak widac odpowiedni sprzet w odpowiednich rekach. jeszcze kilka ptk i dzieci i ryby ze sprzetem z kilka k wiecej glosu nie beda mialy... jeszcze raz gratki :D tylko zobacz ile czasu yoto bawi sie swoimi zabawkami a ile czasu mialem na zrobienie markow, az 1h :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 ano powiem ci że w sumie niewiele mniej jak godzine? :wink: jak robilem wyniki to jedynie 3dm01 zapodalem 3 razy, a tak reszte tylko raz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Panowie nie robcie ot. A tak btw to coraz gorzej z cenami gto w niektórych sklepach m.in: http://www.allegro.pl/item139761821_msi_7900gto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 W sumie to tylko nizszym napieciem na pamieciach, ktore mozna zniwelowac pencilmodem. PS. Czy ktos moze mi pomoc z problemem jaki opisalem powyzej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzperSon Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Gorsze pamięci NIE LATAJĄCE dobrze na Vmem >1,95V Niższe napięcie Vmem (ze względu na gorsze kości) Na bank jeszcze coś w zasilaniu mają słabsze ... Mój pierwszy ORB (SLI 7900GTO) To o pamięciach, że mają niższe napięcie niż GTX wiedziałem ( co nie przeszkadza im działać bez problemów na ok. 900MHz), ale o sekcji zasilania już nie. To potwierdzone czy tylko jakaś wyssana z palca teoria? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Np moje koncza sie na 825mhz, za to rdzen na 730 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 u jednych działają na 900 u innych nie (nawet koło 850 pojawiają się problemy) Teoria jest moja - więc jak chcesz może być że wyssana z palca na 99% nie jestes w bledzie, wkoncu na czyms musza zejsc z kosztow produkcji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 60631 pkt w 3dmark 2001 http://service.futuremark.com/compare?2k1=9083325 Yoto, jaki masz dokładnie wynik na pojedyńczej karcie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 gdyby nie procek C2D na prawie 3,9GHz to nawet GX2 mało by pomogła Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzperSon Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 (edytowane) na 99% nie jestes w bledzie, wkoncu na czyms musza zejsc z kosztow produkcjiHmmm, czyli jednak "teoria" nie poparta niczym :mur: Zero dowodów, czyste ssanie z palca. Ja równie mądrych teorii zaraz wymyślę z 1000, tylko po co? Rozumiem, że jakieś nooby mają czasem pomysły wprost z kloaki, ale żeby tacy userzy jak yotomeczek czy ryba? Zejść z kosztów produkcji? Przecież wchodzi G80, więc ja się pytam gdzie jest uzasadnienie ceny 7900GTX, skoro 8800GTS będzie w podobnej cenie? To GTO jest w normalnej cenie, właściwej dla wydajności. Edytowane 5 Listopada 2006 przez SzperSon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...