Skocz do zawartości
seba1983

Geforce 7900

Rekomendowane odpowiedzi

Powiem krótko, nie ma bata, żebyś przy taktach 740/900 miał takie temperatury na stockowym chłodzeniu. Albo zwalony czujnik albo źle odczytujesz wykres. I żadna wentylacja tu nie pomoże.

hm, no to widocznie coś z czujnikami, chyba ze RT kłamie. Bede jeszcze to sprawdzał przy okazji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ej gdzie ustawić w sterownikach opcje zeby mi dla danej rozdzielczości wymuszało dane odświeżenie ? w 66.93 było coś takiego a w 93.71 nie widze :?. Cieżko grać z 60 hz (tam gdzie sie w grze nie da ustawić w opcjach rafresh rate).

Edytowane przez yuucOm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ej gdzie ustawić w sterownikach opcje zeby mi dla danej rozdzielczości wymuszało dane odświeżenie ? w 66.93 było coś takiego a w 93.71 nie widze :? . Cieżko grać z 60 hz (tam gdzie sie w grze nie da ustawić w opcjach rafresh rate).

W takim razie zastosuj CoolBitsa. On dodaje taka opcje do panelu sterów NV :)

Dołączona grafika

Możesz także użyć programu NV RefeshRate

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja jeszcze zapytam jakich najlepiej uzyc sterow do 7900 gs czy te najnowsze ze stronki czy moze ktores ngo co byscie polecili ??

Mysle ze mozesz bez problemu uzyc tych najnowszych.

O właśnie o to mi chodzi ;) . Dzieki.

3DMark03: 6342

rozumiem ze to nie sa wyniki z GSa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok a wiec po formaciku juz zupelnie inaczej to wyglada tak wiec na procku 2,69 dokladnie (podpis musze zmienic) i zegary karty 612 1644 pamiec wynik skoczyl na 9236 co szczerze mowiac dla mnie jest wynikiem bardzo dobrym :) a zapewne nie bedzie to ostatnie slowo a jak za karte za takie pieniadze uwazam to jako strzal w 10 :)

ok a wiec po formaciku juz zupelnie inaczej to wyglada tak wiec na procku 2,69 dokladnie (podpis musze zmienic) i zegary karty 612 1644 pamiec wynik skoczyl na 9236 co szczerze mowiac dla mnie jest wynikiem bardzo dobrym :) a zapewne nie bedzie to ostatnie slowo a jak za karte za takie pieniadze uwazam to jako strzal w 10 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie to są wyniki FXa (:mrgreen: sentymen :mrgreen:). Jak narazie nie robiłem oc bo mam w pyte do roboty ale wyniki na def grafie i procku 2.4GHz to:

3dmark03 - 17900 (ponad ale nie pamietam ile dokładnie)

3dmarki05 - 8900 (jak wyżej)

wyniki prawie takie same jak u Was, ale za to do Obka moge dać GIGAntyczne textury które wymiatają (zapodam potem skriny) :P. Właściwie tylko po to jest ten dodatkowy ram na karcie.

Edytowane przez yuucOm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam 7950GT 512MB ...

i z tego co widze 512mb daje lekkiego kopa ... np w Company of Heroes z texturami na Ultra jakos milej jest ...

krócej sie laduje ..

jakbym mial 2gb systemowego byloby pewnie idealnie

Edytowane przez Chaos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chaos - kiedy możemy ujrzeć wyniki benchmarków z twojej strony :D Zawsze one syciły :)

najpierw musze obczaic ile karta zrobi po Vmodzie ..

a potem platforma na C2D czeka na mnie (co prawda tylko 3.2ghz ale lepsze niz 2800mhz na A64)

ale z tego co widzialem co tam atomel (o ile sie nie myle) wyprawiał to ciezko bedzie w tym temacie go przebic :>

najbardzie zmartwilo mnie ze zalozenie WC i zejscie z 68* stress do 42* nie dalo nawet 5mhz na rdzeniu :(

==============================================================

aha .. DO POSIADACZY 79X0GT/GTO itp ...

możecie sprawdzic czy tez macie standardowo zaaplikowaną delte na Geometric Engine +20?

(RIVA TUNER / górne CUSTOMIZE / HARDWARE MONITORING)

Dołączona grafika

==============================================================

na 7600GS robilem specjalnie odwrotnie .. dawalem ujemna delte by Geometric byl taktowany nizej niz rop i shader... bo geometric wymiekał zwykle pierwszy .. przy Geometric na 730 mialem spokojnie 855 na rop i shader ..

na razie chcialbym potwierdzic czy to standard wiec jak mozecie sprawdzcie .. potem sie zajme edycja biosu ;]

p.s: 3dmark z nowym patchem do 05 i 06 przegial.. ze nie widac wynikow zanim sie uploaduje ... ja zawsze robie benche na sysie bez neta ;/

Edytowane przez Chaos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale z tego co widzialem co tam atomel (o ile sie nie myle) wyprawiał to ciezko bedzie w tym temacie go przebic :>

No nie mylisz się. Aktualne wyniki pod avatarem oraz 7766 pkt w 3d2006.

Panowie wyciskać ze zwoich GS, GT czy GTO czy co tam jeszcze macie lepsze wyniki bo to co widzę w temacie to raczej słabe jest.

delta 18MHz:

Dołączona grafika

Edytowane przez atomel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie wyciskać ze zwoich GS, GT czy GTO czy co tam jeszcze macie lepsze wyniki bo to co widzę w temacie to raczej słabe jest.

jak dasz mi c2d to może.. :P

Ciekaw jestem jakie miałeś wyniki na fx60.

Edytowane przez yuucOm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na fx 60 miałem:

2001 - 40177

2003 - 22943

2005 - 12289

2006 - 7027

Jak widać 2005 i 2006 jest różnica ale nie tak znowu wielka tym bardziej, że od czasu fx60 podkręciłem grafę.

Wniosek fx60@3000Ghz nie jest wąskim gardłem dla karty. Zaryzykuję twierdzenie, że każdy jednordzeniowy AMD@2800 jest w stanie wykorzystać możliwości nawet bardzo wykręconej karty w grach.

Edytowane przez atomel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam powżny problem :?. Otóż podkrecam grafe do np 610/1700 nie sypie artami w ogole ale:

rozpoczynam 3dmarka05 to przez kawałek 1 testu widze wzrost fps w porównaniu z 540/1500 a potem wszystko wraca do normy i score jest taki sam. Pytam sie WTF!?

Wiec odpalam hardware monitor i znów daje 610/1700 i odpalam 3dmarka05. Co widze ano bardzo dziwną rzecz :angry:. Otóż przez kawałek 1 testu takty było 610/1700 a potem spadaja do defa :evil:. Co jest grane ? Temp w normie był jak patrzyłem. (def takty w stresie mam 45 stopni - otwarta buda) przy oc przez chwile było 55 ale szybko spadło do 47. Patrzyłem tez na małym oc (570/1550) i to samo było :?

HELP bo nie wiem w czym problem. Może nie moża miec riva tunera razem z coolbitsami zainstalowanego ? Nie wiem help :cry:.

EDIT: dodatkowo oblookałem ze mam coś takiego w "Ustawieniach debudowania":

Dołączona grafika

Co to oznacza ?

Edytowane przez yuucOm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tłumacząc dosłownie, chodzi o to, że zegary zostały zwolnione przez temperaturę. Spróbuj na innych sterownikach...

Ale Spylon tak nie ma :? (ma praktycznie to samo co ja mam od mobo po stery)

Da sie wyłaczyć jakoś to zwolnienie przez temperature ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a dlaczego tak jest?

bo tak se wymyslili konskrutorzy :P

mozesz te wartosc zmienic flasciach!ac bios zmodyfikowanym ..

w gf 8800 shaderey sa takowane wogole osobo od ropów ... (dla gtx ropy 575, a shadery 1350)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, mam niewielki problem z kartą GAINWARD GeForce7900GS 256mb, a mianowicie nie mogę włączyć w grach AA. Generalnie to niby mogę ustawić te tryby zarówno z poziomu windowsa jak i z poiomu aplikacji, jednak w ogóle nie widzę efektów... Jest to dla mnei niewielki problem gdyż nigdy nie miałem potrzeby włączania filtrów AA, jednak chciałbym zobaczyć jak wyglądały by gry z włączonym AA. Stery 93.71.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi