Skocz do zawartości
Gość krzysiekp89

Mistrzostwa Świata Niemcy 2006

Rekomendowane odpowiedzi

Moim zdaniem jak narazie mecz Wybżerze vs Argentyna był najładniejszym meczem. Szczególnei ładnie prezentowała sie druga połowa, kiedy to praktycznie cały czas były ataki, ze znaczna przewaga WKS. Szkoda ze przegrali bo zasługiwali chociaz na remis. Ale z Holandia powinni wygrac :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wooooow... ostro pojechali.

Wybrzeze Kosci Sloniowej respekt!

Fakt to straszny low end, tani tytuł dla mas, trafiający w emocje i nastroje frajerów.

Niech się kopnie w łeb ten fuckt.

Gdy byłem w pubie to ani na chwile nie milkły śpiewy, a z gola Krzynówka był taki wrzask że nikt przez moment nie wiedział że go nie uznali (oczywiście ile ku*w poszło w "żółtka" tego już nieliczyłem) . To mi się podobało, takiej atmosfery nie da się z niczym porównać (wiem, bo sam tam byłem ;]). Szliśmy przez osiedle śpiewając przed meczem poubierani w te tanie flagi mchając szalikami, a po przegranej wspólnie odspiewaliśmy "dziękujemy" a następnie ktoś rzucił hasło aby zaspiewać hymn - i tak też uczynilismy.

Nie zagrali tak jak tego oczekiwaliśmy ale choć na chwile mogliśmy wszyscy (około 50 osób ) zapomnieć, że to mimo wszystko my ponieśliśmy stratę. Co prawda alkohol robił swoje, ale teraz już wiem co to są prawdziwi kibice(/Polacy?), na pewno nie sa nimi redaktorzy Faktu.

Mam nadzieję, że zawodnicy będą starali się pokazać to samo (co kibice wobec nich) w spotkaniu z Niemcami, nie muszą wygrać (bo i statystycznie nie sa w stanie), ważne w jakim stylu to zrobią, jeśli to będzie styl Jelenia i Smolarka to i tym razem odśpiewamy hymn na koniec :)

=====

Co do dzisiejszych meczy to WKS pokazało na prawdę heroiczną walkę, gratuluję im, choć przegrali.

Edytowane przez mihalo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kaeres, ja bym Faktu nawet g... nie nazwal... Brak mi slow do tego scierwa... Dziw mnie bierze, ze ludzie to kupuja... :? Jak moze sie sprzedawac cos, co z zalozenia zeruje na ludzkiej glupocie, naiwnosci ? Skoro to scierwo tak dobrze sie sprzedaje, znaczy tylko jedno: mamy wielu glupich ludzi w naszym kraju :?

Co do naszej reprezentacji... Chyba przez kolejne 50, jak nie 100 lat beda pokazywane w tv 'Orly Gorskiego'... Szkoda, ze Pan Kazimierz nie zyje, ale co by bylo, gdyby teraz patrzyl na mecze naszej reprezentacji ? Chyba by zapadl sie pod ziemie... :?

Edytowane przez Antar1us

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z szacunkiem dla jego zycia, choroby i smierci.

Lepiej, ze nie doczekal tego czegos.

Szkoda, ze wyciales reszte mojego posta, bo tam wszystko sprecyzowalem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem jak narazie mecz Wybżerze vs Argentyna był najładniejszym meczem. Szczególnei ładnie prezentowała sie druga połowa, kiedy to praktycznie cały czas były ataki, ze znaczna przewaga WKS.

czy my aby na pewno ogladalismy ten sam mecz? druga polowa byla taka sobie, mecz nabral rumiencow dopiero cos od 70 minuty ... to wlasnie I polowa byla wypasiona, najpierw atak za atak, pozniej jak Crespo strzelil to niesamowity napor WKSu i kontrataki Argentyny zakonczone bramka Savioli. I od tego wlasnie momentu tempo meczu dosc mocno spadlo. WKS byl w szoku, a Argentyna poczula sie bardzo pewnie i dlugo przetrzymywala pilkem az do momentu kiedy to zaczeli wchodzic kolejni napastnicy WKSu. Wtedy znow zaczeli atakowac i napierac ostro na defensywe Argentyny.

a co do Argentyny i jej stylu gry to tez mi sie nie podoba taktyka Pekermana ... Gdzie ta szybka i efektowna Argentyna? z Heinze i Zannettim szarzujacych na skrzydlach, szybkim i efektownym Aimarem w srodku i nieobliczalnym Messim w ataku? :(

w nastepnym meczu chce zeby Argentyna zagrala tak:

Abodanzierri (czy jak to sie tam pisze jego nazwisko)

Burdisso, Ayala, Sorin, Heinze

Riquelme, Cambiasso (lub Mascherano), Aimar

Messi, Crespo i Saviola lub Tevez lub Palacio

i ja chce tu widziec joga bonito! :P bo przestane wam kibicowac :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O 15:00 Holandia - Serbia, jaki wynik typujecie =] ? Ja 3:1 dla Holandii, zreszta obojętne jaki wynik by był, ale żeby na korzyść Holandii bo na nich postawiłem :P => TVP 2

A o 18:00 Meksyk - Iran i tutaj może być różnie, ja stawiam na remis 1:1. => TVP 2

21:00 Angola - Portugalia, tu raczej zwycięstwo Portugalii, ale nie wiadomo na co stać Angole. Oczywiście tu wynik też musi być na korzyść Portugalii, wiadomo czemu :> => TVP 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powrót do wystepu Polski...

Normalnie smutek i żal gorszy niz jakby Lepper wygrał wybory prezydenckie. Przejechaliśmy sie na nich ładnie . Szok kompletny a oni czarują że NIC STRACONEGO! To niby co? Zamierzają rozłożyć gospodarzy mistrzostw??? Polak jest naiwny i łatwowierny ale nie aż tak, jak ma już nauczke.

http://www.youtube.com/watch?v=oV_hEAmBTKY -echa po pierwszym meczu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To i ja wroce do polskiej reprezentacji troche z innej perspektywy ;)

El. MS i "Polska" grupa:

1. Anglia

2. Polska

3. Austria

4. Irlandia Pln.

5. Walia

6. Azerbejdzan

W meczach z Anglia (jedyna druzyna na swiatowym poziomie z naszej grupy) dostalismy w [glutes maximus]. Reszta zespolow to co najwyzej sredniaki europejskie, ktore pelnily by role outsidera na MS. Czy po zwyciestwach nad tymi zespolami moglismy liczyc na udany wystep w MS? Patrzac na realna sile tych reprezentacji nie. Jednak gdy w gre wchodza emocje towarzyszace grze naszych tak. Po prostu przecenialismy sile naszego zespolu i zylismy marzeniami. Mundial powoli weryfikuje nasze miejsce w szeregu. Ludze sie, ze w meczu z Niemcami zagramy z ambicja, wola walki itd. Wierze, ze nasi pilkarze braki szybkosciowe, techniczne i taktyczne nadrabia ambicja bo inaczej nic niestety nie osiagniemy. Postawa Irlandii Pln w meczu z Anglia pokazuje, ze ambicja i wola walki mozna wygrac mecz. Oczywiscie nie serie meczow, ale pojedynczy owszem ;)

Teraz wybiegnijmy troche w przyszlosc i zobaczmy nasza grupe El. ME.

1. Armenia

2. Azerbejdzan

3. Belgia

4. Finlandia

5. Kazachstan

6. Polska

7. Portugalia

8. Serbia i Czarnogora

Gdy obiektywnie sie spojrzy na zespoly w niej zgromadzone na mysl przychodzi tylko jedno - nie mamy szans wyjsc z tej grupy. Jezeli jednak uda nam sie zakwalifikowac po dobrej grze do ME wtedy bedziemy mogli z wiekszym optymizmem patrzec na wystep naszych w finalach ME. To jednak dopiero za dwa lata bedzie wiadome.

Tymczasem ide obejrzec kolejne dobre (mam taka nadzieje) widowisko pilkarskie w wykonaniu Pomaranczowych i Plavich ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na poprawe humoru:

Polacy po raz siódmy będą uczestniczyć w mistrzostwach świata. Będą rywalizować w grupie A z Ekwadorem, Niemcami i Kostaryką. Drużyna prowadzona przez Pawła Janasa może mówić o szczęściu, ponieważ jedynym naprawdę trudnym przeciwnikiem w walce grupowej są gospodarze. Jeśli biało-czerwoni pokonają Ekwadorczyków i Kostarykańczyków oraz zremisują z Niemcami, wystąpią w 1/8 finału. Wtedy jednym z rywali będzie drużyna z grupy B, w której grają Anglia, Paragwaj, Trynidad i Tobago oraz Szwecja.

cos takiego jeszcze dzisiaj znalazlem na wp.pl :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po prostu załamać się idzie słuchając "ekspertów" TVP na meczach. Mielcarski i jego "Ruben"... w sumie dobrze że nie Rubin :lol:

To i tak dobrze że w bramce nie gra "Ed de Chuuj" tudzież "Ed de Gej". Normalnie masakra. Niestety dziś 3 mecze na TVP więc czeka nas jeszcze Trzeciak :mur: (i Iwan w studiu - zapomniałem :| )

A do tego wszystkiego pan Jacuś aka "Szczęki" ewentualnie Mr. Szufladka i rysowanie na ekranie. No poprostu parodia jakaś :lol:

A Oranje ładnie sie prezentują. A Serbia... cóż... w eliminacjach ME może być różnie. Na razie nic szczególnego.

Edytowane przez kazik2000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A do tego wszystkiego pan Jacuś aka "Szczęki" ewentualnie Mr. Szufladka i rysowanie na ekranie. No poprostu parodia jakaś :lol:

Chłopaki nabrali wiatru w plecy a Ty sie czepiasz :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

trochę jestem zaskoczony słabą postawą sneijdera, moze pogra cos w II polowie

ewidentnie do zmiany jest rvn i van persie, na ławce jest przecież Kuyt, zasługujący zdecydowanie na pierwsza jedenastkę kosztem van persiego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz za cztery lata, juz za cztery lata.... HAHAHAH chyba za 40 lat :lol2:

Fakt jakim brukowcem jest takim jest, ale naszych pilkarzy podsumowal chyba najlagodniej jak tylko mogl :lol: Przy tym pierwszy raz prawde napisal :lol2:

Po reportazu wynika, ze te patalachy nie maja za grosz krytycyzmu :mur: , ale to juz jest cecha czesci naszego narodu(pilkarzy??): wszyscy sa najlepsi, najmadrzejsi, a niech ktos tylko cos powie to biada!!

O kierwa co za syf :mur: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po prostu załamać się idzie słuchając "ekspertów" TVP na meczach. Mielcarski i jego "Ruben"... w sumie dobrze że nie Rubin :lol:

To i tak dobrze że w bramce nie gra "Ed de Chuuj" tudzież "Ed de Gej". Normalnie masakra. Niestety dziś 3 mecze na TVP więc czeka nas jeszcze Trzeciak :mur: (i Iwan w studiu - zapomniałem :| )

A Oranje ładnie sie prezentują. A Serbia... cóż... w eliminacjach ME może być różnie. Na razie nic szczególnego.

Dlatego mecze/wywiady konferencje prasowe oglądam na Polsacie Sport i Polsacie Sport Extra :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powrót do wystepu Polski...

Normalnie smutek i żal gorszy niz jakby Lepper wygrał wybory prezydenckie. Przejechaliśmy sie na nich ładnie . Szok kompletny a oni czarują że NIC STRACONEGO! To niby co? Zamierzają rozłożyć gospodarzy mistrzostw??? Polak jest naiwny i łatwowierny ale nie aż tak, jak ma już nauczke.

Filmik bardzo fajny, "prawdziwy" Reakcje, wrażenia, wypowiedzi kibiców po meczu -> .....ale najbardizej mnie zdenerwowało I CHYBA nie tylko mnie żarty o nas samych jakimi sie szczycą szwaby........ :angry: :angry: coś strasznego !!!

Mam nadzieje ze im ....&^%$%(& w Środę..!!!!!!!!!

POLSKA GOLA !!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...