thical Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Brazylia -> meczy sie z australia, to nie jest dla Ciebie dziwne. Super zawodnicy, super trener no i co?? Bywaja lepsi Denerwuje mnie takie podejscie ludzi , to co wedlug Ciebie powinni wygrac 7-0 i grac na 100% z Australia ? wtedy bylo by dobrze czy tez do czegos bys sie doczepil. To bardzo dobry trener ktory zna potencjal swoich zawodnikow i wie z kim graja/maja grac i strategicznie tasuje kartami wytrzymalosci swoich zawodnikow ktorych zamierza poprowadzic do finalu , a to nie sa 3 mecze tylko 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 (edytowane) Moze wtedy kiedy kasa przestanie byc na pierwszym miejscu. Francja fakt wypadla slabo, ale to na tych mistrzostwach Na poprzednich Argentyna nic nie pokazala. Brazylia -> meczy sie z australia, to nie jest dla Ciebie dziwne. Super zawodnicy, super trener no i co?? Bywaja lepsi Francja na poprzednich mistrzostwach tez wypadla slabo. ;) Na razie na tych rowniez nic nie pokazuje, chociaz jeszcze jest jakis cien szansy, ze wyrwia sie z tego marazmu. Do kiedy pilka w grze wszystko sie moze zdarzyc, no prawie wszystko. ;) Argentyna byla na poprzednich mistrzostwach w tak zwanej grupie smierci i jej brak awansu byl pewnym zaskoczeniem, lecz nie byl sensacja. W ogole poprzedni mudial byl troche dziwny. Brazylia coz nie graja porywajaco i ja osobiscie na nich nie stawiam. Dla mnie ten zespol jest troche przereklamowany i tyle. Oczywiscie sa faworytami jak co 4 lata, ale imo nie sa pewniakami do zdobycia zlotego medalu jak wielu uwaza. Byc moze sie jeszcze rozkreca i zaczna grac prawdziwa "brazyliane". A wracaj do tematu kadry to chcialem tylko podkreslic w swoim poprzednim poscie, ze dobry trener naprawde moze duzo zdzialac z reprezentacja relatywnie slaba. Najwazniejsza jest selekcja bo jak kazdy wie w 5 dni czy nawet w 2 tygodnie nie da sie podniesc znaczaco umiejetnosci pilkarza. Przez ten czas mozna najwyzej pracowac nad motywacja, systemem gry, taktyka itp. To jest jednak bardzo duzo, a Janas akurat tego nie potrafi. Wezmy przyklad dzisiejszego meczu. Gramy o przyslowiowa pietruszke, o statystyke w historii MS (fakt lepiej miec 3 pkt na koniec fazy grupowej niz 0), ale na milosc boska dlaczego nie wpuscil kilku graczy w tym ostatnim spotkaniu? Nie mowie by robil rewolucje i wystawil zupelnie inna 11 lecz na przyklad wpusic Fabianskiego/Kuszczaka, Garncarczyka, Gize. Przeciez Ci zawodnicy pojechali (jak sam nasz trener mowil) po doswiadczenie. A co to za doswiadczenie siedzenie na lawce rezerwowych? Zadne!! Nastepnie przy selekcji kierowal sie osobistymi animozjami do niektorych zawodnikow co jest niedopuszczalne. Tak, mam na mysli Frankowskiego. Nie mial formy to sie zgadza, ale jego zastepcy tym bardziej jej nie mieli. To, ze Janas nie przepada za Frankowskim jest pewne. Dziennikarze i narod domagal sie powolania Franka i wreszcie nasz super, uber trener go powolal. Nastepnie, Franek zawsze jest szczerym "chlopem" i udzielil kilku wywiadow, ktorymi na pewno stracil w oczach trenera wiele. Smiem nawet zaryzykowac teze, ze Janas nie powolal Franka z premedytacja i tylko czekal na ten moment by to oglosic calemu swiatu. Zenujace to jest, ale imo prawdziwe. Wezmy trenera, ktory zna sie na robocie i zrobmy cos z nasza kadra bo mnie krew zaleje jak bede dalej ogladal Janosika na lawce trenerskiej. Uczynmy maly krok do lepszego jutra. :) Tym optymistycznym akcentem koncze swoja wypowiedz. Pozdro. Edytowane 20 Czerwca 2006 przez Santi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Denerwuje mnie takie podejscie ludzi , to co wedlug Ciebie powinni wygrac 7-0 i grac na 100% z Australia ? wtedy bylo by dobrze czy tez do czegos bys sie doczepil. To bardzo dobry trener ktory zna potencjal swoich zawodnikow i wie z kim graja/maja grac i strategicznie tasuje kartami wytrzymalosci swoich zawodnikow ktorych zamierza poprowadzic do finalu , a to nie sa 3 mecze tylko 7 Żebyś się nie zdziwił jak ta wspaniała Brazylia dostanie wklupane, bo wdg mnie wcale nie grają n pól gwizdka, poprostu są słabi i nieruchawi jak na Brazylie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 (edytowane) Polska to strasznie chory kraj. Nasza repezentacja jaka jest, taka jest "jaka jest husaria, każdy widzi". Janas odejdzie, prezesina powoła kogoś z "rodziny" jak już wyżej wspomniałem. To co mnie najbardziej boli to to, że nie mamy przynajmniej 11 dobrych, poukładanych piłkarzy. Marnujemy wiele naprawdę dobrych talentów. Młodzież nie ma po prostu co robić, brakuje rozrywek, często z "nudów" młodzi sięgają pokus. Ale nie o pokusach będę tu mówić. Nie zachęca się młodych, by grali w piłkę, nie ma pormocji tego sportu. Nie ma boisk do treningów, trenerzy są kiepscy. Widziałem ostatnio trening mojego rocznika (1988) - u mnie na osiedlu jest klub. I trening jest typu - 10 okrążeń, ćwiczonka (pompki, przysiady, kapki itp), jakieś rogi, wolne, później piłka i grają. Czy tak powinien wyglądać trening? Czy tak się powinno szkolić młodzież? NIE! Młodych to się męczy i nic się nie uczą przydatnego. Chodzi o to, żeby kształtować nie tylko szybkość, ale też technikę i właśnie o technice się zapomina. Na nic się zda w drużynie 4 sprinterów, którzy technicznie są ciency. Stadiony są w opłakanym stanie, nic się nie buduje, ekstraklasa jest kiepska. Ciągle łapówki, przekupstwa sędziów i inne nieczyste zagrania. PZPN to sportowa mafia, którą powinno się zwalczyć. A który kopacz się wyróżni, to od razu zmyka za granicę i najczęściej grzeje ławę. Taka mentalność polskiego sportowca, byleby zarobić, kasa najważniejsza. Mnie się ekstraklasa nie podoba, co nam po 16 drużynach, skoro żadna nie potrafi dojść do fazy grupowej ML. Chciałbym, żeby zrobiono 2 drużyny, które grałyby na wysokim poziomie i reprezentowały nas godnie w ML. Imo ekstraklasa powinna zostać okrojona do 10 drużyn. Odnośnie reprezentacji nasuwa się pytanie - dlaczego nie daje się szans młodym zawodnikom? Mówi się, że młodzi nie mają doświadczenia. To pytam - przez co mają nabrać doświadczenie? Przecież doświadczenie nabywa się GRAJĄC! Trzeba dać szanse młodym zawodnikom, niech pograją w meczach towarzyskich. Młodzi to nasza przyszłość. Przecież taki Krzynówek, Żurawski, Bąk, Szymkowiak i spółka za niedługo kończą przygodę z reprezentacją. Są już poprostu starzy i coraz słabiej im się wiedzie. Trzeba młodym dać się wykazać, ja wierzę, że w 40 mln narodzie są przyzwoici "kopacze". No czechów jest ok 11 mln i jak grają? Dużo lepsi są od nas, nie oszukujmy się. Za duże pieniądze się płaci młodym, później oni wariują i przestają grać dobrze. Powinno się im po prostu mniej płacić, bo pieniądze w głowie im zawracają. Wszędzie tylko kasa, kasa i kasa. Gdyby nasi myśleli o dobrej grze a nie o pieniądzach, to by wyszli z grupy. A i jeszcze jedno - wg mnie jeżeli się nie ma polotu i wielkich ambicji do jakiegoś sportu, to lepiej się za niego nie brać na poważnie. Moze wtedy kiedy kasa przestanie byc na pierwszym miejscu. Francja fakt wypadla slabo, ale to na tych mistrzostwach Na poprzednich Argentyna nic nie pokazala. Brazylia -> meczy sie z australia, to nie jest dla Ciebie dziwne. Super zawodnicy, super trener no i co?? Bywaja lepsi Brazylia to jest Brazylia, oni nie muszą w każdym meczu grać na maxa swoich możliwości. Mogą grać brzydko i wygrywać. Czy ktoś im każe grać pięknie? Edytowane 20 Czerwca 2006 przez Spylon Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jauhis Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 WOW J.COLE PRO BRAMA ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 JA PIER.. TEN GOL MNĄ POZAMIATAŁ I TO PRZYJĘCIE O DŻYZAS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Oby tak do konca... mistrzostw. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thical Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Niesamowicie Cole to chyba najbardziej techniczna bramka mistrzostw , i ogromny pech Owena czy to nie najszybciej zlapana kontuzja ever ? 2min :-| Konczac temat Brazylii , maja cos czego nie ma zadna druzyna : dokladniutkie podania Ronaldinho i przeszybkich napastnikow , zwlaszcza Robinho ktorzy przescigna kazda obrone i wejda na to dokladniutkie podanie. Wystarczy im tylko jedna taka akcja i odrazu z tego bedzie gol , i moga grac srednio/slabo z kimkolwiek (Argentyna , Hiszpania , Niemcami) a i tak dzieki tym akcja beda mieli mistrza . Wspomnicie moje slowa , zobaczycie :-P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 JA PIER.. TEN GOL MNĄ POZAMIATAŁ I TO PRZYJĘCIE O DŻYZAS. Jest juz gdzies w necie ta bramka, bo niestety nie mialem okazji ogladac. :< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Jest juz gdzies w necie ta bramka, bo niestety nie mialem okazji ogladac. :< Dołączam sie do pytania. Siedze w robocie i krew mnie zalewa ze nie moge tego meczu ogladać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Fuck. To jest chyba rzeczywiscie jakas klatwa... Tak malo brakowalo.. ;( Znowu remis. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Jupi!! Szkoda ze tylko remis. Mogli Szwedzi znowu zamiesc Anglia boisko Co do Brazylii skoro sa tacy boscy to czemu sie tyle namordowali. Jezeli bylby to zespol taki jak pisza coponiektorzy to wbijaliby brameczke do 10min, zaraz potem druga i sie spokojnie bronili. Ale niestety w meczu z Australia brakowalo tego spokoju i pewnosci. No chyba ze ogladacie inne mistrzostwa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pentliczek Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 (edytowane) Ładnie się Szwecja wybroniła : D A 1 bramka piękna! Co do Brazylii, czekam i licze na spotkanie z Argentyną w tych MŚ ! Edytowane 20 Czerwca 2006 przez pentliczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Ładnie się Szwecja wybroniła : D A 1 bramka piękna!Raczej Anglia sie ladnie wybronila strzelajac bramke na 2:1. ;) Druga bramka dla Szwecji nalezala sie juz wczesniej (wtedy kiedy Anglicy "lapali muchy" - czyli przez wiekszosc drugiej polowy :D). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Dokladnie powinno sie zakonczyc 3-1, 3-2 dla Szwecji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość #Mreko Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 niemcy juz trzesa tylkami przed szwecja. Lepiej byloby im trafic na slabiutka anglie Szwedzi skopcie hunowskie dupska :lol2: :lol2: ps. Dorze ze polska nie wyszla z grupy bo by zostala odeslana 3:0 i dopiero bylby wstyd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 niemcy juz trzesa tylkami przed szwecja. Lepiej byloby im trafic na slabiutka anglie Szwedzi skopcie hunowskie dupska :lol2: :lol2: ps. Dorze ze polska nie wyszla z grupy bo by zostala odeslana 3:0 i dopiero bylby wstyd to lepiej dostac od Ekwadoru 2:0 :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 to lepiej dostac od Ekwadoru 2:0 :lol:Lepiej nie jechac na mistrzostwa i oszczedzic sobie wstydu. :lol2: Mam nadzieje, ze dni gospodarzy mistrzostw sa policzone. Szwecja musi dac rade z niemiaszkami aka helmuty :lol: Ekwador tez moglby odprawic Anglie z kwitkiem. Bardzo bym sie ucieszyl z takiego przebiegu boiskowych wydarzen. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_1t_ Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Kibicowałem Szwecji, żeby Anglia trafila na Niemcow i im przekopala 4 litery :D Ale po tzm, co zobaczylem, to Szwecja tez powinna wygrac ze szwabami :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 niemcy juz trzesa tylkami przed szwecja. Lepiej byloby im trafic na slabiutka anglie Szwedzi skopcie hunowskie dupska :lol2: :lol2: ps. Dorze ze polska nie wyszla z grupy bo by zostala odeslana 3:0 i dopiero bylby wstyd Z dwoma pierwszymi zdaniami pełna zgoda :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3qu!l!br!um Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 (edytowane) Ale po tzm, co zobaczylem, to Szwecja tez powinna wygrac ze szwabamiWcale bym się nie zdziwł i bardzo bym sie cieszył :) Edytowane 20 Czerwca 2006 przez 3qu!l!br!um Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_1t_ Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Chyba nikt nie darzy w tym temacie sympatią Niemców. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phase Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 (edytowane) gole z meczu szwecja:anglia: http://www.anti-freez.net/remek/Sweden_vs_England.wmv jak ktos chce gole z poprzednich meczow to moge uploadac albo mozecie je znalezc na stronie fifa wc Edytowane 20 Czerwca 2006 przez phase Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Z linkiem chyba cos nie halo :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phase Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 poprawilem, dziwne ze gola gerrarda nie ma tam.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Co jak co, ale jak dla mnie dzisiejsza bramka Joe Cole'a jest najładniejszym trafieniem jak do tej pory. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztandar Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Bramka przepiękna ,, ale był to fart jakich mało , zeszła mu straszliwie z nogi i strzelił w inna stronęniż zamierzał. Anglików witamy w ćwierćfinale Ekwador to nie jest przeciwnik dla Angoli. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gringo_dado Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Anglików witamy w ćwierćfinale Ekwador to nie jest przeciwnik dla Angoli.Wiesz, Ekwador też nie miał być przeciwnikiem dla naszych a sami wiemy jak było... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzej Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 skoro niemcy ich odsylaja 3:0 to potega to oni nie sa ... mimo ze niemcy nie wygrali od dawna z nikim wielkim w pilce to mam nadzieje ze wygraja ze szwedami, bo niemcy graja pieknie dla oka :] ale dla was pewnie wazniejse sa jakies polskie uprzedzenia do niemcow ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apo5 Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 (edytowane) uprzedzenia plus chamska gra (ile razy faulem zatrzymywali rozpoczęty atak polaków...n/c) Edytowane 21 Czerwca 2006 przez apo5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...