laco Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 Witam Mam pewien dylemat. Obecnie posiadam Epoxa 8rda3i + duron 800Mhz + 256 Kingstone 400 MHz + GF4 Ti 4200, zastanawiam sie czy lepiej kupic Bartona 2500 + 256 ramu (puscic w dualu) a proca wykrecic na XP 3000, czy moze sprzedac plytke i kupic jakas nowa S754 + sempron 2500 i to krecic. Czy moze jeszcze inna opcje np, zmienic proca na 1600 lub 1700 z serii JIUHB i to krecic. Co Wy o tym myslicie? Wydajniejsza bedzie opcja 1 lub 2 od trzeciej, no ale moze nie warto tyle inwestowac z uwagi na reszte podzespolow? Co o tym myslicie? pozdro;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lock@ Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 No ram to koniecznie musisz dokupić. Bez tego całe kręcenie o kant d :D A Bartona możesz wykręcić na 3200 bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 mam podobny problem mam gigabyta 7N400S-L na tym athlona XP 1700+ i 512 ddr geil cl2.5 i mysle nad zmiana proca albo calej platformy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 RAMu na bank musisz dokupić, ale jeszcze jest jednen problem, ile masz kaski. Kup sobie 512 RAMu i Athlona 2500+ i jeżeli nie potrzebujesz kompa do gier to wystarczy ci spokojnie na 1,5 roku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DirtZ Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 Chcialem tylko powiedziec ze na bartonie zapomnij o duualu....ekhu ekhu kontroler ktory w nim jest ma tylko single channel ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 Procesor AMD Sempron 2800+ 253.00zł aktualna cena w apollo oplaca sie to kupic ? jest sens robic dobrego kompa na socket a ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 Jeżeli chcesz mieć dobrego kompa na Socket A w tej chwili to jeszcze jako tako. Ale w przyszłości chcąc kupić coś lepszego będziesz musiał się liczyć z dużymi zmianami w kompie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 Chcialem tylko powiedziec ze na bartonie zapomnij o duualu....ekhu ekhu kontroler ktory w nim jest ma tylko single channel ;) Od kiedy w bartonie jest kontroler pamieci????????????? :mur: Pomylilo sie tobie z socketem 754 tam nie ma duala a na socket A jest dual ale zalezy od chipsetu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 laco: jak chcesz kupywać procka pod s.754, to min. model 2600 ze względu na mnożnik 8. Różnica między bartonem a sempronem 754 jest taka, że barton by miec porownywalna wydajnosc musi byc taktowany zegarem wyzszym o ok. 400MHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amarith Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 Z 400 mzh przesadziłeś. Różnica wynosi średnio 200-300 mhz. 400 mhz to w niewielu aplikacjach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4t1n Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 w pirline.pl jets 2500 + za 259 zł a 2600 za 265 zł :D:D 6 zł roznicy a 200 mhz wiecej mnoznik wyzszy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laco Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 czyli co, sugerujecie semprona? a co jesli chodzi o overclocking? pozdro;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4t1n Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 wystarczy poczytac te sempriny robili 2400 mhz na 1,4 v przy tym wydawaly zmikome ilosci cicepla :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laco Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Stwierdzilem, ze s754 to troche nieprzyszlosciowa sprawa, pozatym slabe wsparcie software'owe tych 64bit jest na ten moment i tym bardziej nie ma sensu. To chyba zly moment na upgrade biorac pod uwage ceny zestawow s939, wiec pozostane przy swoim epoxie. dzieki za pomoc pozdro;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Juz pisałem to kilka razy: jesli masz robic upgrade i jestes zdecydowany, to kupuj to na co cie stać i nie czekaj na nie wiadomo co, bo nigdy tego kompa nie złozysz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ecuadoo Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Witam Mam pewien dylemat. Obecnie posiadam Epoxa 8rda3i + duron 800Mhz + 256 Kingstone 400 MHz + GF4 Ti 4200, zastanawiam sie czy lepiej kupic Bartona 2500 + 256 ramu (puscic w dualu) a proca wykrecic na XP 3000, czy moze sprzedac plytke i kupic jakas nowa S754 + sempron 2500 i to krecic. Czy moze jeszcze inna opcje np, zmienic proca na 1600 lub 1700 z serii JIUHB i to krecic. Co Wy o tym myslicie? Wydajniejsza bedzie opcja 1 lub 2 od trzeciej, no ale moze nie warto tyle inwestowac z uwagi na reszte podzespolow? Co o tym myslicie? pozdro;) Kup Bartona 2500 @ 3200 plus do tego ram i bedzie ladnie chulac ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 co do tego bartona 2500+ to kup wersje mobilną. zejefajnie sie kręci i mało sie grzeje (wiem co muwie bo go posiadam) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 (edytowane) co do tego bartona 2500+ to kup wersje mobilną. zejefajnie sie kręci i mało sie grzeje (wiem co muwie bo go posiadam) niewatpliwie mówic to potrafisz ale pisownia cos nawala :lol2: Edytowane 26 Marca 2006 przez SABUR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emre Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 co do tego bartona 2500+ to kup wersje mobilną. zejefajnie sie kręci i mało sie grzeje (wiem co muwie bo go posiadam)Zwykłe Bartony też się fajnie kręcą!!! Tylko trzeba na dobrego trafić!!! :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Ale z tym niestety dzis ciezko, a jak juz sie trafi jakis dobry to pewnie za dużą cenę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emre Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 No niestety :-( Ja do Bartków mam jednak sentyment, a za to Sempiki to kastraty!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zezor88 Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 mam mobilnego bartka 2800 i kreci mi sie fajnie na fsb200. osiagam 2100 mgh i cieszy jak robie testy np. w evereście i patrze jak bije 64-ki na pysk jednak pamieci musiałem zmienic na hynixa bo elixiry mimo ze 400 cl3 jakos nie dawały rady. ale ogólnie jestem za tym by z przesiadka na 64. wstrzymac sie i poczekac na wiecej softu i tansze taile. pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 (edytowane) Zwykłe Bartony też się fajnie kręcą!!! Tylko trzeba na dobrego trafić!!! :twisted:a przepraszam ten twoj to jest ten "trafiony" :-| zezor88 podaj te twoje wyniki z everesta Edytowane 29 Marca 2006 przez greg505 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zezor88 Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 odczyt robi mi na 3520 zapis 1494 czas oczekiwania 74ns i jak wypadam?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 nice, a jaka magistrala? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zezor88 Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 jak wyzej tj.200 ale abit ja zawyza i z tego co wiem to róznie z tym zawyzaniem jest u mnie sie kreci na jakies 202 i skacze sobie nigdy nie jest stabilnie proca zchłodziłem poteznym silent stormem miedzianym model BP-BK1 , problem w tym ze soket na płycie jest troche wysoko i musiałem porozginac zeberka na wentylu zeby zasiłka weszła a i radiatorki na płycie zapodałem gdzie popadło trzy wiatraki w obudowe i daje rade stabilny jak skała. teraz tylko grafe chce zmienic i mam zonka , którego radka wybrac , radka bo nvidia jakos mnie nie kreci. ale o tym pisałem juz w innym poscie. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 (edytowane) to masz dosc spore wyniki jak na 200mhz (pewnie 2-2-2-6) u mnie przy 222mhz sa minimalnie nizsze Edytowane 29 Marca 2006 przez greg505 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zezor88 Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 no jest tak2-2-2-5-1 chociaz mysle o przesiadce na kosci ocz bo sa w dobrej cenie i tu odstłam wszystkich na ebay.de i nie tylko. sek wtym ze wszystko o niebo lepiej smiga na selekcjonowanych kościachi nie warto załowac kasy . :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...