jonathan Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 Mam u siebie taka karcioszke i nie mam co nazekac. Narazie duzo sie nie bawilem ale moze dzisiaj ciut ja przekatuje :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 Napisz jak z potokami i o/c Marki 2005 i 2006 tez mile widziane... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 Narazie troszke karte podkrecilem Nie zmienialem napiecia ani nie odblokowywalem potokow. 500/1000 bez mrugniecia lata na 570/1240 na defaultowym chlodzeniu. Musze zalozyc accelero2 i jakies radiatorki na niektore uklady. Co do modowania mam sapphire a z tego co czytalem na zagranicznych forach glownie his sie odblokowuja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 No jak narazie całkiem nieźle, ciekawe jak będzie na lepszym chłodzeniu :D koniecznie zapodaj wyniki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 No jak narazie całkiem nieźle, ciekawe jak będzie na lepszym chłodzeniu :D koniecznie zapodaj wyniki No wlasnie zapodawaj screeny, wyniki i ogolnie jak sie karta sprawuje. Moze ja kupie jak bede kompa skladal :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 Sorki panowie Narazie nie mialem czasu Tylko 2001 trzepnolem http://service.futuremark.com/compare?2k1=8980135 Wieczorem pobawie sie reszta Szkoda ze chlodzenia jeszcze nie mam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 (edytowane) Sorki panowie Narazie nie mialem czasu Tylko 2001 trzepnolem http://service.futuremark.com/compare?2k1=8980135 Wieczorem pobawie sie reszta Szkoda ze chlodzenia jeszcze nie mam Spoko nie pisal zaden z nas ze teraz tu i natychmiast :P po porstu chcemy zobaczyc wyniki wiesz ciekawosc :D EDIT calkiem ladny wyniczek tez chcialbym prawie 30 tysiecy w 3dmarku, na razie mam cos kolo 3000 na 2MX :D Edytowane 24 Maja 2006 przez mib Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 No ładnie 30k..... ciekaw jestem bardziej wyniku w smarku 03 i 05 :-P Pozdro i czekam na dalsze testy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 W 2003 bez krecenia grafy mialem 13780 Narazie karte montuje w drugim kompie Po weekendzie sie pobawie Narazie uczelnia wzywa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Co do modowania mam sapphire a z tego co czytalem na zagranicznych forach glownie his sie odblokowuja I nawet nie będziesz próbował żeby obalić mit? ;) Ale jeśli to prawda to widzę że mamy tu podobną sytuacje jak GTO@GTO2 :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 (edytowane) I nawet nie będziesz próbował żeby obalić mit? icon_wink2.gif Ale jeśli to prawda to widzę że mamy tu podobną sytuacje jak GTO@GTO2 laugh.gif Dokładnie :D 13780 muwisz, hmm nie wiem czy to dużo czy mało jak na tą karte, ale wynik prawie jak podkręcony 7600GT :wink: a właśnie te karty są porównywalne?? p.s chyba coś niezbyt dużo bo na tej aukcji pisze że karta osiąga 14300 pkt a to już ładny wynieczek aha i na aukcji firmy icomp pisze że po zwiększeniu napięcia OC drastycznie wzratsa bodajże z 500/100 na 760/1260 coś takiego :-P Edytowane 26 Maja 2006 przez fredus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Poczytaj dokładnie, zanim coś napiszesz... Jon podał wynik bez o/c, na aukcji są wyniki Z o/c. I kropka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 No fakt sorki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Musze zmienic zasilke. Pierw karte testowalem na kompie z podpisu nr1. Teraz jest w kompie nr2. A tam mam tylko Anteca 350W Pamieci moze jeszcze ciut dodadza pary :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 Może ktoś zajmie się selekcją tych radków pod względem potoków? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 Może ktoś zajmie się selekcją tych radków pod względem potoków? :wink: no chyba jedynie piter z gralu/tweaka :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 NIe jest to jakas skomplikowana operacja. Podmieniamy bios na biosik z x1800xl i jazda. Dziala albo nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 (edytowane) Ale czym to grozi? Tylko artefaktami lub nieodlokowanymi potokami, czy karta w ogóle może nie wstać? Mam zamiar kupić to GTO U mnie (w podpisie) np. nie dało rady zmodować, ale z powodu die-lock - potoki fizycznie zablokowane. Nic wielkiego się nie działo, tylko def. taktowanie miałem podwyższone (i cały czas 12 potoków). Nie musiałem się przejmować. A tutaj gdzieś czytałem, że karta może się nie podnieść. To prawda? Trzeba się zaopatrzyć w zastępczą? Edytowane 27 Maja 2006 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 to bedziesz na "czucie" flashował :P:P ja sie zastanawiam nad gto ALE nie wiem czy nie lepiej kupi 7800gt, albo dolozyc i wziac 7900gt -> bajeczka....... :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 Tak tylko x1800gto to koszt 730zl za nowke :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 (edytowane) (...) dolozyc i wziac 7900gt -> bajeczka....... :mrgreen:idź precz siło nieczysta :twisted: edit: jonathan, a mógłbyś się pokusić o subiektywną ocenę tych kart, co masz w podpisie? Widzisz jakieś różnice w obrazie (w grach) między X1800GTO, a GF7800GT? Edytowane 27 Maja 2006 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 Widzisz jakieś różnice w obrazie (w grach) między X1800GTO, a GF7800GT? Dołączam sie do pytania B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 idź precz siło nieczysta :twisted: edit: jonathan, a mógłbyś się pokusić o subiektywną ocenę tych kart, co masz w podpisie? Widzisz jakieś różnice w obrazie (w grach) między X1800GTO, a GF7800GT? :lol: :lol: dlaczego?? :rolleyes: przeciez 7900gt to naprawde dobra oferta :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 7800 mimo wszystko mocniejsza. Potoki w nowych gierkach robia swoje. Ostatnio brak mi czasu. Tak bym usiadl i stuknal jakies wieksze porownanie. Pewne jest to ze nawet po lekkim OC x1800gto dostaje mocnego kopa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 (edytowane) Ale mi chodziło o wygląd, jakość obrazu (generalnie upiększacze), a nie o wydajność :) edit: 05_03_1992> Wiesz, mam jakiś sentyment do ati :) Kiedyś przesiadłem się z Nvidii i już mi tak zostało. Chociaż, szczerze mówiąc, to nie miałem okazji porównać nowych modeli Edytowane 28 Maja 2006 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 ja też raczej bardziej lubie ati niz nvidie ale staram się by obiektywnym ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 Nie ma juz takiej przepasci jak kiedys :P Z ATI niestety sa nieraz jazdy pod linuxami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 ale nie każdy, a raczej odwracając kotka ogonkiem mało osób jeżeli chodiz o gry uzywa linuxa, a ja jestem (nie) szczęśliwym userem windy xp teoretycznie trudno sie dziwic ze 7800gt jest lepszym wyborem "20" potoczków vs 12, ogólnie x1800gto jak dla mnei jest nie opłacalnym zakupem (za normalnacene jaka widnieje w sklepach to jest 900-1000zł), ale za 730zł ta z proline to naprawde dobra oferta, cena jak za 7600gt, a wyzszych rozdziałkach + oc jest lepszym wyborem jonathan--> zastanawiam sie nad tą akrtą, bardzo mnie kusi, ale do pełnego skuszenia pomogło by mi info czy sprawdzałeś i czy ci sie udało zmodowanie do 16 potoczków Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 kurcze jaka cena :o 730,- :lol: ja chce tą kartę !!! B) ale tak poważnie to chyba ją kupię zamiast mojej x850 xt pe pozdr ps a jak z glosnoscia coolerkow i jak z tempami na x1800gto?? pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 Coolerek chodzi ciszej niz ten na x8500xt pe ale jest duzo ciezszy. www.imperium.net.pl zaden proline :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...