Gość SamoDobro Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 chwala Najwyzszemu za brak internetu w domu ;) granie w 4 gry na XBoxa 360 jest dosc nudne. do lask zatem wrocila czarnula w okresie swiatecznym. byl i SingStar, i Guitar Hero obie czesci, i maty do tanczenia, Tekken i Gran Turismo. bylo fajnie, rodzinnie i zabawnie (szczegolnie rodzice spiewajacy Corke Rybaka, albo moja kooperacja z ojcem w zagraniu "Message in the bottle" - ja na basie na hardzie, ojciec solowke na easy ;)) rodzice wrocili do Polski, czarnula troche poszla na bok, jednak wczoraj cos mnie tknelo i kupilem Playstation 2 Magazine - przyznaje, ze skusila mnie recenzja FFXII i demko Okami. wieczorem zagralem. :blink: nie widze takiego must have'a na zadnej innej konsoli. tyle ode mnie. w demko gralem wczoraj chyba do 2 w nocy. podejrzewam, ze znam kazdy zakamarek dostepny w demie (warto narysowac "o" w "t. be continued" ;)) i chyba na zadna gre tak nigdy nie czekalem. neta powinienem miec juz za tydzien, wiec moze cos z MarketPlace mi umili oczekiwanie, ale... ta gra ma szanse przebic nawet Ico! i o ile watpie, zebym kiedys zagral w FF XII z powodu nextgenow, o tyle Okami - pozycja absolutnie obowiazkowa. przynajmniej dla mnie. nie wiem, jak to malowanie bedzie wygladac w dalszej czesci gry, ale sama idea mnie zmiazdzyla i wgniotla w fotel, choc wydawalo mi sie, ze wiem czego mniej wiecej sie spodziewac. chyba jednak jestem fanbojem SONY ;) bo nawet Gears of War mnie tak nie podniecil i nie przykleil do szkielka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Co myslicie o kupnie skina na PS2 (tzn. naklejek na obudowe)? Moja czarnula ma oblesne przebarwienie na samej gorze i nei wyglada to zbyt reprezentacyjnie, a nie chce mi sie wymieniac calej obudowy... Widzial ktos to kiedys na zywo? EDIT: mam na mysli cos w tym albo tym stylu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 imo kijowo to wyglada gdybym był na twoim miejscu to wolałbym kupić jakiegoś trupa i wymienić obudowę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Niby tak, ale raz, ze jestem leniwy, a dwa to kupienie trupa za 20zl moze byc trudne ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SamoDobro Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Niby tak, ale raz, ze jestem leniwy, a dwa to kupienie trupa za 20zl moze byc trudne ;) kup spreja ;) tasma klejaca zaklej newralgiczne punkty i zmoduj konsole ala ziom :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 (edytowane) kup spreja ;) tasma klejaca zaklej newralgiczne punkty i zmoduj konsole ala ziom :D dobry pomysł ;) polecam taki kolor: :lol2: Edytowane 11 Stycznia 2007 przez MacOSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 ić stond ;] Ale spray - hmmm... stoi sobie u mnie puszeczka Chaos Black, bylby jak znalazl. Ma ktos pod reka instrukcje demontazu konsoli? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igomako Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 (edytowane) Potrzebuje pomocy przy decyzji... Na temat VGABOXa. Ten? http://allegro.pl/item154592064_zmien_moni...box_vat_gw.html Czy ten? http://allegro.pl/item153764396_hi_res_mul..._w_polsce_.html Plusy numeru jeden: - Telewizja - Wejście component (Y, PR/CR, PB/CB) Minusy numeru jeden: - Tylko wyjście vga, brak wejścia i przełączania między monitorami. - Cena Dodatkowo dodam ze mi nie potrzeba zbytnio nastepnego TV... Plusy numeru dwa: - Cena - Wejście vga Minusy numeru dwa. -Tylko wejście s-video - Moze nie dzialac z moim monitorem Posiadam Samsunga SyncMaster710t. 17cali. zależy mi w sumie na jakości i wygodzie. Wszystko wskazuje na numer 2, ale nie wiem jak z jakością u niego... mial ktos doświadczenie? I moze wie ktos jak zrobic przejsciowke Component (Y, PR/CR, PB/CB) ->S-video? Edytowane 12 Stycznia 2007 przez igomako Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 mam PS2 pod kompa podlaczone (winfast tv2000 xp expert) i nie wiem jak ustawić DScalera zeby gry z PS2 najlepiej wygladały? bawil sie ktos tym? i czy warto kupic kabel S-Video? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 U mnie kabel S-Video troche pomogl, lepsza ostrosc byla. Co do ustawien DScalera, to niestety nie pomoge - ja dlubalem w ustawieniach na oko. To, ze DScaler poprawnie nie wykrywal mojej karty (Winfast 2000 XP RM) wcale nie pomagalo... PS. tez podlaczam sie do pytania o VGA Boxa - jakiegos w koncu bede musial kupic... Czemuz, ach, czemuz nie ma juz na Allegro tych podlaczanych bezposrednio do konsoli? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 (edytowane) mam PS2 pod kompa podlaczone (winfast tv2000 xp expert) i nie wiem jak ustawić DScalera zeby gry z PS2 najlepiej wygladały? bawil sie ktos tym?zacytuje siebie - a co, nie można? :D lepiej nie moge ustawić DScalera... jak widać interlacingu nie ma praktycznie (TomsMoComp w DScalerze fajnie działa ;)) no i teraz nie wiem... tak czy tak musze nowy kabel kupić (prawy kanał dźwięku coś mi nie gra) i nie wiem czy warto dopłacić do S-Video - osiągne lepszy obraz choć trochę? :) gdzie w ogóle mogę dostać (trójmiasto albo net) jakiś dobrej jakości kabelek S-Video do PS2? edit: ma ktoś schemat tego wyjścia AV w PS2? można gdzieś kupić taką wtyczkę w ogóle? może bym sobie sam zrobił kabel S-Video :) edit2: dla porównania obraz z softu WinFasta (gra: Shadow of Rome) :lol: Edytowane 15 Stycznia 2007 przez MacOSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 (...) no i teraz nie wiem... tak czy tak musze nowy kabel kupić (prawy kanał dźwięku coś mi nie gra)(...) Tak z innej beczki. Mój oryginalny kabel od PS2 też ma problemy z prawym kanałem....coś nie styka i trzeba kabelkiem pokręcić tuż przy gniazdku Multi-AV. Jest dokładnie tak jak costi kiedyś pisał, kable od Sony to tandetny kawał drutu :mur:. Narka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 (edytowane) I moze wie ktos jak zrobic przejsciowke Component (Y, PR/CR, PB/CB) ->S-video?Nie da się zrobic takiej przejsciówki. Mozna uzyskać obraz z komponentu na svideo ale bedzie on jedynie czarno-biały. Gdzies dalej w tym temacie tego probowałem. Dla osob zastanawiających sie nad s-video, powiem tyle, ze nie ma co się zastanawiac. Composite dzieli przepasc między s-video. MacOSek widać jak u ciebie jest strasznie rozmazany obraz, na s-video nie bedziesz nawet musial ustawiac dscalera bo obraz zrobi sie od razu lepszy. Edytowane 18 Stycznia 2007 przez Plusk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 Jutro zejde na dol i zrobie fotki porownawcze composite vs S-Video na duzym telewizorku - bedzie wszystko jasne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 Jutro zejde na dol i zrobie fotki porownawcze composite vs S-Video na duzym telewizorku - bedzie wszystko jasne.było by miło ;) choć na TV może nie być tego tak widać jak na kompie (tuner tv + LCD)... zresztą zobaczymy ;) ponawiam pytanie: wie ktoś czy w ogóle dostane gdzieś tą wtyczkę "av multi out" do ps2? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 Nie liczylbym na to - chyba, ze kupisz jakis tani kabelek i go zbezczescisz ;) Jak chcesz, to moge Ci tez zrobic zdjecia porownawcze wtyczki w obu kablach (troche sie roznia wewnatrz). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 Jak chcesz, to moge Ci tez zrobic zdjecia porownawcze wtyczki w obu kablach (troche sie roznia wewnatrz).a poproszę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 (edytowane) Jutro zejde na dol i zrobie fotki porownawcze composite vs S-Video na duzym telewizorku - bedzie wszystko jasne.chciałem zrobic to juz wczoraj ale kurde wichura wymiotła zasilanie na całym osiedlu. composite s-video Edytowane 19 Stycznia 2007 przez Plusk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 (edytowane) cos kiepskie fotki... :( ale widac troche ostrzejszy obraz na s-video (np. M w napisie DAMAGE) zna ktos jakis sklep online gdzie kupie dobrej jakosci kabelek S-Video do PS2? Edytowane 19 Stycznia 2007 przez MacOSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 ten obraz taki jest, to nie wina fotek, na zblizeniu tak to wlasnie wyglada. Gołym okiem widac na composite ze braz jest rozmazany. moge sprzedac swoj kabelek s-video tyle, ze jest to kabelek do ps2 i xbox z wbudowanym przelacznikiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 (edytowane) moge sprzedac swoj kabelek s-video tyle, ze jest to kabelek do ps2 i xbox z wbudowanym przelacznikiemile za niego chcesz? mozesz zrobic fotke jak on wyglada? ;) edit: dziwna sytuacje miałem przed chwila... grałem w Burnout Revenge i w pewnym momencie DScaler mi się zawiesił, a wraz z nim cały komp - na nic nie reagował :o zresetowałem, odpalam DScalera, jest "Hardware init..." i .... to samo - zwiecha, na nic nie reaguje dopiero jak odpalilem po resecie WinFast PVR a potem DScalera to zaczelo działać o.O Edytowane 19 Stycznia 2007 przez MacOSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 OK, czas na moje foty: KeyLauncher: PS2HC Loader NTSC (musze go wreszcie zmienic na nowsza wersje z normalna grafika, a nie takie "3lo pr0" cos): Killzone PAL: Na ew. roznice w jasnosci nie patrz, moga wynikac z roznicy pomiaru swiatla przez aparat. Staralem sie lapac identyczny moment, ale w trakcie akcji jest to troche trudne ;) FFX PAL: Chyba nie musze podpisywac, ktore screeny sa na jakim kablu? ;) Specjalnie dalem w pelnej wielkosci, zeby mozna sie bylo blisko przyjrzec i zeby nie zmienic ostrosci przy resizingu. Porownanie wtyczek: Wydaje mi sie, ze nadmiarowe piny we wtyczce S-VHS sa po prostu niewykorzystane - albo tez kazdy z przewodow ma oddzielny pin masy. Aha, jakbys sie zastanawial - na kablu S-VHS tez mam ferryt, tylko ze zalozylem go na drugim koncu kabla (przy wtyczce S-VHS). Nie wiem, czy cos daje - nie chce go sciagac, bo moge miec potem problem z ponownym zalozeniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 (edytowane) ile za niego chcesz? mozesz zrobic fotke jak on wyglada? ;) edit: dziwna sytuacje miałem przed chwila... grałem w Burnout Revenge i w pewnym momencie DScaler mi się zawiesił, a wraz z nim cały komp - na nic nie reagował :o zresetowałem, odpalam DScalera, jest "Hardware init..." i .... to samo - zwiecha, na nic nie reaguje dopiero jak odpalilem po resecie WinFast PVR a potem DScalera to zaczelo działać o.O tu jest moj kabelek http://www.robson.pl/index.php?p=16&id=3133 jesli cie interesuje to pytaj na PW Co do klopotow z dscalerem. U mnie sie strasznie sypal gdy dzwiek z konsoli byl podpięty do line in w sb. Po bezpośrednim podlaczeniu głosników wsio było ok. Czasem obraz mrugnał, ale to juz było rzadkie no i tuner nie najwyzszych lotów (fly video live 98), lecz dscaler miał go na liście i po wylaczeniu dzwięku bardzo sie z nim polubił. Edytowane 19 Stycznia 2007 przez Plusk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 costi: faktycznie wyraźnie ostrzejsze, chyba kupię kabelek ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 Ja mam ten kabelek: http://robson.pl/index.php?p=16&id=3079 Do tego dokupilem na Alledrogo rdzen ferrytowy za bodajze 9zl (choc nadal nei wiem, czy on jest w ogole potrzebny :) ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 WOW. Costi? Czy kabel S-VHS daje aż taką różnicę na zwykłym TV po S-Video? O jakim rdzeniu ferrytowym mówsz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Rdzen efrrytowy - takie okragle cos na kablu, widac to na kabelku Sony na zdjeciu wtyczek. Jego zadaniem jest likwidowanie niepozadanych skladnikow pola magnetycznego. Co do roznic - jak widac ;) Fotografowane TV to plazma 42" o rozdzielczosci 852x480. Fotki nie byly poddawane zadnej obrobce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 (edytowane) a jak wielki wpływ to niepożadane pole ma na jakośc obrazu? bo jesli dobrze rozumie to ta koncowka tez ma pomagac w poprawie jakości? Edytowane 25 Stycznia 2007 przez Plusk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Szczerze mowiac nie wiem. Kabel S-VHS oryginalnie mialem bez ferryta, to dokupilem na Allergo jakis i zalozylem od razu przed pierwszym podlaczeniem. Sprobuje, moze uda mi sie go zdemontowac, to znowu zrobie fotki porownawcze. Wydaje mi sie jednak, ze jego wplyw bedzie minimalny (jesli w ogole jakis bedzie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Jeśli chodzi o to coś nakładane na kabel to ma on za zadanie likwidowanie zakłóceń w pewnych częstotliwościach. Prawdopodobnie chodzi o to, żeby uniknąć prześwitów obrazu, dodatkowych kolorów czy innych tego typu niepożądanych zjawisk. Na pewno poprawia obraz pod warunkiem, że mamy z nim coś nie tak. Dokładnie sprawdzę wieczorkiem tą teorię. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...