Zulusman Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 (edytowane) Ombre A czy tutaj ktos liczy sie z kosztami inwestycji w Conroe ? My chcemy miec wypas procka(taki ma byc Conroe), a nie interesuje nas jechanie na fali s939 w wykonaniu AMD. AM2 nie wnosi nic nowego do wydajnosci i dlugo tez nie pozyje. Jedynym ratukiem jest K8L. A jesli chodzi o mobosy pod Conroe - to inwestycja w przyszlosc. Mysle ze mobo ktore kupie niebawem dla Conroe podycha u mnie podobnie dlugo jak DFI Ultra-D(rok to u mnie ostatnio bardzo dlugo). Nie zawacham sie zatem wydac na to mobo 600-800 zl. Oczekuje natomiast, ze bedzie to mobo w 100% zgodne z moimi oczekiwaniami - stabilnosc, oc, wyglad i OC :> EDIT: Nie wkusdre mnie Ultra-B. Osobiscie programowalem ja 3 razy. To byla jedyna wada tej mobo. Natomiast fsb 270 to byl pikus dla niej. Szkoda ze nie mialem wtedy dobrych pamieci dla niej.... Edytowane 14 Czerwca 2006 przez Zulusman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 (edytowane) No dobrze, sam procek może i bedzie kosztowac mniej niz 600zł, czyli mniejwiecej tyle ile venice 3k po wyjsciu, mam racje? Ale koszt płyty głownej przeraza, bo przecierz na 939 mozna kupic asrocka za 200zl, ktory daje rady, a za 200zl na conroe, to bedzie mozna kupić radiator na plyte :/ i znów jakieś bzdury ... najtańsze mobo pod conroe to ok 250PLN ... w rev 2 obsłuży Conroe A tymczasem coolaler na DFI Infinity 975X Edytowane 14 Czerwca 2006 przez yotomeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 "What is stable ?? 500-550MHz ? We need mobos with huge fsb because of low multi in cheap Conroe" A dokładnie, jakby takie FSB było stabilne na Infinity, to mamy ziemię obiecaną w dziedzinie mobo pod Conroe. Jak nie przesadzą z ceną, i będzie w stanie stabilnie jechać na b. wysokim FSB, to chyba każdy zdecyduje się na jej kupno. Każdy, z mniej zasobnym portfelem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 Ja tam lubie marke LP...Dlatego narazie biore sobie na wstrzymanie. Chyba zeby tymczasowo przesiedziec na infinity. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 Hmmm ... kosmiczne FSB ... czy to czasem nie bedzie wymagało kosmicznego chłodzenia na NB ?? ciekawie by było ... na CPU AC a na NB FC albo LN2 :P... tak czy inaczej piękny wyniczek :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 DFI wyda jakies spoko LP w cenie ok.700-1000zł i będzie najlepszą mobo pod conore, przynajmniej mi się tak wydaje. Jak ktoś ma 3,5k-4k na nowy pecet (bez monitora,myszy,klawy) to złoży super sprzęt pod conroe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 Ombre A czy tutaj ktos liczy sie z kosztami inwestycji w Conroe ? My chcemy miec wypas procka(taki ma byc Conroe), a nie interesuje nas jechanie na fali s939 w wykonaniu AMD. AM2 nie wnosi nic nowego do wydajnosci i dlugo tez nie pozyje. Jedynym ratukiem jest K8L. A jesli chodzi o mobosy pod Conroe - to inwestycja w przyszlosc. Mysle ze mobo ktore kupie niebawem dla Conroe podycha u mnie podobnie dlugo jak DFI Ultra-D(rok to u mnie ostatnio bardzo dlugo). Nie zawacham sie zatem wydac na to mobo 600-800 zl. Oczekuje natomiast, ze bedzie to mobo w 100% zgodne z moimi oczekiwaniami - stabilnosc, oc, wyglad i OC :> EDIT: Nie wkusdre mnie Ultra-B. Osobiscie programowalem ja 3 razy. To byla jedyna wada tej mobo. Natomiast fsb 270 to byl pikus dla niej. Szkoda ze nie mialem wtedy dobrych pamieci dla niej.... Dokladnie zgadzam sie :) Zulu : masz mozliwosc sciagnac BadAxe moze (304) albo gdzies wogole mozna kupic ? jak jest z FSB na Asus P5W DH Deluxe ??? tez max 400 czy wiecej ? bo gdyby bylo do 500 to bym chyba brał...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 (edytowane) DFI wyda jakies spoko LP w cenie ok.700-1000zł i będzie najlepszą mobo pod conore, przynajmniej mi się tak wydaje. Jak ktoś ma 3,5k-4k na nowy pecet (bez monitora,myszy,klawy) to złoży super sprzęt pod conroe. nie wiem czy to twoim zdaniem dużo czy mało ? jak dla mnie ceny będą dobre - conroe za 700-1000PLN, dobre mobo za 600-800PLN porównując do cen na dziś dwórdzeniówek AMD to nawet tanio ... (dwurdzenówki od ok 1200PLN, dobre mobo ok 600-800) fajne ramce co : :mrgreen: Corsair PC8000UL 512m*2 @ 2.7v Edytowane 14 Czerwca 2006 przez yotomeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cro Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 (dwurdzenówki od ok 1200PLN, dobre mobo ok 600-800)DFI LP Ultra-D nówki są po 450zł ;) a to złe mobo? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 (edytowane) DFI LP Ultra-D nówki są po 450zł ;) a to złe mobo? ;) tej klasy mobo pod conroe też będą w podobnej cenie (i965) mówię o mobo pod 2 grafy ... Edytowane 14 Czerwca 2006 przez yotomeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 A wiesz kolego Cro ile kosztowała DFI LP nF4 w czasie premiery :D ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 A wiesz kolego Cro ile kosztowała DFI LP nF4 w czasie premiery :D ? ja wiem :D DFI NF3 też koło 550 na początku kosztowało ... Jak dla mnie to Intel szykuje jednak małą rewolucję ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 http://www.alternate.de/html/productDetail...ml?artno=GPIR08 cena bardzo ladna, wiec nie mowic ze nie ma tanich płyt ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 (edytowane) ok.650zł kosztowało DFI LP NF4 Ultra-D (NIE SLI). yotomeczek - według mnie cena conroe jest wporządku, mobo przyszłościowe pod 4-rdzeniowe procki z dobrym OC i wydajne,fukncjonalne może kosztować 700-1000zł i nie będzie to drogo. Conroe najdrozsze bedziesz tylko mialo lepszy zegar od najtanszego ? Czy tanie nie beda mialy technologi jakichś ważnych? EDIT/ kszonek - ta mobo to szmelc... Edytowane 14 Czerwca 2006 przez lechu1777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 (edytowane) najwyzszcy czas zeby wynalezli cos extra mocnego za mala cene.... moze wynalezli jaks extra sposob na produkowanie extra procow za bardzo mala cene :D heh, nawet jesli to o tym nam nie powiedza i beda brac od nas mega kase ;D Edytowane 14 Czerwca 2006 przez pawelekmal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 No bez przesady ... Conroe kosztować nie będzie tyle co FX62... to dopiero zdzierstwo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 (edytowane) ok.650zł kosztowało DFI LP NF4 Ultra-D (NIE SLI). yotomeczek - według mnie cena conroe jest wporządku, mobo przyszłościowe pod 4-rdzeniowe procki z dobrym OC i wydajne,fukncjonalne może kosztować 700-1000zł i nie będzie to drogo. Conroe najdrozsze bedziesz tylko mialo lepszy zegar od najtanszego ? Czy tanie nie beda mialy technologi jakichś ważnych? EDIT/ kszonek - ta mobo to szmelc... a wspomniane wczesniej asrocki na 939 to nie szmelc? :lol: (no dobra, niektorzy mowia ze nie, ale niektorysz sie mysla :D najwyzszcy czas zeby wynalezli cos extra mocnego za mala cene.... moze wynalezli jaks extra sposob na produkowanie extra procow za bardzo mala cene :D heh, nawet jesli to o tym nam nie powiedza i beda brac od nas mega kase ;D czy nie potraficie zrozumiec ze te proce beda tranie do cholery? Edytowane 14 Czerwca 2006 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 ok.650zł kosztowało DFI LP NF4 Ultra-D (NIE SLI). yotomeczek - według mnie cena conroe jest wporządku, mobo przyszłościowe pod 4-rdzeniowe procki z dobrym OC i wydajne,fukncjonalne może kosztować 700-1000zł i nie będzie to drogo. Conroe najdrozsze bedziesz tylko mialo lepszy zegar od najtanszego ? Czy tanie nie beda mialy technologi jakichś ważnych? EDIT/ kszonek - ta mobo to szmelc... niestety tańsze będą miały tylko 2MB cache (do modelu 6400 włącznie), oznacza to niższą wydajność :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 (edytowane) niestety tańsze będą miały tylko 2MB cache (do modelu 6400 włącznie), oznacza to niższą wydajność :( w zasadzie to conroe beda sie roznic tylko mnzinikiem, bo conroe z 2mb cachu to juz allenade. //edit dobra wiem ze nie o to chodzilo i sie czepiam [; Edytowane 14 Czerwca 2006 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 Corsair PC8000UL 512m*2 @ 2.7v a nie czasem PC6400 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 (edytowane) a nie czasem PC6400 ?? ale roznica........................... :P a sa to 8000UL :P victor chyba wie lepiej co ma niz cpuz? :lol: Edytowane 14 Czerwca 2006 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 a nie czasem PC6400 ?? a czasem na screenie nie ma Part Number w CPU-Z ? tu se poczytajta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 a czasem na screenie nie ma Part Number w CPU-Z ? tu se poczytajta se poczytal i zauwal tu, ale albo tam inne pamietaki, albo bug Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 A ile tak będą kosztować te z 4MB cache'u ? Bo jak już kupować to 4 Megowego conroe'a ... Ej a ramki DDR2 2*1GB to ile trzeba wydać? (POD CONROE) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 A ile tak będą kosztować te z 4MB cache'u ? Bo jak już kupować to 4 Megowego conroe'a ...E6600 2,4GHz - $315 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 A ile tak będą kosztować te z 4MB cache'u ? Bo jak już kupować to 4 Megowego conroe'a ... Ej a ramki DDR2 2*1GB to ile trzeba wydać? (POD CONROE) ceny masz w drugim poscie, a kazde ddr2 pojd pod conroe, szukanie nie boli :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 ja tez sie przyczepie, albo ktos sie bawi w o/c i kupuje MB za dobra kase, albo nie. nie ma sensu kupowac Conroe i asrocka, bo po co?:> jak ktos chce asrocka to niech sobie wezmie P4 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 ja tez sie przyczepie, albo ktos sie bawi w o/c i kupuje MB za dobra kase, albo nie. nie ma sensu kupowac Conroe i asrocka, bo po co?:> jak ktos chce asrocka to niech sobie wezmie P4 ;] ja tam wogole nie widze sensu kupowania asrocka, ale jak juz ktos wspomina a tym, ze pod 939 sa tansze mobo, bo pod intela tylko od 600 zl to mnie bierze // kurde przegralismy ze szkopami :/ shit! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 ja tez sie przyczepie, albo ktos sie bawi w o/c i kupuje MB za dobra kase, albo nie. nie ma sensu kupowac Conroe i asrocka, bo po co?:> jak ktos chce asrocka to niech sobie wezmie P4 ;]Asus P5VD2-MX z Core 2 Duo E4200 nie pobije zadnych WR ale porownujac cene i wydajnosc do AMD X2 3800+ (bez mobo) to warto sie zastanowic plyta oklo 240 zl procesor okolo 150$ Allendale E4200 taktowany jest domyslnie 1600 MHz tu jest odrobine info o nowych procesorach i wyglada na to ze bez bledow http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Intel...microprocessors Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 E4200 wyjdzie za pół roku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...