DEVILEK Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 ja tez nie mam wiecej w biosie a clockgenem sie nie bawilem, bo nie znam maxa corsairow.Niemiec rob mody i cisniesz ile wlezie B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 ja czekam na clockgena z obsługą RTM865-301 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Hmm... to da sie w koncu jakiegos moda olowkiem walnac zeby zmienic mnoznik czy nie ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Jasne, a wiesz gdzie jest śrubka od podkręcania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 ROTFL :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Jasne, a wiesz gdzie jest śrubka od podkręcania? Wbrew pozorom ja nie zartuje... nie da sie drutmoda zrobic zeby takie E6600 zamienic na E6700 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 (edytowane) Wbrew pozorom ja nie zartuje... nie da sie drutmoda zrobic zeby takie E6600 zamienic na E6700 ?Oczywiste ze sie da, tylko trzeba wywiercic dziurki w podstawce na tego druta ;] http://www.terralab.ru/pubimages/85172.jpg tak wyglada socket, jak ty chcesz go zdrutowac? ;] Edytowane 25 Sierpnia 2006 przez hary86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Z tego co wiadomo to drut moda nie.. ale da sie vcore zmieniac zamalowujac odpowiednie styki procka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Jaki drut mod :lol: Normalnie po procu maluje sie i napiecie skacze w gore, a wtedy mozna octowac :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czekus Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 czekus wszystko zależy od proca - jeden będzie porzebował więcej voltów inny mniej - coś musiałeś namieszać bo niemożliwe żeby nie zrobił 7x300 na defaultno możliwe....mam boxowe chłodzenie , napiecie jest chyba 1.35V wziąłem tylko ustawiłem z 266 na 300 i mnożnik taki jak jest czyli 7x i zachwałem ustawienia i kupa....(z tym ze pamieci poszły auto a 667 na 750...- moze tu jest problem????) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d-d Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 moj na boxie chodzi sobie na 7*400 na stock V, bo poki co nie mam mozliwosci zmiany V w biosie :lol:Niemiec - jakie masz mobo i memki ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Niemiec - jakie masz mobo i memki ? d975xbx i corsairy xms2x1024pc5400c4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malleus Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Czysto teoretycznie - oplaca sie wg Was brac E6600 ES stepping 5 co robi spokojnie 3.6ghz na 1.45V w cenie retaila ;] ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Czysto teoretycznie - oplaca sie wg Was brac E6600 ES stepping 5 co robi spokojnie 3.6ghz na 1.45V w cenie retaila ;] ?Ja bym bral. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chr1st Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 ma ktos doswiadczenia w roznicy potencjalu oc conroe na systemach x86 i x64? z X2 3800+ roznica byla kolosalna: na x86 smigal prime stable 2.6GHz, na x64 udalo mi sie wycisnac 2.2GHz max i ani mhz wiecej. 24/7 zostawilem 3.4GHz@1.45v (temp idle/stress: 31/50; coretemp: 44/64), do 3.6 wymagal jakichs kosmicznych napiec i strasznie sie grzal, zastanawiam sie czy w 32bitach nie zrobil by kariery czasem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 ma ktos doswiadczenia w roznicy potencjalu oc conroe na systemach x86 i x64? z X2 3800+ roznica byla kolosalna: na x86 smigal prime stable 2.6GHz, na x64 udalo mi sie wycisnac 2.2GHz max i ani mhz wiecej. 24/7 zostawilem 3.4GHz@1.45v (temp idle/stress: 31/50; coretemp: 44/64), do 3.6 wymagal jakichs kosmicznych napiec i strasznie sie grzal, zastanawiam sie czy w 32bitach nie zrobil by kariery czasem :) Tyle samo leci mi E6400 w 32bit co 64bit. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krogoth111 Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Procesory z serii E nie mają speed stepa w rewizjach B2... B0 oraz B1 miały ale nie działał on prawidłowo w serii B2 która jest masowo produkowana nie działa... Intel shit robi w balona ludzi. Na stronie: http://www.intel.com/products/processor/co...cifications.htm link: Enhanced Intel SpeedStep® Technology został dezaktywowany. Ciekawe czy wobec tego można oddawać do reklamacji procesory z serii E bo na pudełku jest napisane że posiadają Speed Step. Prawidłowo działa tylko funkcja C1/C1E odpowiadająca za zmniejszanie napięcia rdzeni podczas IDLE TIME. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malleus Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Ja bym bral. To nie pozostaje mi nic innego - przyjdzie do mnie i taki i E6400 BOX. Tego 2 jestem w stanie spylic jakos w milej cenie. Swoja droga korcil mnie ten S5 B1. Zawsze jakas odmiana od retaili ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krogoth111 Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Poprawka... Na pudełku jednak nic nie ma o Speed Stepie... Czyli B2 nie ma SS i kiszka... :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrus_6 Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Poprawka... Na pudełku jednak nic nie ma o Speed Stepie... Czyli B2 nie ma SS i kiszka... :/ Nie wiem jak twój , ale mój 6600 B2 ma :) , ładnie spada na x6 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Nie wiem jak twój , ale mój 6600 B2 ma :) , ładnie spada na x6 :)Mój też ma dovrze działające SS, ale tylko na Asusie P5B, bo na gigabyte DQ6 cały czas mnożnik x8 Chyba coś nie teges z biosem. Na XBX też zero problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kinslayer Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Witam Sorry ze sie tak wtrace ale moze mi ktos doradzi. Im wieksza daje magistrale tym wieksze mam arty w 3dmarkach i gry wieszaja mi kompa, na 335mhz jest dobrze, na 360 mhz wlasnie sie to juz dzieje. Wiecie moze o co chodzi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krogoth111 Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Hmmm dziwne a dajcie screena z CPU-Z... Pokazuje Wam mnożniki dwa? mi tylko jeden... 9. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Hmmm dziwne a dajcie screena z CPU-Z... Pokazuje Wam mnożniki dwa? mi tylko jeden... 9. a jaka wersja ? bo 1.36 pokazuje tylko max, a wcześniejsze w IDLE x6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kinslayer Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Odpisze ktos na mego posta plisss.... A moze podczas krecenia zwieksza sie czestotliwosc pci-e ? Wtedy to by mialo sens. Gdzies widzialem jak ktos napisal ze ustawia bodajze 104Mhz, ja mam na AUTO. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krogoth111 Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Hmmm to dlaczego właczam w biosie speed step odpalam winde i nic ale to nic nie robie obciążenie CPU 0%... Czekam 15 minut i NIC! NIC! Nadal jest 2400Mhz. Bios płyty mam 1101. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konar Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Mam pytanie jaka temperatura jest rozsądna dla E6400? @Niemiec Jaką temp masz na tym boxie przy 7*400 robiąc Dual Prime? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 przy dual prime nie wiem, ale przy dual seti mam 52-53st w zamknietej budzie. z obserwacji przy 805 i 930 moge powiedziec, ze dual prime i dual seti daja podobne odczyty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Odpisze ktos na mego posta plisss.... A moze podczas krecenia zwieksza sie czestotliwosc pci-e ? Wtedy to by mialo sens. Gdzies widzialem jak ktos napisal ze ustawia bodajze 104Mhz, ja mam na AUTO. no to ustaw np 104 MHz (czy dowolną liczbę do 110 MHz) i zobacz czy będzie OK. Przecież to tylko chwila. Mam pytanie jaka temperatura jest rozsądna dla E6400?rozsądna temperatura to taka, rzy której nie włącza się throttling. W sumie i tak nikt nie wie jaką ma temperaturę CPU, bo wszystkie programy podają inne tremperatury w zależności od biosu/płyty/programu. Dotknij radiatora - jak nie jest gorący, to znaczy że jest OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 uwaga okazja ;] 6400 za 800 zeta http://www.allegro.pl/item123557761_intel_...00_2m_nowy.html =] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...