Chaos Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 cos takiego znalazlem (cos samhain slabo ukrywa swoje dzieci) nie wiem jak wy ... ale ja jestem za ... takie ulozenie krócców zapewnia ze nie zachaczy bloczek o nic pod karta z drugiej strony odstaje nieco i moze sie naginac .. ale mozna by jakies podpórki zrobic ;] moze sie samhain (albo ktos inny z rn) wypowie jak to zobaczy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 (edytowane) cos takiego znalazlem (cos samhain slabo ukrywa swoje dzieci) [/img]http://chaos.dracopc.c%20om/pub/nf4-beta.jpg[/img] nie wiem jak wy ... ale ja jestem za ... takie ulozenie krócców zapewnia ze nie zachaczy bloczek o nic pod karta z drugiej strony odstaje nieco i moze sie naginac .. ale mozna by jakies podpórki zrobic ;] moze sie samhain (albo ktos inny z rn) wypowie jak to zobaczy :) a gdzie to znalazles jezeli mozna wiedziec? Edytowane 11 Maja 2006 przez mechl!k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 a gdzie to znalazles jezeli mozna wiedziec?gugle power ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Tez szukam bloku na dfi - byloby super jakby to wyszlo jakos niedlugo. Ale spytac Samhaina "kiedy?" to mowiac delikatnie malo oplacalne dzialanie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Tez szukam bloku na dfi - byloby super jakby to wyszlo jakos niedlugo. Ale spytac Samhaina "kiedy?" to mowiac delikatnie malo oplacalne dzialanie :lol:no jak kiedy? napewno "niedlugo" ;]]]]] sam .. odezwij sie i zdradz szczegoly :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Przy króćcach umiejscowionych nad kartą kolejność bloków musiałaby byc taka: CPU > NB > GPU. Klasyczna kolejność (przynajmniej na NF4), czyli CPU > GPU > NB, powodowała by chaos (bez urazy dla Chaosa ;) ) z wężami, a co gorsza bardzo utrudnioną możliwość wyjęcia karty ( no chyba, że wąż między GPU , a NB byłby baaardzo długi). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Przy króćcach umiejscowionych nad kartą kolejność bloków musiałaby byc taka: CPU > NB > GPU. Klasyczna kolejność (przynajmniej na NF4), czyli CPU > GPU > NB, powodowała by chaos (bez urazy dla Chaosa ;) ) z wężami, a co gorsza bardzo utrudnioną możliwość wyjęcia karty ( no chyba, że wąż między GPU , a NB byłby baaardzo długi). imo CPU > NB > GPU jest lepsze od CPU > GPU > NB ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Hahah .... kazdy zakłada jak mu wygodniej. W sumie dla grafy jest lepiej jak króćce nb są nad nią (na gorze nie ma zadnych kondziołów), ale wygodniej jest połączyc układ jak króćce są pod grafą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 ciekaw jestem jaka cena :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Sam zacznij sypać :D Bo jest wielu chętnych na ten bloczek, ja z resztą też ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Sam zacznij sypać :D Bo jest wielu chętnych na ten bloczek, ja z resztą też ;) przeciez to widac ze to nawet krócców nie ma itd .. tylko jakis taki ociosany dla przymirki grubosci czy cos ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 (edytowane) przeciez to widac ze to nawet krócców nie ma itd .. tylko jakis taki ociosany dla przymirki grubosci czy cos ...No napewno, ale praca u Sama wre, tego jestem pewnien. Napewno w tym miesiącu jeszcze wypuści coś nowego. Edytowane 11 Maja 2006 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 ja tu widzę 3 klocki materiału położone na siebie :wink: znając tempo Sama to sobie poczekacie :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Ale nie wiadomo kiedy była robiona fotka ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JoTgiE Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Moze się myle ale z doświadczenia wiem że porostu bardzo trudno będzie zrobic blok na NB pod dfi :-| i tak jak wszytkie konstrukcje obecne i nadchodzące niestety będą miały sowje wady. Poprostu layout tego mobo tak specyficzne że nic madrego sie tu niewymyśli <_< Tak więc i po tym bloku bym zawiele nioczekiwał....smutne ale prawdziwe, chociaż rzycze jak najlepiej producentowi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 ja tu widzę 3 klocki materiału położone na siebie :wink: znając tempo Sama to sobie poczekacie :-| jak tam Twoje nowe bloki? :lol: a to co na focie to tylko przymiarka, ale blok bedzie wygladal mniej wiecej tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 O nareszcie jakaś normalna konstrukcja :) powiem że spotkałem się z paroma przypadkami kiedy to "w pełni kompatybilny" z NF4 blok z MCS nie pasował - grafa musiała soatać umieszczona w dolnym slocie... a to rozwiązanie nareszcie wygląda na przemyślane - niestety - na NF4 muszą być takie łamańce - dziękujemy konstruktorom ustalającym standarty!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 (edytowane) Ej, ale nie wszyscy mają DFI, ja mam np MSI NEO4-F i mostek koliduje mi z grafą, więc może o innych też pomyślicie :D, tzn. żeby była zapinka do różnych rozstawów otworów. Edytowane 11 Maja 2006 przez Greg_1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Taki rozstaw kroccow chyba sie na expercie nie sprawdzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Ej, ale nie wszyscy mają DFI, ja mam np MSI NEO4-F i mostek koliduje mi z grafą, więc może o innych też pomyślicie :D, tzn. żeby była zapinka do różnych rozstawów otworów.Chipsety tego smego typu mają taki sam rozstaw otworów. Mało tego nf3 ma taki sam jak nf4 itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 jak bedzie to pasowac na intelowskie haczyki to Rafal zarobi jeszcze pare groszy wiecej ode mnie , nawet jakas malo dopracowana beta sie zadowole [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Może poczekajcie z tymi dyskusjami na wyjście tego loku, albo odzew sama, ale znając życie nie skomentuje tego, no chyba że to coś jest na ukończeniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 widze... hmm odpowiadam... %$^$%$ google... no coz, nie powinna sie ta fotka pokazac, ale skoro sie pokazala... no to co tu komentowac?... ;) stay tuned ;) -- horroru czesc kolejna :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 A zdradzisz chociaż na jakim etapie są prace :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 widze... hmm odpowiadam... %$^$%$ google... no coz, nie powinna sie ta fotka pokazac, ale skoro sie pokazala... no to co tu komentowac?... ;) stay tuned ;) -- horroru czesc kolejna :P :google: - oni wiedzą wszystko :lol: nie miałeś zamiaru tego pokazywac? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 :google: - oni wiedzą wszystko :lol: nie miałeś zamiaru tego pokazywac? :P mialem zamiar, ale jeszcze NIE teraz... no ale stalo sie... a prace? ;) nie powiem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quarantino Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 sam: jaki wyciek hehe może to jakiś chwyt marketingowy? (joke) :D narazie na zdjęciach zabardzo nic niewidać ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 sam: jaki wyciek hehe może to jakiś chwyt marketingowy? (joke) :D narazie na zdjęciach zabardzo nic niewidać ;) moge opisac co jest na fotce... fotka byla zrobioan dla trzech osob i wiem od kogo wyciekla ;) chŁyt to to nie jest... ogolnie krocce wylaza ZA karta pod katem taki pomysl jest realizowany... zapinki sa zrobione tak, ze powinny pasowac na wiekszosc mobo dostepnych... to ulozenie kroccow zapewni to, ze karta NIE bedzie wadzic o bloczek... gwint 1/4" abyscie nie plakali ze flow killer... a dlacezgo pod katem? aby nie bylo 'flow killera' ;) tak wiem, wiem teoria Ryby tutaj panuje, ale tak czy siak te zalozenia, ktore wyznaczylem - ten blok spelnia... jakies pytania? ceny i daty premiery nie podam . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 Kampania reklamowa na miare Valve :] Samhain wypuszcza zdjecie na Siec, obserwuje, zbiera i zapisuje odczucia spolecznosci do ktorej zdjecie trafiło. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 A do lipca 2006 to powstanie? Powiedz chociaz tyle, bo bede wiedzial czy czekac czy brac cos innego wczesniej (jak trafie okazje). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...