ath Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 A co ma jedno do drugiego? Jeżeli udzielaja sie w danych subforach w których czują sie dobrze - nie zaniżają przecież poziomu merytorycznego innych.. No bo niby czym? Inna sprawa jest gdy ludzie nie znajacy sie na danym temacie uważaja siebie za alfe&omege.. Chodzi o to, ze jesli dana osoba ma np. 75-90% wszystkich postow na osle to znaczy, ze chyba nie do konca wybrala wlasciwe forum. Osiolek jest tylko malym dodatkiem do forum o tematyce komp. Ostatnie tematy na oslej, o ktorych wspomnial sialala jeszcze bardziej utwierdzaja w tym, ze wiek odwiedzajacych sie zaniza no i w zwiazku z tym troche poziom merytoryczny, bo w wiekszosci przypadkow staz = wiedza/doswiadczenie. Ludzie powinni przychodzic na to forum gl. z nastawieniem na jego docelowe przeznaczenie. Ale to tylko moje skromne zdanie. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthi Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 (edytowane) sialala marudzisz na tweaku, obecnym purepc juz dawno zmienila sie warta, jak wchodze w niektore tematy to wole sie nie wypowiadac, przelykam sline i wychodze. ;) Generalnie mam tylko jedna uwage, jesli jakis moderator ma uwage dotyczaca tematu czy sposobu wypowiadania sie powinien on pisac takie rzeczy na priv, to naprawde jest duzo lepiej odbierane! Wysylajac punkty kasujac temat, powinien jednoczesnie poinformowac uzytkownika na priv, czemu i za co. Tak moim zdaniem powinna dzialac moderacja! Edytowane 2 Czerwca 2006 przez Manial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Piszac uwagi na forum przestrzegamy również innych użytkowników o tym że dane zachowanie jest nietolerowane i bedzie karane.. Jezeli dostajesz % to wiesz za co - klikasz w ich ilosc i masz info.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Pisałem wczoraj dosyć długiego posta do tego tematu, niestety nie wiem w jaki sposób, ale go nie dodałem. :? Sialala, jesli widzisz, że ktoś łamie regulamin, to zgłoś taki przypadek. Moderacja nie jest w stanie przeglądać wszystkich tematów. Po to jest przycisk zgłoś/raport, aby poinformować moderatora, że w danym miejscu jest naruszany regulamin i dzięki czemu moderator może szybciej zareagować. Fajnie też by było, gdybyś nie używał słów typu "jeb!e", bo w ten sposób sam przyczyniasz się do obniżania poziomu forum. To forum najmniej mnie drazni, ale czasami zagladajac w dzial gry podnosi mi sie cisnienie.Nie dziwię się. Poziom na grach rzeczywiście ostatnio się obniżył, co jest zwłaszcza widoczne w tematach o grach, które są lub będą popularne. Przyznaję, że ostatnio przebywam mniej na forum, z racji wielu istotnych dla mnie spraw, jakie pojawiły się ostatnio w moim życiu prywatnym. Głównie przebywam na grach, tam najwięcej moderuję, o czym zresztą wiecie. Mogę Was zapewnić, że moderowanie takiego działu nie jest czymś przyjemnym. Po pewnym czasie można się zniechęcić do moderowania, zwłaszcza że wielokrotne prośby o trzymanie się tematu, nie pisanie o piratach i inne, nie przynoszą pożądanego efektu. Zaglądanie do większości tematów i sprawdzanie nowych postów też na dłuższą metę jest męczące, zwłaszcza gdy tych postów przybywa mnóstwo. Do tego dochodzi brak czasu na moderowanie i brak zgłoszeń/raportów od użytkowników (naprawdę z gier mało ich przychodzi). Szkoda że tak mało osób dba o to, aby na forum była miła atmosfera, aby dyskusje odbywały się na poziomie, a łamanie regulaminu było napiętnowane. Dlaczego to wszystko piszę? Chciałbym, aby użytkownicy zgłaszali posty, które naruszają regulamin, aby nie pisano o piratach. Szczerze to mnie nie obchodzi, czy ktoś ma jakieś pirackie wersje oprogramowania/gier czy nie. Jednak chwalenie się tym, że za x czasu będzie ktoś miał daną grę, że ma pirata i takie tam - w takim przypadku nie pozostaje nic innego jak ukaranie takiej osoby. Nieważne czy korzysta ktoś z piratów czy nie, ważne aby tym się nie obnosić. Naprawdę nikogo nie interesuje czy ktoś ma pirata czy nie, to już jest indywidualna sprawa każdego z nas. Nie chwalcie się, że macie piraty. Tylko tyle. Czy to takie trudne do zrozumienia? Co to tępienia offtopicu w tematach, w których być go nie powinno i jawnego pisania o piractwie absolutnie się z tobą zgadzam. Jednak nie zgodzę się z tym, że ostatnio te zjawiska się nasiliły.Zjawiska te się nie nasiliły, bo one są cały czas na takim samym poziomie. Forum powinno być miejscem konstruktywnej wymiany poglądów, często doprowadza to do potyczek słownych (sialala i ja coś o tym wiemy ;)), cieszę się, że na tweaku/purepc znalazło się tylu wartościowych userów, od których tak wiele się nauczyłem i którym z czasem sam pomagałem.Jeszcze żeby tylko ta wymiana poglądów odbywała się w miłej atmosferze z poszanowaniem racji strony przeciwnej. :rolleyes: Na moderacje na tweak.pl zglosiles sie tylko po to, aby wynosic informacje i donoscic raporty z frontu, dla mnie jest to nie powazne i dlatego wyrazilem swoje zdanie. (...) Co do moderowania na tweaku, jak juz pisalem w temacie na tamtym forum, chcialem sie jakos zrewanzowac i pomoc w postawieniu na nogi forum, ktoremu wiele zawdzieczam. Wladza - jesli sprzatanie i zamykanie niepotrzebnych tematow jest wladza to tak, jestem wladca jak najbardziej. Dla mnie niepoważne jest wynoszenie informacji z forum moderatorskiego i przekazywanie jej osobie, która następnie grozi i obraża inną osobę, na przykład moderatora. Niepoważne jest dla mnie również przywłaszczanie czyjejś pracy i przekazywanie jej innej osobie bez zgody i wiedzy autorów tejże pracy. Niepoważne jest ograniczanie praw użytkowników na forum, na którym powinien obowiązywać regulamin. Regulamin jest spisem praw i obowiązków użytkowników, moderatorów i administratorów. Powinien on dotyczyć wszystkich i nie powinien on służyć do eliminacji osób niewygodnych, dopóki te osoby nie łamią tego regulaminu. Niepoważne jest także zakazywanie pisania postów użytkownikom, którzy domagają się w sposób kulturalny swoich praw praw zawartych w regulaminie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthi Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Piszac uwagi na forum przestrzegamy również innych użytkowników o tym że dane zachowanie jest nietolerowane i bedzie karane.. Jezeli dostajesz % to wiesz za co - klikasz w ich ilosc i masz info.. Chodzi o to, ze np. w temacie ostatnio moderator napisal mi ze mam uwazac na slowa, lepiej odebralbym ta wiadomsoc gdyby napisal mi to na priv. Tak sie zalatwia sprawy nawet w zyciu, szef ktory ma jakies uwagi do pracownika w zadnym wypadku nie powinien tego robic przy innych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Im serwis bardziej znany tym wiecej osob a co za tym idzie coraz wiecej dzieci neostrady, nabijaczy postow...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sialala Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 a ja mysle że masz naprawde odwalone na punkcie piractwa :blink: :blink: to że mieszkasz poza Polską i stać Cię na wszystko oryginalne, to nie musisz się tym chwalić :? juz Ci zresztą to kiedyś pisałem Wlasnie dlatego dalem sobie juz spokoj z jechaniem po ludziach z tym sie obnoszacych i wysylaniem raportow. Proste. Niczym sie nie chwale, z niczym sie nie obnosze, swoje stanowisko prezentowalem wielokrotnie. Co do tego "jeb!e" - byla to parafraza na to, co sie dzieje wdg mnie z Forum. Dzieci neostrady lacza sie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Dla mnie niepoważne jest wynoszenie informacji z forum moderatorskiego i przekazywanie jej osobie, która następnie grozi i obraża inną osobę, na przykład moderatora. Niepoważne jest dla mnie również przywłaszczanie czyjejś pracy i przekazywanie jej innej osobie bez zgody i wiedzy autorów tejże pracy. Niepoważne jest ograniczanie praw użytkowników na forum, na którym powinien obowiązywać regulamin. Regulamin jest spisem praw i obowiązków użytkowników, moderatorów i administratorów. Powinien on dotyczyć wszystkich i nie powinien on służyć do eliminacji osób niewygodnych, dopóki te osoby nie łamią tego regulaminu. Niepoważne jest także zakazywanie pisania postów użytkownikom, którzy domagają się w sposób kulturalny swoich praw praw zawartych w regulaminie. Jest drobna roznica w przekazywaniu informacji jednej osobie a przekazywaniu informacji dla wszystkich. Ta osoba tez nie byla swieta i fair w stosunku do drugiej os. wiec nie wiem o co pretensja. Pieknym za nadobne. Sadem to to sie moglo skonczyc, ale dla moderatora, wiec prosze Cie. Na przyszlosc - masz jakas sprawe to PW, bo to nie jest zwiazane z tematem. Co do przywlaszczania to chyba nie do konca... nikt sie pod Twoja praca nie podpisal i nie twierdzil, ze jest jej autorem. Kev uzgodnil z jednym z adminow, ze to on bedzie sie od tej pory zajmowal tym indexem a ja widzac jego nieudolna prace (kopiowanie linkow) pomoglem mu w pracy i tyle. Z mojej strony koniec OT, dlasza dyskusja na PW. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukk_ Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Wlasnie dlatego dalem sobie juz spokoj z jechaniem po ludziach z tym sie obnoszacych i wysylaniem raportow. Proste. Niczym sie nie chwale, z niczym sie nie obnosze, swoje stanowisko prezentowalem wielokrotnie. Co do tego "jeb!e" - byla to parafraza na to, co sie dzieje wdg mnie z Forum. Dzieci neostrady lacza sie. nie rozumiesz mnie :P raportuj takich!! pewnie..nie mam nic przeciwko ale jeśli ktoś np. pisze "właśnie pograłem chwile w hitmana", a ty mu na to "a ciekawo skąd masz jeśli jeszcze nie wyszła? pirat?" no to sorry, ale mnie osobiście wkurza takie zachowanie. Jego sprawa skąd ma i nic Ci do tego B) kim Ty jesteś, że uważasz że masz prawo do jechania po ludziach że mają pirata? ich sprawa :) a takich co piszą ile mają % itd to pewnie że raportuj. Ale ze wzgledów nawet takich aby nie było śmietnika w temacie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeWho Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Przyganiał kocioł garnkowi – jak rzekłaby moja św. pamięci babcia :P W imieniu tych gimnazjalistów \ dzieci neostrady dziękuje za moralizatorskie wręcz wynurzenia. Ech.... łatwo sypać oskarżeniami i jednocześnie wymierzać werbalną chłostę młodym forumowiczom, ale jeszcze łatwiej jest być ślepym na bezmyślność własnych, wcześniejszych wypowiedzi. Topic ten w dużej mierze dotyczy Oślej i dyskusji tam prowadzonych. I tak.... mamy głupotę tematów, post fuckerstwo, osobiste przytyki, obrażanie ( czy to poprzez ironie czy sarkazm, nieistotne ), nawoływanie do przemocy itd. Dziwi mnie jednak stwierdzenie, że winowajcami są wg Was głownie “młodzi”. Moderacja powinna zacząć czyścić wątki z idiotyzmów – zgadzam się!!! Śmierdzi mi tu jednak hipokryzją. Bo skoro powiedzieliście A, to ja powiem B. W jaki sposób ( wg Szanownych ) moderator powinien zareagować na treść zawartą w postach typu: ( wypowiedzi przeze mnie cytowane są niedokładne, ale proszę mi nie wytykać błędów kontekstu, gdyż sens wypowiedzi autora\ów był jednoznaczny ) Skoncentruję się na dragach. Oto perełki: “ponoć heroina pomaga oduczyć się palenia” ( przyp. papierosów ) “....paliłem 10 – 20 g haszyszu tygodniowo i bez problemu rzuciłem...” ( temat dot. rzucania palenia papierosów – co ma piernik do wiatraka, to juz tylko autor wie – uzależnienie od nikotyny ma się nijak do THC ) “...brałem ( tu wyliczanka )... i jakoś jestem normalnym człowiekiem, mam rodzinę – żona, dziecko....” Możliwe, że to właśnie autor tych wypowiedzi także ironicznie żałuje “....szkoda, że tak późno zacząłem brać...tyle czasu świetnej zabawy mnie minęło...” “Żyj szybko, umieraj młodo” Jest tego mnóstwo. No i mamy nieodpowiedzialność czy też bezmyślność, ale... w białych rękawiczkach. Nawoływanie do linczu, pałowanie, bluzgi itepe zostaną szybko zapomniane przez dzieciaków, lub nawet niezauważone bo znają te hasła ze szkoły, dzielnicy albo środowiska. Ale opiniotwórcze wypowiedzi starszych forumowiczów są gorsze i bardziej niebezpieczne dla “młodych”, szczególnie kiedy dotyczą używek, taki to już wiek. Ja nie wiem, nie znam człowieka – autora - ale mam wrażenie, że jest dumny ze swoich doświadczeń z dragami: grzyby ( no tak naturka dała, tak samo jak bieluń i mak prawda? ) tripy etc, jednocześnie doświadczenia z konsekwencjami “zarzucania” póki co są mierne. Do czego takie eksperymenty prowadzą wiem aż nazbyt dobrze. Nie będę uskuteczniać swojego poglądu historią mojej rodziny, tym gdzie mieszkam, jako kto pracuję, ile to dzieci posiadam – bo po kiego grzyba? Powiem tylko, że kilku znajomych jest na kolejnych detoksach, w monarze a dwóch gryzie glebę. Proszę mi nie mówić, że cytowane przeze mnie posty to czysta ironia, ponieważ ironii nie można zrozumieć, można ją jedynie wyczuć i tu pojawia się problem, tyczy sie to szczególnie młodych. Słowo pisane z emotkami nie jest argumentem. 'Darujmy sobie wycieczki' ( osobiste ) pisał admin w wątku o Lisku, ale jakoś dalej szanowni forumowicze jechali po nim równo. Najśmieszniejsze jest jednak to, że 90% ( jak nie więcej ) piszących obelgi nie są bezpośrednimi świadkami konfliktu ekipa PurePC vs Lisek. Rozumiem opowiadanie się po jednej czy drugiej stronie, ale szydzenie i obrażanie innego człowieka podpada chyba pod regulamin? Wybór forum a jednocześnie ekipy zarządzającej jest dla mnie jasny, odpowiedni poziom i klasa użytkowników\moderatorów\adminów jest w stanie zatrzymać i pozyskać nowych ludzi...ale niech to będzie sprawiedliwie prowadzone forum. Współczuję modkom w przekopywaniu setek postów, macie pełne ręce roboty. Apeluję do tych mądrzejszych forumowiczów - sami się pilnujcie, pomyślcie moment zanim wystukacie jakiś tekst, a z resztą postojebców modkowie dawali i dadzą sobie radę. Może pora nabrać dystansu do baboli naszych dzieci neostrady? Jeśli nie to pozostaje raport lub natychmiastowe odstosunkowanie się z danego tematu, tak szybkie żeby rzygać się nie zachciało, bo pamiętajmy..... raz wypuszczony paw na wolność nigdy nie wraca. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Chodzi o to, ze jesli dana osoba ma np. 75-90% wszystkich postow na osle to znaczy, ze chyba nie do konca wybrala wlasciwe forum. Osiolek jest tylko malym dodatkiem do forum o tematyce komp. Pytanie czysto abstrakcyjne - mamy zawodnika z 1000 postow, 900 z nich na Oslej. Czlowiek przy tym ma duza wiedze o kompach i kazdy z jego 100 postow w "tresciwych" dzialach jest skondensowana wiedza na temat postawionego problemu i dokladnie rozwiazuje problem pytajacego uzytkownika. Przy tym gosc woli spedzac czas na Oslej, bo nie lubi wdawac sie w dyskusje gdzie indziej (z przyczyn dowolnych). Pytanie brzmi - czy rzeczywiscie rozminal sie z forum? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Jednak nawet w tematach sprzetowych coraz wiecej jest przepychanek slownych, porad typu "co kupic? 6600 czy X1300? - odpowiedz: kup 7900GT" itp itd. Nie chce mi sie szukac cytatow, ale kiedys mniej tego bylo. nie to zebym popierał sialala w 100%, ale mnie np denerwuje to, ze jak jest nowy użytkownik który zakąłda temat o problemie z którym niemoze sobie poradzić i znaleść rozwiazania w necie, to odrazu anstępny post to "www.google.pl" . Czasami uzytkownicy ładują takiego posta (może dla licznika), nieczytajac tematu ;] lub z innego mniejkonkretnego powodu. Niechce cytowac ani wskazywac by sie nienarazić i żeby sprzeczki niespowodować :) PS: Google to moim zdaniem niewątpliwie najlepsza wyszukiwarka, lecz jak ktoś sobie z nią niemoże poradzić lub szuka na onecie informacji O_o, to zamiast ko opierniczać (np nowego uzytkownika) to mu podać linka, i mieć go z głowy. Jak niemamy nic konkretnego do powiedzenia to sięneiwypowiadać. O i w taki sposób byśmy wychamowali natłok zbędnych słów (np negatywnych) i mniej zrazili nowych uzytkowników. PS2: to była tylko MOJA skromna opinia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Pytanie czysto abstrakcyjne - mamy zawodnika z 1000 postow, 900 z nich na Oslej. Czlowiek przy tym ma duza wiedze o kompach i kazdy z jego 100 postow w "tresciwych" dzialach jest skondensowana wiedza na temat postawionego problemu i dokladnie rozwiazuje problem pytajacego uzytkownika. Przy tym gosc woli spedzac czas na Oslej, bo nie lubi wdawac sie w dyskusje gdzie indziej (z przyczyn dowolnych). Pytanie brzmi - czy rzeczywiscie rozminal sie z forum? No to znaczy, ze ma wiedze, ale nie koniecznie jego gl. zainteresowaniem sa kompy. A imo to forum dla ludzi, ktorych gl. zainteresowaniem sa kompy a wiedza to juz swoja droga. Np. nie rozumiem ludzi, ktorzy na oslej laczce szukaja rady w tematach czysto prawniczych, czy nie lepiej wejsc na portal poswiecony tej tematyce i zaczerpnac fachowej wiedzy ? Dla mnie osiolek jest tylko malym dodatkiem, prezyl bym bez niego. No, ale jak juz pisalem to tylko moje 'imo'. ;] To forum traktuje zgodnie z jego przeznaczenie, co prawda najwieksza ilosc postow mam w dziale gry, ale jak wiemy gry lacza sie bezposrednio w hardware, sluza przeciez do testow sprzetu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Na przyszlosc - masz jakas sprawe to PW, bo to nie jest zwiazane z tematem. Co do przywlaszczania to chyba nie do konca... nikt sie pod Twoja praca nie podpisal i nie twierdzil, ze jest jej autorem. Kev uzgodnil z jednym z adminow, ze to on bedzie sie od tej pory zajmowal tym indexem a ja widzac jego nieudolna prace (kopiowanie linkow) pomoglem mu w pracy i tyle. Pisałeś wcześniej o tym, co dla Ciebie jest niepoważne i wyraziłeś swoje zdanie. Ja zrobiłem to samo. Napisałem co dla mnie jest niepoważne, tym samym wyraziłem swoje zdanie. Grożenie komuś jest karalne, wiesz o tym? Art. 190. § 1. Kto grozi innej osobie popełnieniem przestępstwa na jej szkodę lub szkodę osoby najbliższej, jeżeli groźba wzbudza w zagrożonym uzasadnioną obawę, że będzie spełniona, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.Z tym przywłaszczeniem to nie masz racji. Sam zresztą przyznałeś (na innym forum), że na tych sprawach się nie znasz i że nie masz styczności w tej materii z prawem, stąd pewnie tego nie rozumiesz. Przyporządkowanie czyjejś pracy innej osobie jest nieetyczne i bezprawne. Przypomnę, że na początku żadnej informacji o autorach indeksu gier nie było. Dopiero później Heat dodał takową. Poza tym wypadałoby najpierw spytać autorów o możliwość skorzystania z ich pracy. To taki ludzki odruch, ciężko było to zrobić? Namiary na mnie i na Nexera masz zarówno na purepc jak i na tweaku. Zawsze mogłeś wysłać maila do nas. To samo tyczy się osób, które prowadziły wszelkie rankingi na forum, a którym skradziono ich pracę i oddano w ręce innych osób. Zobaczymy co zrobi administrator na forum, na którym doszło do takiego incydentu. Zobaczymy również, czy zostaną wyciągnięte odpowiednie konsekwencje do osób, które się tego bezprawnego czynu dopuściły. Ath, lepiej napisz kto wpadł na taki "genialny" pomysł, aby ukraść czyjąś pracę. I napisz też co o tym sądzisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Pisałeś wcześniej o tym, co dla Ciebie jest niepoważne i wyraziłeś swoje zdanie. Ja zrobiłem to samo. Napisałem co dla mnie jest niepoważne, tym samym wyraziłem swoje zdanie. Grożenie komuś jest karalne, wiesz o tym? Z tym przywłaszczeniem to nie masz racji. Sam zresztą przyznałeś (na innym forum), że na tych sprawach się nie znasz i że nie masz styczności w tej materii z prawem, stąd pewnie tego nie rozumiesz. Przyporządkowanie czyjejś pracy innej osobie jest nieetyczne i bezprawne. Przypomnę, że na początku żadnej informacji o autorach indeksu gier nie było. Dopiero później Heat dodał takową. Poza tym wypadałoby najpierw spytać autorów o możliwość skorzystania z ich pracy. To taki ludzki odruch, ciężko było to zrobić? Namiary na mnie i na Nexera masz zarówno na purepc jak i na tweaku. Zawsze mogłeś wysłać maila do nas. To samo tyczy się osób, które prowadziły wszelkie rankingi na forum, a którym skradziono ich pracę i oddano w ręce innych osób. Zobaczymy co zrobi administrator na forum, na którym doszło do takiego incydentu. Zobaczymy również, czy zostaną wyciągnięte odpowiednie konsekwencje do osób, które się tego bezprawnego czynu dopuściły. Ath, lepiej napisz kto wpadł na taki "genialny" pomysł, aby ukraść czyjąś pracę. I napisz też co o tym sądzisz. A moze napiszesz laskawie, kto pierwszy zaczal grozic i komu ? Jesli lubisz tak wywlekac prywatne sprawy na forum, to bardzo prosze napisz, kto i dlaczego zaczal oczerniac inna osobe (grozic smierca ? ), pewnie wszyscy sa tego ciekawi... czekamy. Przekazalem tylko pewne informacje osbie, co ona z tym zrobila i do jakich celow je wykorzystala to juz mnie to guzki obchodzi. Co do indexu... praca byla robiona poznym wieczorem, faktycznie oddanie tej niezwykle waznej notatki umknelo naszej uwadze, co nie znaczy, ze taka notakta lub podobna nie miala sie ukazac w tamtym temacie. Nikt nie przypisal sobie i nie przywlaszczyl Twojej pracy. Zaporponowalem takie rozwiazanie jednemu z administratorow, uzyskalem zgode, osoba, ktora miala przejac opieke nad indexem zaczela wykonywac swoje polecenie, ja razem z ta osoba. To tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sialala Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Przyganiał kocioł garnkowi – jak rzekłaby moja św. pamięci babcia :P (...) Skoncentruję się na dragach. Oto perełki: “ponoć heroina pomaga oduczyć się palenia” ( przyp. papierosów ) “....paliłem 10 – 20 g haszyszu tygodniowo i bez problemu rzuciłem...” ( temat dot. rzucania palenia papierosów – co ma piernik do wiatraka, to juz tylko autor wie – uzależnienie od nikotyny ma się nijak do THC ) “...brałem ( tu wyliczanka )... i jakoś jestem normalnym człowiekiem, mam rodzinę – żona, dziecko....” Możliwe, że to właśnie autor tych wypowiedzi także ironicznie żałuje “....szkoda, że tak późno zacząłem brać...tyle czasu świetnej zabawy mnie minęło...” “Żyj szybko, umieraj młodo” (...) Dziekuje za riposte. Dwie podpowiedzi: zwroc uwage w jakich tematach te wypowiedzi padaly, a druga sprawa: polowe z nich raportowalem sam na siebie, celem zamkniecia tematu. Podejrzewam, ze to jest do sprawdzenia. Poza tym nigdy nie pisalem, ze jestem swiety. Doskonale wiesz, ze czesc tych cytatow wyrwales z kontekstu (to nie jest zarzut). Takze wielokrotnie pisalem, ze gdy bylem mlodszy korzystalem z kradzionego oprogramowania. Czy to powody do dumy? Nie bardzo. Jednak czy zakladalem kiedys temat o tym jak fajnie jest palic ziolo? Czy pisalem gdzies: jestescie mlodzi, zacznijcie cpac jesli jeszcze tego nie robicie, bawcie sie dobrze, beda z was ludzie? Raczej nie. Jak ktos pisze, ze ciezko mu zrezygnowac z fajek i szuka porad dotyczacych lekow na recepte, pyta jak je dostac, a chcialbym zauwazyc, ze wiekszosc lekow oduczajacych paleniatakze uzaleznia - to co mam mu napisac, skoro jedyne me doswiadczenia w tym temacie wiaza sie z pochodnymi konopi (ktore palilem w skretach, a co za tym idzie palilem takze spore ilosci tytoniu) i jednak nie bylo problemem rzucic to z dnia na dzien - bo to kwestia silnej woli a nie medykamentow. Ja rozumiem Twoje podejscie, ale swiat nie jest czarno bialy. Piractwo jest zle, nie jade po nikim, ze gra w cos wczesniej ode mnie, bo zassal z netu, jade jak pisze o grze "co za gniot, dobrze, ze nie kupilem". Nie mam pretensji, ze temat o Hitmanie, o pelnej wersji, pojawil sie 2 tygodnie przed premiera w Europie, bo fajnie jest sie zapoznac z recenzjami. Ale jak ktos wali, ze czeka na paczke i ze za dwie godziny dojdzie... To wyzywam od zlodziei. Czy jechalem po kims, kto opisywal mody do Obliviona? Nie sadze, zeby duzo ludzi tutaj je zakupilo. Jednak dobrze poznac opinie. Jak ktos napisze, ze te mody to do [gluteus maximus] i dobrze, ze nie placil - zjade go jak lysa kobyle. Jak dystrybutor leci w bambuko (vide Tomb Raider) - nie potepiam nikogo za uzywanie piratow. W watku o pedofilii zapanowalo wielkie wzburzenie, a jak byl temat o jakiejs 15tce, ktora robila koledze dobrze i pojawia sie 100 watkow, ze "leeee... nic takiego" - to co to jest jak nie jakas paranoja? Czym rozni sie ogladanie filmiku z podtekstami seksualnymi nakreconego przez 15 letnie dzieciaki z postulatami partii? A to te same osoby pisza o mordowaniu, kopaniu itp. Albo z innej beczki: temat o grze zamienia sie w dyskusje na temat tekstur, na temat rwania, na temat tego, jacy programisci sa be itp - zamiast dyskutowac o fabule. Chwalebnym wyjatkiem jest temat o Hitmanie. Oby wiecej watkow o grach rozwijalo sie w ten sposob. Ja nie rzucam kamieniem w nikogo - bo jak juz mam to zrobic, to robie to w watku w ktorym jest post danej osoby i jade ostro - na tyle ostro, ze czesto me posty sa(byly) kasowane. Tutaj chcialem poruszyc pewna kwestie poziomu wypowiedzi niektorych osob - cos, co do niedawna naprawde by nie uszlo, teraz momentami przechodz plazem. Jak kiedys napisalem, ze durnia, ktory puszcza glosno muzyke bym bil po pietach za brak rozumu - dostalem procenty i nie dramatyzowalem z tego powodu, bo mi sie nalezaly. Zatem czym sie rozni takie cos od pisania: pozabijac wszystkich pedalow? Tym, ze nie dotyczy bezposrednio zadnego uzytkownika forum? A skad wiecie, ze nie ma tu pederastow? Co oni moga poczuc? Na pewno sie nie odezwa, bo po tym, co przeczytali bali by sie ostracyzmu. Pedofilia jest godna potepienia, ale zebo mordowac? Obdzierac zywcem ze skory? Wsadzac do gett? Toz to faszyzm w najczystszym wydaniu. Starczy tego wywodu. Aha - ten watek tez zamienil sie w slowna przepychanke miedzy niektorymi osobami. To tak na marginesie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Co do rygoru, to ostatni raz był tutaj takowy za czasów reeda - poźniej bylo tylko gorzej :? Staramy się robić forum dla ludzi, ale ludzi, którzy potrafią się wypowiadać a nie piszą dwa słowa i tyle. Możecie zajrzeć do moich postów, zobaczyć jak sie wypowiadam od kilku lat 8) Co do poziomu merytorycznego to trochę po[gluteus maximus]dł ale spokojnie dobrze o tym wiem i właśnie działam w tym kierunku, więcej będę mówił później aby konkurencja nie mogła się przygotować. Widzisz romek - naprawdę chciałbym w to wierzyc. Niestety z doświadczenia wiem, ze nie do końca tak jest:/ Kiedyś pisałem w topicu o filmie na Oślej obszerne recenzje. Dzisiaj moje posty tam ograniczają się własnie do dwóch słow (tytuł filmu oraz ocena), poniewaz za ostatnią dużą wypowiedz dostałem procenty (wraz z sialala wymienilem wtedy kilkadziesiat tytułow, ktore polecałem bądź odradzałem - cała dyskusja została usunięta, bez zadnego ostrzezenia na pw). Do dzisiaj nikt nie pokazał mi, za którego posta zostałem ukarany - ktoś genialny uznał, ze polemika o filmach w topicu o filmie to OT. Razem z sialala przedstawiliśmy problem w tym dziale (licząc na szybkie wyjasnienie sprawy, ktora wydawala sie oczywistą pomyłką) - jednak zamiast obiecanego wyjaśnienia sprawy, zostałem zwyzywany przez jednego z moderatów, a moj topic usunięty (nawet nie zablokowany, lecz ukryty). Jedynym moderatorem, ktory zachował się wtedy na poziomie był Sikor. Wyjaśnił mi on napiętą sytuacje z P. L. i obiecał, ze jak forum sie ustabilizuje to moj topic zostanie przywrocony (ciekawe, czy kiedys sie tego doczekam). Jak więc widzisz sialala ma prawo być zirytowany - sam od tamtego momentu straciłem szacunek do paru osób. Chodzi o to, ze jesli dana osoba ma np. 75-90% wszystkich postow na osle to znaczy, ze chyba nie do konca wybrala wlasciwe forum. Osiolek jest tylko malym dodatkiem do forum o tematyce komp.Ja np. mam 78% postow na Oslej - czy jestem w zwiazku z tym gorszym uzytkownikiem od kogos, kto wiekszosc postow napisal np. na Grach?? Po prostu ja zostawiam odpisywanie w topicach na "Podstawowych Zagadnieniach" osobom, ktore mają do tego cierpliwość, sam zaś biorę udzial w tych dyskusjach, ktore wydają mi się ciekawe. A imo to forum dla ludzi, ktorych gl. zainteresowaniem sa kompy a wiedza to juz swoja droga.Nie zgadzam się - idąc Twoim tokiem rozumowania najbardziej wartościowymi użytkownikami są ludzie piszący co popadnie (bo przeciez wiedza nie jest taka wazna - licza sie zainteresowania), wazne, ze o kompach :lol: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Nigdzie nie napisalem, ze taki user jak Ty jest gorszy i wcale tak nie mysle. Co do wiedzy, to jedni ja maja a inni mysla, ze maja. ;] Tak jak pisalem, forum bylo z zalozenia o tematyce komputerowej, dla mnie osla mogla by nie istniec. Tutaj szukam pomocy i opinii nt. rzeczy zwiazanych z kompami, tylko tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 (edytowane) Nigdzie nie napisalem, ze taki user jak Ty jest gorszy i wcale tak nie mysle. Co do wiedzy, to jedni ja maja a inni mysla, ze maja. ;] Tak jak pisalem, forum bylo z zalozenia o tematyce komputerowej, dla mnie osla mogla by nie istniec. Tutaj szukam pomocy i opinii nt. rzeczy zwiazanych z kompami, tylko tyle. Ośla jest dobra, bo mozna pogadac na niemal dowolny temat w gronie forumowiczow. Jasne, ze aby rozmawiac o muzyce moge isc na forum muzyczne, o filmie - filmowe (co zresztą robie) itp. Jednak na tym forum jest pare osob, ktorym wiem ze moge ufac w kwestii gustu i czesto sugeruje sie ich opinią. Poza tym odpowiada mi poziom wypowiedzi tutaj (oczywiscie sa wyjatki). Ps. Roxujacy av;] Edytowane 2 Czerwca 2006 przez und3r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayonnc Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Grożenie komuś jest karalne, wiesz o tym? Z tym przywłaszczeniem to nie masz racji. Sam zresztą przyznałeś (na innym forum), że na tych sprawach się nie znasz i że nie masz styczności w tej materii z prawem, stąd pewnie tego nie rozumiesz. Przyporządkowanie czyjejś pracy innej osobie jest nieetyczne i bezprawne. Przypomnę, że na początku żadnej informacji o autorach indeksu gier nie było. Dopiero później Heat dodał takową. Poza tym wypadałoby najpierw spytać autorów o możliwość skorzystania z ich pracy. To taki ludzki odruch, ciężko było to zrobić? Namiary na mnie i na Nexera masz zarówno na purepc jak i na tweaku. Zawsze mogłeś wysłać maila do nas. To samo tyczy się osób, które prowadziły wszelkie rankingi na forum, a którym skradziono ich pracę i oddano w ręce innych osób. Zobaczymy co zrobi administrator na forum, na którym doszło do takiego incydentu. Zobaczymy również, czy zostaną wyciągnięte odpowiednie konsekwencje do osób, które się tego bezprawnego czynu dopuściły. Ath, lepiej napisz kto wpadł na taki "genialny" pomysł, aby ukraść czyjąś pracę. I napisz też co o tym sądzisz. To przestań o tym pisać a idź wreszcie do sądu, po co machasz łopatką? Ludzie weźcie się opanujcie i albo przestańcie pisać o sądach albo wreszcie do nich idźcie, bo to jest już żałosne... Dziekuje za riposte. Dwie podpowiedzi: zwroc uwage w jakich tematach te wypowiedzi padaly, a druga sprawa: polowe z nich raportowalem sam na siebie, celem zamkniecia tematu. Podejrzewam, ze to jest do sprawdzenia. Poza tym nigdy nie pisalem, ze jestem swiety. Doskonale wiesz, ze czesc tych cytatow wyrwales z kontekstu (to nie jest zarzut). Takze wielokrotnie pisalem, ze gdy bylem mlodszy korzystalem z kradzionego oprogramowania. Czy to powody do dumy? Nie bardzo. Jednak czy zakladalem kiedys temat o tym jak fajnie jest palic ziolo? Czy pisalem gdzies: jestescie mlodzi, zacznijcie cpac jesli jeszcze tego nie robicie, bawcie sie dobrze, beda z was ludzie? Raczej nie. Jak ktos pisze, ze ciezko mu zrezygnowac z fajek i szuka porad dotyczacych lekow na recepte, pyta jak je dostac, a chcialbym zauwazyc, ze wiekszosc lekow oduczajacych paleniatakze uzaleznia - to co mam mu napisac, skoro jedyne me doswiadczenia w tym temacie wiaza sie z pochodnymi konopi (ktore palilem w skretach, a co za tym idzie palilem takze spore ilosci tytoniu) i jednak nie bylo problemem rzucic to z dnia na dzien - bo to kwestia silnej woli a nie medykamentow. Udeż w stół a nożyce się odezwą :lol: a co to kogo obchodzi czy ćpałeś czy nie? Chyba, że maryhy nie uważasz za narkotyk :lol: to wtedy powodzenia życzę... Albo z innej beczki: temat o grze zamienia sie w dyskusje na temat tekstur, na temat rwania, na temat tego, jacy programisci sa be itp - zamiast dyskutowac o fabule. Chwalebnym wyjatkiem jest temat o Hitmanie. Oby wiecej watkow o grach rozwijalo sie w ten sposob. A sorry chyba skoro temat jest o jakiejś grze i komuś mimo, że powinna dana gra dobrze chodzić a tak nie jest to co jest złego w tym, że o tym napisze, z nadzieją, że ktoś pomoże mu rozwiązać ten problem (np. edycją jednego pliku)? Zatem czym sie rozni takie cos od pisania: pozabijac wszystkich pedalow? Tym, ze nie dotyczy bezposrednio zadnego uzytkownika forum? A skad wiecie, ze nie ma tu pederastow? Co oni moga poczuc? Na pewno sie nie odezwa, bo po tym, co przeczytali bali by sie ostracyzmu. Pedofilia jest godna potepienia, ale zebo mordowac? Obdzierac zywcem ze skory? Wsadzac do gett? Toz to faszyzm w najczystszym wydaniu. Biedactwa...sam upominasz innych żeby się zastanowili co piszą, a czy sam się zastanowiłeś? Czy wiesz w ogóle co to jest pedofilia(nie myliś z homoseksualizmem)? Czy zastanowiłeś się co czule gwałcony pięciolatek? Żeby nie było, fakt nie powinno się pisać o zabijaniu czy innych takich metodach ale bronienie tych zwyrodnialców jest zdecydowanie nie na miejscu. Nigdzie nie napisalem, ze taki user jak Ty jest gorszy i wcale tak nie mysle. Co do wiedzy, to jedni ja maja a inni mysla, ze maja. ;] Tak jak pisalem, forum bylo z zalozenia o tematyce komputerowej, dla mnie osla mogla by nie istniec. Tutaj szukam pomocy i opinii nt. rzeczy zwiazanych z kompami, tylko tyle. A Ty pewnie od razu wiesz, że ktoś jest specem, nie? Wiesz tak się może złożyć, że komuś może się wydawać, że jest fachowcem tylko dlatego, że umie wymienić dysk w kompie a żaden z jego znajomych tego nie potrafi i można go tu na forum uświadomić, że są ludzie, którzy wiedzą lepiej ale można to zrobić w mądrzejszy sposób niż pisząc "Ja wiem lepiej bo jestem tu dłużej" co dość często się zdaża. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 und3r rozumiem, jeśli chcesz wyjaśnić sprawe z ukrytym tematem to zapraszam na PW/GG tu rozwiążemy ten problem. Nie możemy z jednej strony trzymać dużego rygoru bo każdy ma dobre dni a nieraz i złe. W skrajnych przypadkach powinno się dawać punkty procentowe i to za jakiś czas obgadamy z moderacją i myślę, że coś ustalimy dobrego dla was. Co do tych wszystkich wywodów jakie tu czytam to większość powinna polecieć do kosza lecz macie prawo się wypowiadać i nie łamiecie regulaminu więc zostają one nadal w tym temacie. Ath jak dobrze pamiętam zostałeś moderatorem na Tweaku, bardzo ostro wycinacie wszystkie informacje o PurePC a nawet banujecie za to użytkowników. Mi powiedzmy nadal nie przywrócono możliwości edycji a regulamin autorstwa kilku moderatorów nadal u Was wisi. Jako, że teraz ty reprezentujesz tą firmę to proszę o wyjaśnienia dość dobre bo i tak pozew jeden już leży a drugi dla mnie to już nie problem przygotować. Pozdrawiam Romek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayonnc Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Ath jak dobrze pamiętam zostałeś moderatorem na Tweaku, bardzo ostro wycinacie wszystkie informacje o PurePC a nawet banujecie za to użytkowników. Mi powiedzmy nadal nie przywrócono możliwości edycji a regulamin autorstwa kilku moderatorów nadal u Was wisi. Jako, że teraz ty reprezentujesz tą firmę to proszę o wyjaśnienia dość dobre bo i tak pozew jeden już leży a drugi dla mnie to już nie problem przygotować. Pozdrawiam Romek I bardzo dobrze romku, że wreszcie wzieliście całą tą sprawę we własne ręce i zostanie wyjaśniona w sądzie, bo już żal czytać tylko groźby. Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Ath jak dobrze pamiętam zostałeś moderatorem na Tweaku, bardzo ostro wycinacie wszystkie informacje o PurePC a nawet banujecie za to użytkowników. Mi powiedzmy nadal nie przywrócono możliwości edycji a regulamin autorstwa kilku moderatorów nadal u Was wisi. Jako, że teraz ty reprezentujesz tą firmę to proszę o wyjaśnienia dość dobre bo i tak pozew jeden już leży a drugi dla mnie to już nie problem przygotować. Pozdrawiam Romek Zostal wydany komunikat: w sigu nie ma prawa egzystowac napis 'purepc'. Co do banow to dostaja je zapewne osoby, ktore wielokrotnie lamia ten zakaz. Jakis czas temu doszedl nowy punkt regulaminu, ktory glosi: Administracja oraz moderacja Tweak.pl decyduje o tym, co rozumiemy poprzez pojęcie "reklama". Gdy moderator lub administrator uzna, że użytkownik reklamuje produkt, firmę itp. ma prawo nałożyć na użytkownika karę z banem włącznie. Moderator musi to jednak uprzednio uzgodnić z administracją serwisu. Wracajac do edycji, trwala pewna dyskusja na ten temat, ale jej final nie jest do konca jasny. My jako moderatorzy nie decydujemy, czy pelna edycja zostanie przywrocona czy nie, wyrazilismy tylko swoje zdanie a dalsza decyzja jak wiadomo nalezy do Liska. Nie wiem, czy takie wyjasnienie Cie satysfakcjonuje, ale my jako moderatorzy nie mamy wplywu na kluczowe elementy forum, my tu tylko sprzatamy i wykonujemy polecenia jak roboty. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 OK rozumiem ath twoje wyjaśnienie. Kolejny punkt w regulaminie u Was widziałem i faktycznie go stosujecie. Dobrze, że jeszcze nikt mojego konta nie zbanował za nie wiadomo co lecz takie posunięcie mogło by się skończyć dla wielu osób bardzo źle. Co do regulaminu do Naczelny Tweaka ma czas i jeśli nie zostanie dotrzymany termin usunięcia regulaminu autorstwa naszej moderacji, zostanie złożony pozew o kradzieży praw autorskich. Za pomówienia i oszczerstwa jakie mogłem przeczytać u was na forum, chodzi tu przede wszystkim nazwanie mnie złodziejem i kłamcą rozwiąże w najlepszy sposób, czyli złożeniem pozwu do sądu. Sam się na tym nie znam, więc zleciłem to przyjacielowi, który jest prawnikiem i on już dopełni wszystkich obowiązków. Jak się możecie domyślać, nie za ciekawie to może wyglądać dla jednej ze stron. Oczywiście wszystko zostało już dostarczone do prawnika w postaci logów i zrzutów z ekranu, kilka osób jako świadkowie również się znalazły. Prosiłem Pana Lisowskiego o edycje tych rzeczy to bym zapomniał o sprawie lecz olanie mojej osoby zakończyło moje starania rozwiązania tej sprawy polubownie, teraz nie ja się już tym martwie. Co do Waszej moderacji chłopaki nie będę się wypowiadał bo nie patrzę Wam na ręcę, róbcie jak chcecie, to przecież teraz pod waszym władaniem jest forum, które rozkręcaliśmy i prowadziliśmy tyle czasu. Pozdrawiam Romek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Asten Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 sialala, jedno słowo: popieram B) p.s dajcie tu reed'a :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sialala Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Biedactwa...sam upominasz innych żeby się zastanowili co piszą, a czy sam się zastanowiłeś? Czy wiesz w ogóle co to jest pedofilia(nie myliś z homoseksualizmem)? Czy zastanowiłeś się co czule gwałcony pięciolatek? Żeby nie było, fakt nie powinno się pisać o zabijaniu czy innych takich metodach ale bronienie tych zwyrodnialców jest zdecydowanie nie na miejscu. Poczytaj tamten watek i odpowiedz sobie na pytanie, kto tak naprawde nie rozumie (nie widzi?) roznicy miedzy pedofilia a homoseksualizmem. Bo z okazji dyskusji o pedofilii odezwali sie przeciwnicy "pedalow", ktorzy manifestuja swe poglady na temat "zboczencow" (wrzucajac do tego samego worka pedofilow jak i homoseksualistow) wlasnie poprzez nawolywanie do mordowania. Ja nie bronie pedofilii - wrecz przeciwnie. Ale takze nie uwazam, ze mordowanie lub tylko nawolywanie do tegoz bylo wlasciwym tonem w dyskusji na ten temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayonnc Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Poczytaj tamten watek i odpowiedz sobie na pytanie, kto tak naprawde nie rozumie (nie widzi?) roznicy miedzy pedofilia a homoseksualizmem. Bo z okazji dyskusji o pedofilii odezwali sie przeciwnicy "pedalow", ktorzy manifestuja swe poglady na temat "zboczencow" (wrzucajac do tego samego worka pedofilow jak i homoseksualistow) wlasnie poprzez nawolywanie do mordowania. Ja nie bronie pedofilii - wrecz przeciwnie. Ale takze nie uwazam, ze mordowanie lub tylko nawolywanie do tegoz bylo wlasciwym tonem w dyskusji na ten temat. Wiesz ja wchodzę na purepc dla wiedzy/informacji o kompach i szczerze mówiąc Ośla mnie nie interesuje a jeszcze mniej interesują mnie pedofile i homoseksualiści. No cóż po prostu źle zrozumiałem to co napisałeś, bo dla mnie to wyglądało na to, że bronisz pedofili, ale skoro tak nie było to ok. PEACE. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 (edytowane) und3r rozumiem, jeśli chcesz wyjaśnić sprawe z ukrytym tematem to zapraszam na PW/GG tu rozwiążemy ten problem.Ekhem... Ponad 2 tygodnie temu wysłałem do Ciebie PW, który wciąż pozostał bez odpowiedzi. Nie wiem - moze nie zagladasz do skrzynki, albo wolisz udawac, ze problem nie istnieje (nie zapraszaj mnie w takim przypadku na PW). W kazdym razie jesli ktos naprawde chce wyjasnic mi sytuacje jaką opisalem wyzej oraz w usuniętym temacie to proszę pisac na PW (ja odpowiadam na privy). EDIT: @romek Oczywiście dopuszczam możliwosc, ze zwyczajnie przeoczyłes moj PW. Chodzi mi tylko o odpowiedź na 4 pytania jakie w nim zadałem - nie oczekuje jakiejś długiej polemiki. Pzdr. Edytowane 19 Czerwca 2006 przez und3r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 Eeee słucham? PW przeglądam codziennie co kilka godzin zazwyczaj. Przejrzałem specjalnie w bazie wszystkie wiadomości skierowane do mnie od początku maja. Było ich ponad 150 ale ani jedna nie była od ciebie. Wyślij jeszcze raz lub po prostu zagadaj na GG, które jest u mnie w profilu ogólnie dostępne od 3 lat. Jeszcz się nie zdarzyło w mojej karierze, abym nie odpowiedział na jakieś PW czy maila. Pozdrawiam Romek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 Eeee słucham? PW przeglądam codziennie co kilka godzin zazwyczaj. Przejrzałem specjalnie w bazie wszystkie wiadomości skierowane do mnie od początku maja. Było ich ponad 150 ale ani jedna nie była od ciebie. Wyślij jeszcze raz lub po prostu zagadaj na GG, które jest u mnie w profilu ogólnie dostępne od 3 lat. Jeszcz się nie zdarzyło w mojej karierze, abym nie odpowiedział na jakieś PW czy maila. Pozdrawiam Romek Powiem tylko Romek, że jestem pełen podziwu twojej wytrwałości :shock: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...