Skocz do zawartości
kurek

Rainbow Six: Vegas

Rekomendowane odpowiedzi

ZIBI - low detal to ja mam ustawione ;) , ale tak powaznie to powinna pojsc na tym twoim wypasie

a co do mojego problemu to przeskoczylem na inny sys, z obrazu, czysty jak lza i blad ten sam :(

podejzewam teraz cos z siecia, ale czy to mozliwe zeby emule, youtobe chodzilo a gra sieciowa nie???

gdzie jest blad? kombinuje sobie przypomniec co takiego nowego weszlo, ms upadate, ati 7.7, update bazy kasperskiego, tez rzeczy sa wspolne dla obu systemow,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy jest szans aby gra byla grywalna na Sempronie64 2600Mhz, GF7300GT po srogim OC i 1GB ram ?

7300GT jest raczej lepsza od 6600GT ... a właśnie na 6600GT ukończyłem R6 Vegas :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie chodzi "jakoś" na 800x600 z wyłączonym Hardware Skinning, HDR-OFF,cienie na very low.Zmodyfikowany lekko plik .ini(config) tzn.obniżone AF,i tekstury.

W/g Riva Tuner, frame rate bardzo rzadko spada poniżej 25FPS-choć czasem chrupnie do 15.Na razie młócę tylko w terrorist hunt,i nie chcę odpalać normalnego trybu, żeby nie odbierać sobie przyjemności.

Czekam na 8600Gt ,ale póki co nie mogę się powstrzymać, i czasem sobie to włączę(dawno nie grałem w jakąś solidną militarną gierkę).

Ogolnie RS V jest fantastyczny , brakuje mi tylko paru giwerek( np. M4 RIS) ale ogólnie jest OK.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam problem z przejściom jednej z misji :) Mianowicie jestem w tej operze na scenie. Jeden z członek z naszego oddziału hakuje system a my się bronimy przed terrorystami. Problem polega na tym że ciągle przegrywam. (the hub data was destroyed). Za cholerę tego nie mogę przejść. Macie może jakieś cenne rady ? PS czy można podłożyć 3 c4 naraz i potem za jednym razem je odpalić ?

Udało mi się w końcu przejść :P Kilka rad dla tych którzy też mają problem :

- Nie używajcie działka

- Nie wchodźcie pod drabince do góry

- Jednego ze swoich ludzi wyślij do skrzynki z karabinem ty stań zaś po drugiej stronie, tam koło fortepianu. Warto mieć ze sobą ( ak47 z celownikiem + tłumik, snajperkę, smoka i granat wybuchowy)

- Pierwsza serie terrorystów ściągamy ze snajperki ( są oni na balkonach)

- W drugiej serii rzucamy 3 smoki tak aby jak najbardzie zasłonić komputer, potem rzucamy granatami w terrorystów i resztę ściągamy z ak47

- Trzecia seria to tylko powybijać tych co na linach zjeżdżają i jeżeli został nam granat to można także go teraz wykorzystać

Grałem chyba z 15 razy ale w końcu się udało :)) Gra nie zapisuje się po wybiciu wszystkich więc dalej ostrożnie bo będzie 4 - 5 jeszcze do zabicia. Jak wejdziecie po drabince to z drzwi wyskoczy wam 2 terrorystów. A w pomieszczeniu do któego wejdziecie przeczekajcie troche to sami się wychyla ( 2 ) i tylko wystarczy ich zabić. Ostatni krok to wchodźcie schodami za swoją drużyną, bo wyskoczył jeden terrorysta i mi pomocnika zabił ( dobrze że jego a nie mnie :P ) i to wszystko.

Spadam grać dalej :D

Edytowane przez wormux29

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam problem z przejściom jednej z misji :) Mianowicie jestem w tej operze na scenie. Jeden z członek z naszego oddziału hakuje system a my się bronimy przed terrorystami. Problem polega na tym że ciągle przegrywam. (the hub data was destroyed). Za cholerę tego nie mogę przejść. Macie może jakieś cenne rady ? PS czy można podłożyć 3 c4 naraz i potem za jednym razem je odpalić ?

Udało mi się w końcu przejść :P Kilka rad dla tych którzy też mają problem :

- Nie używajcie działka

- Nie wchodźcie pod drabince do góry

- Jednego ze swoich ludzi wyślij do skrzynki z karabinem ty stań zaś po drugiej stronie, tam koło fortepianu. Warto mieć ze sobą ( ak47 z celownikiem + tłumik, snajperkę, smoka i granat wybuchowy)

- Pierwsza serie terrorystów ściągamy ze snajperki ( są oni na balkonach)

- W drugiej serii rzucamy 3 smoki tak aby jak najbardzie zasłonić komputer, potem rzucamy granatami w terrorystów i resztę ściągamy z ak47

- Trzecia seria to tylko powybijać tych co na linach zjeżdżają i jeżeli został nam granat to można także go teraz wykorzystać

Grałem chyba z 15 razy ale w końcu się udało :)) Gra nie zapisuje się po wybiciu wszystkich więc dalej ostrożnie bo będzie 4 - 5 jeszcze do zabicia. Jak wejdziecie po drabince to z drzwi wyskoczy wam 2 terrorystów. A w pomieszczeniu do któego wejdziecie przeczekajcie troche to sami się wychyla ( 2 ) i tylko wystarczy ich zabić. Ostatni krok to wchodźcie schodami za swoją drużyną, bo wyskoczył jeden terrorysta i mi pomocnika zabił ( dobrze że jego a nie mnie :P ) i to wszystko.

Spadam grać dalej :D

Ja przypadkowo odkrylem latwiejszy sposob. :]

No ja juz gierke mam za soba, od poczatku do konca trzyma poziom, ciekawe kiedy vegas 2 (albo dodatek), bo na razie nic nie slychac, a po koncowym napisie 'to be continued' nie mam watpliwosci, ze kolejna czesc sie pojawi. :]

W ostatniej misji natrafilem na smieszny bug (v. 1.4). Nie hackowalem komputera na dole, wlazlem na pietro, gdzie byla Irena, oczywiscie drzwi do niej byly zamkniete, stan gry w tym miejscu sie automatycznie zapisal, po czym Irena uciekla i oczywiscie mission failed, bo laska zwiala. Robie reload checkpoint i nagle dzwi sa juz otwarte i moge zatluc babke. :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja w tej operze mialem jeszcze gorzej, w karabinie mi sie skonczyl magazynek a drugą bronia byl shotgun. Ja tam mialem dopiero udreke i przeszeldem bez zadnych wchodzenia na drabine ( bo nie widzialem jej :< ) tylko prawidlowo z pistoletem i działkiem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Czy komuś udało się już zainstalować najnowszego patch na wersję PL. Jeśli tak to proszę o instrukcję jak to zrobić. W moim przypadku pojawia się komunikat o niemożliwości odzyskania folderu instalacyjnego i tyle, koniec. Będę wdzięczny z pomoc, z góry dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakto skąd. Gamershell.com, gamespot.com, i tak dalej. To jest oficjalny patch, bodajże 1.5, wprowadza dwa nowe tryby sieciowe, i trochę nowych map, plus naprawie jaieś błędy. Tak w ogóle to wyszedł także oficjalny mappack. No myślę, że na starej wersji przez sieć nie pogarasz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak zwykle polska wielka kupa

sciagnalem, instalator nie rozpoznawal lokalizacji, no to reinstal pl wersji, i ... dalej to samo, wiec recznie znalazlem co on tam chce zainstalowac - znalazlem w tempie, i recznie pliki podmienilem. i ... kupa. wloz orginalny dvd!!!! oczywiscie mam org, tylko nie wiem czemu wersja dla ubogich czyli pl, nie posiada takiego zabezpieczenia, nie sprawdza dvd, mozna ja grac bez dvd, ale w tym problem. szukam na www cenegi ale mozna sie bylo tego spodziewac ze patcha nie bedzie.

i co ?? zaplacilem i nie moge grac w sieci

nastepnym razem jade na piratach jak zwykle, bo to bezsensu, placic po to zeby pograc w sieci i niemoc grac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiec zagralem w gierke na sprzecie podanym wyzej, w sumie to juz koncowka gry :)

Gra naprawde dobra, super satysfakcja z samego strzelania oraz chowania sie za przedmiotami. Nie ma tutaj miejsca na nude, czaly czas wartka akcja. Ciekawe poziomy.

Co do grafiki... hmm, powiem, ze jesli nie byl by to UE3, albo nie mialbym takiej swiadomosci to powiedzialbym, ze grafika jest bardzo ladna, ale niestety po UE w wersji 3 oczekiwalem czegos wiecej - slabe tekstury, w niektorych momentach grafika naprawde slaba. Na pochwale zasluguje na pewno cieniowanie i oswietlenie - tutaj widac chodz namiastke UE3 (patrz foto na dole). Wszystko sie ladnie swieci, a niektorych efektow zawartych tutaj jeszcze w grach nie widzialem (przynajmniej u mnie na kompie :P).

Jednak co najbardziej mnie boli to ta CHOLERNA FIZYKA, albo poprostu jej brak. Gra, ktora wyszla 2 lata po HL2 powinna chociaz zblizac sie do jej poziomu, natomiast tutaj jest chyba 3x gorzej niz w HL2. No nic mam nadzieje, ze kolejne gry na UE3 pokaza cos 'wiecej' w temacie next-gen.

a tutaj foto, zauwazcie, ze wszystko jest bardzo ladnie oswietlone, w grze wyglada to jeszcze lepiej, ale i tak mocno odczuwa sie brak AA i niska rozdzielczosc (800x600).

Dołączona grafika

Edytowane przez FrIkO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ath

nie ładnie tak oszukiwać ;)

rzeczywiście misja w operze jest przesadzona, ale po to się gra na realistic żeby dać z siebie wszystko :D

ja podchodziłem pod tą misję z 10x najgorsze, że rozwaliłem wszystkich i wszedłem po drabinie. tam czekał na mnie już terrorysta z granatem ;) którego zabiłem, ale granat spełnił swoje zadanie :(

myślałem, że w tym momencie wyjdę z siebie, ale nie dałem za wygraną !!

grę dzisiaj ukończyłem na X0 :) pad aż taki straszny nie jest do fpp :razz:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich jestem nowym użytkownikiem jak widać :)

mam pytanko mianowicie kupiłem orginalnego TC:Rainbowsix:Vegas na dvd, jak założyłem sobie konto, wchodząc później do gry na multiplayer z zamiarem użycia loginu i hasła podanego przy rejestracji, nie mogę się zalogować w ogóle :/ , a bardzo chce sobie pograć na multi, czy ktoś z Was wie o co może chodzić? dlaczego nie mogę się zalogować?

Pozdrawiam :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@qjin dzięki wielkie wszystko chodzi :)

mam jeszcze pytanie bo gra nie ma dużo ustawień graficznych a chciałbym się dowiedziećczy istnieje jakaś możliwość żeby np. HDR wyłączyć czy jakieś inne niepotrzebne rzeczy bo potrafi mi się ciąć przy takim sprzęcie w rozdzielczości 800*600 wszystko na low albo very low:

- AMD Sempron 3000+@2600Mhz 1.5v

- Abit KN9

- Kingston 512 DDR2 667 Kingston

- Gigabyte GeForce 6600 GT 128mb 580/1200

- WD Caviar 80GB

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@qjin dzięki wielkie wszystko chodzi :)

mam jeszcze pytanie bo gra nie ma dużo ustawień graficznych a chciałbym się dowiedziećczy istnieje jakaś możliwość żeby np. HDR wyłączyć czy jakieś inne niepotrzebne rzeczy bo potrafi mi się ciąć przy takim sprzęcie w rozdzielczości 800*600 wszystko na low albo very low:

- AMD Sempron 3000+@2600Mhz 1.5v

- Abit KN9

- Kingston 512 DDR2 667 Kingston

- Gigabyte GeForce 6600 GT 128mb 580/1200

- WD Caviar 80GB

Pozdrawiam

Nie ma za co. :)

Niestety w polskiej wersji wyłącznie HDR-a jest niemożliwe (z ekranu gry, nie wiem, może da się gdzies w pliczkach pogrzebać). Ale i tak nic to nie da, bo HDR wyłączony czy włączony nie daje zbytnio skoku wydajnosciowego (praktycznie zadnych zmian nie idzie dostrzec). Proponuję zmniejszyc blura i cienie na very low oraz dac off v-synca i skinning (hehe, dosc dziwnie przetłumaczone, ale takie uroki pl wersji ;]).

Denek - w Polsce bardzo możliwe, bo premiera w naszym kraju odbyła się pod koniec czerwca, po półrocznym posligu w stosunku do europejskiej premiery...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi