Malik Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 A co powiecie o mobo z chipsetem rd600 podobno ma byc jeszcze wydajniejszy ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 Największą zaletą rd600 ma być niezależne taktowanie pamięci od fsb, ale jak to się sprawdzi w praktyce to zobaczymy pod koniec sierpnia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 Czyli poczekac czy kupowac Asusa ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 (edytowane) kupilbym Ds3 w tej chwili EDIT: eewntualnie najtansza moba jaka istnieje, coby nie stracic za duzo... :D Edytowane 30 Lipca 2006 przez Zulusman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 kupilbym Ds3 w tej chwili EDIT: eewntualnie najtansza moba jaka istnieje, coby nie stracic za duzo... :D ja mam na sprzeda DS3 ;) zartowalem oczywiscie ... czytalem na XS ze DS3 ma czasami problemy z niektorymi ramami, musze skolowac jakies inne ddrki2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p0rNfLaKe Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 straszycie mnie ta awaryjnoscia i juz sie boje ze u mnie to samo bedzie ... :> moze jednak lepiej bylo 200zl dolozyc i miec asusa... ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 Czyli poczekac czy kupowac Asusa ? :) jezeli teraz chcesz sie przesiasc na conroe to rozważyłbym to, ale jeżeli ci sie nie spieszy to mozna poczekac na to co pokaza sample na rd600 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 @ma1y mozesz wyslacz poczta mobaska do mnie, ja go sprawdze na ES - one dzialaja wszedzie ok...mam tez 4x512 ddr, wiec z czyms napewno by poszlo :) Wiadomo cos o c2d z wysokim mnoznikiem i mala iloscia cache ? 2mb cache i x10 dla przykladu ? to bylaby gratka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 E6500 x9 i 2mb cache :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 na XS ktos mi rzekl bym zmienil RAMki bo to one mog byc 'zle' - teraz tylko kto mi pozyczy ? :) trzeba szukac znamojego jakiegos ... ale ddr2 jak na lekartwo u mnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seraf Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 ja mam na sprzeda DS3 ;) zartowalem oczywiscie ... czytalem na XS ze DS3 ma czasami problemy z niektorymi ramami, musze skolowac jakies inne ddrki2 lepszym wyborem bedzie ds4 pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 (edytowane) lepszym wyborem bedzie ds4 pzdr lepszym(?*) i droszym i coraz blizej nadrozszych asusow ja juz mam ds3 i z tego co pisza na XS to DS4 ma te same problemy z ramami ... (roznia sie poza tym chyba wyposazeniem i wiekszym pcb) * mowi sie ze najlepsza do OC jest DS3 Edytowane 30 Lipca 2006 przez ma1y Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p0rNfLaKe Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 poza tym ds4 jest niewiele lepszy.. co ma? wiecej slotow plus pcix 16 dodatkowy do sli? cena zbyt bliska do asusa... juz dolozyc te 100zl i masz asusa wiec imho nie warto :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SILAN Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 ATI RD 600 w akcji http://www.ocworkbench.com/2006/ati/rd600/g1.htm FSB 376 :-? <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 ja mam takie pytanie do ludzi majacych DS3... czy mosfety grzeja sie mocno ? czy do stabilnej pracy starczy zwykly nawiew w okkolice socketu ? niezbyt chce mi sie oradiatorowywac wszystko :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 ATI RD 600 w akcji http://www.ocworkbench.com/2006/ati/rd600/g1.htm FSB 376 :-? <_< It seems that the o/c is pretty good. Newer revisions should be able to hit higher FSB Zreszta to referencyjna płyta ati, dfi powinno wyciągnąć więcej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 rd600 jak milo, chyba zaczynam wierzyc w to e moja pierwsza plyta pod conroe nie bedzie na intelu :] misiom miales racje ;] teraz poczekajmy jak ktos dorwie w lapy dobra mobo i pokaze na co ja stac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konar Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 Nie chce was zniechęcać, ale popatrzcie na odczyt i zapis pamięci... Z drugiej strony po obecnej fuzji AMD & ATI czemu AMD ma powiększać wydajność Intelowi produkując lepsze chipy dla ich procesorów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 tez zauwazylem ten znaczny spadek wydajnosci w pamieciach wzgledem 975, ja raczej czekalbym na dobra i tania mobo pod 965 ew 975... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 (edytowane) Nie chce was zniechęcać, ale popatrzcie na odczyt i zapis pamięci... Z drugiej strony po obecnej fuzji AMD & ATI czemu AMD ma powiększać wydajność Intelowi produkując lepsze chipy dla ich procesorów. Po tej fuzji AMD ATI to raczej ten chip przejdzie kosmetyczne poprawki i trafi do prockow AMD.Bo idiotyzmem byloby wytwarzanie chipu dla konkurencji i robienie podsiebie :?To taka mysl zawsze moze byc inaczej. Edytowane 30 Lipca 2006 przez ChrisG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 mi zalezy glownie na spi i na markach, wiec jezeli czasy beda okay w stosunku do 975 to czemu nie. jescze sie zobaczy w koncu to pierwsze bety. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swt Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 (edytowane) na Xsie pisali ze to wczesne wersje chipsetu wiec to malo mowi o ogolnej wydajnosci wersji ostatecznej, zresztą te testy są stare jak świat, dawno były pokazywane ;) Edytowane 30 Lipca 2006 przez śibaT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 Po tej fuzji AMD ATI to raczej ten chip przejdzie kosmetyczne poprawki i trafi do prockow AMD.Bo idiotyzmem byloby wytwarzanie chipu dla konkurencji i robienie podsiebie :?To taka mysl zawsze moze byc inaczej.Jakie kosmetyczne poprawki? :D Wycięcie z chipu np. kontrolera mem nazywasz kosmetyczną poprawką? :D IMO on się do AMD nadawać nie będzie wogóle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Payti Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 Powiedzcie, ktoś z użytkujących ASUS'a P5W DH Deluxe czy na tej płycie jest możliwość jakiegoś innego podłączenia gniazda 1 x LPT inaczej niż za pomocą dodatkowej karty na PCI? 1 x COM widzę, że płyta ma standardowo natomiast brak jest LPT ;( Akurat byłby mi taki zestaw portów potrzebny a płytka jest świetna ;) Pozdrawiam, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 przejściówka usb->lpt? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 lub COM-->LPT. Coś takiego dawał ESC do płyty K7S6A. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Payti Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 (edytowane) No tak tylko mnie zależy na sprzętowym LPT z adresami coś jak: 378h-3F7h i sterowaniem po IRQ i DMA. Co do USB->LPT to jak to działa? Z jakimś dodatkowym sterownikiem co emuluje w pełni port LPT widziany w systemie? COM->LPT odpada bo muszę mieć dostępne jednocześnie oba porty COM i LPT. Pozdrawiam, Edytowane 30 Lipca 2006 przez Payti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 OK, plyta dziala - winowajca ... RAM mady by goodram :) nie dziala z ta plyta z biosem F1 (musze sprawdzic jak z innymi ...) opowiem (jesli zainteresowani byli pozniej a teraz bym mial pytanie: Jak tu sie instaluje karte sieciowa?? :) najbanalniesza rzecz na swiecie tu mi problem sprawia ... Marevlla karta jest integra. z CD sterowniki nie dzialaja ... reczne podgrywanie tez nic nie daje ... Moze miec jakies znaczenie ze jest stary system po AMD ? fresh on Intel jestem wiec moze jakies cuda trzeba robic, zatanczyc albo cos :P :) wdzieczny bede Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 Moze miec jakies znaczenie ze jest stary system po AMD ? fresh on Intel jestem wiec moze jakies cuda trzeba robic, zatanczyc albo cos :P :)Brrrr... jak tak można robić?? :blink: Biegusiem formata robić... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konar Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 (edytowane) @ ma1y czytałem o problemie, że DS3 ustawia sobie przegięte timingi pamięci tzw potrafi sobie na ramach CL5 ustawić CL3. Ludzie sobie radzili z tym, że ustawiali ręcznie timingi przy pomocy innej kości pamięci. Add/Edit: @śibaT Wiesz wczesna czy nie wczesna wersja tego chipu, ale z tym chipem ATI co jest prawdopodobnie stosowany na jednej z płyt serii LanParty na S.939 sprawa też miała być niby taka prosta. A chipowi między samplem a retailem wiele nie przybyło. Edytowane 30 Lipca 2006 przez Konar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...