Przemol^N Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Uwe Boll - Uwe_Boll Boll porównał siebie do reżyserów w stylu Sergia Leonego i Davida Lyncha Zastanawia mnie dlaczego ten facet bierze sie za cos o czym nie ma kompletnie pojecia. Ekranizacje gier sa fatalne. Do tego twierdzi ze jego filmy sa doskonale a to widownia ich nie rozumie. House of the dead - w tym filmie nie ma nic. To jest film klasy C. "Dialogi" – odpowiedź Uwe Bolla na pytanie, co w Domu śmierci było według niego najgorsze Alone in the Dark - tego nawet nie mozna nazwac filmem, zero scenariusza, kompletne zero. "’Alone in the Dark’ jest o wiele lepszym filmem od ‘Domu śmierci’ i większości produkowanych dzisiaj horrorów. Czytałem dzisiaj opinie ludzi na temat ‘Alone in the Dark’ i w wielu recenzjach oceniono je jako średnie, w porządku, a nawet dobre. Ten film nie jest [ciach!]em i każdy, kto twierdzi, że jest [ciach!]em, nie zna się na horrorach." – Uwe Boll na temat Alone in the Dark: Wyspa cienia BloodRayne - tutaj oczekiwalem ze moze wyciagnie wnioski jakies... Niestety, jeszce bardziej spieprzony film. Obsada niby dobra... ale wyszlo z tego jedno wielkie gowno. "Właśnie kręcimy największą masakrę w filmie, a więc mamy pięciu rycerzy w tym klasztorze w Rumunii i mamy teraz dużą bitwę, podczas której w każdym kolejnym ujęciu ludzie są zabijani, przecinani na pół i tym podobne." – komentarz Uwe Bolla w trakcie kręcenia BloodRayne Kto mu daje kase na krecenie tych filmow? Ja tego nie rozumiem. Dalsze zapowiedzi. 2008: Far Cry 2008: Fear Effect 2007: Seed 2007: Hunter: The Reckoning 2007: In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale 2007: Postal Może ja faktycznie nie rozumiem jego filmow a Wy macie calkiem odmienne zdanie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 @ Przemol^N czlowieku, jak bym cie znal osobiscie to walnol bym cie w glowke ze ten temat. :wink: Jak widze imie i nazwisko tej "osobistosci" to az mnie skreca. Zywy przyklad ze mozna spartolic doslownie kazdy tytul badz temat. Nie dochodzi do niego to, ze nie umie krecic filmow?? Heh szkoda gadac... Ciekawe ile on zarabia ze swojej firmy Boll KG, ze moze sobie pozwolic na takie "zyski" z filmow. (BTW ciekawe czym owa firma sie zajmuje? Pewnie przemycaja misie panda :D ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zasadniczo jak zabrałem się za oglądanie Alone in the dark miałem nadzieje że będzie to ciekawy film. Przy napisach miałem dziwny wyraz twarzy i zastanawiałem się co się stało z fabuła bo jej nie zauważyłem. Ten koleś jest największą klęską niemiec od czas pewnego pana z charakterystycznym wąsem. Imo ktoś kiedyś nie wytrzyma i go kropnie w końcu B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zasadniczo jak zabrałem się za oglądanie Alone in the dark miałem nadzieje że będzie to ciekawy film. Przy napisach miałem dziwny wyraz twarzy i zastanawiałem się co się stało z fabuła bo jej nie zauważyłem. Ten koleś jest największą klęską niemiec od czas pewnego pana z charakterystycznym wąsem. Imo ktoś kiedyś nie wytrzyma i go kropnie w końcu B-) Tylko wtedy jak go kopnie to jemu będzie to zwisać bo on już ma tyle kasy że szok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Tylko wtedy jak go kopnie to jemu będzie to zwisać bo on już ma tyle kasy że szok.nie kopnie tylko kropnie... wiesz, paru rosjan, glocki... bang bang i już nie ma głupich filmów :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Hyhy Uwe Boll - kontrowersyjny filmowiec, przez wielu uważany za współczesnego Eda Wooda, chce zmierzyć się z krytyką. Ten znany ze średnio udanych ekranizacji gier komputerowych reżyser zrobi to na planie adaptacji kolejnej gry - "Postal". Ma zamiar wyzwać pięciu swoich krytyków do bokserskiego meczu, na zakończenie zdjęć do "Postala". http://www.filmweb.pl/Uwe,Boll,chce,si%EA,...s,News,id=29246 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caehl Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 2007: Postal- :lol: :lol: , no comment Nie moge sie doczekać ekranizacji tej gry, która to w końcu zasłynęła ze wspaniałej fabuły, klimatu i doskonale wykreowanych postaci. Szkoda słów na temat filmów tego pana, kompletne dno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Postal moze mu i wyjdzie. W koncu Uwe jest mistrzem w tworzeniu filmow bez scenariusza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enessis Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Właśnie wczoraj czytałam o finansowaniu filmów Uwe. Podobno jest to przekręt podatkowy z Niemiec, ponieważ może on sobie ponad 50% kosztów filmów odpisać od podatku, cycuś, pod warunkiem, że film nazwie 'niemieckim', tj część niemieckiej ekipy i takie tam. Więcej o tym w amerykańskiej wiki. Jego filmy to zgroza (żeby chociaż w dosłownym tego słowa znaczeniu, ale nie), a widoku na koniec finansowania z Niemiec nie ma. >_< Ps. Jak Jason Statham zgodził się grać w In the Name of the King?! To musiał być jakiś szantaż chyba... Damn! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Podobno istaniala stronka z petycja do Uwe o zaprzestanie tych dziwnych praktyk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Ciekawe, czy za nascie lat wokol jego filmow wytworzy sie taki "kult", jak wokol wspomnianego Eda Wooda :) Oby nie, bo kinematografia by dwoch takich nie przezyla... W sumie z filmow Bolla widzialem tylko BloodRayne i jedyna zaleta tego filmu byla scenografia i kostiumy, ktore IMHO byly naprawde klimatyczne - poza tym dno i wodorosty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Chcesz zobaczyc dno?? To zobacz "Alone in the dark" film bez fabuly totalnie. "Bloodrayne" to tez kiszka, mala zeznia. Chyba tylko to mialo przyciagnac widzow. Hektolitry krwi z jednego czlowieka :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Ile zlotych malin mu przyznano? Bo jezeli jest to przecietne dno to nie ma o czym rozmawiac... Ale jak jest wyjatkowe to az sie poswiece ( rachunki za psychologa wysle na wasze adresy :wink: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 (edytowane) Ile zlotych malin mu przyznano? Bo jezeli jest to przecietne dno to nie ma o czym rozmawiac... Ale jak jest wyjatkowe to az sie poswiece ( rachunki za psychologa wysle na wasze adresy :wink: )Malin to dostał pewnie cały kszak albo plantacje :) ale tak naprawde należy mu się kokos albo śliwka :wink: Jak uda Ci się obejrzeć Alone In The Dark bez ziwenięcia to jesteś gość :D Szkoda tylko Slaytera że zagrał w takim goownie ... Edytowane 8 Sierpnia 2006 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 (edytowane) Podobno istaniala stronka z petycja do Uwe o zaprzestanie tych dziwnych praktyk. 2264048[/snapback] Ile zlotych malin mu przyznano? Bo jezeli jest to przecietne dno to nie ma o czym rozmawiac... Ale jak jest wyjatkowe to az sie poswiece ( rachunki za psychologa wysle na wasze adresy :wink: ) Boll nie dostał jeszcze zadnej maliny (aczkolwiek byl nominowany za Alone in the Dark) i bardzo dobrze, poniewaz gdyby dostał znalazłby się w zbyt doborowym towarzystwie (te nagrody to smiech na sali). Poza tym od bodajze stycznia tego roku zmieniło się prawo, regulujące niemiecki przemysł filmowy. Boll nie będzie mógł juz odpisywac sobie od podatku kasy od sponsorow (głownie Volkswagena), co znacznie utrudni mu finansowanie filmow (zapowiedzial juz, ze konczy dzialalnosc :lol: ). Oznacza to, ze jesli Uwe nie znajdzie sobie jakiegos alternatywnego źródla dochodów, to takie gry jak Far Cry mają szansę doczekac się lepszego rezysera (na co niewątpliwie zasługują) :) . Edytowane 8 Sierpnia 2006 przez und3r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Dzięki Ci Panie za ta cudną wiadomość! Najlepiej niech się do Boolywood przeniesie :D Tak na marginesie, dziś usłyszałem jakiś idiotyczny polski zespół, który zrobił piosenkę o Uwe - ale o kolażu :) Leci jakos tak: "Gdzieś tam w Niemczech urodził sie Uwe ... Na drugie urodziny dostał chyba kolażówe ... Zamiast do szkoły jeździł po lesie a nauczyciele toooo banda złodzieji ... :D Uwe ku*** niezły kolaż byłby z niego dobry stolarz ... " Zmieńmy kolaża z reżyserem i mamy pieśń o Uwe - zadziwjające ile faktów się pokrywa :wink: Kolarz, panie Caleb. costi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luisam Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Miałem niezłego stracha jak sie dowiedzialem że Uwe ma być reżyserem ekranizacji Metal Gear Solid, na szczescie ktoś im to wykopał z głowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Miałem niezłego stracha jak sie dowiedzialem że Uwe ma być reżyserem ekranizacji Metal Gear Solid, na szczescie ktoś im to wykopał z głowy sam Hideo Kojima zadziałał chyba... tak czy siak Boll tego akurat tytułu nie zeszmaci... za takie tytuły to powinni się brać uznani reżyserzy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Uznani? Wytlumacz dokladniej. Bo bardziej by mi odpowiadal malo znany rezyser rozumiejacy klimat gry i odczucia graczy co do glownego watku i bohaterow... ...niz megaloman ktory chce zrobic z w miare normalnej fabuly epokowe dzielo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Uznani czyli kazdy poza Uwe Bollem :P. Peter Jackson moglby robic filmy na podstawie gier. ;] Moze Sam Raimi? Obaj umieja robic efektowne filmy (spider man, evil dead, king kong [:P], braindead) wiec tak sobie mysle ze nawet by moze cos ciekawego nakrecili. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 Klyk :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majkel Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 Filmy na podstawie gier powinny być robione pod okiem ludzi, którzy są fanami danej gry. Ok 20 osób, które nałogowo grają np w Far Cry'a przechodząc go setki razy powinny czuwać nad taką produkcją. To jest moje zdanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 Klyk :blink: No bez przesady 1 była denna a 2 ma odnieść sukces :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...