bober Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 robie partycje fdisk wszystko oki, ale maks. rozmiar partycji to 20gb, a dysk jest wiekszy o wiele, ale oki, wkladam cd wina xp klikam f6 (dysk sata) instaluje dla niego stery ;] wszystko oki,klikam enter, po chwili win sprawdza konfig i wyskakuje mi ,,system nie znalazl licencji uzytkownika eula" nacisnij f3, aby zakonczyc, sprawdzalem to na 2 roznych wersjach wina i na innym kompie tam normalnie f8 i dzialalo, moze to cos z partycjami, zle je moze robie,dlaczego nie moge wiekszej zrobic ?? prosze o porade - zalezy mi ;] :D z gory dziekuje ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Masz starego fdiska, trzeba podawac wielkosci w %. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bober Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 (edytowane) no fdisk jest z dyskietki od ME to co zrobic teraz wpisywac w % wartosci czy co?? ale to raczej o to chodzi?? Edytowane 28 Sierpnia 2006 przez bober Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Ile GB ma ten dysk? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bober Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 250 GB Sata II Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 To taki dysk nie dla fdiska. Najlepiej zakładac w XP zintegrowanym z SP2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bober Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 czyli co musze zrobic, jaki program, czy to jest wina fdiska, ze mi pisze o tej licencji eula?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 http://forum.purepc.pl/index.php?s=&showtopic=210464 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 (edytowane) usun wszytko fdiskiem wloz plyte win xp sp2 zaloz partycjie poprzez funkcje instalatora po co tak kombinowac ? ;] end. Edytowane 29 Sierpnia 2006 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bober Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 dzieki sprobuje, tylko nie wiem czy instalka ruszy po gdy dysk bedzie niesformatowany ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość M@St3R Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 dzieki sprobuje, tylko nie wiem czy instalka ruszy po gdy dysk bedzie niesformatowany ;] Sama instalka jest już po procesie tworzenia partycji ;) Więc powinna ruszyć :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bober Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 chodzi mi o same bootowanie z dosu :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Po to sie bootuje z plyty, zeby nie trzeba bylo wczesniej formatowac HDD ;) Spokojnie ruszy, innymi slowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bober Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 wszystko oki thx za porade ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viperus Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 Ja też mam problem z instalacją windowsa na dysku 250GB SATA a mianowicie posformatowaniu partycji, załadowaniu plików z płyty i restarcie kompa w celu dalszej instalacji systemu pojawia mi się komunikat: Błąd ładowania systemu i co ja mam zrobić ? Wcześniej miałem na tej partycji Viste i nie było problemu z jej instalacją ale teraz zachciało mi się XP-ka ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GordonInc Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 Ja też mam problem z instalacją windowsa na dysku 250GB SATA a mianowicie posformatowaniu partycji, załadowaniu plików z płyty i restarcie kompa w celu dalszej instalacji systemu pojawia mi się komunikat: Błąd ładowania systemu i co ja mam zrobić ? Wcześniej miałem na tej partycji Viste i nie było problemu z jej instalacją ale teraz zachciało mi się XP-ka ;/A masz tylko jeden dysk? Bo jak dla mnie to wygląda to na jedną z dwóch możliwości: 1. Aktywną partycję masz inną niż pierwszą na dysku (a tam zazwyczaj pakuje się Windows z informacjami startowymi). 2. Jeżeli masz więcej dysków, to możliwe, że informacje startowe zostały zapisany na innym dysku i trzeba ustawić w BIOSie, żeby komputer startował z tego innego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viperus Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 (edytowane) Winde instalowałem na głównej partycji z tego co pamietam a bootuje dokładnie z tego dysku bo inny mam odłączony. Teraz coś wali mi się stara winda na dysku IDE, gdy ma zacząć ładować system to pojawia się mrygająca kreseczka w górnymlewym rogu i tak zostaje na baardzo długo i nic nie ładuje, przeinstalowałem winde, raz sie uruchomiła a po zainstalowaniu sterów tych co zawsze znowu jest tak samo :mur: Edytowane 20 Września 2006 przez Miper Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GordonInc Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Winde instalowałem na głównej partycji z tego co pamietam a bootuje dokładnie z tego dysku bo inny mam odłączony.Bootowanie z dysku to nie wszystko. Dochodzi jeszcze informacja o aktywnej partycji, z której pobierane są informacje do bootowania. Także na jednym dysku możesz mieć powiedzy 4 partycje podstawowe, i w zależności od tego, która z nich będzie aktywna, mogą startować różne programy bootujące czy systemy operacyjne. Teraz coś wali mi się stara winda na dysku IDE, gdy ma zacząć ładować system to pojawia się mrygająca kreseczka w górnymlewym rogu i tak zostaje na baardzo długo i nic nie ładuje, przeinstalowałem winde, raz sie uruchomiła a po zainstalowaniu sterów tych co zawsze znowu jest tak samo :mur:Ciekawe czy nie masz jakiegoś specjalnego kontrolera na płycie głównej.... Ja w lapie mam i jak instaluję XPka to muszę go wyłączać, później zainstalować sterowniki tego kontrolera i po restarcie włączyć go w BIOSie, bo system mi już bez włączonego nie odpali, tak samo jak nie zainstaluje systemu bez wyłączonego :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...